Nick a Charlie

Nick a Charlie https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491273/bmid_nick-a-charlie-tv6-491273.jpg 4 248 39

Stýskání lásku jenom umocňuje, že jo? Všichni ví, že Nick a Charlie jsou dokonalý pár – jsou nerozdělitelní. Ale teď Nick odchází na vysokou školu a Charlie zůstane na střední sám. Všichni se ptají, jestli zůstávají spolu, ale co je to za hloupou otázku?! Vždyť tohle je Nick a Charlie, proboha! Jak se však nezadržitelně blíží chvíle, kdy se budou muset rozloučit, oba začínají pochybovat: je jejich láska opravdu dost silná na to, aby vydržela i vztah na dálku? Nebo jen oddalují nevyhnutelné? První láska koneckonců málokdy vydrží věčně…... celý text

Literatura světová Novely Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Nick And Charlie , 2015


více info...

Přidat komentář

FejKýý
20.03.2024 3 z 5

Další milý příběh jako Letos v zimě. Jen tenhle už smutnější. Charlie se velice bojí, jak to bude dál s jeho vztahem s Nickem na dálku, po tom co Nick má odjet přes 300 km pryč na vysokou.

Kristulda
16.03.2024 4 z 5

Velký skok dopředu, ale dobré nahlédnutí do vztahu těhle dvou. Srdcerváči jsou láska.


veverrka11
06.03.2024 3 z 5

Knížka je útlá, což při držení je velké plus. Děj se odehrává po všech komiksech a je vyprávěn z pohledu obou hlavních protagonistů

Novela už není (narozdíl od komiksů) tak ňuňu, jak je u Srdcerváčů zvykem. Navíc se děj v jednom místě zadrhne a jen těžko se posouvá vpřed.

Většina vedlejších postav se v novele objevuje jen sporadicky, často je o nich v příběhu jen zmínka. Hlavní postavy mají velký problém s komunikací, novela by mohla být o polovinu kratší, kdyby si prostě jednou sedli na kafe a probrali to, co se událo.

Celkově jde o oddechové čtení, skoro se dá říci o jednohubku na večer. Doporučuji všem, které zajímá, co se stalo po komiksech Srdcerváčů

Shaxx
18.09.2023 3 z 5

Krátká a milá novelka k příběhu Nicka a Charlieho, odehrávající se v době, kdy jsou tihle dva už nějaký ten čas spolu a před nimi se začínají objevovat životní překážky, které mohou do vztahu přinést stín nejistoty.

roman9276
11.09.2023 5 z 5

Bezva doplňková kniha, docela velký skok v čase, ale srdcerváči jsou láska.

Adele02
11.07.2023 4 z 5

Jedno trochu nafouklý vztahový drama. Ale Nick je skvělej.

Nuttelka
02.04.2023 4 z 5

Na jednu stranu mi chybí jakože forma komiksu, kde jsem viděla podobu a reakce všech, obrázky mě moc bavily... na druhou stranu jsou kluci o něco starší a jejich vztah už je na jiné úrovni. Novela je už o něco málo "vyspělejší", ale i tak se Charlie občas více plácá ve svých pocitech. Na jeho obranu, vlastně se to dalo očekávat po tom všem, co má za sebou. A Nick je opravdu skvělý, s Charliem tvoří krásné duo... jsou to prostě Nick a Charlie :-) Víc není co dodat.

AlčaH
17.03.2023 5 z 5

Novela navazující na sérii Srdcerváči. Znalost komiksů je v tomhle případě důležitá, protože kniha je jakýmsi doplňkem k hlavní sérii - a bez její znalosti bude pravděpodobně čtenáři připadat daleko méně zajímavá a možná až banální.

Kniha není dlouhá a sleduje určité období v životě Nicka a Charlieho, kdy to mezi nimi drhne - Nick totiž odchází na vysokou školu a Charlie zůstává, což budí určité vášně. Kluci jsou v této knize už starší - a řeší nové věci, vážnější, dospělejší... Zároveň se taky trochu jinak chovají - což je za mě ale v pořádku, protože člověk se prostě v tomhle věku mění, dělá i hlouposti a někdy se prostě nechová úplně mile nebo logicky. Taky už spolu chodí nějakou dobu - takže je jasné, že se jejich vztah vyvinul a trochu změnil, i když je pořád stejně silný. Přijde mi to dost realistické.

Pokud bych to měla krátce shrnout, tak kniha je takovou knižní jednohubkou, která potěší především fanoušky Srdcerváčů - a mně se líbila, protože sérii pěkně doplnila. (SPOILER: A skončila pozitivně... )

Karola050716
18.02.2023 3 z 5

Komiksy Srdcerváčů jsou moje láska a další navazující novely bych asi nepotřebovala, ale jako krátké nakouknnutí zpátky to bylo fajn. Charlie je teda ještě větší otrava než normálně, ale má na to ve své situaci nárok a já mám radost, že se kluci taky někdy rafnou.

Vlak0078
15.02.2023 2 z 5

Možná to je tím, že nejsem cílová skupina, ale přišlo mi to vše až příliš předvídatelné a "nudné". Překvapila mě zmínka o sexu, ale jinak jsem to čekala trochu rozvinuté a více propracované. Psané je to dost jednoduše, mnoho nezajímavých pasážích. Každopádně, autorka by se spíš měla zaměřit zpátky na komiks, než na psaní.

milovnice_knih_
06.02.2023 4 z 5

Krásná novela, ve které sledujeme jak se Charlie vyrovnává s tím, že Nick půjde na výšku.
Jelikož miluju Srdcerváče, tak tuhle novelu jsem nemohla minout, jak už jsem psala je krásná, ale má i své chyby respektive jednu velkou chybu, za kterou knížce dávám dolů jednu hvězdičku. Chybou je to, že chování Charlieho mi přišlo trochu moc. Chápu, že má strach o jejich vztah, ale trošku to přehnal. Jinak to bylo celkem krásné čtení.
Můžu celkem doporučit.

Knihotyna
21.01.2023 2 z 5

První novela k Srdcerváčům a za mě bohužel ne.
Ocitáme se v době, kdy odchází Nick na vysokou školu a Charlie ještě dodělává poslední ročník.
V knize je dle mého dost vulgarit, alkoholu, křiku a nepochopení.

Chápu, že změny, zvláště pokud jste nejistí, se špatně zvládají, ale Charlie mě vyloženě vytáčel svým "alkoholovým dýchánkem", zvláště, když připočítáme jeho věk.

Na druhou stranu si stále stojím za tím, že maminka Nicka je prostě skvělá! :)

Celkově jsem knihu četla k sérii, ale znovu bych po ní nesáhla. Příběh mě nevtáhl a kluci mi přišli jako vyměnění. Jako by to byly úplně jiné postavy, než které okouzlily tolik čtenářů.

Ronnie68
01.01.2023 4 z 5

Kniha je velice útlá a děj Srdcerváčů posouvá o 2 roky dopředu... Zda Nick s Charliem zůstanou ... I když jeden z nich má nastoupit na vejšku ... To se dočtete právě zde ... Kniha je rozdělena na 6 části a čte se opravdu dobře ... Během chvilky přelouskáno ...

Romča11
31.12.2022 4 z 5

Příjemná jednohubka, kterou máte přečtenou za jedno odpoledne. Je to totiž tenoučké, má to velká písmena a obsahuje ilustrace.
Tohle je přesně kniha pro fanoušky komiksové série Srdcerváči, kteří mají Nicka a Charlieho a celý ten komiks rádi.
Celý děj této krátké knížky se točí kolem strachu z opuštění a odloučení, který začíná Charlie pociťovat, když se blíží konec školního roku, po kterém Nick odjíždí nastupuje na univerzitu. A s tím se pojí právě problém této knihy. Autorka se nejspíš snažila co nejlépe vyjádřit a popsat tento strach, ale dosáhla akorát toho, že postavy se chovají o dost jinak, než jak se chovají v komiksu. Navíc to chování není ani moc uvěřitelné z reálného života a celé je to vyhrocené a přehnané. Nepůsobí to věrohodně a reálně.
Konec příběhu byl dosti předvídatelný. Na druhou stranu byl takovým pohlazením po duši a ujištěním, že vše bude dobré.
Styl psaní autorky je stále dobrý, kniha se totiž četla lehce a rychle.
Jinak jsem si ale čtení užila. Komiks Srdcerváči totiž miluju. Pro fanoušky je to ideální kniha. Bylo to příjemné počtení na jedno odpoledne, ale rozhodně nic převratného. Kniha je spíš určena hlavně pro fanoušky tohoto komiksu.

Přečti_si
30.12.2022 3 z 5

Novela byla pro mě bohužel zklamání. :( Velmi jednoduchý text, čekala jsem o dost víc. :( Komiksy, potažmo seriál u mě rozhodně vede.

Akléda_
22.12.2022 3 z 5

Těšila jsem se, jak se vrátím do světa Srdcerváčů a budu se moct znovu setkat s Nickem a Charliem, což se stalo, ale. Bohužel je tady ale. Tohle totiž vůbec nebyly ty stejné postavy, které známe ze Srdcerváčů. Hlavně uprostřed knížky teda. Já chápu, že když člověk není zvyklý pít tak to na něho pak hodně působí a že může říkat věci, které ho vnitřně trápí a normálně by je neřekl. To je v pohodě. Ale nemyslím si, že by vám alkohol totálně změnil celý charakter. Pardon, ale to aby si kluci najednou silně nadávali do volů a pak se chovali jako netykavky, to jsem úplně nepochopila. Na začátku a na konci mi to přišlo v pohodě, přeci jen Charlie je dost mimo z Nickova odchodu a tak mi jeho chování dávalo smysl. Ten střed byl ale moc. Byla jsem upozorněna dopředu na velké množství sprostých slov, což se taky potvrdilo. Mně by nevadilo že je postavy požívají, ale k nim to prostě fakt nesedlo a bylo to děsně nepřirozené. Na druhou stranu čtení ubíhalo rychle, hezkou romantiku jsem taky trochu dostala a knížka je krásně vyvedená. To ale nic nemění na tom, že jsem byla trošku zklamaná no.

Kate3003
15.12.2022 3 z 5

Kniha se četla velmi dobře, je to takové milé připomenutí Srdcerváčů, ale celkově mi to přišlo jakože jsme se vlastně nic moc nedověděli a nějak tomu chybí jiskra, která provázela komiks. Takže doporučuji pokud se chcete vrátit k Nickovi a Charliemu a prožít si s nimi pár chvil, ale příběh jako takový bohužel není až tak poutavý.

knizninadsenec
12.12.2022 5 z 5

Četla jsem sérii Srdcerváči a zamilovala si ji.

I tento příběh je nádherný, romantický, plný lásky a přátelství. A jak to se vztahy bývá.. Také hádky, usmířování, strachu a řešení budoucnosti.
Příběh byl plynulý, emotivní a četl se moc dobře. Nick a Charlie jsou skvělý pár.

Štěpinambura
21.11.2022 5 z 5

Nádherné doplěnění, příběh má spád a je velmi napínavý!

MijamiMysel
16.10.2022

Jakož to milovnice srdcerváču jsem si knihu hned zamilovala takže každý kdo má serii rád doporučuji.