ZetHolda ZetHolda komentáře u knih

☰ menu

Pan Nikdo Pan Nikdo Catherine Steadman

Pani ... Zacatek byl takovy vlazny, ale pak jsem se nemohla odtrhnout. Za me neotrele tema, do posledni chvile nevite, jak pribeh dopadne. A ten konec byl rozhodne necekany.

05.01.2021 5 z 5


Zima bez tebe Zima bez tebe Beth Good

Knížka příjemně překvapila (tenhle druh literatury obvykle nevyhledávám), i když od prvních stránek je děj daný. :) Děj se rozvíjí pozvolna, nikam nespěchá, je svým způsobem originální. Knížka je naplněná přátelstvím, pohodou a trochou tajemství. Stojí za přečtení.

21.12.2020 5 z 5


Svědectví modrých koní Svědectví modrých koní Sophie Hardach

Zajimavy pribeh, hodne me oslovil. Neobvykle tema a po vsech tech anglickych vsuvkach v ceskych prekladech bylo neobvykle cist nemecke vety (za me hodnotim kladne, zvysuje to autenticitu pribehu).

Prislo mi, ze hledani bratricka mohlo byt zpracovane jinak, ale po docteni kniha zanecha dojem a otevre otazky a vzpominky.

Urcite stoji za precteni.

21.06.2020 4 z 5


Časoběžník Časoběžník Ryan Graudin

Ter jsem docetla. :) Dve tretiny knihy sly samy, nemohla jsem prestat cist. Pak jsem se ztratila. Vsechny ty kombinace a svety mi ptestaly davat smysl. Konec za me take kostrbaty. Ale aspon stastny.

Pribeh si zaklada na pratelstvi, objevi se i nejake prekvapeni. Zlodejske mise mohly byt zpracovane podrobneji, nad nekterymi napady jsem se trochu pozastavila.

Tento typ knizek neni muj obvykly, presto se mi cetlo dobre, mozna jsem cekala vetsi romantiku a s nekym jinym, takze nakonec body navic pro autorku.

12.05.2020 4 z 5


Někdo blízký Někdo blízký Cara Hunter

Pribeh se cetl velmi dobre, nechybelo napeti. Neobvykle byly twitterove ukazky, velmi povedene. Trochu zvlastni byly pribehy postupne do minulosti. ALE konec by stacil jeden. Nektere veci byly zminene, ale nedoresene. Ach jo, proc kazdy druhy vysetrovatel musi mit nejake trauma nebo kostlivce ve skrini?

08.05.2020 3 z 5


Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Knizku jsem si vybrala podle anotace a krasne obalky. Po prvnich strankach jsem nyla trochu rozpacita, ale nakonec jsem se od ni nemohla odtrhnout.

Uzasne me zklidnila, vtahla do deje. Moc se mi libilo, ze dej se odehrava prevazne v knihovne, s popsanymi detaily a okrajovym osobnim zivotem hlavnich postav.

Animand je mlade devce, ktere zjistuje, co mit muze, chce a co pro to musi udelat. Pan Reed je knihovnik, ktery ma prace nad hlavu a od ostatnich si drzi odstup. ***** Spoiler***** uplne nesnesitelny mi neprisel. :) A na zaklade osloveni "pan Reed" mi delalo potize predstavit si ho jako mladeho muze.

Dej je predvidavy, plyne klidne a stejne nemuzete prestat se ctenim, protoze ma spad a neni nudny. Po docteni ve mne zustal krasny a prijemny pocit.

01.05.2020 5 z 5


Beznadějný osud Beznadějný osud Susanna Kearsley

Krasny a doplnujici se pribeh. S ocekavanym koncem. :) Prolinaji se pribehy ze soucasnosti a minulosti, kde autorka vyuziva pravdivych udalosti, kdy kral Jakub uprchl do Francie a jeho stoupenci se nazyvali jakobite. I kdyz dej neni primarne o krali.

K Sare v soucasnosti jsem si trochu musela najit cestu, ale jako postava je vykreslena detailne. Jeji charakteristika je neobvykla, proto me i zaujala. **Spoiler** Luc se mi k ni uplne nehodil, ale budiz. :)

Historicka cast s Mary me zaujala hned vic, pribeh mel spad, byl napinavy, ctivy, s ocekavanim. Trochu me rozciloval Maryin kokrik Frisquo, ktereho stale nosila. Asi to byl nejaky mini kokrik, ale ja si ho stale nedovedla predstavit, jak se ji vleze na klin nebo do batohu. :)

** Spoiler ** MacPherson byl kladas hned jak vstoupil do pribehu. :) Konec nemohl dopadnout jinak a presto byl vykresleny neotrele.

25.04.2020 5 z 5


Clona Clona Samuel Bjørk (p)

Severske detektivky jsou hodne vychvalovane, me osobne uplne neoslovily. U teto knihy me zaujala zapletka. Nicmene do cteni jsem se musela nutit, ani vysetrovatele mi nebyli sympaticti. Konec byl hodne divoky, cekala bych jine rozuzleni. I kdyz naznaky konce se v pribehu objevily a uplne vytrzeny z konceptu tak nebyl.

24.04.2020 3 z 5


Seznam smrti Seznam smrti Chris Ryan (p)

Cte se dobre, dej odsypa, je zminenych hodne detailu a podrobnosti. Vojaci jsou skoro nesmrtelni, ale to se ceka. :) Trochu strasidelne je, pokud opravdu existuji vnitrni intriky a podrazy i uvnitr organizace. Na koho pak muzete spolehat?

19.04.2020 4 z 5


Přiveď mě zpátky Přiveď mě zpátky B. A. Paris (p)

Na knizku Za zavrenymi dvermi tohle dilo nema, ale libilo se mi vic, jak V pasti lzi. Cte se dobre, udrzuje v napeti, ke konci uz nevite, komu verit. Tentokrat jsem zacala tusit uz pred koncem. Za precteni urcite stoji, i kdyz spis jako oddechovka.

*** Spoiler **** v tech nachazenych predmetech jsem cekala vic, nez jen matrjosky, ty uz casem byly nuda. Stejne tak ze by Finn Laylu nepoznal, no, nevim. :)

01.04.2020 4 z 5


Hořící andělé Hořící andělé Bear Grylls (p)

Zacatek trochu kostrbaty, nez se seznamime s postavami. Pak zacina jizda, ktera skonci na posledni strance. Uvedene teorie jsou opet snadno k uvereni, Will Jaeger presne vi, co ma delat a cely jeho tym stoji pri so e v do rem i zlem.

08.03.2020 4 z 5


Rivalka Rivalka Charlotte Duckworth

Cekala jsem vetsi intriky. :) Dej plyne spise poklidne, Helena mi prijde jako fajn sefka a Ash stoupa vzhuru v kariere, jak ji dovoli okoli a prostredi. Zacatek knihy tak nejak nechava nahlednout konci, ten jediny je trochu vic sokujici, i kdyz, jak jsem psala, trochu ocekavany. Autorka jiste psala knihu s dobrym umyslem podporit problem, o kterem se prilis nemluvi. Mohla obe casti lepe propojit nebo z Ash udelat vetsi potboru. :)

06.03.2020 3 z 5


Návrat do Watersbridge Návrat do Watersbridge James Scott

Zvlastni kniha. Zaujala me obalka i obsah, ale nezvladla jsem vic, nez polovinu. Pribeh se ma odehravat na konci 19.stol., ale pocitove jsem mela pocit jako z pribehu ze stredoveku. Caleb byl sympaticky, nicmene tim to konci. Elspeth byla mimoradne nesympaticka a trocha empatie k detem by ji neskodila, zvlast, kdyz pracovala jako porodni baba. V knize v podstate chybi dialogy, dej se odehrava prostrednictvim popisu. Velmi temne, depresivni, zvlastni.

06.03.2020 odpad!


Chlapec mezi dveřmi Chlapec mezi dveřmi Alex Dahl

Po precteni me napadlo jako prvni, jak mohla byt Cecilie tak straslive sobecka. Postavy jsou velmi dobre vykreslene. Manzel Johan asi pracuje tolik, ze ani poradne nevi, co manzelka doma z nudy provadi. Tak trochu zvlastne mi nejvice sympaticka prisla Annika, i pres jeji vzestupy a pady, ktere byly vykreslene opravdu velmi realisticky. Jak uz nekdo psal, konec stacil jeden. :)

24.11.2019 5 z 5


Dívka v modrém plášti Dívka v modrém plášti Monica Hesse

Pribeh ve mne zanechal velky dojem. Okupace, skryvani, odboj a vsudepritomny strach z nacistu. A take snaha pomahat a nevzdavat se, i za cenu vlastniho pohodli nebo dokonce vlastniho zivota. Jedna se sice o smysleny pribeh, ale castecne na zaklade skutecnych historickych udalosti.

24.11.2019 5 z 5


Ztracené dcery Ztracené dcery Joy Ellis

Zajímavé téma, sympatičtí vyšetřovatelé, ale také pozvolný děj bez zásadních zvratů a překvapení. Přišlo mi, že původní myšlenka nočního klubu nebyla dokončená a ***** spoiler ****** tak nějak odnikud se začalo řešit "sanatorium". Konec mi zůstal otevřený, bez uceleného závěru.

15.11.2019 3 z 5


Konec léta Konec léta Anders de la Motte

Kniha má takový pomalý rozjezd, Vera mi navíc zpočátku nebyla sympatická. To se však asi od půlky změnilo (včetně náhledu na Veru :) ) a napjatě jsem čekala, jak celý příběh skončí. Sice jsem tipovala jinak, to ale zajímavost konce nesnižuje. Líbil se mi vykreslený sourozenecký vztah Very a Mattiase.

25.10.2019 4 z 5


Ledové sestry Ledové sestry S.K. Tremayne (p)

Po přečtení knížky mě napadlo jediné - jsem ráda, že nemám dvojčata. :) Příběh je celkově takový temný až strašidelný, hodně jsem vnímala smutek a beznaděj ze strany vlastně celé rodiny. Konec mě určitě překvapil.

23.10.2019 5 z 5


Dokud tě nenajdu Dokud tě nenajdu Liz Lawler

Z knihy mám smíšené pocity. Trvalo mi dlouho, než jsem se začetla. Přišlo mi, že chybí akce, nic se extra neděje. To se asi od půlky zlepšilo. Příběh je zaměřený hlavně na Emily, líbilo se mi však, že autorka doplnila příběh také z pohledu dalších dvou důležitých postav. Tentokrát jsem "padoucha" poměrně brzy odhadla, i když nějaké překvapení ještě přišlo, tak přesto to bylo takové hodně přitaženě za vlasy.

23.10.2019 3 z 5


Chata u jezera Chata u jezera Edwin Hill

Za mě, knížka se nedala číst. Matka opustí dítě - nikdo ji nehledá. Tříleté dítě mluví sotva jako dvouleté. Vůbec jsem nepobrala, jak Hester našla bratra Lily. Nene, najdu si nějakou chytlavější knížku. U téhle jsem přečetla sotva 30 stránek.

09.10.2019 odpad!