Příšerné příběhy strýce Montaguea

Příšerné příběhy strýce Montaguea https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74680/bmid_priserne-pribehy-stryce-montaguea-of2-74680.jpg 4 385 91

Příšerné příběhy série

1. díl >

Strýc Montague žije osaměle, jen se svým tajuplným sluhou. Třebaže cesta k jeho ponurému starému domu vede hlubokým strašidelným lesem, malý Edgar svého příbuzného rád navštěvuje. Strýc má totiž nepřebernou zásobu hrůzostrašných historek. Jenže čím víc jich chlapec vyslechne, tím víc se cítí nesvůj. Ve vzduchu visí cosi zlověstného. Mlha venku houstne, v domě panuje čím dál větší zima a ozývají se v něm podivné zvuky. Odkud strýc všechny ty historky zná a proč ve svém sídle uchovává předměty, které v nich sehrály neblahou roli? Edgar nakonec zjistí, že strýcův život má svou velmi temnou stránku, která je strašlivější, než si vůbec dokázal představit. zdroj: www.legie.info... celý text

Žánr:
Horory , Pro děti a mládež , Pohádky

Vydáno: , Argo
Originální název:

Uncle Montague´s Tales of Terror , 2008


více info...

mario.nette
mario.nette
24.03.2024 5 z 5

Sice to je asi pro mladé čtenáře, ale nevadí :D já toto četla před lety a milovala jsem to. Super :)

changaj
changaj
10.11.2023 4 z 5

Velmi příjemné překvapení, vzhledem k tomu, že jsem knížku původně půjčovala pro syna. Vydařené a originální hororové příběhy podivínského strýčka Monteguea.


jaste
jaste
28.04.2023 5 z 5

Kniha je vyborna, opravdu jsem se bala, a to jsem dospela. Vyslechnuto jako audio.

Trolice
Trolice
28.03.2023 5 z 5

Musím říct, že něco jsem četla večer před spaním a pak jsem běžela do postele :-D tenhle díl se mi líbil asi nejvíce

Corso
Corso
29.10.2022 4 z 5

Vypocute ako audio, pre atmosferu po nociach. Pripomenulo mi to moju niekdajsiu detsku fascinaciu strasidelnymi pribehmi. Napodiv ak zapnete fantaziu, co vam nocny klud umoznuje, je to lepsie, ako citat nejaky sofistikovane napisany horor svetoznameho autora. Toto su zaklady! Krasne atmosfericke, nie az tak detske ako sa to predava.... A naozaj nemam problem vypocut si to znova.

Kee
Kee
06.03.2022 5 z 5

Umně propracované dílko pro všechny, kteří mají rádi mrazivé příběhy. Oceňuji, že každý příběh se snaží přijít s vlastní zápletkou, jež se týká různých oblastí tajemna - určitě si čtenáři najdou oblíbence podle svého vkusu. Co však knížku činí výjimečnou, je rámec v podobě interakce strýčka Montaguea a jeho prasynovce Edgara; oba charaktery jsou napsané živě. Ponuré prostředí potemnělého domu je výborná deska pro rozehranou šachovou partii.

Kniha v dnešní tvorbě pro mladší čtenáře vyčnívá, protože s nimi vede dialog a nikoliv monolog (nic jim nepodsouvá a očekává od nich, že u čtení budou sami přemýšlet).

To je mi sympatické.

Pavlína2019
Pavlína2019
21.12.2021 5 z 5

Výborné!!!! Kniha se mi velice líbila, ačkoli jsem už dospělá. Těším se na další díly. Doporučuji!

AnselmaAlois
AnselmaAlois
11.11.2021 5 z 5

Povídky jsou mi dělané jako na míru, mají temnou atmosféru, ale noční můry z nich snad mít nebudete.
Moc se mi líbí jednoduché černobíle ilustrace, které ponurý děj skvěle podtrhují.
Za mě nejlepší povídky: 'Nelez tam' a 'Zlacený rám'.
Doporučuji k přečtení!

wooloong
wooloong
09.10.2021 4 z 5

Knížku jsem si zapůjčila v dětském oddělení písecké knihovny kvůli nadšeným komentářům zdejších uživatelů a nebyla zklamaná. Krátké hororové povídky spojuje postava strýce Montaguea jakožto vypravěče a malého Edgara, který dychtivě hltá každé jeho slovo. Nejvíc se mi líbila povídka Nelez tam a Nedveře a samozřejmě závěrečná pointa, i když se, díky všem těm náznakům, nabízela už od začátku.

Nazli
Nazli
30.08.2021 3 z 5

Vysloveně pro děti nebo dorost, ale i tak bych celou sérii doporučila. Celou jsem ji přečetla za dva dny. Zase jsem o něco moudřejší ohledně věcí, které se mohou nehezky zvrtnout. :)

n.ezn.amy
n.ezn.amy
17.07.2021 5 z 5

Chlapec Edgar navštíví svého strýce ve starobylém domě, který je ponurý, chladný, plný tajemných zvuků a ve kterém žije ještě podivný sluha. Strýc chlapci vypravuje strašidelné příběhy, které se vážou k různým předmětům v pokoji. Z počátku jsem se domníval, že to budou je lehce strašidelné příběhy pro děti, ale z těchto příběhů bude lehce mrazit i dospělé a závěr knihy mě naprosto dostal. Za mě velice překvapivě dobrá kniha.

666Jitka
666Jitka
14.07.2021 5 z 5

Tato knížka se četla sama. 11 strašidelných povídek pro mládež si najde své příznivce i u staršího čtenáře, který má chuť se tak trochu bát a přitom se neotřásat hrůzou.

LisaBella
LisaBella
22.05.2021 5 z 5

Povídky jsou zprvu zdánlivě dětské a infantilně hororové, ale s každou další povídkou čtenáře kniha polyká naléhavěji a naléhavěji. A pak si jeden uvědomí, že mají velmi hlubokou pointu. Určitě doporučuji nebojácným dětem i zvědavým dospělým.

osip667
osip667
14.01.2021 5 z 5

Některé díly lepší,jiné horší,ale tak už to bývá. Bát se nebudete. Nicméně je to poutavé čtení.

eraserhead
eraserhead
25.11.2020 4 z 5

Já s touhle sérií horrorů pro mladší a nepokročilé začal rovnou posledním dílem vánočních příběhů a hrozně se mi to líbilo. Tak jsem rád sáhl po první knize. A je teda trošku slabší (trochu jí podle mě uškodila snaha všechny ty příběhy propojit do jednoho uzavřenějšího celku - samostatné příběhy fajn, propojovací linie se strýčkem mi přijde na sílu roubovaná), ale kniha si pořád drží tu skvěle vypracovanou atmosféru a sem tam drsnější scény. originalitou to není zrovna nic světoborného, ale stejně těžké jako přijít s něčím novým je zajímavě podat již známé. A tohle se Priestleymu docela daří. Jo, některé příběhy jsou slabší (DŽIN, PŘÍBĚH S DUCHEM, STEZKA - kdo ví proč jsou zařazeny na konec, jako by tak knize docházel dech), ale je tu několik velmi zajímavých a působivých (NEDVEŘE, pocitově poměrně drsný DÉMON Z KOSTELNÍ LAVICE, ZLACENÝ RÁM). Dva chybějící díly určitě doplním. 3.5*

Peleus
Peleus
31.10.2020 5 z 5

Doporučil bych audioverzi z nakladatelství Tympanum (čtou Jan Vondráček, Viktor Kuzník). Dávat si takhle večer co večer jednu povídku, zatímco venku je tma, prší nebo vane studený vítr, který víří podzimní listí, jež naráží do oken. Ano, pak je zážitek úplný!

IvetKl
IvetKl
15.10.2020 4 z 5

Pro děti se mně to zdá dost děsivé, ale velice zajímavá kniha.

Alex.Barunka
Alex.Barunka
01.10.2020 2 z 5

Dvě vyloženě za to, že autor na malém rozsahu dokáže obstojně navodit atmosféru.

kamila5406
kamila5406
29.07.2020 5 z 5

Tato knížka je krásně napsaná. Vyprávění o klukovi Edgarovi a strýci Montagne, který mu vypráví strašidelné příběhy. Ten druhý příběh o holčičce která byla uvězněna v domečku pro panenky mě dostal.

sgjoli
sgjoli
15.07.2020 5 z 5

Knihu jsem si vyposlechla v audioverzi. A jsem nadšená. Vyprávění Jana Vondráčka a Viktora Kuzníka bylo skvělé - výborně zvolení interpreti. Velmi se k této knize hodili. Celkové zpracování se mi moc líbilo. A líbil se mi i příběh samotný, respektive příběhy. Skvěle temné, tajemné, s hororovým nádechem, vcelku strašidelné. Je to kniha mířená na mládež a umím si představit, že slyšet/číst tohle v mladším věku, asi budu mít pěkně pocuchané nervy. Autorův styl se mi moc líbí. Ví, jak navodit tu správnou atmosféru strachu. Má neuvěřitelně bujnou fantazii a nebojí se jít do bizarních, makabrózních vyústění. Pokud máte rádi temnější příběhy, mohu určitě tuto knihu doporučit. Audiokniha je naprosto skvělá, takže i audio verzi mohu doporučit.