Zuzunda
Více akcí nabité než první díl, opět paráda a další díl je nutnost!
Tak tohle bylo moc pěkné čtení. Spousta krásných myšlenek. Kromě sci-fi a filozofických úvah je zde velká část příběhu věnována i budování vztahů. Krásně je tu vykresleno jak to vypadá, když zůstaneme ve vztahu ze setrvačnosti nebo protože si myslíme, že "tak je to správé" a taky to, jak to vypadá, když spolu dvě duše plně souzní :) Čtení jsem si moc užila, jen ta detektivní/krimi linka se objeví více méně až v závěru, ale o to větší spád pak má. Půl hvězdičky stahuji za popisy - většina jich je krásných, ale občas to na mě bylo už moc zdlouhavé.
Je to opravdu silný příběh, který vyburcuje emoce. Knížku jsem četla ve štafetě a snad ještě víc než příběh samotný mě rozložili poznámky (a objevují se i tu v komentářích), že si za to může sama. Nerespektování toho, že každý člověk má jinak silné sebevědomí a psychiku, mě strašně deptalo ...
Kousek před půlkou jsem přemýšlela, že knížku odložím, nudila jsem se. Ale dost mě zaujal příběh Gigi a domu s duchy, tak jsem vydržela a jsem za to ráda. Neskutečně rychle mi druhá půlka utekla a těším se na další díl. A Adeline jsem si zamilovala hned od začátku, strašně mě bavili její sarkastické a cynické poznámky, které zvládala vypouštět snad za každé situace :D
Pár slabších kousků, ale většinou paráda! Asi nejvíc se mi líbila povídka Parazit, výborně jsem u čtení bavila a ráda bych si přečetla něco víc od jejího autora. Ale pokladů je v této sbírce rozhodně víc :)
Žádná postava vám nebude sympatická, u každé vám bude vadit jak se chová nebo jak se chovala. Ale i přesto (nebo právě proto) nebudete chtít knížku zavřít a furt vás bude zajímat kudy se příběh bude ubírat dál. Postupně dávkovaná pravda v kombinaci se střídáním dějových linek, které dělí 10 let, v podstatě dělá knížku neodložitelnou. Za mě paráda, ikdyž bych u některých postav použila silnější výraz, než že mě štvali :D
Tak tohle mě bavilo! Upíři, mafie, lidé se zvláštními geny, trocha lásky a záchranná mise a o čtení do ranních hodin je postaráno :D Těším se na další díl, jsem moc zvědavá, jak se tohle vybarví.
No, tak první 2/3 byly milé a současně vleklé, docela jsem se u toho trápila. Ale konec se rozběhl a ten jsem pro změnu přečetla velmi rychle :) Takže... Zlé to není, ale ta jiskra a napětí co byla v prvním dílu, mi tady chyběla...
Rozhodně to nebylo vyloženě zlé. Ale na mě to bylo místy až moc zdlouhavé, popisů by mohlo být míň, takže... Další díly číst nebudu.
To byl opět tak krásný příběh! Nechyběla akce, napětí, přátelství, láska a k tomu spousta magie, bohů a bájných tvorů. Jsem opět nadšená a těším se na další díl.
Tak tenhle díl byl za mě o dost slabší než předešlé. Asi mi úplně nesedlo to pletichaření a mám radši jinou akci. Ale závěr mě teda dostal. A další díl rozhodně chci číst :)
Tohle vás semele jak tsunami! Začne to jako nudný den na pláži, ale během poledne se zničeho nic ocitnete pod vodou, nemůžete dýchat, můžete jen číst a číst a číst. S poslední stránkou jste konečně propuštěni a můžete se nadechnout... A budete marně přemýšlet, jak autorka dokázala z tak klidného začátku, rozjet takovou divočinu. A můžete si být jistí, že to co bude dál (a ten konec!) rozhodně neodhadnete!
Tomu nic nechybělo! Napětí by se dalo krájet, atmosféra hustá jak mlha kolem Rákosníčkova rybníku a skvěle vykreslené postavy, kterým budete fandit a hltat stránku za stránkou, aby jste zjistili co a jak bude dál. Výborné, doporučuji a jdu zjistit co dalšího si od autora můžu přečíst.
Od autorky jsem četla jen Kroniky rodu Spiderwicků a teď toto. Po přečtení pár recenzí jsem z toho měla obavy, ale úplně zbytečně! Nádherný příběh, skvělé postavy, úžasný svět, moc jsem si čtení užívala. Taková velmi příjemná pohádka.
Na začátku mě trochu vyděsilo množství jmen. To se ale rychle ustálilo a z knížky jako celku jsem nadšená. Propojení jednotlivých povídek se mi moc líbilo a nemůžu jinak než knížku doporučit. Navíc fantasy prvky zasazené do našeho světa mě opravdu bavili :)
Bylo to zablešeně dobré! A u všech koček ... rozhodně si přečtu další díly :D
Tady nic nechybělo! Romantika v levandulí provoněné Provence, životní přeměna jedné úzkostné myšky, vyřešení rodinných tajemství, pátrání, chvilky napětí a to vše v uměleckém kabátku van Goghových obrazů, které se jak tahy štětcem táhnou celým příběhem... A navíc se to nádherně čte a bylo mi v tomto příběhu moc dobře. Těším se až se ponořím do další knížky od autorky.
Tohle byla nádhera. Neočekávala jsem nic a dostala vše. Vodníci žijící kousek od Brna, romantika, napětí, drama a pár životních mouder tu taky zazní. U některých kapitol jsem zapomínala dýchat, tak moc mě pohltili. A u závěrečných kapitol jsem se usmívala jak měsíček na hnoji. Moc jsem si čtení užila a těším se na další tvorbu od autorky, protože tohle mě hodně nalákalo.
Stejně jako Bazar démonů i Solus končí v tom nejlepším a budete marně hledat další kapitolu, která by odpověděla aspoň na nějaké otázky. První půlka knihy se mi dost vlekla, byla totiž víc popisná a málo se tam mluvilo a to já nemám moc ráda. Ale chápu, že to bylo potřeba. Svět se mi líbí víc a víc a těším se na další knihy. Jen doufám, že tentokrát dostaneme víc odpovědí a že se otázky nebudou opět kupit, stejně jako knihy na mém TBR seznamu.
Velmi se mi líbí autorův styl psaní. Příběh má spád, čtení jsem si fakt užívala. Ale opravdu moc doufám, že se dozvíme zbytek příběhu a všechny "proč". Na konci knížky zůstalo moc otázek a já doufám, že se do tohoto světa vrátím a dostanu na ně odpovědi!
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK: