Vysněný cíl

Kate Stewart

Havraní bratrstvo série

< 3. díl

Tajemství a lži… Celý můj život se točil okolo intrik a lstí, a to za jediným účelem – pomstou. Moje identita byla celá léta zahalená tajemstvím. Tak dlouho jsem popíral, že mám srdce, které tluče. Dokud se neobjevila ona. Dokud neodhalila vyhladovělý orgán uvnitř mě a nedonutila mě přiznat si, že i moje srdce bije a že dokáže krvácet stejně jako každé jiné. Draze jsme za to zaplatili. A svůj dluh splácíme dosud. Ona si ho přes to všechno stále žádá, to nanicovaté srdce bezohledného zloděje a bezostyšného padoucha, do kterého se zamilovala. Já si ale nejsem jistý, jestli tím mužem stále jsem. Doplácím na svůj dosavadní způsob života a své lži – jsou mi v patách všechny chyby, kterých jsem se dopustil, a dohánějí mě. Jedna po druhé, den po dni. Tohle je moje poslední šance a já nemám v úmyslu o ni znovu přijít. Když ale začnou vyplouvat na povrch mé staré klamy, musím zahodit veškerou svou lidskost, abych nás oba zachránil. Možná už je ale pozdě.... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2023 , Red
Originální název: The Finish Line, 2021

Komentáře knihy Vysněný cíl

HankaJosefiova
27.11.2025

No... Asi bych se bez toho obešla. Dobře napsané, ale k předchozím dílům nečekaně romantické, cyklické v tématech. Ale jo dobře, uzavřelo to myšlenky o těch dvou.

Nikatorka
21.10.2025

Poslední díl byl za mě asi nejlepší. Bylo to sice takové předvídave ale bylo fajn se dozvědět co čemu předcházelo.

marie2577
20.10.2025

Krasne napinave finále.. ;-)

Marta86
05.09.2025

Za mě neskutečně obdivuhodné,ze nekdo dokaze napsat 500 stranek o ničem. A jeste obdivuhodnejsi...ze jsem to precetla a nezahodila. Autorka ani nedokaze popsat akcni situaci .. pouští se do neceho na co nema. Pak zas udělají ze zeny ta co vsechno vymyslela za me az posledni 100 stran nejaky Dej...300 stranek jen o tom...jak on ji premlouva chodi behat a ona nevi, zda mu odpustit

Pája699
01.09.2025

„Vždycky budeme bratři“

Docela zajímavá otázka, zda tento díl byl zbytečný, nebo ne? :-)

Tak jako za mě, kdyby nevyšel, asi by se zase tak moc nestalo…ALE na druhou stranu, já se dozvěděla dost zajímavých věcí .-)
Kapitoly z minulosti, kde se hodně dozvíme o Tobiášovi. Jaké měl dětství, jak se staral o Dominika a Seana.. studium ve Francii…..co všechno obětoval….jak vlastně vůbec vznikl Exodus. Jakou šachovou partii rozehrál, aby byl tam, kde je teď..
Za mě i velké plus, že tam jsou pasáže z druhého dílu z pohledu Tobiáše. Tohle se mi hrozně líbilo.
Všechno tak nějak krásně zapadlo do sebe a kruh se uzavřel.

Co se týče dějové linky ze „současnosti“ tak ta mě nikterak moc neoslovila a táhla se mi. Na konci sice malý zvrat, ale ten už to nezachránil .-)

Ale jako celek, prostě perfektní!

„Ha ha. A ty si myslíš, že je to s tebou jednoduché?“
„Non. Jsem ďábel, kterého sis vybrala.“
„A co jsem pak já?“
„Jsi anděl, který mě neustále bodá do zadku mými vlastními vidlemi.“

LittleK
20.07.2025

I do třetice dávám stejné hodnocení. Musíte si počkat 400 stránek, než se začne něco dít a to skončí vzápětí, takže opět zklamání. Pokud odhlédnu od 200 stran toho stejného, co už jsem četla dvakrát předtím, musím říct, že linka Tobiáše a jeho vzpomínek na minulost, která útvářela celou jeho osobnost a budoucnost, byla osvěžující. Konec potěší všechny romantiky, dokonce i mě, a popravdě jsem ráda, že jsem zdárně uzavřela celou tuto sérii, ke které se už zcela jistě vracet nebudu. Zkrátka už nejsem cílovka, i když v duši si nepřipadám tak stará :-D

_wejunkaa_
16.07.2025

Začátek knihy jsem hltala jako předchozí díly. Bohužel po delším čtení je poslední kniha spíše zklamání než super zakončení série.
Konec byl hodně natahovaný a tak od půlky knihy bylo jasné, jak to dopadne.
Tento díl si odnáší 3 hvězdy.

Hana62
21.04.2025

Některé činy obou hlavních protagonistů jsem lépe pochopila.
Trochu mi vadila linie s Bílým domem, ale i přes to jsem knihu zařadila mezi doporučené.

knihomolkaAmca
21.03.2025

Vrchol této série, hltala jsem každé slovo a kniha jakoby mi přirostla k ruce, prostě nešlo přestat číst!
Většinu knihy mi tekly slzy, protože Tobiášova minulost není růžová a když vzpomíná na toho koho ztratil, co zažil, co obětoval...rvalo mi to srdce.

Celá tahle série mě zničila, překopala mé myšlení/názory na některé věci, vyrvala mi srdce z hrudi, rozdrtila každou část a slepila dohromady.

Top 1 série co jsem kdy četla.

Viky27
21.03.2025

No, za mě zklamani z celé série. Mělo to být něco extra a spíš to byla těžká nuda. Všechny tři díly... Škoda, potenciál by to mělo

ZáložkaMeziŘádk
01.02.2025

Určitě doporučuju přečíst všechny 3 díly. Nesouhlasím s tím, že tento díl by byl zbytečný, naopak. Mě to pomohlo lépe pochopit některé pasáže z předchozích dílů. Pomohlo mi to oblíbit si postavy, které jsem předtím nesnášela. Pomohlo mi to trochu zahojit zlomené srdce z druhého dílu, protože miluju deštivé dny. A i když některé scény na konci jsou tak nějak kýč jak bič.. Miluju celou sérii. Zničila mě, donutila mě plakat tak, jak jsem nikdy u knihy neplakala. Zahojila mě a pak mě ještě několikrát zničila. A vím, že Havraní bratrstvo nedostanu z hlavy asi nikdy.
A moc si přeju, aby jednou někdo přeložil One Last Rainy Day. A vím, že to mě zničí zas a znovu, ale strašně bych si to přála.

knihozroutka_il
26.01.2025

Ve třetím dílu přichází další odpovědi na otázky, hlavně týkající se Havraního bratrstva. Jak a proč vzniklo a jaké má cíle? Prolíná se zde přítomnost s minulostí, čímž se dostáváme až do Tobiášova dětství, dospívání a získáváme jeho pohled i na události z předchozích knih. Na všech postavách je znát, jak dospěli, chvilkami mě však stále štvala nerozhodnost Cecílie. Nicméně jsem ráda, jak kniha skončila, i když cesta k happyendu byla trnitá. Exodus však nasadil laťku vysoko a zde pokořena nebyla, kniha mě z celé série bavila asi nejméně.
Celkově se mi série moc líbila a rozhodně doporučuji přečíst všechny knihy bez prodlevy.

Kikityna19
11.01.2025

(SPOILER) Za mě velké zklamání. Kniha se táhla, usmiřovací scény byly zdlouhavé.

**** spoiler ****

Vždycky budu tým deštivých dnů. Radši bych byla i tým slunečních dnů..

Zklamalo mě, že příběh skončil takhle. První a druhý díl byl skvělý.. třetí už jen utahaný. Pořád uvažování jestli odpustit a být s Tobiášem.. tak snad víš s kým chceš být... Opravdu z mého pohledu únavné..

p.Rochesterová
10.12.2024

Vzpomínkové části se četly skvěle..usmiřovací byly zdlouhavé a přiznám se, že jsem přeskakovala.. celkově je tahle trilogie zajímavá, něčím jiná, ale hodně dlouhá, zbytečně....

malutka888
09.12.2024

Sice se tu objevily komentáře, že tohle byla zbytečná kniha, ale musím nesouhlasit. Tahle se mi líbila asi nejvíce ze všech dílů :) Celkově celá série moc povedená.

"Nerad ti to říkám, ale do školy se pořád chodí pět dní v týdnu."

Adriana21
25.11.2024

Opět neskutečně skvělá kniha. Četla jsem spoustu recenzí a komentářů, že tento díl byl zbytečný, ale za mě rozhodně zbytečný NEBYL! Po tom, co jsem z Exodu byla naprosto emocionálně rozsekaná mi Vysněný cíl přinesl řekla bych, pocit klidu a míru. I když i tady se pro mě našly pasáže, kde jsem brečela a emoce měla jak na houpačce. Zvlášť, když se zmiňoval Dom. Protože jeho postavu jsem si neskutečně zamilovala a obrečela ji.
Takže za mě jednoznačně skvělé a potřebné ukončení této neskutečně úžasné a emocionální série.

Kéž bych tuto sérii mohla číst znovu poprvé.

lucikristin
13.11.2024

Sice tu čtu dost komentářů, že tento díl byl zbytečný, ale mně to tak nepřišlo.
Poprvé se tu objevuje vyprávění i z pohledu někoho jiného než Cecílie a myslím, že to dost objasnilo celou podstatu Havraního spolku, jeho začátku, cílů a komplikací, které ho na cestě potkávaly.
Prolíná se tu dost linií, které ale na sebe poměrně navazovaly a dovysvětlovaly dost věcí, které by čtenář asi jen tak nepochopil. Do toho tu je současnost, kde se Tobiáš opět snaží získat srdce své milované, která mu to ale vůbec nedělá jednoduché. Za mě to je solidní zakončení této série, která se určitě zařadí k mým oblíbeným a které mě mrzí, že už je konec.

alnovka82
30.09.2024

I já se přikláním k tomu, že tenhle díl byl zbytečný.
Části z minulosti mě bavily moc, současnost oproti tomu vůbec. A zápletka v závěru? To bylo tak křečovitý, až mi to přišlo trapný.
Ale bod k dobru byl závěr - ač přeslazený, tak jsem se u toho culila, jak měsíček na hnůj.
Za mě 3,5 *

Araso
16.09.2024

Tak tohle mi nesedlo vůbec... za mě zbytečný díl. Zkoušela jsem to dočíst... ale ne. Nedopadlo to. Za mě by bylo dočtení jen ztráta času.
Retrospektiva - kniha líčí události, které se odehrály po smrti rodičů obou bratrů, asi zřejmě do doby než se setkají z Cecílií. Další dějová linka je o tom, jestli Cecílie s Tobiášem dokáží být spolu na věky věků... ale jak to dopadne.. netuším.
Celkově hodnotím sérii jako dobrou. Mělo to myšlenku, spád i cíl... ale když třetí díl vynecháte, asi se nic nestane.

kniznisvetsjiri
09.09.2024

Třetí a tímto i poslední díl mé oblíbené série Havraní bratrstvo.

Miluju, miluju, miluju. V knize se konečně dozvídáme víc o tom jak a proč Havraní bratrstvo vzniklo, dozvídáme se i podrobnosti z dětství a následného života Tobiáše ve Francii.

Celá kniha se vlastně jen motá kolem toho, jak se Tobiáš snaží získat Cec zpátky. Ta ale jako vždy tvrdohlavě odolává.

Musím teda říct, že Hejno havranů a Exodus byli prostě něco, tolikrát zlomené srdce jsem u knihy snad nikdy neměla. Exodus mé srdce nechal na cucky a i když je pro mě tento poslední díl nejslabší a až zbytečně moc dlouhý, společně tato trilogie tvoří úžasný příběh a moje srdce se zase poskládalo zpátky.
Až budu mít víc času, určitě si celou sérii dám ještě jednou znovu.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi