Alča25 Alča25 komentáře u knih

☰ menu

Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Opět příjemná oddechová četba od Julie. Jenou za čas jsou její knížky opravdu pohlazení po duši, i když je to prvoplánová romantika, u které hned od první stránky víte, jak ti dopadne :-)

15.06.2022 5 z 5


Knihkupectví poslední naděje Knihkupectví poslední naděje Emily Blaine

Žádné velké literární dílo, ale příjemná, oddechová, milá romantická knížka na víkend. Bavila mě a účel uniknout z reality splnila dokonale.

29.04.2022 5 z 5


Dlouhý let domů Dlouhý let domů Alan Hlad

Nádherný, dojemný příběh z druhé světové války. Bylo mi líto holubů, hlavních hrdinů, dokonce jsem i trochu chápala chování ne úplně kladné postavy. Knížka ve mě vyvolala spoustu emocí, na konci i slza ukápla.

22.04.2022 5 z 5


Jezdkyně Jezdkyně Iris Johansen

Jako náctileté se mi knížky Iris Johansen líbily. Po letech jsem se rozhodla, že se ke své oblíbené autorce vrátím, ale musím říct, že číst tuhle knížku bylo pro mě hodně těžké, vůbec mě nezaujala. Tři hvězdy dávám z nostalgie.

22.03.2022 3 z 5


Přiznání Přiznání Anna Todd

Pořád dokola... Láska, hádka, rozchod, láska, hádka rozchod... Čtivé to sice pořád je, ale už mě to pomalu přestává bavit.

13.03.2022 4 z 5


Polibek Polibek Anna Todd

(SPOILER) Asi nejsem ta správná cílová skupina pro tenhle druh literatury, ale čtivost se tomu rozhodně upřít nedá.
Ovšem žít v takhle nezdravém až toxickém vztahu bych rozhodně nechtěla. Je až skoro neuvěřitelné, že v dnešní době je na tom někdo jako Tessa a chování Hardina mi přijde až moc přes čáru. Ze zvědavosti, jak to s nimi dopadne, ale budu v sérii pokračovat.

07.03.2022 4 z 5


Olivovník Olivovník Lucinda Riley

Moje druhá přečtená knížka od této autorky a opět to bylo úžasné čtení. Skvělý popis Kypru, děj je bez zbytečné omáčky okolo, krásně plyne... Strávila jsem s ní pár příjemných večerů a moc se těším na další příběhy autorky, která už bohužel žádnou další knížku nenapíše

04.03.2022 5 z 5


Hortenziová zahrada Hortenziová zahrada Marie Lamballe (p)

Moc hezká knížka. Historická část se mi líbila o něco víc než ta ze současnosti, ale nijak mě to nerušilo. Jako celek je knížka super, i když jsem četla lepší na toto téma.

22.02.2022 4 z 5


Děkuji, sestřičko... Děkuji, sestřičko... Hana Marie Körnerová (p)

(SPOILER) Jak už napsala maryska09, bylo to trochu slabší pokračování, chvílemi jsem i přemýšlela o odložení... Asi i z důvodu rakoviny rodinného příslušníka. Prostě na to nějak pořád nemám...

07.02.2022 3 z 5


Prosím vás, sestřičko Prosím vás, sestřičko Hana Marie Körnerová (p)

Úplně nemám ráda knížky z nemocničního prostředí, ale tahle se mi líbila, byla velmi čtivá. Naprostý top pro mě ale bude vždycky série Pán hor.

07.02.2022 5 z 5


Hora mezi námi Hora mezi námi Charles Martin

Už je to pár let, co jsem viděla film a když jsem objevila knížku v knihovně, tak jsem neodolala, protože u mě platí pravidlo, že knížka je vždycky lepší než film... No a tak tomu bylo i v tomhle případě. Ani chviličku jsem se nenudila a ten konec??? Jako vážně??? Buď už si to nepamatuju, nebo ve filmu byl jiný... Skvělá knížka. Doporučuji.

10.01.2022 5 z 5


Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Krásná oddychová knížka na víkend. Mám moc ráda tuhle sérii romantických útěků a tenhle zatím považuji za nejlepší. Třeba je to i tím, že mě Island už dlouho láká.

21.11.2021 5 z 5


Padlý dědic Padlý dědic Erin Watt

Za mě zatím nejslabší kniha série, i když stále čtivá. Příběh Gideona a Savany mě tam trochu rušil. Možná by byla lepší samostatná kniha...

14.11.2021 4 z 5


Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Tohle bylo přesně to pravé pro moji romantickou dušičku. Krásný, milý, naivní příběh z 19. století. Žádné drama, prostě jen prostý příběh, u kterého jsem se místy culila jak měsíček na hnoji :)

20.10.2021 5 z 5


Nejtemnější hodina Nejtemnější hodina Barbara Erskine

Skvělý, silný a velmi čtivý příběh. Další skvost z pera paní spisovatelky. Za mě jedna z jejích nejlepších knih.

13.10.2021 5 z 5


Motýlí pokoj Motýlí pokoj Lucinda Riley

Knížku jsem přečetla za dva dny, prostě se od ní nešlo odtrhnout... Žádná hluchá místa, žádné zdlouhavé popisy, prostě jen příběh, který plyne a najednou je konec. Dokonce i slza mi ukápla.

19.09.2021 5 z 5


Blackout – Zítra bude pozdě Blackout – Zítra bude pozdě Marc Elsberg (p)

Zajímavé téma, ale od knihy jsem čekala víc. Neustálé přeskakování z místa na místo, mnoho postav... Myslím, že z toho šlo vytěžit trochu víc

04.06.2020 3 z 5