Dlouhý let domů

Dlouhý let domů https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449851/bmid_dlouhy-let-domu-oxP-449851.jpg 4 81 24

Napínavá romance z druhé světové války inspirovaná skutečnými událostmi. Je září 1940. Německé bomby dopadají na Británii a strach z blížící se invaze roste. Nepřátelské letouny křižují nebe nad Eppingem, kde Susan Shepardová a její dědeček Bertie trénují poštovní holuby a připravují je na důležitý úkol. Tisíce kilometrů odtud mladý americký pilot Ollie Evans nechce nečinně přihlížet hrůzám, které se dějí, a vydává se do Británie s úmyslem nabídnout pomoc Královskému letectvu. Jeho odhodlání ho přivede do Eppingu právě v okamžiku, kdy zasvěcení vojáci spolu se Susan a Bertiem spouští tajnou operaci s krycím názvem Columba. Jejím cílem je vysadit v okupované Francii stovky poštovních holubů a využít je k předávání šifrovaných informací o pohybech německých vojsk. V den, kdy Ollie na misi odlétá, je oběma mladým lidem jasné, že mezi nimi vzniká víc než jen přátelství. Když je Ollieho letadlo za nepřátelskou linií sestřeleno, šance na to, že se znovu setkají klesne na nulu. Nečekaným pojítkem se však stane Susanina milovaná holubice jménem Vévodkyně. Její neuvěřitelná houževnatost a oddanost se promění v naději, že nic nemusí být ztraceno… Neuvěřitelný příběh inspirovaný skutečnými událostmi. O síle lásky, hrdinství, ale i ztrátách, těžkých rozhodnutích a zbabělosti.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Long Flight Home , 2019


více info...

Přidat komentář

Martule44
19.04.2024 5 z 5

Jak zmínil autor na konci této knihy...."nádherná práce!"
Dojemný a opravdu čtivý příběh, připomínající utrpení druhé světové války. A přestože si osud zahrál se Susan i Olliem, je krásné, že jim autor v závěru dal šanci...

danka13
21.03.2024

Hezké, čtivé, závěr mě překvapil, překvapila mě i spousta nových informací o 2.světové válce, doporučuji.


helenkan
09.01.2024 5 z 5

Něco je fikce, něco podle skutečných událostí a vznikl z toho moc pěkný příběh. Skvěle napsaný. Já si ho pěkně vychutnala.

čef
16.09.2023 5 z 5

Romantický příběh z počátku 2. světové války má na to rozplakat nejenom slabé kusy. Naštěstí nejde jen o dojetí, ale také něco o snaze Churchillovi vlády využít k boji proti fašistům i poštovní holuby v operaci Colombo. Příběh není tedy až tak pohádkový a tak lze číst i bez růžových brýlí.

SumýšIrena
09.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Poštovní holub, který létá sem a tam, dokud na to má sílu a dva zamilovaní jej potřebují, to je jako pohádka od Ovčí babičky. Ale je to romance a ne román a proto dávám o jednu * víc.

laura
21.02.2023 5 z 5

Září 1940

V Eppingu Susan a její dědeček Bertie připravují na tajnou válečnou misi své poštovní holuby. Z druhého konce světa přijíždí do Anglie mladý Oliver, aby se stal pilotem Královského letectva.

Originální a neotřelý příběh z válečné doby plný opravdového přátelství, něhy a lásky, oddanosti i víry, ale také nenávisti, zloby a beznaděje. Příběh, který nás zavede nejen do Londýna, zničeného nepřetržitým bombardováním, ale také do okupované Francie. Příběh plný neskutečné odvahy, bolesti, ztrát i křehké naděje.

Vévodkyně byla úžasná! Válka šílená...

Brala lidem všechno, ale něco jim přece zůstalo: Naděje a víra. A holubi...

Neskutečně krásná obálka...

AlenaF
13.01.2023 4 z 5

Dojemný romantický příběh z druhé světové války. Velmi se mi líbil, doporučuji k přečtení.

Mermaida
19.11.2022 5 z 5

Krásný příběh, který se lehce četl. Autor napsal knihu velmi poutavě, čtivě a svižně. Bylo to dojemné a zároveň zajímavé čtení. Začetla jsem se prakticky od prvních stránek a příběh mě strhnul tak, že jsem knihu nechtěla ani odložit. Vůbec by mě nenapadlo, že zrovna já přečtu 340 stránkovou knihu za dva dny. Tak moc mě příběh Ollieho, Susan a poštovních holubů z operace Columba uchvátil. Za mě velmi krásné a romantické čtení z válečné doby, které bylo vsazeno do originálního a neotřelého děje.

ydnac
02.06.2022 5 z 5

OPEŘENÍ HRDINOVÉ :-)

Neotřelý válečný příběh o zapojení holubů při akci Columba.
Susan a její dědeček je na tuto akci nachystali a holoubci pak byli vypuštěni nad nepřátelským územím s tubičkou na noze, ve které pak spojenci posílali zprávy o nacistech.
Susan své ptáky moc milovala a v téhle knize je to moc hezky popsáno :-)
Vévodkyně byla úžasná :-)
V jejím životě byla ovšem i jiná láska...
Skvělé čtení - napínavé, romantické, dojemné a pro mě i originální :-)
DOPORUČUJI :-)

Elapheg
29.04.2022 5 z 5

Byla to pěkná romance, očekával jsem drobátko více napětí, ale i tak to na plný počet stačí. Zvláště ten konec byl dle mého gusta. Susan Sheperdová a její dědeček Bertie chovají poštovní holuby v Anglii za druhé světové války. Cestou osudu se k nim do tria přidá Oliver Evans původem s Ameriky, který se chce přidat k RAF. Mezi Olliem a Susan zažehne jiskra lásky a pak přijde operace COLUMBA na využití poštovních holubů v Němci okupované Francii. Tato operace osudovým zásahem spustí lavinu událostí, které Ollieho a Susan rozdělí. Spojnicí mezi Susan a Olliem se stane Susanina holubice Vévodkyně, která bude mezi nimi zajišťovat kontakt. Podaří se Olliemu a Susan ještě se setkat? To si přečtěte sami. Je to poutavá romance z druhé světové války a až na pár drobností se mi velmi líbila a mohu ji doporučit ostatním k přečtení. Sympatické bylo rovněž to, že tato romance vychází ze skutečných historických událostí.

Alča25
22.04.2022 5 z 5

Nádherný, dojemný příběh z druhé světové války. Bylo mi líto holubů, hlavních hrdinů, dokonce jsem i trochu chápala chování ne úplně kladné postavy. Knížka ve mě vyvolala spoustu emocí, na konci i slza ukápla.

Josh
01.04.2022 4 z 5

Kdo ví něco o poštovních holubech? A co teprve jakou měli roli ve 2SV? Kniha tohle téma předkládá zajímavě a v kontextu dějinných událostí, nejen ve Velké Británii a životech hrdinů. Místy jsou lehce táhlé popisy, opakované situace, ale kam chcete v době každodenních, týdny trvajících náletů spěchat… do bunkru. Je tu řada protilehlých stran – láska a bolest, odvaha a zbabělost, víra a beznaděj… jako v životě. Konec se mi zdál nejen uspěchaný, ale spíše „pěst na oko“, jako když autorka neměla kam pokračovat a tak skočila rovnou po hlavě v ději. Příběh je spíše o dojmech než akční hluboký složitý, ale má svá překvapení. Nejen pro ty čtenáře, co nečtou o 2SV kvůli hrůzám lze tuto knihu doporučit.

mončičák42
19.03.2022 4 z 5

Přes slzy nevidím dobře na psaní mého komentáře....Smyšlený dojemný příběh protkaný skutečnými historickými událostmi v Británii během války vzdává čest všem odvážným lidem, a také poštovním holubům. Kniha mě dovedla k podrobnějšímu studiu a dozvěděla jsem se mně neznámá jména John Silver, Cher Ami, Gustav a plno dalších zajímavých informací stran využití holubů v historii za účelem předávání zpráv díky jejich obdivuhodnému orientačnímu smyslu.

tami1
29.11.2021 5 z 5

Krásně dojemná kniha popisující jedno z nejtěžších období v historii Británie. Přibližuje nám pocity, bezmoc, pochyby a ztrátu naděje obyčejných lidí, kteří čelí noc co noc pokračujícímu bombardování a hrozící invazi. Moc jsem fandila Susan a Olliemu a ze srdce nesnášela britského pilota.

Gabusza
17.10.2021 5 z 5

Velmi citlivý příběh inspirovaný skutečností.
Autor popisoval perfektně dění z druhé světové války o tréninku poštovních holubů, kteří byli trénováni na důležitou misi!

Kniha je nádherně popsaná, hltala jsem každou kapitolu, dojalo mě, jak Britové v té nelehké době byli nezdolní a vydrželi po dobu osmi měsíců nepřetržité nálety!!

Doporučuju přečíst, příběh má obrovskou hloubku, člověk si při čtení uvědomí spoustu zbytečných věcí, které vlastně řešíme…

Konec byl velice emotivní a zanechal ve mě spoustu myšlenek.

Kniha je napsána na počest všech padlých, během bleskové války.

Corly
26.09.2021 5 z 5

To byla opravdu krása!!!
Vůbec bych ani na začátku neřekla, že mě tak pohltí!
Jenom taková škoda, že.....prostě jsem čekala a doufala v jiný konec...
A sice jsem se zařekla, že jako milovník zvířat už nechci nikdy číst o jejich osudech, protože vždycky dojmou...a tentokrát to byli holubi...a Vévodkyně!
No, teď zase potrvá, než se začtu do něčeho dalšího...ještě jsem plná jich...všech...
Opravdu jedno velké doporučení!
....buď jako vejce....

Szilvia1
29.08.2021 5 z 5

Byl to krásný příběh.Držela jsem palce Susan aby se s Olliem ještě střetli.Líbila se mi tahle knížka,ještě jsem nečetla knížku o holubách,ale tahle byla krásná.Doporučuji.Doufám,že od tohto autora budou i další knížky a ty budou takový krásný.

lupo
03.05.2021

Krásný příběh v nelehkém období, jen ten konec mi přišel zbytečně zkrácený.

Gigy
24.03.2021 5 z 5

Jakože paráda. Nemohla jsem přestat číst, nemohla jsem dát knížku z ruky. Přitom nebyla nijak zvlášť jazykově propracovaná a i ten děj šel spíš po povrchu a nešel moc do hloubky. Přesto jsem nadšená. Jedno velké doporučení všem. Moc příjemné počtení.

mysik612
28.02.2021 5 z 5

Knížka je krásná, čtivá, nic nelakuje na růžovo, ale zároveň pořád cítíte tu nezdolnost lidské odvahy a lásky.

Štítky knihy

láska romantika holubi vojenští letci válečné romány

Autorovy knížky

Alan Hlad
americká
2020  88%Dlouhý let domů

Kniha Dlouhý let domů je v

Právě čtených3x
Přečtených108x
Čtenářské výzvě28x
Doporučených7x
Knihotéce108x
Chystám se číst129x
Chci si koupit19x
dalších seznamech5x