Být s tebou přehled

Být s tebou https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476284/bmid_byt-s-tebou-Qg1-476284.png 3 87 87

Příběh dvou mladých lidí z prostředí Bostonu plný bolesti, ztráty a smutku, ale také léčení zničené duše, hledání sama sebe a možná i něčeho většího. Náš život se skládá z mnoha okamžiků. Z těch, které nám vezmou dech. Z těch, které v nás probudí to nejdivočejší já. A z těch, které si budeme pamatovat až do konce života. Dva mladí lidé v Bostonu hledají nejen sami sebe, ale i jeden druhého. Madden je studentem třetího ročníku firemní ekonomiky na Univerzitě Bentley. Má rád box, běh a akce se svými přáteli. Ale vyhlídky na světlejší zítřky mu pokaždé zkazí vyzváněcí tón Billie Jean. Vaja studuje druhým rokem filmová studia na Cambridgeské univerzitě. Za poslední měsíc pro ni ztratilo cokoliv na světě význam. Už nemá sílu dál lhát sama sobě ani všem okolo, že je v pořádku. Podaří se jim sdílet své problémy a obavy, i když mají oba dva zničenou a ztracenou duši? Najdou sílu bojovat a být tu jeden pro druhého, nebo už to všechno ztratilo význam?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Být s tebou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (42)

Nuttelka
22.01.2024 3 z 5

I když je kniha hodně bolavá, smutná, nemůžu dát víc jak 3*.. Chápu, oba dva jsou mladí, mají toho na svých bedrech hodně, nedovedu si představit ani jednu jejich situaci, ale Vaja mě děsně štvala a Madden zase měl s ní až moc trpělivosti.. Madden je mi více sympatický, vesměs nosí srdce na rukou, Vaja stále jen utíkala a všechno v sobě dusila, jak víme, není to dobré, ani zdravé.. Už na to koukám staršíma očima, já vím, ale prostě to nebylo úplně ono..

MamaKnihomolka
18.01.2024 3 z 5

Co se knize nedá upřít je čtivost a s krátkými kapitolami je tato kniha záležitost jednoho dne.
Známe pohled jak Vaji, tak i Maddena, což je vždycky super.

Z Vaji jsem byla občas zmatená. Prožila si své a nemůžu říct, jak by se člověk měl správně chovat při takové záležitosti a kor ve věku, kdy ještě chodí do školy, ale štvalo mě to.
Líbily se mi její vzpomínky na bratra Matta.
Madden na mě působil jako takový hezounek, který může mít co chce, pořádá párty a je alfa party. Nejvíc mě na něm štvaly průpovídky o svém otci, kterého, jak opakoval nepotřebuje, ale aspoň, že dál posílá peníze. Za to bych mu teda nafackovala.
Ovšem i on má své problémy, o kterých nikdo neví. Přesto že byl sympatičtější než Vaja, nedokázala jsem si ani k jednomu najít cestu.
Znám lidi, kteří ne že se neradi svěřují, zkrátka to neumí. Takže chápu oba, že si své věci, které pro ně tak znamenají nechávají pro sebe.
Jejich zalíbení a láska mi přišla neuvěřitelná a vše až moc rychlé. Žádná chemie.

Jedna z věcí, které mě docela hlodali byli Vaji rodiče. Chápu, že se praly se stejnou věcí jako ona sama, ale opravdu je nezajímalo kde po nocích je?

Příjemné nenáročné čtení s těžkými tématy, které nechcete prožívat.


Mon.CouCou
17.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Jste s časem na štíru a přesto Vám chybí denní dávka čtiva? Pak sáhněte po české autorce Antonii Novákové. Do rukou se mi dostala její prvotina Být s tebou, kterou vydala před časem přes pointu. Avšak v této jednohubce jsem našla vše, na co jsem měla dnes chuť.

Oba hrdinové, kterým pravidelně nahlížíme do hlavy, si nesou z minulosti tíživé rány. On je boxer (čtěte hmmmm, boxer)-u tohoto sportu se s tím přeci počítá, že. Jenže to vnější zranění nebolí tolik, jako to na duši. Do cesty mu přichází Vaja, studentka filmu, která si taky nese své vnitřní démony.
Jenže když je ve vzduchu láska, pak se cesta na rozcestí vždycky najde. Nebo ne?
No dobře, vedlejší postavy rozjedou linku, kde autorka nakousla témata všedních dnů. I proto je příběh-ačkoli se odehrává za velkou louží, uvěřitelný a snad každý čtenář si jej užije. Co konkrétně se v knize odehrálo, už vás nechám dočíst ;-)

Antonie píše čtivě a bez zbytečné vaty. Nečekejte dlouhé popisy všeho možného. Linka je přímá a děj ubíhá docela rychle. Přesto mám radost, že si našla v dnešní době čas na pokračování. Ale o tom až příště. Protože teď už je autorka vypsanější a další díl mě bavil ještě víc.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Být s tebou v seznamech

v Přečtených93x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených2x
v Knihotéce115x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Antonie Nováková
česká, 1997
2021  69%Být s tebou
2014  100%Lišky z Deley
2023  76%Žít s tebou
2020  80%POZORnosť