Návrat do Watersbridge

Návrat do Watersbridge https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415779/bmid_navrat-do-watersbridge-VjZ-415779.jpg 2 18 7

V zimě roku 1897 se porodní bába Elspeth Howellová vrací domů na odlehlou farmu. Místo přivítání však nachází brutálně zavražděného manžela a své čtyři děti. Jediným přeživším je dvanáctiletý Caleb, který kromě rodné farmy nic jiného nezná. Matka a syn se rozhodnou rodinu pomstít a vydají se zamrzlou divočinou po stopách vrahů do městečka u jezera Erie. Zatímco Caleb odhaluje děsivou pravdu o své rodině, Elspeth musí čelit dávným tajemstvím.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Return to Watersbridge , 2013


více info...

Přidat komentář

Pavlína2019
15.03.2024 1 z 5

No, jsem ráda, že mám dočteno. Stává se, že knihu odložím, tuto jsem se dočetla, ale musím říct pravdu – nelíbila se mi. Nedá se nic dělat. Mám ráda knihy, které jsou formou vyprávění, což zde bylo, ale děj není nic moc, prostě mě to nezaujalo. Samozřejmě toho, kdo hledá temný, syrový příběh plný smutných osudů, bude možná spokojen. Ne, že bych právě tyto příběhy už kdysi nečetla, ale tady to prostě nestačilo na pořádné zaujmutí. Budete muset posoudit sami.

SynD
12.12.2022 2 z 5

2,5 hvězdiček

po záplavě úvodních samoúčelných brutalit a nechutností jsem román málem odložila, pak jsem pokračovala už s vynecháváním násilných pasáží. středová pasáž v městečku a ledárně byla docela zajímavá, konec mi ale přišel podivný a nějak do ztracena.

kniha obsahuje tolik postav bez lidských citů, až to trhá oči. autor se možná nechal až moc inspirovat Cormacem McC. k síle McCarthyových knih má ale tato přehlídka beznaděje daleko.


ZetHolda
06.03.2020 odpad!

Zvlastni kniha. Zaujala me obalka i obsah, ale nezvladla jsem vic, nez polovinu. Pribeh se ma odehravat na konci 19.stol., ale pocitove jsem mela pocit jako z pribehu ze stredoveku. Caleb byl sympaticky, nicmene tim to konci. Elspeth byla mimoradne nesympaticka a trocha empatie k detem by ji neskodila, zvlast, kdyz pracovala jako porodni baba. V knize v podstate chybi dialogy, dej se odehrava prostrednictvim popisu. Velmi temne, depresivni, zvlastni.

gaaabi
02.01.2020 4 z 5

Pátou hvězdu nedávám, protože bych chtěla jiný konec...

orinka3
15.12.2019 1 z 5

Škoda, že si autor můj příspěvek nepřečte. Zeptala bych se ho, proč to psal a co tím chtěl vlastně světu sdělit? Že studoval tvůrčí psaní a chtěl vyzkoušet, jak mu to půjde? No, podle mě se teda moc nepředvedl. Knihu jsem v půlce odložila, protože se opravdu číst nedá. 1 hvězdičku nechávám kvůli tomu, že jde o první pokus.

cérka
28.11.2019 3 z 5

Příjemná změna a hlavně velké překvapení. Kniha je řazena do historických detektivek, ale přitom je to kovbojka jako vyšitá. Tento žánr jsem četla naposledy tak před třiceti lety a asi bych po něm v současné době jen tak nesáhla (a možná by to byla škoda).
Určitě bych chtěla vytknout hodně dlouhé popisné pasáže, ve kterých jsem se ztrácela. Také určitý "zmatek" v ději, kdy mi dělalo problém střídání minulosti, současnosti, živých a mrtvých, ale jinak super, příjemná změna :).

Alitairmir
01.10.2019 5 z 5

Thrillerové drama z prostředí divokého západu, kde se matka se synem vydávají po stopách vrahů své rodiny, znělo velmi lákavě. Bohužel prvních sto stran se dost táhne, spousta skákání z minulosti do přítomnosti a zase nazpátek mi také moc nesedla. Pak sem se na knihu naladil a zbylých cca 250 stránek jsem si užil až na naprosto odfláknutý konec, kde mi přišlo, že ani sám autor neví, jak vlastně chce, aby kniha skončila. Každopádně postavě Caleba nešlo nefandit a celou knihu jsem mu držel pěsti, ať se dočká své pomsty. K jeho matce jsem si cestu najít nedokázal, což asi nebudu sám. I přes vady na kráse se mi kniha líbila a doporučuji hlavně čtenářům, kteří mají rádi pochmurné, depresivní příběhy.

Štítky knihy

westerny psychologické romány pomsta psychologické thrillery

Autorovy knížky

James Scott
americká, 1977
2019  47%Návrat do Watersbridge