Skandální podvod

Skandální podvod https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508168/bmid_skandalni-podvod-41Y-508168.jpg 4 62 13

Beatrice Hyde-Clareová série

< 2. díl >

Jakkoli si Beatrice Hyde-Clareová libovala ve výzvě, jíž bylo pátrání po vrahovi na večírku v Lake District, rozhodně se nepovažuje za amatérskou vyšetřovatelku. Když jí tedy přímo u vchodu do London Gazette padne mrtvý k nohám jistý londýnský švihák, necítí Bea žádné nutkání to vyšetřovat. Koneckonců je to zpravodajská kancelář a reportéři se už případem zabývají stejně jako úřady. A ona sama má vlastních problémů dost – třeba tu neškodnou lež, která se jaksi vyvinula ve směšně nafouknutý příběh. Opravdu, vůbec ji to nezajímá. Až na to, že dýka, která nebohého hraběte zabila, se zdá být znepokojivě povědomá... A tak se Bea vydává do Britského muzea, protože si nemůže odpočinout, dokud své podezření nepotvrdí, zatímco se snaží rozptýlit obavy své rodiny a pochopit nutkání vévody z Kesgrave. Pohledný lord totiž nemá důvod ztrácet čas řešením záhady po boku plaché staré panny. A přesto se objevuje všude, kam Bea jde.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kontrast
Originální název:

A Scandalous Deception , 2021


více info...

Přidat komentář

Fidibus
19.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Ještě lepší než 1. díl. Hrdinka musí nechat svého údajného milence zemřít a náhodou jí u nohou umírá probodený mladík. Začne pátrat (v době svého smutku) a opět se setká s vévodou, který jí pomáhá a baví se, na konci se však o ní začne bát. A rodina a teta žasnou, jak se Bea chová, dokonce ji na plese hlídají. Záhada vyřešena, další díl volá.
Vtipné dialogy i scény, plynoucí z tehdejší konzervativní společnosti, kde nevdaná a chudá pátrá...

Galadwen
01.02.2024 4 z 5

Pokračování příběhu Beatrice a vévody Kesgrava v podobném duchu jako předchozí díl. Bavilo mě ale po všech stránkách víc než první část, děj je svižnější, vztah hlavních postav dynamičtější a kniha po všech stránkách příjemná a čtivá.


mina_harker
13.10.2023 3 z 5

Knížka se mi líbila, ale něco tomu chybělo. Nějaká větší jiskra mezi hlavními hrdiny, větší akce, napínavější děj.

Hypatia1010
11.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Druhý díl nebyl tak poutavý jako předchozí, ale pořád velmi čtivý a příjemný. I tentokrát jsem se zatajeným dechem sledovala pátrání Beatrice a vévody po vrahovi. Akorát první kapitolou jsem se musela prokousat, protože byla malinko rozvláčná a zbytečně se tam několikrát opakovalo shrnutí událostí z předchozího dílu s důsledky pro rodinu Hyde-Claireových a hlavně pocity Beatriciny tety Very. Veřiny snahy zbavit se Beatrice a provdat ji za prvního podřadného úředníka, o kterého by snad jen náznakem Beatrice projevila zájem jsou sice celkem úsměvné, nicméně pro příběh samotný nijak zvlášť zásadní a chvílemi dokonce spíš rozčilující (ačkoliv to byl možná autorčin záměr). Beatrice se těmto záměrům pokouší zabránit a vymyslí plán, který ji dovede do redakce novin, a právě když je na odchodu, vpadne dveřmi muž a svalí se jí k nohám. I tentokrát se stane Beatrice terčem útoku v rámci vyšetřování, ale z vévodovy reakce lze odvodit, že vůči Beatrice možná chová určité city. To možná uvidím v dalším díle. Těším se na další pokračování, už aby vyšlo.

Etule
19.08.2023 4 z 5

Čtení jsem si užila, ale mám k tomu výhrady jako k prvnímu dílu. Neustálé omílání toho jak je Beatrice fádní atd. mě opět celkem nudilo. Ale ve chvíli, kdy se na scéně objevil vévoda, tak se to rozjelo a jejich špičkování mě naprosto odrovnalo. Opět. :) Těším se na další díly. Úplně vidím, až si vévoda konečně přizná, že Beatrice miluje a ona bude argumentovat tím, že se to nehodí a ona pro něj není dost vhodná a on na to prostě jen řekne: "Jsem vévoda." :D :D
Zjistila jsem, že to má v zahraničí dvanáct dílů (wau), tak doufám, že u nás vyjdou.

Eve.Z
26.07.2023 5 z 5

Jedná se o druhý díl ze série o Beatrice Hyde-Clare. V prvním díle jsme sledovali, jak Beatrice objevila svou zálibu ve vyšetřování záhadného úmrtí, a zároveň, jak se při zjišťování pravdy o záhadném úmrtí vyvíjí ze zakřiknuté ,,staré panny v sebevědomou ženu. Kniha je zařazena mezi historické detektivní romány s humornými prvky.
Ve druhém díle se ocitáme v situaci, kdy lež, která byla v prvním díle vyřčena jen jako zástěrka při vyšetřování onoho záhadného úmrtí, bohužel nabobtnala do obřích rozměrů a Beatrice musí tuto svou lež nějakým způsobem uzavřít, než vše zjistí její rodina. Její cesty ji zavedou do redakce londýnské Gazetty, kde se jí sveze k nohám muž s podivně povědomou dýkou v zádech. Další případ? Beatrice se tomu nejprve brání a nechce se do případu vměšovat. Její svědomí a nutkání mysli však ji stranou nenechají, zvrátí její rozhodnutí a Beatrice začne pátrat po oné dýce. Naplno se tak rozbíhá další dobrodružství, při kterém se Beatrice znovu setkává s vévodou z Kesgrave, se kterým se podílela na případu v Lake Distrikt a který jí, pro ni nepochopitelně, začne pomáhat i s tímto případem. Ještě více, než vévodovi pohnutky, však Beatrice nechápe proměnu vévodova chování, kdy na ni začíná být milý.
Beatrice a vévoda byli jako ústřední vyšetřovací duo opět výborní, navzájem se skvěle doplňovali, jejich přátelský vztah se prohloubil a krásná romantická linka v malých náznacích napovídá, jakým směrem by se mohlo vyvíjet jejich vzájemné pouto. Na rozuzlení této romantické linky si však čtenář musí počkat do dalšího pokračování.
Kniha je nesmírně čtivá, takže během jednoho večera máte příběh přečtený a už se můžete jen těšit na další díl. Dávám tudíž 5\5.

Jaymay
10.07.2023 3 z 5

Nemůžu si pomoct, ale ani u tohoto dílu jsem se prostě nebavila. Myslím, že by to bylo zábavnější, kdyby autorka zvolila poutavější styl psaní. Takhle je to prostě nezajímavé a postavy se nikam dál neposunuly. Čekala jsem, že se romantická dějová linka rozvine víc a ono došlo jen "uvědomění si" . Jestli to bude pokračovat tímhle stylem, tak to vidím na min. 10 dílů... Styl psaní je bohužel nudný, opakující se a samotné rozuzlení mi přišlo uspěchané .

alnahu
21.06.2023 3 z 5

I když je tato kniha zábavná a psaná humorně,tak mi nějak neoslovila i když popis charakteru lidí,je dokonalý.
Za mě takový slabší pokous napodobit Agathu Christie.

pip11
16.06.2023 5 z 5

Zábavná jednohubka s pátráním po vrahovi, stejně jako v prvním díle. Příběh je lehká a svižná komedie a je pěkné, jak se mezi hrdiny vše postupně vyvíjí.

Dámaskloboukem
31.05.2023 4 z 5

Jedna se o druhy díl nově vznikající série, ale to vůbec nevadí, dá se číst i bez znalosti prvního dílu. V obou případech je čtenář poměrně rychle vtažen do děje, kdy mladá - na tu dobu stará - panna Beatrice, pátrá na vlastní pěst po vrahovi. Jejím pomocníkem je vysoce postaveny vévoda, jehož společenské úrovně ani zdaleka nedosahuje. To jim ovšem nebrání navázat jakési rovnocenné detektivní přátelství.
Dej je líčen úsměvným způsobem, autorka poukazuje na charakterové nešvary tehdejších ( mnohdy dost nadčasové :) členů společnosti.
Jednu hvězdu ubírám za ten závěr. Čekala jsem, ze se Damien nějak konkrétněji vyjádří směrem k Beatrici. Zasloužila by si to a mé romantické srdce by zaplesalo. Nu což, aspoň má autorka vyslapnuto na další díl.

Kaduri
21.05.2023 5 z 5

Druhá knižka o Beatrice Hyde-Clareovej bola ešte lepšia ako prvý diel série.
Vtipné dialógy, napínavé vyšetrovanie a zaujímavo sa vyvíjajúci vzťah medzi neohrozenou slečnou Beou a povýšeneckým vojvodom z Kesgravu.
Samotné odhalenie páchateľa trošku prekombinované na môj vkus, ale ten úplný záver... Som fakt zvedavá na tretí diel.
Jedná sa o vskutku vydarené, osviežujúce čítanie a dúfam, že vydavateľstvo bude v publikácii tejto série pokračovať.

"Lord Fazeley byl význačným členem společnosti a reprezentantem vytříbeného stylu a důvtipu, který odmítal prostou eleganci prosazovanou panem Brummellem a vedl hnutí upřednostňující komplikovanou zdobnost. Jeho největším úspěchem v tomto oboru bylo vytvoření takzvané Fazeleyho vlny, což je natolik složitý uzel na vázance, že pro jeho uvázání je zapotřebí jeden komorník, dva lokajové a násada od koštěte."

alzbeta4340
20.05.2023 5 z 5

Kdybych měla literární talent a chtěla napsat historickou romanci pro současné čtenářky, přála bych si stvořit podobnou humoresku jako je tato. Mezi vévodou a slečnou Beatrice to nadějně jiskří a děj přitom není nijak přeslazený, protože je naředěný jednoduchou, ale uvěřitelnou detektivní zápletkou. A navíc - je to prostě legrace.
Pro čtenářky tohoto žánru ráda doporučuji.

Zully737
10.05.2023 5 z 5

Za mne skvělé pokračování. Knížka je přesně to,co jsem od ní čekala - oddechová historická jednohubka. Ještě vtipnější konverzace mezi ústřední dvojici, vyšetřování vraždy a milá romantická linka. Doufám, že se brzo dočkáme pokračování.

Autorovy další knížky

Lynn Messina
americká, 1972
2022  73%Nestoudná zvědavost
2023  83%Skandální podvod
2023  88%Hanebná zrada

Kniha Skandální podvod je v

Právě čtených1x
Přečtených81x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených4x
Knihotéce86x
Chystám se číst46x
Chci si koupit13x
dalších seznamech2x