Knihkupectví poslední naděje

Knihkupectví poslední naděje https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465035/bmid_knihkupectvi-posledni-nadeje-ymU-465035.jpg 4 290 88

Sára provozuje knihkupectví v malé obci v kraji Charente a s penězi sotva vyjde. Mezi náladovým potrubím v domě, zchátralými stěnami a její notorickou neschopností přestat nakupovat všechny antikvární knihy, které jí přijdou pod ruku, jsou na tom její finance dost špatně. Takže když jí kamarád nabídne překvapivou, ale velice výnosnou obchodní dohodu, se souhlasem příliš neváhá. Ujednáno: vezme pod střechu Maxima Maréchala – herce vyhlášeného stejně tak rolemi darebáků, jako svými oplétačkami s policií –, aby si ve vší tajnosti odpracoval veřejně prospěšné práce v knihkupectví. Dokáže-li herec přežít exil na venkově a kutilskou misi, měla by ona být schopná přijmout živou bytost ve svém světě z papíru a tiskařské barvy… Dojemné setkání dvou lidí, kteří jsou naprostými protiklady, ale spojuje je jedna touha: žít své sny.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Red
Originální název:

La librarie des reves suspendus , 2019


více info...

Přidat komentář

Monika1717
14.03.2024 3 z 5

Romantický příběh o sbližování dvou protichůdných lidí, prostředí velmi příjemné, postavy sympatické. Vadily mi trochu rozvláčné erotické pasáže a také zvláštní konec.

emilieselden
06.03.2024 3 z 5

Romantická oddechovka, nic náročného, nic překvapivého.


Iris30
24.02.2024 5 z 5

Kniha se mi líbila, už jen proto, že se odehrává v knihkupectví, takže knihy byly v hlavní roli se Sárou a Maxem.
Sára byla plachá a Max drsňák, který se měl v knihkupectví uklidnit.
Protiklady se prostě přitahují, takže můžete čekat romantiku sice s předvídatelným koncem, ale to už k romantice patří.

monika0181
14.01.2024 5 z 5

Na cestách jsem řešila do čeho se začíst. Bez anotace, bez předchozí recenze jsem se pustila do této knihy, co mám ve čtečce.
Očekávala jsem lyrický příběh z knihkupectví, jaký jsem četla v poslední době několikrát a víc jsem se nemohla mýlit.
Hned na prvních stranách mě do příběhu vtáhl Max akcí a erotikou tak, že se mi opravdu otevřely oči. Kniha mě vtáhla a nepustila dokud jsem nebyla na konci.
Příběh není nijak objevný Bad Boy Max potřebuje zachránit a tak je "uklizen" do knihkupectví k uzavřené, neprůbojné Sáře. Jejich pomalé sbližování jak ve vztahu, tak ve vývoji povah mě bavilo.
Konec mi přišel trochu nadsazený, ale nakonec mi zase tolik nevadil. Jen ten drive tam nebyl ve finále tak patrný, tam byl příběh tou lyrickou uspávačkou.
Jednoduchá oddechovka, která potěší.

Hypatia1010
11.09.2023 3 z 5

(SPOILER) Nemohu říct, že by se mi kniha nelíbila. Příběh byl vlastně i zajímavý ačkoliv celkem neoriginální a samozřejmě naprosto předvídatelný. A to, že správný hrdina by měl být alespoň trochu rošťák je myslím dost jasné. Bohužel tady byl hrdina až moc negativní na typickou červenou knihovnu. A i když dokážu pochopit důvody jeho chování, sympatie to ve mně rozhodně nevzbudilo. Každý se sám rozhoduje, jakým způsobem bude řešit své problémy a v případě Maxe to nebylo zrovna šťastné rozhodnutí. Ale Sáru jsem si zamilovala od začátku, byla mi sympatická její povaha a ochota, s jakou se věnovala stmelování místní komunity. A její nápad se zabalenými knihami s tajemným popisem mě nadchl.
Max potřebuje zachránit před vězením, proto souhlasí, že si v Sářině krachujícím knihkupectví odpracuje veřejně prospěšné práce. Zpočátku odmítá jakékoli sblížení, ale postupem času si k němu Sára najde cestu a nakonec se do ní Max zamiluje. Sára však má pochybnosti o jejich vztahu a odlišných způsobech života, proto se s Maxem raději rozejde. Max se ale nechce vzdát toho nejlepšího, co ho v životě potkalo a rozhodne se Sáru získat zpět. Velkolepé gesto, kterým Sáru nakonec přesvědčí, aby dala jejich vztahu šanci, způsobilo, že jsem Maxovi odpustila jeho předchozí agresivní a odtažité chování.
Kniha splnila svůj účel. Jedná se o typickou oddechovku, takže jsem si u ní odpočinula a i se pobavila.

knihomolkaMist
03.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Bylo to klišé? Jo... Užila jsem si to? Jo!
Ačkoli to byl děj předvídatelný a poměrně plochý, byl vlastně strašně milý a párkrát jsem se přistihla u knížky uculovat.
Jo... mohlo to být jednoznačně propracovanější - moc mi nevyhovovaly ty skoky v čase a taky ten konec - co se proboha stalo s tím obchůdkem? Zavřela ho? Zbořila? Prodala?
Ale ve výsledku fajn. Jako jednohubku k šálku kávy a zákusku rozhodně doporučuju :)

aNGie5
07.07.2023 5 z 5

Wow! Francouzsky velkoryse napsaný příběh. Také jsem se divila nízkému hodnocení, není to žádná tuctovka. Grády se docela líší od těch románů pro ženy, co ve vás zanechají pocit, že spisovatelka to sice napsala hezky, ale moc to neprožívala. Postavy jsou dobře vykreslené, námět je možná klasický, ale rozhodně ne lacině nebo triviálně popsaný a skrývá pár překvapení.

Klaudinka27
30.06.2023 5 z 5

Moc pěkná knižka

babicka_amalka
29.06.2023 1 z 5

to je tak hloupé, že jsem odložila nedočtené! pokračování v četbě by byla absolutní ztráta času;

vera5841
21.06.2023 4 z 5

Kniha přesně odpovídá svému žánru - milá oddechová romantika. Od začátku je nám samozřejmě jasné, jak všechno dopadne, ale přesto je to velmi hezká cesta ke štěstí a dle mého názoru chemie mezi hlavními hrdiny fungovala na výbornou. Kéž by každý měl kolem sebe takové kamarády jako mají Max a Sára !

SimulinaT
19.06.2023 5 z 5

I když jsem od začátku tušila jak příběh skončí napjatě jsem četla dál jestli budu mít pravdu já či autor. Krásný jednoduchý příběh

Airelle
04.06.2023 5 z 5

Knihu jsem dlouho odkládala, protože nemá moc vysoká hodnocení. Upřímně je to velmi krásná oddechovka a k jako takové jsem k ní přistupovala. Sára je velmi milá, ale plachá knihomolka, za to Maxim je zase svéráz, který pro ránu nejde daleko, což se zase neslučuje s jeho povoláním herce.

Už od začátku je děj předvídatelný, ale někdy přesně to potřebujete! Vůbec bych se nezlobila, vidět tuhle knihu zfilmovanou, myslím, že by to bylo příjemné pohlazení pro všechny romantické duše.

Opravdu velmi pozitivně hodnotím prostředí malého města i knihkupectví, kde se schází téměř celé město. Sářin nápad s tajnými knihami mě doslova nadchnul!

Nočnípták
14.05.2023 3 z 5

Taková dnešní červená knihovna. V původní červené knihovně byl sex tabu, v dnešní to bez něj nejde. Jinak je to stejné. Spousta naznaků, myšlenek, nedorozumění. Všechno dobře dopadne. Odpočinková četba. Dočetla jsem s úsměvem, odpočinula jsem si a nemůžu si pomoct a musím z knihy citovat

"nemám ráda, když lidi soudí knihy podle obalu."

"Někdy se nám knížka může zdát zvláštní, může se zdát, že není pro nás. Je jenom potřeba... dát jí šanci."

"To platí i pro muže."

Mám pocit, že mně autorka viděla do hlavy a moje myšlenky hodila na papír. Jako bych citovala sebe.

Helin
22.02.2023 4 z 5

Je to taková milá, nenáročná knížka :) kapitoly psané z pohledu dvou postav - jednou ona, jednou on, jsou příjemné oživení. A kdo by si nezamiloval hlavní postavu, která až chorobně sbírá knihy? :)

Pokud si chcete oddechnout a přečíst trochu romantiky z prostředí knihkupectví nebo filmu, je to dobrá volba :)

Renike
20.02.2023 5 z 5

Romantika jak to má být, a teď jsem přesně tohle potrebovala. A to byla moje poslední kniha do letošní výzvy - mám splněno všech 20, dokonce i víckrát některé. :)

AndreaP.
19.02.2023 3 z 5

Tato kniha není žádná těžká četba, u které člověk musí přemýšlet. Naopak, je to prostě oddechová, těžce naivní romantika, na straně jedné bouřlivý alfa samec, na straně druhé naivní nesmělá dívka. Jak to dopadne víte vlastně od první stránky. Jako oddechovka je to dobrá četba. Co se mi na knize opravdu líbilo, a co chci vyzdvihnout, je střídání kapitol z pohledu jeho a jejího. To bylo fakt prima.

marwinmh
09.02.2023 4 z 5

Romantika tak, jak si ji představuje většina z nás dam a slečen - nádherný bouřlivák s tváří a tělem řeckého boha, jedna průměrná a nesmělá dívka = láska, odloučení, shledání, happy end.
Byly to nenáročně strávené chvíle s knihou.

maluck
27.11.2022 3 z 5

Romantický jednoduchý příběh, děj plyne plynule, žádné velké zvraty. Chemie mezi hlavními hrdiny také není moc přesvědčivá. Celkově příběhu chybí "šťáva", takový neurazí, nenadchne.

Sarkak94
17.10.2022 4 z 5

Upřímně jsem čekala něco úplně jiného. Hoc se o této knize neví a to je celkem škoda..... Milá, nenáročná, romantická oddechová knížka. Sice je celkově děj takový slabší, ale zase takový zajímavý. Ano máme tu opět hodnou holku a zlého kluka, ale je to oproti ostatním knihám jiné. Hodně se mi líbí prostředí děje. Knihkupectví, to je úžasné, a taky to že hlavní hrdinka tak miluje knihy a trpí stejnou "nemocí", tak zvanou hromadění knih.
Hlavní postavy jsou sympatické, ale úplně mi k srdci nepřirostli. Maxim, i přesto že to byl recidivista byl fajn a dokázal být milý. Strašně moc mě překvapil důvod jeho chování. S takovou to "vadou" jsem se v knize ještě nesetkala, a bylo mi ho díky tomu i líto. Zajímavé bylo že to dokázal ututlat, ale bylo taky dobré že jsem tomu postavil a dokázal přijmout pomoc. Sára byla úžasná. To jak se dokázala proměnit. Hodně jsem se v ní viděla. Plachá, stydlivá, rozpačitá, ale taky cílevědomá a i statečná. S Maximem se k sobě dokonale hodili.
Vedlejší postavy byli milé. Hlavně Anita a Dominik.
Pokud tety hledáte nějakou odpočinkovou a nenáročnou knihu tak tato je přesně pro vás

Verys58
07.09.2022 3 z 5

Milá knížka, ale předvídatelný děj. Co bychom koneckonců chtěly od románu pro ženy?

Dějová linka mezi Maxem a Sárou byla pěkná, kniha se mi četla dobře.

Štítky knihy

pro ženy romantika knihkupectví

Autorovy knížky

Emily Blaine
francouzská, 1981
2021  75%Knihkupectví poslední naděje

Kniha Knihkupectví poslední naděje je v

Právě čtených4x
Přečtených387x
Čtenářské výzvě48x
Doporučených8x
Knihotéce286x
Chystám se číst165x
Chci si koupit20x
dalších seznamech8x