VNI VNI komentáře u knih

☰ menu

Tulák po hvězdách Tulák po hvězdách Jack London

Velice zajímavé a silné. Některé příběhy vzpomínek mne tak nezaujali. Se vším jsem názorově nesouhlasila. Ale velice hluboké čtení o životě. Pro moudrost a nadhled. I když příběh a "vzpomínky" jsou ještě dále v minulosti některé věci jsou stále aktuální. Doporučila bych pokud nehledáte beletrii ale trochu něco hlubšího. Líbí se mi jazyk kterým je to psáno, jelikož se stále vyvíjí. Přes sto let je znát. Ale naprosto srozumitelné. Spisovné. Líbí se mi jak postava pžrmýšlí nad věcmi. Vydí smysl ve věcech které se dějí. Vidí propojenost. Chápe že je tvořen minulými životy. A setkává se stále se svými slabinami dokud je neporazí a vyžítí silných stránek. Ví přesně že "rudý" vztek je slabinou která ho decimuje.

06.02.2024 4 z 5


Kam se poděl můj sýr? Kam se poděl můj sýr? Spencer Johnson

Tenká knížečka s výstižným posláním. Je dobré si jí přečíst.

13.11.2023 5 z 5


Výživa pro člověka a Zemi Výživa pro člověka a Zemi Christian Opitz

Kniha stojí za přečtení. Je tenká 158 stran. Dívá sa na výživu nově a lépe. Vysvětluje a dodává důkazy o prospěšné veganské stravě a vegeteriánské stravě. Také pochopíte, že veganství není jíst polotovary a zpracovaná jídla bez masa a vajec. Několik receptů na závěr. Vysvětluje které civilizační choroby jsou z nadúžívání živočišných produktů. Praktická doporučení. Na knize nejsou napsány ani tituly autora ani není vychvalová. Kniha velice nenásilným zbůsobem. Čistě fakticky vysvětluje. Je skromná a velice užitečná.

09.11.2023 5 z 5


Epocha Epocha Jewel E. Ann

Mohu vřele doporučit Trancencence na ní navazující Epochu. Není to jen romantika a vztahy, ale taky určitý druh krimi s trochou toho duchovna. Téma rainkance je velice pěkně zakomponované do příběhu.

05.11.2023 4 z 5


Život s vysokou inteligenciou Život s vysokou inteligenciou Monika Stehlíková

Velice nápomocná kniha, hlavně pro lidi trpící svou jinakostí. Nebo pokud znají někoho nadaného, který tápe či není šťastný.

18.10.2023


Tajemství Atlantidy Tajemství Atlantidy Edgar Cayce

těžko se čte, ale velice zajimavé. Kdyby výklady přeložil do současného jazyka s možností přečíst si taky původní zápis, bylo by to dle mne ještě čtivější.

18.10.2023 4 z 5


Milénium – Země ohrožená, bojující a vítězná Milénium – Země ohrožená, bojující a vítězná Ondřej Neff

tuto knihu jsem už 2X začala číst nedočetla.

18.10.2023


Proč si muži nic nepamatují a ženy nic nezapomínají Proč si muži nic nepamatují a ženy nic nezapomínají Marianne J. Legato

Kniha napomáhá jak pochopit jeden druhého.

18.10.2023


Ohrožená zvířata Ohrožená zvířata Kerby Rosanes

Překrásné, napomáhající k relaxaci a uklidnění, zlepšení kreativity a jeného myšlení, otevírající nové. Kupte si kvalitní pastelky i klidně pastely a dejte se to toho. Dívala jsem se na jiné podobné ale ty nebyly tak krásné. Oslavující přírodu. Respekt a lásku k přírodě.

18.10.2023 5 z 5


Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

četla jsem to na dvakrát a pak to vzdala asi v druhé půlce.

18.10.2023 3 z 5


Proč muži milují potvory a hodným holkám zůstanou oči pro pláč Proč muži milují potvory a hodným holkám zůstanou oči pro pláč Sherry Argov

Když jsem knihu četla nechápa jsem jako puberťák psycholgii a lidské vztahy. Tenkráte mi pomohla.

18.10.2023 4 z 5


Mstitel z Jenštejna Mstitel z Jenštejna Vlastimil Vondruška

Od pana Vondrušky jsem pár knih přečetla. Je znám tím že má v příběhu hodně postav, někdo se v tom i ztratí.

18.10.2023


Strach z opuštění Strach z opuštění Veronika Neumannová

Velice poutavá a prospěšná kniha. Dívá se na trauma zase trochu jinak. Kdo si sáhne do duše a chce ze svými démony něco dělat. Tak tady je cesta.

18.10.2023 5 z 5


Prázdniny v Česku Prázdniny v Česku Ladislav Zibura

Někdy zajímavé typy na cestování. Připomíná naši krásnou zem. Možná jsem čekala ještě trošku víc.

11.10.2023 3 z 5


Transcendence Transcendence Jewel E. Ann

Již v začátku čtení mne kniha zaujala a to se mi poslední dobou nestávalo. Musela jsem u jiných knih přečíst alespoň 60 stran abych ji chtěla vůbec číst. Což není příjemné. velice zajímavá kniha, přišla mi dobrá pro dospělé publikum. I ženy i muže. Závěr byl náhlý, přímý. A překvapil v dobrém. Kniha se dá přečíst zachvilku. Nenajdete zde zbytečné popisování. Romantika, sex a vztahy. Také záhady i tajemno visí ve vzduchu. Teším se na pokračování. I když je pravdou, že se kniha více mohla zaměřit na vztah z Natanielem. Více se zaměřuje na vztah současného přítele.

11.10.2023 5 z 5


Tvoje vina Tvoje vina Mercedes Ron

Dle mne byl první díl knihy lepší. Toto pokračování není zlé, ale žádná zář. Not great not terrible :) Vlastně vše je postaveno na tom že dva milující lidé mají svá traumata a strachy tím nedokáží spolu komunikovat a dostávají se do větších problémů. Pokud v poslední 3 knize se to naučí tak to bude příjemné překvapení. Zde může člověk vidět jak každý z partnerů a jejich blízkých má nějaké negativní vlastnosti a pak to vyústí v nějaký problém. Pro mladší dobré./jako ponaučení/ Pro mě už pouze průměr.

11.10.2023 3 z 5


Diamantový věk Diamantový věk Neal Stephenson

Velmi zajímavé představy budoucnosti. Budoucnost nevypadá zrovna dobře. Tedy působí na mne jako negativní. A ten nádech ve mě zůstal. Styl psaní je velice podrobný. Dlouhé popisování není pro mne. Budoucnost jistě potřebuje popsat, ale nenechává tolika představivosti. Těžké čtení žádná oddychovka.

11.10.2023 3 z 5


Tělo jako posilovna pro ženy - cvičení vahou vlastního těla Tělo jako posilovna pro ženy - cvičení vahou vlastního těla Mark Lauren

Kniha je perfektní. Stále z ní čerpám. Cvičení 3 až 4 týdně 20 až 30 minut. Cvičení s vlastní vahou týmto tempem a to úplně stačí. Žádná posilka na hodinu 3X týdně. Takže úspora času. Výsledky jdou vidět poměrně rychle.

31.08.2023 5 z 5


Tělo jako posilovna Tělo jako posilovna Mark Lauren

Velice užitečná kniha. Čerpám z ní stále.

31.08.2023 5 z 5


Jak přelstít ďábla - Tajemství svobody a úspěchu Jak přelstít ďábla - Tajemství svobody a úspěchu Napoleon Hill

Kniha je nadčasová, dá se číst dokola pro připomenutí "životních pricipů". Toto by měla být povinná četba. Velice poutavá část interview s ďáblem. Pan Hill měl větší vnímání nebyl materialistou, proto dokázal vytvořil dílo, které promlouvá.

31.08.2023 5 z 5