Vlci.Sestra Vlci.Sestra komentáře u knih

☰ menu

Jsme nevyhnutelní Jsme nevyhnutelní Nofreeusernames (p)

Další kniha od Oly, která nezklamala. Travis je moc sympatická a příjemná postava, takže vám děj bude rychle utíkat. A Harper je prostě Harper. Vůbec všechny postavy jsou skvělé. Ještě bych knize přidala plusový bodík za grafické zpracování, protože to je podle mě úžasné a pro celou sérii dokonalé.

09.07.2023 5 z 5


Letní noci Letní noci Nofreeusernames (p)

Letní noci přečteny už podruhé. Miluji je.

28.06.2023 5 z 5


Navždy s láskou, Lara Jean Navždy s láskou, Lara Jean Jenny Han

Tento díl byl naprostá oddechovka. Nejvíc se v knize řešily otázky ohledně vysokých škol. Tohle téma mi je teď hodně blízké, ale jen v oblasti středních škol, proto určitě doporučuji každému, kdo se někam chystá.

28.06.2023 4 z 5


P.S. Stále Tě miluju P.S. Stále Tě miluju Jenny Han

(SPOILER) Můžu říct, že první díl se mi líbil mnohem víc, i když na sebe obě knihy tak těsně navazují, ale určitě to nebylo tím, že by v druhém dílu chybělo nějaké napětí. Dozvěděli jsme se nová tajemství, která nám otevřela oči a více soucítili s ostatními.
Jenom já bych byla rozhodně tým John.

28.06.2023 4 z 5


Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Autorka umí neuvěřitelně čtivě psát a hned vás vtáhne do děje. Mně se asi nejvíc líbily ty dopisy od Lary Jean, protože jsou fakt krásné a zárověn i celkem vtipné. Ona do nich dala vážně všechno. Hlavně jsou to plusové body oproti filmu, kde nejsou. Samotná Lara Jean je moc sympatická, takže doporučuji.

20.06.2023 5 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Šest vran je úžasná kniha. Popravdě si myslím, že je o moc lepší než trilogie Světlo a stíny, ani bych nevěřila, že je to od stejné autorky. Kaz a Inej mi neskutečně přirostli k srdci. Nejen že jsem s nimi prožívala každý jejich strach, ale i všechny letmé pohledy, které mezi nimi proběhly. Jsem zvědavá, jak se posunou v dalším díle. Moc doporučuji.

28.05.2023 5 z 5


Na co slova nestačí Na co slova nestačí Brigid Kemmerer

Úžasná a krásně napsaná kniha s dojemným dějem, která vás chytí a už nepustí. Miluji postavy Reva a Declana, dokonce je mám radši než dívčí hrdinky v obou dvou dílech, což se u mě zas tak moc nestává. Oni jsou prostě takoví správní kluci, které společnost postavila na špatnou stranu.
U tohoto dílu si tolik nepobrečíte jako u prvního, ale ta chemie mezi Revem a Emmou je skvělá. Moc se mi líbilo, že se tu objevovali postavy s Dopisů a mohli jsme se tak podívat, jak to s nimi dopadlo.

30.04.2023 5 z 5


Srdcerváči. Kniha 1 Srdcerváči. Kniha 1 Alice Oseman

Srdcerváči si mě víc než pro celý příběh získali pro zpracování komiksu. Ty obrázky prostě obdivuji a myslím, že obálka je snad ještě hezčí. Příběh Nicka a Charlieho se mi líbil. Už se těším na další díl.

30.04.2023 4 z 5


Zlatá klec Zlatá klec Lynette Noni

Tady se nedá ani slovy vyjádřit, jak moc se mi to líbilo. Druhý díl Ranhojičky je naprosto fantastický a řekla bych, že je dokonce lepší než první, což se moc nestává.
Všechny postavy až na jednu, kterou všichni poznají, protože je to taková zmyje..., jsem si zamilovala. Kiva je podle mě naprosto úžasná hlavní hrdinka. Je zvyklá používat vlastní hlavu a jde si za svým. Jaren je prostě Jaren. Já ani nevím, jak ho popsat, protože podle mě pro něj neexistuje dost dobré přídavné jméno. Pak je tu Tipp, který je vážně sluníčko. A neříkejte, že vám Caldon nepřipadá vtipný.
Samotné romantické linky jsem největší fanoušek, protože to napětí mezi Kivou a Jarenem se fakt nedá vydržet, i když je to pomalá romantika.
A ten konec... No co to bylo?! Zase jsem to vůbec nečekala. Celý děj se v posledních pár stránkách obrátil o sto osmdesát stupňů. Vůbec nevím, jak vydržím tak dlouho, než vyjde třetí díl.

23.04.2023 5 z 5


Říkej tomu, jak chceš Říkej tomu, jak chceš Brigid Kemmerer

Popravdě vůbec nevím, jak knihu hodnotit, protože první polovina knihy je úplně úžasná a přečetla jsem ji jedním dechem. Vůbec jsem se od příběhu Roba a Maegan nemohla odtrhnout. Ale druhá polovina byla najednou strašně pomalá a dělalo mi problém ji dočíst. Myslím si, že to není autorčina nejlepší kniha.

23.04.2023


Miluju tě. Já vím Miluju tě. Já vím Nofreeusernames (p)

Miluji tě. Já vím mi nesedlo tolik jako Navždycky nebo moje oblíbené Letní noci, ale i tak jsem si čtení moc užila a už na Spotify poslouchám Aviny playlisty. Já prostě miluji všechny ty filmové hlášky a ilustrace, které knihu protkávají.
Chris mi bohužel moc nesedl, takže jsem se do Avy vůbec nemohla vcítit, ale jsem moc ráda, že se tam objevovaly postavy z jiných dílů, bez kterých by to prostě nebyla tak skvělá série.

08.04.2023 4 z 5


Dopisy ztraceným Dopisy ztraceným Brigid Kemmerer

Kniha s napínavým dějem, u které vám potečou slzy. Hrozně se mi líbil ten nápad na psaní dopisů protkavající celou knížku. Ty dopisy byly fakt úžasné.

08.04.2023 5 z 5


Navždycky Navždycky Nofreeusernames (p)

Navždycky si podle mě zaslouží 6/5 hvězdiček. Celá série se řaďí do mých oblíbených. Dlouho jsem nečetla nic, co by mě tak vtáhlo do děje a rozesmálo. Popravdě bych ani nevěřila, že to napsala česká autorka, kdyby mi to někdo řekl.
Všechny postavy si mě naprosto získaly. Hlavně Mei a její závislost na čokoládě. A taky jsem fanynka Harryho Pottera, takže to o mém názoru bude něco vypovídat.

07.04.2023 5 z 5


Zkáza a naděje Zkáza a naděje Leigh Bardugo

(SPOILER) Musím říct, že mě třetí díl Griši docela zklamal. Čekala jsem nějaký nečekaný a zajímavý konec, na který nás připravoval druhý díl, ale nevím, co mělo být tohle. Temnyjova smrt je největší překážka, ale když na ni přijde, stane se to vlastně celkem náhodně, protože kdyby si stoupl třeba o metr dál tak asi nic. Ještě mi přišel trochu uspěchaný ten konec, jak se pak všechno hned vyřešilo. Řekla bych, že hodnocení tři hvězdičky naprosto sedí.

02.04.2023 3 z 5


Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

Baladu o ptacích a hadech jsem dlouho odkládala a teď toho upřímně lituji, protože se mi příběh o prezidentu Snowovi líbil snad ještě víc než trilogie. Hodně lidí tady píše, že Coriolanus je padouch už od začátku, ale mně přišlo, že si prostě jen jde za svým. Tedy v poslední pětině knihy jsem ho taky odvrhla. Ten konečný zvrat mě opravdu překvapil.
Lucy Gray a její krásné písně jsem si opravdu zamilovala a stala se tak mojí nejoblíbenější postavou v knize. Všechny teorie o tom, co se s ní na konci stalo mi dávají smysl, ale ona je tak opředená tajemstvím, že prostě nevím. Veselá usměvavá Lucy Gray je zároveň šedá jako zimní ráno.
Kniha má pomalý dej, takže nedoporučuji milovníkům akce.

25.02.2023 5 z 5


Bouře a vzdor Bouře a vzdor Leigh Bardugo

Úžasná knížka s úžasnými postavami. Všechny postavy z Griši jsou podle mě velké plus. Myslím, že jsem ještě nečetla nic, kde by byli všichni tak rozdílní a zajímaví. Nejvíc jsem si oblíbila Nikolaje, protože měl skvělý smysl pro Humor, který Alině tak chyběl. (Vážně. To i David řekl víc vtipů než ona.) A pár, kterému nejvíc fandím je Žena a David. Doufám, že se o nich v dalším díle dozvím víc.
Určite všem doporučuji. Celý svět Grišů je opravdu propracovaný a plný nečekaných zvratů.

09.02.2023 4 z 5


Můj první tanec Můj první tanec Nicola Yoon

Krásně napsaná knížka. Nicola Yoon umí napsat dojemné a napínavé příběhy, které vás budou nutit číst dál a dál...
Dávám 4,5 hvězdičky.

09.02.2023 5 z 5


Všechny stránky Amelie Všechny stránky Amelie Ashley Schumacher

Všechny stránky Amelie můžu popsat dvěma slovy jako nádhernou jízdu. Amelie je dívka, která to v životě neměla lehké, ale snaží se sebe samu překonat a nenechá si svou sluníčkovou podstatu sebrat ani tím nejhorším. Líbilo se mi, jak si Nolan a Amelie navzájem pomohli se svými bolestmi a vytvořili si tak silné pouto.
Kvůli tomu jak to bylo celé sladké a zároveň smutné, mi ukáplo pár slz.
PS: Asi jsem si zamilovala velryby.

24.01.2023 5 z 5


Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Jsem naprosto nadšená. Světlo a stíny je úžasná kniha, která nám ukáže zajímavý svět s propracovanou magií. Musím uznat, že Leigh Bardugo je génius, protože mě by vytvoření Malé vědy ve snu nenapadlo. Moc se mi líbilo, jak jsou Grišové rozdělení podle svých schopností do určitých odvětví a mají podle toho barevnou keftu.
Alina mi přijde jako skvělá hlavní hrdinka, která dělá chyby, ale nebojí se je přiznat. Jinak jsem si moc oblíbila Žeňu.
Tým Temnyj
"Ty a já změníme svět."

22.01.2023 5 z 5


Coco Chanel Coco Chanel Megan Hess

Kniha má opravdu nádherné grafické zpracování. Řekla bych, že už jen proto stojí za to si ji přečíst. Díky ní jsem si oblíbila Coco Chanel.

19.01.2023 5 z 5