Tělo jako posilovna

Tělo jako posilovna https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/178944/telo-jako-posilovna-178944.jpg 4 69 9

Nejjednodušší pojetí fitness všech dob. Program, s nímž se dostanete do skvělé formy. Od kondičního trenéra jednotek speciálních operací, důmyslně jednoduchý, s rychlými výsledky a možností dělat ho kdekoli. Jak se během posledního desetiletí zvyšovaly požadavky na jednotky speciálních operací, byl elitní trenér Mark Lauren v přední linii, trénoval téměř tisíc vojáků a v rekordně krátkém čase z nich udělal štíhlé a silné jedince. A nyní se o tajemství úžasně efektivního programu podělí i s obyčejnými lidmi – jsou to jednoduchá cvičení, která nevyžadují nic jiného než váhu vašeho vlastního těla, aby vám pomohly dosáhnout maxima ve fyzické kondici a vypadat líp než kdy předtím. Vyzbrojeni motivačními technikami Marka Laurena, jeho tréninkovým rogramem a radami týkajícími se stravy uvidíte rychlé výsledky díky pouze 30 minutám cvičení denně, čtyřikrát týdně – ať už v obývacím pokoji, na dvorku, v garáži, hotelovém pokoji nebo kanceláři. Laurenovy cviky budují více svalů na vyšování metabolismu než vzpírání, pálí více tuku než aerobik a jsou také bezpečnější, protože cvičení vahou vlastního těla rozvíjí rovnováhu a stabilitu, což pomáhá předcházet zranění. Vyberte si svou cvičební úroveň – základní, první kategorie, master a elitu – a začněte. Řiďte se zřetelnými pokyny pro 125 cvičení, která posilují každičký sval v těle od krku po kotníky. Zapomeňte na členství v posilovnách, činky a výmysly z reklam. Jsou to všechno jen náhražky nejúčinnějšího posilovacího stroje na světě, věci, bez níž nikdy nejste: vašeho vlastního těla.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Sport

Vydáno: , Timy Partners
Originální název:

You are your own gym , 2011


více info...

VNI
VNI
31.08.2023 5 z 5

Velice užitečná kniha. Čerpám z ní stále.

BobyBond
BobyBond
24.03.2020 5 z 5

Skvělá kniha. Doporučuji všem. Skutečná bible posilování s vlastní vahou


Peleus
Peleus
18.01.2019 3 z 5

Přijdou mi zbytečné tyhle žabomyší války mezi zastánci cvičení s vlastní váhou a se závažím. Připomíná to stejně vášnivé diskuse s nulovým výsledkem mezi zastánci systému Android a Apple iOS. Místo toho, aby se nejprve rozebralo, jakých vlastně hodláte dosáhnout cílů, a podle toho se zamyslelo nad nejvýhodnějším systémem cvičení, téměř každý autor jednoznačně preferuje ten svůj a haní zbylé. Poněkud zjednodušený pohled, řekl bych.

Očekáváte-li, že z vás kniha udělá příslušníka Navy SEALs, čekejte dál. Navzdory autorovu optimistickému a motivačnímu "Hooyah!" stylu se jedná o pouhou sbírku různých cviků převážně s vlastní váhou. Na tomto místě nemohu nezmínit, alespoň za mě, jeden paradox. Některé protahovací jsou jednoznačně vypůjčené z jógy, nicméně Mark Lauren nic takového nezdůrazňuje. Navíc, prý kvůli zjednodušení, každý z cviků pojmenoval po svém. Zajímavé.

Kniha jako celek není špatnou investicí, odpustíte-li autorovi množství rádoby motivačních canců a přejdete rovnou k samotnému posilování. Na druhou stranu nejde o komplexní publikaci na dané téma, neboť přehlíží stravování a regeneraci.

Doporučit se tudíž dá skutečným (i věčným) začátečníkům jako zdroj inspirace.
Nic víc.
A nic méně.

Vonda006
Vonda006
07.07.2018 4 z 5

Pro začátečníky dobrá příručka. Pro pokročilké, úsměvné zopakování svých začátků.

MorriconeTheGod
MorriconeTheGod
15.11.2017 4 z 5

Docela pěkná kniha, která sice nepřináší více méně žádné nové nebo exkluzivní poznatky, ani nejde nějak do hlouby - ale představuje naopak takové lehké shrnutí spousty důležitých vědomostí - což může být velice praktické.

tesar_dali
tesar_dali
31.10.2016 4 z 5

Uzitocne a spravne doporucenia a cviky

radekk33
radekk33
02.01.2016 5 z 5

Kniha je dobrým návodem pro cvičení s vlastním tělem. Je stručná, dobře se čte. Je poměrně inspirující. Autor ví, o čem mluví. Trošku je poznat, že je autor Američan:).

DCKH
DCKH
03.12.2015 3 z 5

Pro mne leč to bude asi značně nepopulární jako pro člověka upřímného a s vlastním tělem posilujícího již od mládí je tato kniha největším zklamáním 2015.Nenašel jsem jediný cvik který bych neznal již před tim.za mne vyhozené peníze.Podle atraktivní obálky jsem očekával užitečnost ale opak byl pravdou.Na druhou stanu lidem kteří se například chtějí jen zalíbit ženám nebo zhubnout to asi pomoci může takže za mne 50%

Hory
Hory
10.02.2014 5 z 5

Konečně se objevila knížka zastávající názor, se kterým se stotožňuji již poměrně dlouho dobu. A to že pokud chce někdo doopravdy "makat" a pracovat na sobě, nepotřebuje posilovnu ani žádné drahé stroje. Knížka je doopravdy bez nadsázky takovou základní "biblí" cviků vlastní vahou a ikdyž jich existuje samozřejmě mnohem více (což i sám autor potvrzuje), je to velice slušný základ pro každého, kdo má rád cvičení, nové výzvy a kdo rád na svém těle zkuší něco nového. Autorovi se navíc podařilo celkem srozumitelně a jednoduše popsat základy výživy, principy kvalitního tréninku a v podstatě i filozofii cvičení vlastní vahou. Ikdyž pravda, svým dosti osobitým způsobem :) Krom seznamu cviků, jejich variací, podrobného popisu a 4 tréninkových programů (každý na 10 týdnů) obsahuje kniha i návod, jak si vytvořit vlastní program šitý na míru. I samotná osobnost autora dává příslib k tomu, že opravdu ví o čem píše. Takže na závěr: kdo je nadšenec do cvičení a nemá sklony k rutině a jednotvárnosti měl by si tuto knížku zcela určitě pořídit. Nemusí cvičit přímo celé programy, ale určitě si zde může najít každý to své. Ať už to je třeba jen rozšíření svého repertoárů o několik nových cviků.