Allebith Allebith komentáře u knih

☰ menu

Dračí Hlídka: Příručka vypravěče Dračí Hlídka: Příručka vypravěče Pavel Ondrusz

Úvod do pravidel "dračáku" pro toho nejdůležitějšího hráče - Vypravěče. Pomáhá začátečníkům nastavit si očekávání hráčů u stolu, vytvořit příběh, udržovat atmosféru a samozřejmě obsahuje všechny důležité tabulky a přehledy potřebné k samotné hře. Pravidla jsou srozumitelná, obsahují příklady a návody. Kdo hledá víc vysvětlení nebo prahne po debatách o pravidlech, může se přidat k početné komunitě na Discordu nebo přímo jejich webu.

20.09.2023 5 z 5


Dračí Hlídka: Pravidla pro pokročilé - příručka vypravěče Dračí Hlídka: Pravidla pro pokročilé - příručka vypravěče Pavel Ondrusz

Krásně ilustrované, objemné a komplexní pokračování pravidel pro Vypravěče pro vyšší levely postav a složitější rozložení hracích ploch - bitvy celých armád, využití scén a moderních technologií ke hraní online. Za mě kvalitní nástupce již 30 let starého projektu českého dračáku.

20.09.2023 4 z 5


Dračí Hlídka: Pravidla pro pokročilé - příručka pro hráče Dračí Hlídka: Pravidla pro pokročilé - příručka pro hráče Pavel Ondrusz

Ohromně nadupané pokračování pravidel pro vyšší levely a hraní specializovaných povolání. Navazuje na základní pravidla a rozšiřuje možnosti soubojových situací. Za mě krásná práce hlavně vizuálně - ilustrace od několika autorů doplňují pravidla tak, aby byla živá a čtivá, přestože obsahují velké množství textů.

20.09.2023 5 z 5


Dračí Hlídka: Kniha monster Dračí Hlídka: Kniha monster kolektiv autorů

Krásný komplet monster použitelný i pro inspiraci a další systémy. Ke každé ilustrace, historie, nějaké speciální schopnosti a odměny za její zdolání.

20.09.2023 5 z 5


Bird Box Bird Box Josh Malerman

První kniha, kterou jsem četla až po shlédnutí jejího filmového vydání, ale musím říct, že jsem se ani chvíli nenudila!
Tahle 300 stránková jednohubka mě zkrátka pohltila a velmi rychle vyplivla na druhém konci a ačkoliv jsem znala filmový děj, udržela mě v obavě, zda bude mít stejný konec.
Ideální na tiché a osamělé temné večery a dlouhá odpoledne. Jemné mrazení v zádech Vás bude jistě provázet všemi těmi úzkostně nejistými chvílemi života bez zraku. S nepřítelem možná přímo před vámi. Za mě super a uvažuji o druhém díle.

05.01.2022 5 z 5


Trix Solier - Čarodějův učeň Trix Solier - Čarodějův učeň Sergej Lukjaněnko

Dlouho jsem čtení Trixe oddalovala, přestože ostatní knížky mám v oblibě a musím říct, že jsem se bála zbytečně. Za mě velmi čtivý Lukjaněnko pro young adult obecenstvo, možná i mladší, bez přílišného filozofování, co by natahovalo děj.

16.08.2021 4 z 5


Krev pro rusalku Krev pro rusalku Kristýna Sněgoňová

Určitě pobaví i potěší, ale osobně preferuji trochu jiný styl vyprávění. Co se nápaditosti týče, tak smekám, na českou autorku super výkon a láká mě zkusit třeba jiné knížky, jestli by mi nebyly milejší. Každopádně doporučuji zkusit. :)

16.08.2021 3 z 5


Renegáti Renegáti Marissa Meyer

Asi pro mě platí - čím hezčí obal, tím víc o ničem obsah. Zkrátka na to, že svět se zdál dosti lákavým, mě nedokázal vtáhnout do děje a knihu jsem snad četla déle než rok. Prostě se sama odkládala po dvou nezáživných kapitolách zpátky do knihovny a čekala, než se zas budu nudit víc, než při jejím čtení. A to přitom young adult romány mám v oblibě. Jenže necelých 500 stran knihy, jejíž děj se dá shrnout do 250, je u mě plýtvání papírem.

14.11.2020 3 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Na to, že se jedná o úplně jiný styl (příběh, podání) než u všech dosavadních HP knih, a tedy se jen těžko brání srovnávání, bych se nějakému vyloženě přiřazování k původní sérii ráda vyhla. Je to pěkná, zajímavá kniha z mého oblíbeného světa, ale jaksi samostatná a lehce zasahující do historie, kterou většina z nás nerada mění.

14.03.2020 4 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Na Shustermanovi mě baví ten vcelku uvěřitelný pohled na neuvěřitelně nepříznivý svět mladýma očima. Četla jsem už Bez šance a tu osobně považuji za jednu z nejnapínavějších a nejzajímavěji zpracovaných young adult knih. A rozhodně znám spousty dospělých, co ji dočítali s otevřenou pusou a nemohli se odtrhnout. Smrtka v tomhle nebyla tolik šokující, ale taková milejší. Nicméně jsem se pobavila.

14.03.2020 4 z 5


Neviditelný Neviditelný Herbert George Wells

U téhle se mi nějak velmi obtížně začítalo. Je sice pěkná, ale prostě ve mě nenechala ten správný pocit. Nevím, jak lépe to popsat. Snad si ji ještě někdy přečtu znova, v lepším rozpoložení.

03.04.2019 3 z 5


Vraždy podle abecedy Vraždy podle abecedy Agatha Christie

Moc pěkné, detektivně oddechové. :)

10.03.2019 5 z 5


Jurský park Jurský park Michael Crichton

Ze začátku jsem se až místy nudila. Pak ale přijeli na ostrov a mou mysl naplnili dinosauři až po její pomyslný okraj a zábava, akce, napětí i nadšení se udržely až do konce. Je to jedna z těch knih, po které zůstává v duši prázdno, které chcete co nejrychleji naplnit dalším dobrodružstvím.

04.03.2019 5 z 5


Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Don Miguel Ruiz (p)

Tak pro lidi, co nad životem moc nepřemýšlí, asi dost dobré. Pro ty, kteří nežijí ovečkoidním stereotypem a dávají důraz na slova i činy, nihil nove sub sole. Ale ostatně tak je to i podané, jako "staré a již zapomenuté vědění".

28.02.2019 4 z 5


Ostrov doktora Moreaua Ostrov doktora Moreaua Herbert George Wells

Velmi zvláštní kombinace akce, fantastiky a polemizace nad vymezením chování lidí a zvířat, jejich přístupu ke světu i k sobě samým. I přes poněkud zdlouhavé výjevy a popisy a roztáhlý děj se mi líbila.

26.02.2019 3 z 5


Proč jsem se neoběsila Proč jsem se neoběsila Halina Pawlowská

Pro mě první setkání s podobným druhem knih a tím pádem nemohu úplně objektivně hodnotit. Leda jen suše komentovat, že tento druh není ničím pro mě. Takže díky, Velevážená Knižní výzvo 2019, ale současné autorky nejsou nic pro mě. ;)

25.02.2019 3 z 5


Kvazi Kvazi Sergej Lukjaněnko

Po dlouhé době velmi svěží a neotřelé téma a opět od mého oblíbeného Sergeje. Děj ubíhal svižně, zápletla nebyla překomplikovaná, ikdyž se tam míchají dvě hlavní otázky visící nad hlavní postavou jako ona Occamova břitva. Potěšil mě jiný než sci-fi nebo fantasy svět a jiný pohled na zombie apokalypsu, než nám nabízí tv. Za mě určitě super odpočinková záležitost.

22.02.2019 5 z 5


Les mytág Les mytág Robert Holdstock

Velmi zajímavá fantasijní výprava do mýtů. Trochu nahuštěné, nicméně čtivé a do děje krásně vtahující fantasy.

23.09.2018 4 z 5


Štěpný bod Štěpný bod Matthew Woodring Stover

Metodou rychločtení, poměrně náročné. Asi by chtěla víc klidného a zažraného čtenáře.

26.08.2018 3 z 5


Reverz Reverz Sergej Lukjaněnko

Takové, řekla bych až vlažné pokračování prvního dílu mi trochu víc sedlo než první kniha; ve výsledku je ale pocit po přečtení trochu nijaký. Závěr je maličko překvapující, ale jinak se mi děj nezdál bůhvíjak napínavý. Spíš jen cestovní.

29.04.2018 3 z 5