Les mytág přehled
Tajemství Ryhopského lesa se pro George Huxleye stává posedlostí vedoucí až na pokraj šílenství. Podivné úkazy, které ho pronásledují, ho přivádějí k poznání, že poslední zbytek prvotního lesa je obýván tvory, v jejichž existenci už dlouho nikdo nevěří, a postavami z prastarých mýtů. Nyní je Huxley mrtvý a jeho životní práci přebírají jeho synové. Co před nimi Les mytág skrývá? Les mytág je nebezpečný svět, mnohem podivnější než cokoli, co si dokážou představit…... celý text
Originální název: Mythago Wood, 1984
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Les mytág. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 164 komentářůSouvisející novinky - Les mytág (1)
Připravované knižní novinky (17. - 23. 8.)
15.08.2015
Kniha Les mytág v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 15x |
| v Přečtených | 1 027x |
| ve Čtenářské výzvě | 83x |
| v Doporučených | 107x |
| v Mé knihovně | 402x |
| v Chystám se číst | 497x |
| v Chci si koupit | 99x |
| v dalších seznamech | 13x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
mýty a legendy anglická literatura lesy Carl Gustav Jung, 1875-1961 jiné světy záhadní tvorové World Fantasy Award (cena) fantasy archetypyRobert Holdstock také napsal(a)
| 2015 | Les mytág |
| 1996 | Les kostí (9 povídek) |
| 1999 | Merlinův les |
| 2010 | Avilion |
| 2015 | Lavondyss |

73 %
91 %

Z knihy mám dost rozporuplné pocity.
První polovina kniha mě bavila, svět i příběh byl zajímavý a bez zbytečného otálení, základní myšlenka dobrá. Překvapilo mě, jak je kniha dobře psaná. Atmosféra lesa byla fajn. Osobně by se mi líbilo, kdyby autor více rozebral keltskou mytologii.
Zbytek knihy byl slabý - postavy byly nesympatické, svět se nijak nevyvíjel, autor pořád omílel to samé, příběh mě nezajímal. Autor nedokáže psát dobré dramatické pasáže, takže ani psaní mě tady nebavilo. V půlce navíc přihazuje pasáž mezi bratry s podivně erotickým podtónem. Vím, že se jedná o první díl série, přesto by mi přišlo lepší, kdyby byl konec uzavřenější.
Z předmluvy se zdá, že kniha je revoluční a promyšlená, přitom se jedná spíše o průměr.
Uvidím, jestli se pustím do druhého dílu. Kdo chce mysteriózní knihu s lesním prostředím, doporučuju Ignis fatuus od Klabouchové (akorát místo keltské mytologie je slovanská).