Vlak0078 Vlak0078 komentáře u knih

☰ menu

Nezapomeň na mě Nezapomeň na mě Estelle Laure

Přečetla jsem si citát z knihy a z anotace mi příběh přišel průměrný, ale zajímavý. Ve skutečnosti je to nudný předvídatelný příběh, půlka knihy jsou vlastně chybějící vzpomínky, z nich většina není pro příběh důležitá. Celkově by bylo lepší, kdyby se více rozvinul po psychologické stránce. Měla jsem větší očekávání a jsem ráda, že jsem si ji půjčila z knihovny a neutrácela peníze za zbytečně.

29.04.2023 1 z 5


Nick a Charlie Nick a Charlie Alice Oseman

Možná to je tím, že nejsem cílová skupina, ale přišlo mi to vše až příliš předvídatelné a "nudné". Překvapila mě zmínka o sexu, ale jinak jsem to čekala trochu rozvinuté a více propracované. Psané je to dost jednoduše, mnoho nezajímavých pasážích. Každopádně, autorka by se spíš měla zaměřit zpátky na komiks, než na psaní.

15.02.2023 2 z 5


Jako zabít ptáčka Jako zabít ptáčka Harper Lee

Knihu jsem přelouskala, už několikrát jsem ji odložila a mnoho odstavců jsem přeskočila,protože byli nezáživné. Příběh popisuje svět očima dívky přezdívané Čipera, který však není do soudu o znásilnění nijak zvláštní a poutavé to je od půlky,spíše ke konci.
Za mě je kniha přeceňována a zklamala mě.

04.02.2023 1 z 5


Wíbuch Plýny Wíbuch Plýny Jeffrey Patrick Kinney

Tak to mě zklamalo. Knihu jsem celou nepřečetla, je v podstatě jen o Rodrickovi a jeho bezvýznamné kapele a Greg je najednou vedlejší postava. Kvalita očividně uvadla, autor se snaží dál z knih ždímat peníze a slávu, ale měl by se spíš držet starého dobrého Grega.

23.01.2023 2 z 5


Modrý deník Modrý deník James A. Levine

Náhodně jsem po knize sáhla v knihovně. Ačkoliv příběh má být hluboce dojemný, spíš se mi zdá,že naopak osud mladé dívky zveličuje a celkově zlehčuje vlastně fakt, že hlavní postava je od svých devíti let sexuálně aktivní a navíc jako otrok.
Ze začátku byla nudná, je tam spousta nepodstatných pasáží, které jsem přeskakovala, ale přesto jsem knihu nakonec dočetla. Očekávala jsem více.

26.10.2022 1 z 5


Bohem zapomenutá láska Bohem zapomenutá láska Jiří Hnilička

Velmi dobře zpracované téma, člověka kniha nakonec vtáhne a svými emocemi rozdrtí. Konec mě dohnal k slzám, jako málokterá kniha.

Čeští autoři mají většinou vcelku průměrný styl psaní, ohraná témata a celkově tzv. je většina na jedno brdo. Ale tento mě překvapil, ačkoliv homosexualita je čím dál častější, tak v této podobě a takto realisticky jsem to ještě nenašla.

13.05.2022 4 z 5


Můj brácha se jmenuje Jessica Můj brácha se jmenuje Jessica John Boyne

Čekala jsem něco lepšího. Celá knížka se dá v podstatě odhadnout, není tam nic neobvyklého, až na zaměstnání rodičů hlavních postav a pár dalších maličkostí. Některé pasáže se mi však líbili, ačkoliv jsem knihu spíše rychle pročetla, nezaujala mě natolik. I tak si své čtenáře najde, někomu se zalíbí, někomu ne.

20.08.2021 2 z 5


Jednoho dne Jednoho dne David Levithan

První díl se mi četl velmi dobře, bylo to unikátní téma. Druhý díl jsem v knihovnách neviděla, a tak jsem přeskočila na třetí díl. Ani na sté stránce mě nijak neoslovil, připadá mi příliš zdlouhavé zatím, děj se nikam neposunul. Ke čtení se musím nutit a odkládám to. Docela mě ta kniha zklamala.

22.11.2020 1 z 5


Budu zářit Budu zářit Edita Svatošová

(SPOILER) Ještě, že jsem si ji nakonec půjčila. Kniha si mě omotala kolem prstu, jednoduše srozumitelně napsaná bez zbytečného okecávání. Ale hlavní zápletka mě nepotěšila, úmrtí jedné z hlavních postav, bez už mě kniha tolik nebavila. Tato česká autorka mě mile překvapila, není to typický zamilovaný příběh stejného pohlaví.

02.11.2020 4 z 5


Pacient Pacient Sebastian Fitzek

Bylo to ze začátku dost matoucí pro mě, na konci se to vše rozmotalo a konečně jsem to mohla ocenit. Je to dobrý příběh, ale málem jsem se na ni vykašlala. Tento žánr tolik nemusím, hodně mě upoutal název knihy.

19.10.2020 3 z 5


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Přímo mě to okouzlilo, ačkoliv tato kniha není z nejbližší doby i tak se dá zařadit do současnosti. Krásně vybarvuje jak moc dokáže zkazit kohokoli a celý děj je popsán velmi čtivě s jemným přechodem z blaha až do krutovlády.

20.08.2020 5 z 5


Vulvou porodní asistentky Vulvou porodní asistentky Alžběta Samková

Kniha je skvělá, doporučuji jak těhotným, tak i matkám a ženám, které přemýšlí o dítěti. Je velmi poutavě napsaná, plná důležitých podstatných informací. Oslnila mě také svým stylem psaní, poučná i vtipná, pěkně čtivá.

13.08.2020 5 z 5


Baby Jane Baby Jane Sofi Oksanen

Tak to byla síla. Kniha ve mě rozhodně něco zanechala, ukazuje temnou stranu psychické nemoci s dopadem na vztah s krásou lesbického souznění. Určitě je to po psychologické stránce velmi poutavé, autorka skvěle vystihla pocity obou žen, příběh mě vtáhl a nepustil, dokud jsem nedošla poslední stránky.

12.07.2020 5 z 5


Introvertka v hlučném světě Introvertka v hlučném světě Deborah Tung

Tohle je přesně něco pro mě. Od knihy jsem se neodtrhla, dokud jsem ji nedočetla. Ačkoliv je to psané jako komiks, je to úžasně napsané a vyjadřuje více pocitů, než kdejaký román. Líbí se mi i ilustrace, krásná kresba, za mě perfektní knížečka pro volnou chvilku.

25.05.2020 5 z 5


Kdo chytá v síti Kdo chytá v síti Marika Pecháčková

Původně jsem očekávala od knihy sepsaný film, ale nakonec se mi tato verze velmi líbí. Rozhovory jsou docela dobré, poutavé, jen pár z nic mě moc nezaujalo a celkově nezajímalo. Každopádně, přečíst si tu knihu má něco do sebe, je to dobré to dát dospívajícím ke čtení či rodičům s dětmi.

25.05.2020 4 z 5


Deník báječného kamaráda Deník báječného kamaráda Jeff Kinney (p)

Zajímavé to bylo, jako bonus k základní sérii dobrý, ale jako samostatná série ne. Bylo fajn si přečíst pohled Gregova kamaráda, ale další díl bych už pravděpodobně nečetla. Hodně mi bije do očí chybějící čárky a ta jednoduchost stylu psaní mě prostě laicky řečeno nebere.

07.08.2019 3 z 5


Ovšem Ovšem Karel Kovy Kovář (p)

Nejvíc se mi na té knize líbí ta upřímnost. Většina knih od youtuberů pojednává o jejich kariéře a cestě k ní, tato mluví o jeho životě, když byl malý, přes dospívání s problémy až k jeho současnému věku a tím si mě vlastně získala.

07.08.2019 5 z 5


Postel pro dvě Postel pro dvě Oldřiška Podhorcová

Kniha mě hned na prvních stránkách zaujala, ale postupem času jsem se ztrácela v některých postavách a pasážích, najednou tam totiž skočila vzpomínka na nějakou událost. Také musím vytknout ta zvláštní přirovnání, které mi daly smysl až po chvilce přemýšlení, nebo jsem některé části prostě přeskočila, protože byly dlouhé a v podstatě nicneříkající, v mnoha případech i zbytečné. Především mi dojem na knihu zkazil i konec, protože mohl být delší a více promyšlený, je to seknuté jak poleno. I přes to všechno jsem si čtení knihy užila a vtáhla se svým způsobem do sebe, jako odpočinková kniha ke kávě je podle mě ideální.

07.08.2019 3 z 5


Eragon Eragon Christopher Paolini

Knihu jsem četla do padesáti stránek. Už od začátku mě moc nezaujala, ale snažila jsem se ji číst, nicméně nutit se do čtení knihy nemělo smysl. Někomu se to samozřejmě může líbit, hlavně mladším ročníkům třináct až patnáct let, ale mně osobně kniha neseděla.
Styl psaní mi přijde prostý a jednoduchý, což může být i věkem autora, a postavy jsou také nevýrazné. Shrnuto podtrženo, kniha je dobrá, ale mně nezaujala.

03.08.2019 3 z 5


Z deníku lesbičky Z deníku lesbičky Jana Němcová

Vynikající kniha, čte se v podstatě sama. Ale varuji, některé části jsou peprné a autorka se nijak nezdráhá jít až do detailů.

01.08.2019 5 z 5