Hanebná zrada

Hanebná zrada https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518711/bmid_hanebna-zrada-hPi-518711.jpg 4 43 12

Beatrice Hyde-Clareová série

< 3. díl

Beatrice Hyde-Clareová úspěšně vyřešila dvě vraždy, které se jí z nějakého důvodu připletly do cesty, a nyní se poohlíží po další. Plachá stará panna se hloupým řízením osudu zamilovala do naprosto nedosažitelného vévody z Kesgravu a zoufalé hledá něco, co by jí pomohlo přijít na jiné myšlenky. Má ale štěstí, protože se na prahu jejího domu objeví starý známý z letního pobytu v Lake Districtu, a přesně to „něco“ jí nabízí: milenec matky jeho snoubenky totiž právě toho rána velice bolestivým způsobem zemřel a očividně byl otráven. Je to sice naprosto nezvyklé, ale mladík o vyšetření případu požádá Beu, protože do celé věci nechce zatahovat policii. Beatrice se tedy ihned pustí do hledání vraha pana Wilsona, ale takřka okamžitě se ocitá ve společnosti vévody z Kesgravu, který je jako obvykle odhodlaný jí pomoci. Je to zkrátka nespravedlivé, protože hlavním důvodem, proč se do té záležitosti pustila, bylo držet si pohledného vévodu od těla. Nyní tedy musí čelit dvojité výzvě – odhalit vraha, aniž by přitom odhalila vlastní srdce.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Kontrast
Originální název:

An Infamous Betrayal , 2018


více info...

Přidat komentář

Dámaskloboukem
16.04.2024 5 z 5

Áach, to bylo úžasné!
… lady Victorie je velmi čilá, ale myslí jí to asi jako krávě.
Podobných hlášek je tam spoustu. Nevšední hlavní hrdinové - Beatrice ( staropanenska vyšetřovatelka) a neohrožený, vážený vévoda. Nevím, jestli bych to bez znalosti předchozích dílu úplně pochopila, ale i tento svazek byl báječný.
Trosku mě mrzelo, ze vedlejší postava - upjata teta Vera, neměla v tomto díle moc prostoru se blysknout ve své společensky zkostnatele roli.
Ale konec to zachránil. A teď přichází závažný SPOILER - konečně si v tomto 4. díle dají ti dva pusu. Z toho už se autorka nemohla vykroutit.

pavlaK98Q
14.04.2024 4 z 5

Za dva dny jsem přečetla všechny tři díly. Je to kniha u které si člověk oddechne, zasměje se a občas zapřemýšlí, kdo že by mohl být ten vrah. Za mě super, pokud nevíte co číst a chcete si odpočinout. Je tam totiž od všeho trochu. Jediné mínus vidím v tom, že nevidím zbylých devět dílů v prodeji.


ZuzanaZ83
21.03.2024 3 z 5

Jsme v 19. století. Beatrice žije u tety. Je jí 26 a je stará panna. V povaze má neustálou potřebu pátrat po vrazích, mrtvolou je tentokrát milenec její tety. I když na zabití je teda spíš ta teta...
Dávná přítelkyně Beatriciny matky se rozhodne, že Beu provdá do konce sezóny....

Mám trochu pocit, že autorka je grafoman (v angličtině má tahle série už 12 dílů). Některé dialogy jsou až na sílu dlouhé. Také se často vrací k příběhům z minulých dílů, ač to s dějem nesouvisí.

Nenadchne, neurazí, lepší průměr.

Zuzunda
14.03.2024 3 z 5

Předchozí díly jsem nečetla a ani to nevadilo. Než došlo na první ples a seznámení s hraběnkou, tak jsem i zvažovala knížku odložit nedočtenou. Ale pak se to rozjelo a byla to taková pohodová, odpočinková jednohubka.

Galadwen
08.03.2024 4 z 5

Série mě baví čím dál víc, i když je to ze třetiny komická detektivka, ze třetiny odlehčený společensko-historický román ve stylu Jane Austenová a ze třetiny červená knihovna, což není žánr, který bych běžně četla. Postavy si mne ovšem získaly, těším se na přeložení dalšího dílu.
Doporučuji číst ve správném pořadí, jednotlivé díly obsahují spoilery i jednoznačné narážky na Beatricina předchozí dobrodružství.

verdulos7977
25.02.2024 3 z 5

Čekala jsem romanci a dostala jsem komickou detektivku, která vlastně ani nebyla detektivkou. Vůbec nevím, do jakého žánru bych tuto knihu hodila Byla čtivá, byla vtipná, ale bylo tam málo od všeho chybělo mi drama, chyběla mi více rozvinutá vražda, romantika na konci na dvou stránkách? To bylo pro mě taky hodně málo Nevadí, že nečtěte díly před tím, snadno vklouznete do děje . Za dva večery máte přečteno, ale já vím, že tahle kniha, ve mě žádný dojem bohužel nezanechala

Fidibus
23.02.2024 3 z 5

(SPOILER) Za mne o trochu slabší, takové rozvleklé, vlastně nic moc nového. Teta se snaží působit, naštěstí Bee pomáhá už i sestřenice. Vyšetřování je samozřejmě na tu dobu odvážné, ovšem převlek už tu byl, byť tentokrát i vévoda. Jiskřivých dialogů mi přišlo míň. Vtipný je moment s babičkou, kdy už se vévoda konečně odhodlá... A akční konec s odhalením a konečně i...

Hypatia1010
18.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Na třetí díl série Beatrice Hyde-Clareová jsem se velice těšila. První dva díly mě moc bavily a doufala jsem, že i třetí díl bude skvělý. No, musím říci, že byl o malinko horší než předchozí díly, ale pořád byl velice čtivý a zábavný.
Akorát mě tentokrát detektivní zápletka a její vyšetřování připadala přece jen trochu moc umělá a nedostatečně zpracovaná. Vůbec celý díl byl takový jakoby uspěchaný a ten konec ze všeho nejvíc.
V obou předchozích dílech jsem si docela dlouho lámala hlavu, kdo by mohl být pachatelem. Tentokrát jsem to odhadla hned, jak se v příběhu objevila o něm zmínka. V tomto díle jsem si kromě hlavních hrdinů oblíbila také Floru, která od prvního dílu prošla určitým vývojem a konečně se u ní projevil charakter a inteligence. Další zajímavou postavou je samozřejmě lady Abercrombiová.
Musím říci, že tentokrát mě docela zklamal konec příběhu, který byl podle mě hodně uspěchaný a nepropracovaný. Já bych si třeba přála vědět, jak se asi tvářila Beina teta, po oznámení vévodova zasnoubení. A teď jsem zvědavá, jestli bude série ještě pokračovat, nebo zda jsme se tímto dílem s Beou a jejím vévodou rozloučili definitivně.

Kanuska
08.02.2024 4 z 5

Bea a vévoda mně zkrátka baví, ani pořádně netuším proč. A to říkám jako zarytá milovnice hororů a fantasy. Nemám ráda tuctovou růžovou knihovnu plnou vzdychání a středoškoláků, kteří se chovají jako protřelí třicátníci. Nestoudnou zvědavost jsem vzala do rukou jako dobovou detektivku, kde stará panna vyřeší vraždu a doufala, že to nebude moc velké nůďo... a nebylo ačkoliv tyto knihy jsou plné pomalu ubíhajícího děje. Další dva díly potvrdily, že příběhy Beatrice Hyde-Clareové jsou jistota... popravdě, čekala jsem, že to těm dvěma bude čekat aspoň ještě dva díly, protože těch knih je snad už 11... a já s nadšením vyhlížím další.

alzbeta4340
02.02.2024 5 z 5

Vtipná červená knihovna, o detektivní zápletku tady vlastně vůbec nejde. V klidu můžete číst i bez znalosti předcházejících dílů. Nejen Beatrice a vévoda, ale i ostatní příbuzní mě dost bavili.

Kaduri
21.12.2023 5 z 5

Mňa táto dvojica hrozne baví.
Sympatická „stará dievka“ Bea, ktorá cíti neovládateľné nutkanie vyšetrovať vraždy. A vojvoda z Kesgravu, ktorému – napriek jeho výhradám – prischla rola neochotného asistenta.
Jedná sa o dôvtipné čítanie a Vy proste nemôžete inak, len držať Bee a Kesgravovi palce.
Páči sa mi štýl, akým je to napísané a rada sa k tejto sérii vraciam.
V porovnaní s „Podivným počátkom“, knihou s príbuznou tematikou, Bea vyhráva na celej čiare.
Za mňa 5 hviezdičiek a teším sa na pokračovanie série.

Poprvé ji přerušil, když vysvětlovala, že tělo pana Wilsona prohledávala v době, kdy leželo v posteli.
„V nočním úboru?“ zalapal po dechu. Sice přitom nezrudl rozpaky, ale očividně mu to bylo nepříjemné a Bea musela zadusit výbuch smíchu, který se jí hrozil vydrat z hrdla. Bylo neskutečně vtipné, že stará panna pokročilého věku byla méně úzkoprsá než vévoda, který musel mít v životě už několik tuctů milenek.
„Ano, v nočním úboru. Nepřipadalo mi vhodné žádat majordoma, aby ho převlékl do odpoledního obleku a posadil ho do obývacího pokoje. Jednak by bylo neobyčejně hrozné vidět mrtvého muže naaranžovaného, jako by byl ještě živý. A navíc bych tím přišla o příležitost zjistit užitečné informace přímo z místa činu. Ale to je jen můj soukromý názor. Neostýchejte se a příští mrtvolu si před prohlídkou klidně oblékněte a naaranžujte tak, aby to neuráželo váš jemnocit.“

Etule
15.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Já je prostě žeru. Doufám, že se série bude vydávat dál, když už jsme se konečně dočkali toho, že si přiznali, co k sobě cítí.
Miluju ty jejich slovní přestřelky a to že Beatrice nenechá na vévodovi nit suchou. Lady Abercrombie byla skvělým zpestřením. Kombinace historické romance a detektivky se mi nesmírně zamlouvá a nemůžu se dočkat dalších dílů.
A musím pochválit české obálky, které jsou opravdu velice zajímavé a originální.

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

Lynn Messina
americká, 1972
2022  73%Nestoudná zvědavost
2023  83%Skandální podvod
2023  88%Hanebná zrada

Kniha Hanebná zrada je v

Přečtených56x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených3x
Knihotéce62x
Chystám se číst25x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x