Rivalka

Rivalka https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407817/bmid_rivalka-EHI-407817.jpg 4 100 26

Helena je pracující žena bez práce a matka bez dítěte. Za svůj zničený život viní Ashley. Ale opravdu může Ashley za to, co se stalo? Když Helena přijímala Ashley do svého pracovního týmu, zuřivá ctižádost její nové kolegyně ji zarážela, ale zároveň jí imponovala. Společně vytvořily tandem snů a Helena byla na novou spolupracovnici pyšná – možná konečně našla chráněnkyni, jakou vždycky chtěla mít. Ale brzy pochopila, že Ashleyinu úsilí dostat se na vrchol nikdo a nic nemůže zabránit. Potom co Helena otěhotněla, se všechno, čeho dosáhla poctivou prací, najednou ocitlo v ohrožení – a následky jsou pro ni zdrcující. Napínavý psychologický příběh o ctižádosti, ženské rivalitě i o tom, jak daleko je možné zajít, abyste získali to, po čem toužíte.... celý text

Romány Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Rival , 2018


více info...

Přidat komentář

Lucie_1986
04.04.2024 1 z 5

Poprve jsem knihu chtela odlozit cca po 50ti strankach, precetla jse asi dalsich 70 a po dvou dnech jsem zbytek prejela ocima. Konec jsem docetla, ale pro me uplne cizi tema. Cele takove studene, neosobni.

sarkaditt
11.09.2023 5 z 5

Vzhledem k nízkému hodnocení 74%, které kniha měla, když jsem jí začala číst, tak jsem neměla příliš vysoká očekávání. Naštěstí mě velmi mile překvapila! První dvě tři kapitoly jsem se nemohla zacist, ale pak už to frcelo. Dej byl nepředvídatelný a vůbec nešlo předvídat, kam se bude ubírat a jak vše vlastně skončí. Za mě super!


anája
22.03.2023 4 z 5

Děj knihy mě zezačátku nijak neuchvátil. Pak se to ale rozjelo a konec byl bombovní, nedalo se odložit. Taky se mi libi co spisovatelka píše vzadu o tom jak byl její osud podobný. Nakonec mi bylo Asleigh i trochu líto, i když byla mrcha. Ne kvůli tomu konci, ale kvůli tomu, že si dovedu představit kolik úsilí musí stát to její skrývání pravdy a neustálé sebekontroly a nenápadné pomalé prestiže. A taky bylo v knize popsáno ze se necítila tak úplně ve své kůži když měla sama jednat za firmu . Necítila se komfortně. A to je podle mě dost velké trápení .

Pajii
15.09.2022 5 z 5

Tak tahle Knížka mě chytla a nedopustila. Prolínání minulosti a součastnosti bylo super, až se vše spojilo a překvapivě vyplulo vše napovrch.

Adriena838772
14.09.2022 5 z 5

A Rivalka je hodně dobrá knížka Britský autoři píšou hodně dobré knihy. Doufám vyjde od ní něco dalšího a něco podobného

Tereyciiik
07.09.2022 3 z 5

Mam z teto knihy rozporuplne pocity. Nijak moc se mi nelibila, ale touha přečíst a zjistit, jak to s rivalkama dopadlo, byla silnejsi. Nejak mi behem cteni ani nepislo, ze rivalky vubec jsou. Kariera,ctizadost,velkomesto a silna firma...jinak to asi ani nejde ..

Aghatte
18.02.2022 5 z 5

Velmi znepokojivá kniha, dobře napsaná, nepředvídatelná, dokonale zmapované prostředí, znalost problematiky...
Kniha mě mile překvapila, myslela jsem, že půjde jen o byznys.
Neumím si představit, čím vším si musela Helena projít, a oceňuji autorku, jak nám její příběh poodkrývala, od zdánlivě zbytečných maličkostí až do strhujícího děsivého konce.
Za mě super čtení.

Bell@
22.12.2021 4 z 5

Skvěle napsaná knížka s velmi překvapivým koncem. Autorka rozplétá příběh Heleny velmi pomalu, ale závěr knížky a rozuzlení stálo za to! :)

misickabl
13.12.2021 3 z 5

Prijemna oddechovka, ktera se dobre cte, nicmene je velmi povrchní a taky obsahovy popis u knihy je dost zavádějící. Kdyz jsem knihu rozecitala, myslela jsem ze kniha bude o krute a nelitostne rivalitě, naschvalech a podobne a nakonec je to takove unyle vyprávění o nove kolegyni, jejich ambicích , a o sefce, ktera ji chvilkama ma rada a chvikama si ji neni jista. Zaverecne poselství je sice ušlechtilé, autorka se snazi sitit povědomí a osvětu o jistém problemu, nicmene, kdyby popis knihy sedel, asi bych si ji nevybrala. Tri hvezdy za lehký a celkem ctivy styl psani...

betzayda
04.12.2021 5 z 5

V současnosti je Helena kariéristkou a matkou bez práce a dítěte. Její manžel se chová divně a na silnici vedle jejího domu se neustále stávají nehody. V minulosti začne mentorovat ambiciózní a brilantní Ashley, která má svůj vlastní program.
Nechtěla jsem tuto knihu odložit. Pocit narůstajícího děsu, jak se minulé a současné dějové linie začínají odkrývat, z toho dělá opravdu napínavé čtení a závěrečný zvrat je nesmírně uspokojující; originální a překvapivé, ale od samého začátku příběhem nasazené. Je to také skutečně k zamyšlení, klade otázky o způsobech, jakými ženy sabotují sebe navzájem a sabotují samy sebe, a o rozhodnutích, které jsou nuceny dělat matky, které otcové ne. Je to také osvěžující (a jako někdo s malým dítětem někdy nepříjemně) upřímné a obtížích stát se prvorodičkou.

dalya
08.11.2021 5 z 5

Prvnich 50 stran nuda, pak se dej konecne rozjede, zajimavy pribeh o workoholicce, ktera nezvlada materstvi, pro me zajimava oddechovka.

hol58186
03.11.2021 5 z 5

Spíš než thriller, je to psychologický román o rivalitě mezi ženami. Super.

Jadlenka
16.10.2021 1 z 5

Knihu jsem přečetla ve vlaku jen proto, že jsem neměla zrovna co jiného číst. Jinak bych knihu odložila už na 50. straně.
Je sice psaná na zajímavé téma, žena kariéristka vs. žena matka. Je tu sobeckost, jsou tu intriky. Velice ambiciózní téma, ale v případě této knihy plně nevyužit potenciál.
V případě hlavních postav mi chybí jejich vhled, jestli své chování hodnotí, že je v pořádku, ať už v souladu s jejich svědomím, se svědomím druhých. U Ashley mi připadalo, že má snad rozpolcenou osobnost, sama ani nevěděla, jestli má svoji šéfku podporovat, nebo podrazit. Z nejasných důvodů udělá buď jedno, nebo druhé. Stejný přístup má ke svému bratrovi.
Při čtení jsem měla pocit, že se v knize celou dobu nic neděje, až v poslední části se toho děje až moc. Otázkou je, kdo ze čtenářů bude mít tolik trpělivosti, než se prokouše k závěru.
Úmorné tempo děje, zmateně vykreslené události a dialogy, obratnost jazyka pod průměrnou úrovní studenta gymnázia.
Od spisovatelky, která absolvovala uznávaný spisovatelský kurz, bych čekala něco lepšího.

cori
03.04.2021 3 z 5

Příběh je vyprávěn z pohledu vykopnuté Heleny i přes mrtvoly kráčející Ash a přeskakuje ze současnosti do minulosti a zpět. Stále jsem nechápala ty opakované havárie do zdi u baráku, ale na konci se to vysvětlilo. Celkem napínavé, ale obě hlavní hrdinky byly mrchy, co myslely jen samy na sebe a hrály si na hogo fogo.

KáťaM.
30.12.2020 5 z 5

Zase jsem si potvrdila, proč je Ikar pro mě nejoblíbenějším vydavatelstvím. Opět přinesl skvělý psychologický thriller. Knížka sice nemá nejlepší hodnocení, ale mně dokonale sedla. Příběh dvou žen, které se honí za kariérou mě uchvátil. Příběh byl napínavý do poslední chvíle, byl naplněný akcí a já si ho užila, protože mě zajímaly osudy obou hlavních postav, což se mi v poslední době bohužel moc často nestává. Knížka ukazuje, jak je nesmírně složité skloubit rodinu a mateřství, pro mě to byl jeden z nejlepších psychologických thrillerů, co jsem tento rok četla a vřele knížky doporučuji dál, obzvláště ženám kolem třicítky. Snad si žádná z nás nebude muset nikdy projít tím, co Helena, a žádná z nás nikdy nebude tak urputná jako Ashley.

jana1941
18.06.2020 4 z 5

Myslím, že je to dobrá kniha se silným příběhem. V průběhu se nic moc závratného neděje, až jsem si chvílemi říkala, o čem to ta kniha vlastně je, ale konec nabere na obrátkách a vše se objasní.

jasmína
29.04.2020 5 z 5

Překvapilo mě nízké hodnocení knihy.

Líbila se mi celkově, a za závěrečné rozuzlení, které mi pořád nešlo rozuzlit ani v náznacích, dávám pět hvězdiček, a nelituju, že je tato kniha moje

boruvkovy_kolac
28.04.2020 3 z 5

Jde to, že se z toho vyvrbí zrovna toto jsem nečekala...ale...kniha mi nebavila, vadilo mi časté přeskakování a nemohla jsem se pořádně začíst.

ZetHolda
06.03.2020 3 z 5

Cekala jsem vetsi intriky. :) Dej plyne spise poklidne, Helena mi prijde jako fajn sefka a Ash stoupa vzhuru v kariere, jak ji dovoli okoli a prostredi. Zacatek knihy tak nejak nechava nahlednout konci, ten jediny je trochu vic sokujici, i kdyz, jak jsem psala, trochu ocekavany. Autorka jiste psala knihu s dobrym umyslem podporit problem, o kterem se prilis nemluvi. Mohla obe casti lepe propojit nebo z Ash udelat vetsi potboru. :)

i.stefany
18.02.2020 2 z 5

Neslané, nemastné, bez emocí a napětí. Téma by nemuselo být špatné, ale zdá se mi, že anotace je napsaná lépe než celá kniha. Zbytečně natahovaný děj, žádný zvrat a mátlo mě přeskakování v ději. Tentokrát za mě ne.