Někdo blízký

Někdo blízký https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385481/bmid_nekdo-blizky-Zul-385481.jpg 4 819 244

Psychologické drama. Vědí, kdo to udělal. Možná si to ještě neuvědomují. Ale vědí to. Když osmiletá Daisy Masonová zmizí během oslavy z domu, inspektor Adam Fawley dobře ví, že v devíti případech z deseti je pachatelem někdo blízký. A Daisyina rodina je přinejmenším zvláštní – matka se při výslechu zoufale snaží udržet zdání normálnosti, kdežto otec je chladný a nepřístupný. A pak je tu Daisyin mladší bratr, zakřiknutý a nemluvný… Inspektor Fawley hraje o čas a snaží se najít jakoukoli stopu, ale dívka jako by se propadla do země – nikdo nic neviděl, nikdo nic neví. Ale všichni mají na událost svůj názor a zdá se, že každý skrývá nějaké tajemství.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Host
Originální název:

Close to home , 2018


více info...

Přidat komentář

aktak1203
včera 5 z 5

Za mě hodně dobrá detektivka. Zajímavý konec. Přečteno za 2 dny.

PetraCy
18.04.2024 5 z 5

Dobře se to četlo, napínavé a pěkně zamotané...


WaN635
19.03.2024 5 z 5

Líbilo se mi to, přečtu si pokračování.

schvomis
13.03.2024 5 z 5

Přečteno již před delší dobou. A dodnes si pamatuji, o čem je. Bavilo mě to.

Fzuzik
14.12.2023 4 z 5

Začátek mírně nudný, ale postupně se to krásně rozběhlo. :)

ReziEngli
24.11.2023 4 z 5

Wow, tak takhle dobře napsaný thriller jsem už dlouho nečetla. Sáhla jsem po tomhle žánru, protože jsem v poslední době četla hlavně fantasy, a potřebovala jsem změnu. A protože mi knihy od Cary Hunter ve čtečce visí hrozně dlouho, řekla jsem si, že bych se na ní konečně mohla vrhnout. A Někdo blízký mi už od začátku vyrazil dech. To téma nebylo vůbec jednoduché na čtení. Takový psychothriller, který se hodně opírá o rodinu, vyšetřovat, jež má vlastní tajemství, o kterém nikdo neví, a navrch tu máme opravdu příšerný zločin. Přece jenom zmizení malého osmiletého děvčátka nezní jako námět na veselou knihu. Autorka ale má naprosto úžasný vyprávěcí talent a během čtení kombinovala různé "důkazy" a svědectví, aby co nejvíc zmátla čtenáře. Vyvrcholení celého příběhu mě totálně dostalo, vůbec jsem takový konec nečekala. Rozhodně mohu doporučit, knížku jsem slupla doslova za jeden večer, kdy jsem se schoulila se čtečkou do křesla. Prozatím dávám 4 hvězdičky (musím si něco schovat na další díly :) )

snimcibdim
04.11.2023 4 z 5

Opravdu zajímavě prokombinovaná záležitost s originálním koncem. Byla jsem napnutá jak kšandy a doufala, že autorka to bude mít vymyšleno až do konce a nespadne nakonec klec jen na základě nějaké blbosti (jak by to bohužel zakončila Shari Lapena). Kladně hodnotím že byť jde o co jde, autorka zůstala věcná a nesklouzla k citovému vydírání. Výborné audio.

@pribehyodjany
11.09.2023 5 z 5

Skvělá detektivka s prvky psychologického románu. Moc mě bavilo, jak je to napsané, jak se střídají pohledy, formy vyprávění, skoky v čase i využití sociálních sítích.

Zápletka mě několikrát překvapila a autorka mě dokázala zmást, což na detektivkách oceňuji.

Ja si čtení užila a na další díly se určitě chystám.

vekkr
30.08.2023 2 z 5

Audiokniha.Slabý průměr úplně ve všem.Nic se tam nedělo,a rozhodně žádný zvrat nepřišel.Poslouchala jsem to dlouho,protože nemáte potřebu se k tomu vracet.

Bara52
23.05.2023 2 z 5

83 % teda nee. Prumerny thriller s radoby zvratovym koncem, ktery pro me ale zvratem nebyl. Vubec jsem nepochopila ty twitterove a novinove vsuvky - byly uplne k nicemu, strasne me rusily, nakonec jsem je preskakovala. Taky mi vadily ty nedokoncene kapitoly, ktere mely zvysovat napeti, ale jedine, co zpusobily, tak ze napeti se ztratilo v nasledujici kapitole, a v te dalsi, ktera souvisela s tou predchozi,se uz nevratilo. Proste prumer, rozhodne jsem cetla plno lepsich knizek.

Ajinka79
22.05.2023 5 z 5

Kniha plná zvratů, bavila mě moc!

SimonaP
18.05.2023 2 z 5

Knihu bych nezařadila do detektivek ani do thrilleru. Byla pro mě děsně zdlouhavá, nic se tam nedělo a autorka nás akorát celou dobu pěkně "tahala za fusekli".

Pivísek
07.05.2023 5 z 5

Nějak jsem podvědomě očekávala takový konec, ale autorka mě dlouho napínala! Od třetiny knihy jsem četla jedním dechem, povedené dílo!

dagusa
12.04.2023

Kniha od začátku velmi napínavá. Libilo se mi finální nečekané rozuzlení. Přečteno jedním dechem za 2 večery.

Majuš333
08.04.2023 3 z 5

'Respekt je něco, co si musíme zasloužit. Člověk ho získá tím, co dělá.'


Chcela som niečo krátke na 2 či 3 popoludnia, ale pravdupovediac mi to trvalo dlhšie ako 400-stranová kniha. Nebavilo ma to a doslova som sa musela nútiť do čítania. Asi som už presýtená zmiznutých detí a príbehov, kde sa všetko točí len okolo jednej rodiny...
Epilóg ma neprekvapil, ale trochu by som ho rozvinula.
V sérií pokračovať určite nebudem, lebo podľa popisov k jednotlivým častiam to vyzerá na vyšlapanú cestičku uberajucu sa tým istým smerom...

jfialova
10.03.2023 4 z 5

Po delší době kniha, která mě zaujala a čtení mě vyloženě lákalo. Taky jsem ji přečetla asi za 5 večerů, což už se mi dlouho nepodařilo. Vyhovuje mi určitý autorčin odstup od hrdinů-vyšetřovatelů. Detektivky, kde se píše co měl kdo ke snídani, kdy si čistil zuby, jak staré má boty a lidi chodí běžně po 14 hodinové směně ještě do fitka, živí se instantními polévkami a mají fyzičku jak Chuck Norris, mi už lezly krkem. Tady se osobní život zmiňuje, ale nikdo se v něm nebabrá víc, než je třeba pro děj daného příběhu-možná to začne v dalších dílech série, uvidíme. Líbila se mi i celková konstrukce příběhu, autorka jakoby sledovala myšlenky čtenáře. Vždy nahodila udičku (ta Sharon je ale kráva, to snad není možné) a po pár stránkách zjistíte, že se vám to fakt nezdálo a je to ještě větší kráva než jste mysleli :-) Těším se na další pokračování.

agnes25
18.02.2023 5 z 5

Četlo se skvěle, konec mě dostal, to jsem vůbec nečekala - velmi překvapující.

March
07.02.2023 5 z 5

Skvělý příběh, způsob psaní a popisování, návraty do minulosti, tak to je dle mého gusta. Moc dobře mi nedělalo zjištění, jak se někdo chová k dětem, trochu to pro mě bylo mučení. Také jsem neodkryla ze závěru nic, rozuzlení nemělo chybu.

libuse9035
04.02.2023

Trošku jsem se v tom ztratila, ale četla se skvěle, za mě skvělé čtení

Joyce24
11.12.2022 5 z 5

Zda se , že tato série s inspektorem Fawleyem, se stane mojí oblíbenou. Během čtení jsem tipovala, kdo by mohl stát za zmizením Daisy, ale absolutně jsem neuhodla a takový konec jsem nečekala.