Andrushka Andrushka komentáře u knih

☰ menu

Jsi tam, brácho? Jsi tam, brácho? Marek Herman

Skvělé a čtivé. Jednoduše napsané a přitom tak smysluplný obsah, který každého zasáhne. Líbí se mi ta jednoduchost, humor a prostor k zamyšlení po každé přečtené stránce.

09.07.2021 5 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Velice zajimavý příběh. Líbí se mi zpracování. Rozplétaní osudu hlavní postavy nenechává čtenáře chladným. Dle mého názoru jde o dnešní obor Psychosomatika, pro některé je toto téma stále nesrozumitelné a nadpozemské a tak pojmenování Bohyně je trefné. Doporučuji k přečtení.

09.07.2021 5 z 5


Digitální minimalismus Digitální minimalismus Cal Newport

Dobrá kniha, nenásilné pojetí jak uchopit digitální detox.

30.12.2020 4 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Opravdu skvělá kniha, přímo nadčasová. Mám z toho až děsivý pocit, jak to všechno pasuje do dnešní doby. Ledasco si člověk uvědomí, Velký bratr Tě sleduje.

30.12.2020 5 z 5


Továrna na sny Továrna na sny Anie Songe

Zajimavý životní příběh mladých lidí. Dnes už klasika, mládež si jde za svými sny, za přesvědčním, že můžeš dělat cokoliv, kdekoliv, jakkoliv

13.04.2020 5 z 5


Najděte si svého marťana Najděte si svého marťana Marek Herman

Velmi inspirativní, jednoduchá a čtivá.

13.04.2020 5 z 5


Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

Zpočátku se kniha zdála velice zajimavá, tolik povah, tolik osobností. Člověka zajímá jak si která povaha v životních situacích povede. Ale nedošlo k žádnému rozuzlení, k žádnénu závěru. Místy byl příběh zdlouhavý. Kniha celkově je čtivá.

13.04.2020 3 z 5


Verbální kung fu Verbální kung fu Sam Horn

Kniha je velmi čtivá. Obsahuje spoustu technik jak vést komunikaci v konfliktních situacích, ve skupině i s jednotlivcem. Moc mi pomohla se dívat na komunikaci jiným pohledem. Některé věci se v knize neustále opakují, ale lze je jednoduše přeskočit a zabývat se jinou kapitolou bez toho, aniž by něco podstatného uniklo.
Pro mne je tato kniha velice zásadní, je to učebnice komunikace. Pracuji s ní. Najdete zde, jak zvládat konflikty tak, aby se nezměnily v emoce a emoce nezměnily nás. Z mého pohledu je v dnešní době velice přínosné umět komunikovat. Často se komunikace jako taková z života vytráci. Nebojte se zkoušet techniky, které v knize najdete a nebojte se dělat chyby, protože jedině ty nás posouvají kupředu. Parkát jsem si pomyslela, že se to jednoduše píše a hůře se to vykonává. Ale z jistých situacích se mi povedlo vybruslit velice hezky díky radám z této knihy. Doručuji.

17.03.2020 5 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Opravdu krásná a poutavá kniha. Autročin způsob vyprávění se mi moc líbil. Byla jsem ponořená do děje natolik, že jsem si přála, aby se všechno vysvětlilo. A tak když jsem přečetla poslední stránku a převratila jsem list v domění, že tam přece ještě musí být nějaké dovysvětlení, byla jsem ochromena opakem. Takhle to přece nesmí skončit...jak to jen bude dál....můžu si jen domyslet. Moc jsem si ten příběh užila.

26.01.2020 5 z 5


Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Mile mě příběh překvapil, přijemné čtení ikdyž je konec průhledný, ale jak jinak by to mohlo být.

26.01.2020 4 z 5


Bůh chodí po světě vždycky inkognito Bůh chodí po světě vždycky inkognito Laurent Gounelle

Za mě velice příjemné počteníčko, pár poznámek jsem v pustila i do mého diáře a rozhodně nebude špatné si je občas připomenout. V životě jde o to jak si jej sami nastavíme. Jestli budeme frfňat, že něco nejde nebo jestli to příjmeme jako výzvu. Moc se mi kniha líbila. moc doporučuji přečíst.

26.01.2020 5 z 5


Dobrá tak akorát Dobrá tak akorát Barbora Šťastná

Super povzbuzující.

18.02.2019 5 z 5


Šlehačková oblaka Šlehačková oblaka Tereza Salte

Krásné, svěží, inspirativní.

22.05.2018 4 z 5


Krkavčí matka? Krkavčí matka? Veronika Hájek Hurdová

Ja jeste nejsem mama a asi dlouho nebudu, presto jsem mela potrebu si knihu precist. Ani nevim, proc. Za me super koncipovana kniha pro mamy...nejsou ta dlouhe pasaze, ktere by se nutne musely menit v nudne, uz jen od pohledu. Bylo to svizne, jasne a materske. Za me super.

10.02.2018 4 z 5


Moje milá smrti Moje milá smrti Veronika Hájek Hurdová

Moc mila kniha, byla jsem tak natesena, az ji prectu, ze jsem se cela trasla, kdyz se mi dostala do ruky. Moc pekne se cetla, velice inspirativni. Trochu mi ale vadilo, ze se nektere myslenky az prilis casto opakovaly. A proto s postupem casu se moje nadseni ztracelo. Nicmene kniha stoji za precteni.

10.02.2018 4 z 5


Revoluce zevnitř Revoluce zevnitř Michael Neill

Za mě dobrá kniha, avšak ne vynikající. Člověk musí mít trpělivost se přelouskat pár pasážema a jak je již několikrát v knize řečeno, moc nepřemýšlet a jen si uvědomovat. Kniha má jen pár stránek, takže není těžké ji dočíst.

31.12.2017 4 z 5


Okamžik všeho Okamžik všeho Shelly King

Prvních několik stránek jsem nemohla překonat, užuž jsem myslela, že knihu odložím, ale nakonec mě to vtáhlo do příběhu. Dokonce mě překvapilo, že to není tak jak jsem si dle výkladu myslela. Myslím, že je to hezký příběh v hezkém prostředí. Člověk si při čtení v autobuse chvilkami myslí, že je taky hrdina nějakého románu :). Mě se líbilo, že jsem z příběhu nedostávala cukrovku a občas jsem se zamyslela nad myšlenkami hrdinky.

18.02.2016 4 z 5


Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Knižka je poutavá.

25.04.2015 5 z 5


Rezistence Rezistence Veronica Roth

Není to špatné, ale příliš zdlouhavé, natahované, předimenzované.

03.02.2015 4 z 5