Vysněný cíl

Vysněný cíl https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507457/bmid_vysneny-cil-EXq-507457.png 4 177 36

Havraní bratrstvo série

< 3. díl

Tajemství a lži… Celý můj život se točil okolo intrik a lstí, a to za jediným účelem – pomstou. Moje identita byla celá léta zahalená tajemstvím. Tak dlouho jsem popíral, že mám srdce, které tluče. Dokud se neobjevila ona. Dokud neodhalila vyhladovělý orgán uvnitř mě a nedonutila mě přiznat si, že i moje srdce bije a že dokáže krvácet stejně jako každé jiné. Draze jsme za to zaplatili. A svůj dluh splácíme dosud. Ona si ho přes to všechno stále žádá, to nanicovaté srdce bezohledného zloděje a bezostyšného padoucha, do kterého se zamilovala. Já si ale nejsem jistý, jestli tím mužem stále jsem. Doplácím na svůj dosavadní způsob života a své lži – jsou mi v patách všechny chyby, kterých jsem se dopustil, a dohánějí mě. Jedna po druhé, den po dni. Tohle je moje poslední šance a já nemám v úmyslu o ni znovu přijít. Když ale začnou vyplouvat na povrch mé staré klamy, musím zahodit veškerou svou lidskost, abych nás oba zachránil. Možná už je ale pozdě.... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: , Red
Originální název:

The Finish Line , 2021


více info...

Přidat komentář

Zabza98
včera 5 z 5

Nemám slov..původně jsem ani nechtěla docitat jak mne to nebavilo a bylo zdlouhavé, ale od toho co se to zlomilo, my vše dalo smysl..jsem smutná jelikož mi umřel můj oblíbený hrdina už v prvni knize a zbytek byl v podstatě na jeho počest, ale co bych dala za to kdyby tam byl on až do konce

uzivatel9575
24.04.2024 5 z 5

Ve mně se tahle série tak pere. Miluju a nenávidím ji zároveň. První díl byl tak záhadný, nabytý a pro mě něčím úplně novým a od prvního dílu jsem se přidala do tábora Sean a Dom.
Druhý díl ač ho všichni vyzdvihují, tak pro mě byl poměrně velkým zklamáním. Co se týče Havranů, začalo to být zajímavější to ano, ale co se týče hlavní hrdinky, tak bych jí dala pár facek. Zamilovaná až po uši, ale prostě svým klukům nevěří ani nos mezi očima, tak se jim strašně pomstí tím, že se nechá svést někým dalším.. Co to je sakra za lásku? :D takže když přijdou Dom a Sean zpět na scénu, tak se mi zlomí srdce s nimi poprvé. Podruhé se mi zlomí s Dominikem a já mám ještě větší zlost na ty dva nově utvořené sobce a to jejich vyklikané souznění jim prostě nepřeju :D
Takže jakkdyby to autorka vytušila a přišla s 3. dílem, který se za mě zase vyrovná prvnímu. Náhled do Havranů z pohledu Tobiáše, co a jak se dělo, jaký Tobiáš opravdu je a jakou má minulost s Domem a Seanem mi aspoň trochu upravilo pohled na něj. Hltala jsem každý flashback! Takže sice jsem Toba vzala na milost, ale moje láska stejně patří někomu jinému. Cecílie si za mě se svým postojem nezasloužila ani jednoho z nich. Já bych vám kluci věřila a počkala na vás!!! :D


Eva_Skala99
03.04.2024 3 z 5

Letos první kniha na kterou nemůžu bohužel říct jen samou chválu. První díly mě doslova pohltily. Hejno havranů nasadilo tak vysokou laťku, že jsem se bála, aby ji kdy nějaká kniha překonala. Exodus překonal s přehledem onu laťku maxima očekávání. Vysněný cíl se bohužel ani nepřiblížil očekávání od prvního natož tak druhého dílu. Proč ?
Dej byl táhlý, přeskakujeme zde mezi dvěmi časovými linkami, Cecílie je na ránu s prominutím a prostě chybí zde jakékoliv vzrušení nebo zápletka. Oceňuji vysvětlení Tobiášova předešlého života, ale toť vše. Knihu jsem přečetla, ale jen proto abych věděla, jak to celé dopadne. Poslední díl zklamal, což mě opravdu mrzí po tom, jak úžasné byly předešlé dva díly. I tak doporučuji, protože zjistíte spoustu "mezi" věcí ohledně Tobiáše, Dominika i Seana.

Anna_Malik_Ova
21.03.2024 5 z 5

Je to asi přes týden, co jsem dočetla závěrečný díl a stále bojuji se svou hlavou a vědomím, abych si přiznala, že je konec. Odkládala jsem psaní svých pocitů, abych si aspoň vzdáleně uchovala myšlenky, že jsem ještě poslední větu nedočetla. A když jsem se teď vrátila k čtení dalších knih a nořím se do dalších úžasných světů jedno vím jistě, tahle sága z Triple Falls se mi zavrtala do srdce navěky. Ač je poslední díl (co jsem tak četla), pro některé zbytečný a slabší v porovnání s předchozími knihami, já s tím nemůžu souhlasit. Pro mě tento díl byl přímo neskutečně potřebný a moc děkuji autorce, že se do jeho psaní dala, dokončila ho a nechala nás do něj nahlédnout (i když to původně v plánu neměla, jak se dozvíme na samém konci). Minulost Tobiase s Domem a celého vzniku Havraního bratrstva jsem hltala stránku za stránkou jako o život. Zbožňovala jsem Cec za to, jak se dokázala se vším vyrovnat a stala se ženou jakou se stala. Taky obdivuji její sebeovládání, protože já bych tak dlouho nedokázala odmítat. U přirovnání Cec k Heleně Trójské jsem se rozněžňovala jako bláznivá třináctka a pak jsem se taky znovu nechala zlomit událostmi z druhého dílu, které jsme nyní prožili očima Tobiase. Slzy do očí mi však vehnal i příběh matky Cecilie a celkově, jaký osud s bratry Kingovými měla.
Důvod proč tuhle sérii vnímám teď tak citlivě může být i to, že jsem si před Vysněným cílem dala re-reading prvního i druhého dílu a je to na závěr i mé doporučení pro vás. Stojí to za to. A věřím, že až u nás vyjde překlad One Last Rainy Day - vyprávění z pohledu Dominika, znovu se do série vrhnu od začátku a znovu si jako poprvé nechám dobrovolně zlomit srdce.

Domča153
02.03.2024

(SPOILER) Můj problém s celou sérii je ten, že jsem byla fanoušek Dominika. Když ho autorka zabila, můj zájem o knihu byl spis už z pohledu “jak to dopadne, než cokoliv jiného.

Co bych velice ocenila kdyby i v předchozích dílech bylo alespoň pár pasáží z pohledu jiných osob než Cecilie.

Celkově hodnotím sérii kladně ale nevidím důvod se k ni v budoucnu vracet.

Andrejka91
01.03.2024 3 z 5

Ti kdo četli vsechny 3 díly po sobě neprohloupili, narozdíl ode mě. Já četla knihu Exodus před rokem a půl a polovinu tohoto dílu jsem nechápala souvislosti a nemohla se zorientovat. Přitom by stačilo tak málo a v pár větách na začátku mohla autorka shrnout předchozí události, protože kdo z nás nosí v hlavě všechny knihy rok nebo dva...
Za mě to bylo zbytečné, dlouhé a nudné.

Lucyk01
10.02.2024 4 z 5

A máme tu konečně recenzi na třetí díl série Havraní bratrstvo. Na zakončení této série jsem se hrozně těšila, jelikož předchozí díly mě bavily a s dějem to bylo jak na horské dráze. Což i zde jízda pokračovala.

V knize se vyskytuje hodně kapitol z pohledu Tobiáše a kapitoly z jeho minulosti, co vše předcházelo, než se potkal s Cecílií a jak to vše vzniklo. Bylo to hodně zajímavé, jak vůbec vzniklo bratrstvo. A také mě zajímaly i myšlenky a pohled na celou věc ze strany Tobiáše.

Kniha se četla rychle a jednoduše jako v předešlých dílech. Cecílie mi někdy lezla na nervy, jak se rozhodovala,jestli budou spolu nebo nebudou. Má mu odpustit nebo ne. Nějakou dobu je to zdravé, ale když to řeší polovinu knihy, tak to bylo už na mě moc dlouhé. Proto bych i uvítala, kdyby ta kniha měla i několik stránek míň.

Někdy jsem měla menší splín, co se týče toho, co se stalo ve druhém díle. (ten kdo ho četl, tak ví,o čem mluvím) a na konci knihy mi bylo smutno a do pláče. Ale jinak jsem ráda za ten happy end a ukončení celého příběhu, ke kterému se dřív či později vrátím, protože každý díl má něco do sebe.

V tomhle dílu se dozvíte plno nových věcí, které byly po celou dobu zahalené do tajemství a pochopíte fungování bratrstva a to, proč se chovali tak, jak se chovali (protože někteří čtenáři to odsuzovali)

I přesto, že se zde objasnilo plno věcí a je to zakončení celé série, tak na prvním místě pořád zůstává Exodus (druhý díl) Každopádně všem doporučuji si přečíst i tento díl pro to, abyste zakončili jejich dlouhý příběh. Zaslouží si vaši pozornost. Věřím, že se vám bude líbit.

pavla.ctenarka
29.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Poslední díl nedosahuje kvalit Exodu. Přesto se mi líbily pasáže z Tadeášovy minulosti, které dovysvětlily fungování bratrstva. Linka ze současnosti je poměrně jednotvárná a podstatnou část knihy se nic neděje. Vyvrcholení a celá zápletka s Antoinem mi přišla podivně našroubovaná na prvních 400 stran. Nesedělo mi to. Líbil se mi dojemný konec mezi Tobiášem a Dominikem. Zklamala mě poslední část epilogu, která je jen opakováním toho, co se už objevilo v Exodu.

Micandy
11.12.2023 4 z 5

Celá série se mi líbila a byla svým způsobem zvláštní, nic podobného jsem nikdy nečetla. Třetí díl je pěkná bichle a moc se mi do ní nechtělo. Posledních 100 stran mohla autorka zkrátit, vadily mi opakující se myšlenkové pochody Tobiáše, to byl už jak kolovratek a zbytečně natahování. Ale teď musím vyzdvihnout talent autorky, umí psát velmi poutavě a vtáhne vás do příběhu plný emocí. Tenhle díl pro mě byl stejně důležitý jako předchozí. Dvě dějové linky byly osvěžující, konečně jsme viděli do hlavy Tobiáše. Celkově doporučuji, jednou se k sérii vrátím.

michaelakoc
06.10.2023 3 z 5

Havraní série dočtena a u mě to bylo od 1. do 3. dílu jako na houpačce. Rovnou říkám, že sérii doporučuji všemi deseti, protože se čte skvěle, má nápad, náboj i hodně krásných momentů.

S ohledem na to, co se ve všech třech dílech událo by mi stačily maximálně 2 knihy, jak to měla autorka původně v plánu.

Tato série je neobyčejná v tom, že zde máte hned 3 silné muže (Seana, Dominika a Tobiáše) a 1 silnou ženu (Cecílii). Všichni 4 jsou neskuteční. A toto je můj žebříček:

1. Sean
2. Cecílie
3. Tobiáš
4. Dominik

Dominika mám paradoxně na posledním místě a to v letošním roce dostal svou vlastní knihu, One Last Rainy Day, kterou si v budoucnu také přečtu.

Já jsem pořád tým Sean, i když se mi ve 3. díle tolik nelíbil, a i když to všechno dopadne, jak to dopadne.

3. díl je trochu zamotaný skoky v čase, což uznala i sama autorka. Podstatou celého dílu je očistec a odpuštění pro Tobiáše. Kniha je také z většiny i Tobiášem vyprávěna.

A tady se dostáváme k jádru “problému. Kniha nám totiž nabídne minimum děje a akce. Přítomnost je prokládána Tobiášovou minulostí a založením, fungováním a cílem Exodu.

Paradoxně nejdojemnější scénou celé knihy je pro mě závěr mezi Seanem a Tobiášem.

A na konci ty postupné skoky do budoucnosti mi daly zabrat a raději bych nějaké celistvější shrnutí.

Celkově bych asi sérii hodnotila takto, ale myslím si, že pokud si zamilujete jiného Havrana než já nebo Cecílii, budete hodnotit výše.

Wewe111
11.08.2023 4 z 5

Hezké ukončení série o Havranech, kde bylo vysvětleno vše. Moc se mi líbilo, že byl téměř celý děj vyprávěn z pohledu Tobiáše "parchanta" a zároveň největšího samce:)) Při povídání o Domovi mi několikrát ukápla slzicka, přišlo mi, jako bych přišla sama o člena rodiny. Cec ve třetím díle konečně vyzrála a dospěla do královny.
Všem vřele doporučuji přečíst, mě to bavilo neuvěřitelně:)

KajinaH722
01.08.2023 4 z 5

U posledního dílu mi to trochu trvalo déle to dočíst. Některé příběhy byli dlouhé, ale vše nám bylo vysvětleno a já jsem ráda,že to mělo šťastný konec. Bylo zajímavé to číst i ze strany Tobiáše, kde jsme se dozvěděli jakou měl minulost a jak to hezky do sebe zapadalo. Moc krásná série, můžu jen doporučit.

nela3812
31.07.2023 4 z 5

Byla jsem velmi mile překvapena, že zakončení série přichází skrze Tobiáše, nikoliv skrze Cec, jak jsme byli zvyklý doposud.

Většinový pohled Tobiáše byl jako svěží vítr, který tenhle příběh opravdu potřeboval. Odkryla se nám všechna skrývaná tajemství a ještě mnohem více. Je pravda, že místy to bylo až příliš zamotane a trochu matoucí, nicméně v závěru o tom mohu říct jen to, že to bylo skvělé promyšlené.

Poznali jsme Tobiašovu minulost a skrze něj také Seana a Doma. Vzpomínky na něj neboleli tolik, jak bych čekala, ačkoliv příběhu velmi chyběl. Jeho role byla více než podstatná a jeho nešťastný konec důležitý. Nejen pro vývoj příběhu, ale také pro jeho větší skutečnost.

Naivita Cec je konečně ta tam a před námi stojí královna se svým králem. Cec během příběhu prošla neuvěřitelnou proměnou a na konci celé cesty před námi stojí opravdu silná žena po boku statečného muže.

V příběhu mi trochu chybí erotické scény, které nám předchozí díly nabídly. Mezi Tobem a Cec to sice neustále jiskří a několik scén se odehraje, ale není to ono. Věřím, že by se tam dalo po této stránce vmáčknout trochu víc. Rozhodně by to pak více sedělo k předchozím dílům, i když jsme se zde byli především kvůli odhalení minulosti a skryté pravdy.

Díky za tuto sérii. Zaslouženě patří v mě knihovně na čestné místo. Byla to jízda od začátku do konce. Moc vám ji všem doporučuji. Hodnotím 4/5

Kristy.Seb
30.07.2023 4 z 5

V životě není nic mocnějšího než životní cíl.

S láskou není rozumná řeč. Lásku nezajímají žádné okolnosti a je jí úplně jedno, do jakého stavu vás přivádí. Je to neúprosný a nelítostný cit, který vám nikdy nedovolí lhát si do kapsy.

Když někoho opravu miluješ, nikdy nemáš pochyby.

Čas je stejně tak nemilosrdný jako láska - ten parchant nezpomaluje ani nečeká. Je to nepřítel člověk.

Zajímavé dokreslení celého příběhu. Možná až zbytečně zašmodrchané.

mmmisulka.r
24.07.2023 5 z 5

Krásné zakončení celé série. Dostali jsme vysvětlení na vše a odhalili jsme vše, co bylo skryto. Ano, nebylo to úplně tak žhavé jako předchozí dva díly, ale nevadilo mi to. Měla jsem tam své hrdiny a to mi stačilo. Šla bych s nimi i do pekla
Jako svěží vítr oceňuji většinové vyprávění Tobiase, bylo to zase o něco jine, mohli jsme ho lépe poznat a pochopit. Vzpomínky na Doma bolely jako blázen.
Ta tam je naivita Cec, dospela a změnila se.
Tobiase jsem si zamilovala hned v tu chvíli, kdy se objevil na scéně, kluci byli fajn, ale on byl přesně to, co jsem tam potřebovala.
Havraní bratrstvo se stalo jednou z nejoblíbenějších sérií.

TerryDee
16.07.2023 5 z 5

Pro některé je tento díl buď zbytečný a vycpávkový, a nebo nádherné zakončení oblíbeného příběhu. Já jsem rozhodně ráda, že jsem se mohla vrátit zpět a sledovat osudy Cecilie a Tobiase.
Oba dva čekala velmi dlouhá a trnitá cesta za štěstím. A oni museli krůček po krůčku jít za svým.

Právě v tomto díle je nám více vykreslena a odhalena postava Tobiase. Jsem za to ráda, že jsme ho mohli lépe poznat. Na co jsem se nejvíc těšila, tak byl Dominik. Aspoň skrze vzpomínky jsme ho tu opět měli. Vždy jsem měla na krajíčku.

Tohle je jedna z mých oblíbených sérií. Nikdy nezapomenu, když jsem ji četla poprvé a jak jsem jí hned propadla. Stala se srdcovou záležitostí.

Určitě Vám tuhle knihu, potažmo celou sérii doporučuji. Dostane nádherný a zajímavý příběh.

Jita160
27.06.2023 4 z 5

Poslední díl nám odkryl všechny karty a vnesl světlo do všech temných míst z předešlých dílů.
Bylo potřeba si prožít spousty bolesti a prolít potoky slz aby láska mezi Tobiášem a Cecílií byla čistá bez výčitek svědomí ,lží a strachu.
Trochu mě rušili vstupy do minulosti, ale bylo to potřeba aby jsme pochopili Tobiášovi činy a důvody proč dělá to co dělá.
Cecílie byla opravdu jak Trojská Helena kvůli,které byla rozpoutaná válka a muži za ní chtěli položit životy a dát jí své srdce na dlani.
Trilogie obsahuje vše co v takovém příběhu hledáte napětí ,strach ,odvahu, věrnost, zradu, smrt, ale i smích ,lásku a spoustu sexu.

,, Láska dokáže oslabit i toho nejsilnějšího může a dat protivníkovy páku"

,, Žárlím na psa" :-D:-D:-D

LenRan
21.06.2023 4 z 5

Celá série se čte hodně dobře, na mne ale nejvíce zapůsobil první díl a nejvíce Sean, který Cecílii učil a vysvětloval, co je smyslem bytí. Bylo to i pro mne hezké připomenutí dívat se na svět jinak.
Další díl byl trošku ufňukaný, až mi Cecilka lezla trochu krkem, v posledním, závěrečném díle jsme si to užili z Tobiasovi strany, bavilo mě to, ale opět poněkud zdlouhavé a tím to ztrácí na dynamice. Série jako celek, dobrá, ale vracet se k ní asi nebudu.

lena.o.knihach
19.06.2023 3 z 5

Poslední díl trilogie Havraní bratrstvo uzavírá příběh Cecílie, Tobiáše, Seana a dalších postav, které jsem si oblíbila v předchozí knize. A právě Exodus stále zůstává tím nejlepším, co tato série může nabídnout.

Vysněný cíl se chvílemi táhnul a chyběly mi tu zvraty, díky nimž jsem si druhý díl užívala. Stále se jedná o velmi čtivý román, který (i přes jeho tloušťku) zhltnete jako nic, ale nebylo by na škodu poslední díl o pár stran (třeba sto) zkrátit.

Sama autorka totiž upozorňuje na to, že se mělo jednat pouze o duologii.
Vysněný cíl na mě občas působil jako nějaká bonusová kniha k sérii. Dozvěděli jsme se, jaké měli bratři Kingové dětství, prostřednictvím Tobiášových vzpomínek se vrátili zpět do Hejna havranů a Exodu, některé scény byly objasněny a sledovali jsme vývoj vztahu hlavní dvojice

I když laťku Kate Stewart neudržela, věřím, že se ve svém žánru havrani neztratí.

#spoluprace @knihydobrovsky

galadrielin
06.06.2023

Havraní bratrstvo jako celek řadím do nejlepších knih svého žánru. Přiznávám, že Exodus mě dostal. Je asi těžké navázat ve stejném tempu, ale jsem přesvědčená, že by se to i povedlo, kdyby byl Vysněný cíl o polovinu kratší. Tady "stopáž" nepomohla. Tobiášovy flashbacky byly samozřejmě skvělé, ale nemůžu si pomoct, ztratilo to část šťávy. Aby nedošlo k omylu, znovu opakuji, že celá série je moc fajn a budu ji doporučovat, jen to bude hlavně kvůli Exodu.

A mně deštivé dny budou chybět stále. Přes všechna vysvětlení a pochopení.

Autorovy další knížky

Kate Stewart
americká
2021  83%Hejno havranů
2022  88%Exodus
2022  79%Kluk napravo
2023  83%Vysněný cíl

Kniha Vysněný cíl je v

Právě čtených14x
Přečtených227x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených13x
Knihotéce243x
Chystám se číst140x
Chci si koupit31x
dalších seznamech3x