Vulvou porodní asistentky

Vulvou porodní asistentky https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431043/bmid_vulvou-porodni-asistentky-KRS-431043.jpg 4 66 17

Zkušená porodní asistentka a blogerka Alžběta Samková ví o rození dětí první i poslední. Všem budoucím maminkám srozumitelným stylem předává informace, jak se připravit na porod, aby ho co nejlépe zvládly. Co může udělat žena a jak probíhá prenatální péče? Proč funguje tělo v těhotenství odlišně? Jak zachovat klidnou hlavu ve vypjatých chvílích? Připravte se s konkrétními radami na všechny situace! Zkrátka porod od A do Z.... celý text

Přidat komentář

Marčullkas
23.06.2023 5 z 5

Skvěle zpracovaná kniha. Doporučuji přečíst si

LiLinka
14.08.2022 3 z 5

Ucelený přehled základních informací k přípravě na příchod miminka. Obsahu není co vytknout, ale za mě je vše popsáno dost jednoduše a bez detailnějšího rozvedení. Ale když si podle preferencí každý najde o probraném tématu více v jiné literatuře, pak je to ideální kniha pro pochopení celého procesu.


S.H.
16.06.2022 5 z 5

Na knize si nejvíce cením její objektivity a férového pohledu do českých porodnic. Autorka nikdy nehaní práci zdravotníků, ale podává celkem rozumný rozbor jejich počínání včetně odůvodnění. Knihu jsem četla před porodem a dočetla po, takže jsem měla přímou zkušenost a fakt to ve spoustě věcech odpovídá tomu jak to u nás probíhá ať už v dobrém nebo špatném.

mini.denisa
10.04.2022 2 z 5

+ Autorka mne potesila tim, ze podala ucelene zdravotnicke informace k tematu porodu. Potesilo mne, ze kdyz k naparce nemela vice informaci, priznala to.
- Cetla jsem jako tehotna pred prvnim porodem. Predpokladam, ze jsem byla cilova skupina. Musela jsem si dat pozor, aby mne nevystrasilo to, co vsechno se muze u porodu stat.
- Knizka mne moc nebavila, do poslednich stranek jsem se musela nutit. Ale to odpovida informativnimu charakteru knihy.

Janek
15.03.2022 4 z 5

Zdá se mi, že Alžběty Samkové jsou plná média, vystupovala téměř v každém pořadu či podcastu o těhotenství a porodu, které jsem sledovala. A tak jsem ke knížce přistupovala s mírným despektem. Jak jsem se mýlila. Alžběta Samková nepochybně má mnoho cenných zkušeností a za každou cenu netlačí a neprosazuje postoje "alternativních matek", které vždy přesně ví, jak mají porod i péče o novorozence vypadat.
Alžběta Samková umí říct k této věci své, ale zachovává si zdravý nadhled, což je pro mě nakonec nejdůležitější a nejpotřebnější.
K mnoha tématům bych - jako budoucí prvorodička - potřebovala více podrobnějších informací. Nezbývá než vyhledat další literaturu.

Varvara
14.03.2022 5 z 5

Kniha plná hodnotných informací z terénu. Autorka má zkušenosti jak z porodnic, tak i z doprovázení k domácím porodům, čímž jsou její pohledy ještě hodnotnější. Je totiž z těch zdravotníků, kteří chápou, proč chce řada žen radši rodit doma. Ale aby nedošlo k mýlce, samotným domácím porodům se v knize věnuje jen okrajově.
Člověk si tu přečte, co se děje před/při a po porodu, jaké jsou případné medicínské zásahy a jejich význam, resp. polemika, kdy jsou podle autorky vhodné a naopak.
Jedna maličká výtka jde k bylinné napářce. Autorka přiznává, že o ní ví málo. A opravdu to není přikládání obkladů namočených v bylinném výluhu. Je škoda, že si o ní nezjistila víc. Pohled porodní asistentky na tuhle techniku by mě taky hodně zajímal.

Guepp
05.09.2021 4 z 5

Kniha je skvělá, autorka vypravuje tak lidsky. Moc děkuji za popis všeho, co se může stát, cítím se být více připravená a jako prvorodička nejdu do porodnice s naivní představou, ale více si věřím. Doporučuji všem těhulkám, otevře Vám oči.

domihruzkova
14.01.2021 4 z 5

Kniha mi rozhodně rozšířila obzory a dozvěděla jsem se spoustu nových informací. Vadilo mi však, když autorka načala nějaké téma, ale nic relevantního k tomu nenapsala, protože se o tom dozvěděla před vydáním knihy, není přece doktor apod., takže si zjistěte sami. Když už si dám tu práci vydat knihu, tak si snad zjistím všechny informace, i kdybych se musela zeptat doktora nebo posunout vydání knihy.

barusa.s
30.12.2020 5 z 5

Kniha vhodná jak pro nastávající maminky, tak i pro porodní asistentky. Napsaná čtivě, nabízí pohled na porodnictví v nemocnici i mimo něj i ze strany personálu.

Ruzaaa
30.11.2020 3 z 5

Čteno nadvakrát, jelikož když jsem ji zkoušela číst v prvním až druhém trimestru, tak mě spíš vyděsila. Těsně před porodem jsem ale znovu knihu otevřela a přečetla ji. Přiznám se ale, že některé pasáže jsem přeskakovala, hlavně ty v poslední třetině knihy. První dvě třetiny jsem celkem "zhltla" a beru si z nich to, že žena by měla být v první řadě psychicky silná k porodu a pak bude vše v pořádku (pokud se neobjeví problém ze zdravotního hlediska samozřejmě). Jenže pak se dostanete k další části, kde jsou popsány problémy u porodu, medikace, co lékaři dělají podle ní špatně atd. Takže bohužel z pohody jsem se dostala opět do nejistoty :-/...

LennaK
22.11.2020 5 z 5

Kniha je napsana paradne. Autorka mi je velmi sympaticka.
Me tedy celkove cteni uklidnilo. Kniha na me pusobila stylem: “Hlavne zadne stresy, byt v klidu, verit sama sobe a dobre se pripravit na dobre, horsi a nejhorsi.”

littlesue
26.10.2020 2 z 5

Kniha je spíš určená porodním asistentkám než nastávajícím matkám. Je psaná formou osobních zkušeností z praxe jedné porodní asistentky, ze kterých vyplývá, že ona samotná se praxí mnohé naučila a že náš zdravotnický systém v oblasti porodnictví není úplně ideální pro přirozené a bezstresové průběhy porodů. Moje těhotenství probíhá bez problémů, všechny výsledky OK, ultrazvuky OK, tak si říkám, že ve 33tt si teda něco přečtu, abych měla nějakou teoretickou přípravu. Tato knížka měla velmi dobré hodnocení, tak jsem si ji koupila. Po prvních 100 stranách jsem začala o sobě pohybovat, dokonce jsem vyčetla manželovi, že není dostatečně připravený na porod. Na což mi řekl, že jsem z té knížky zbytečně vypsychovaná a měl pravdu. Mě osobně knížka vystrašila a rozhodila. Je tam hodně negativních příkladů z praxe, co všechno se může stát, což ženu před porodem moc neuklidní, spíš znejistí a vyděsí a přitom psychika je klíčová...

Lieska
16.10.2020 5 z 5

Knihu hodnotím ako dosť užitočnú pre ženy pripravujúce sa na pôrod a s ohľadom na rok vydania, je úplne aktuálna.

Jitulin90
02.10.2020 4 z 5

Čtivě napsané s dostatečným množstvím informací od předporodní přípravy až po dobu po porodu. Doporučuji :)

Vlak0078
13.08.2020 5 z 5

Kniha je skvělá, doporučuji jak těhotným, tak i matkám a ženám, které přemýšlí o dítěti. Je velmi poutavě napsaná, plná důležitých podstatných informací. Oslnila mě také svým stylem psaní, poučná i vtipná, pěkně čtivá.

Pouli
11.06.2020 5 z 5

Je to ctive. Je to zajimave. Dozvedela jsem se k porodu, co jsem potrebovala. A hlavne, co muzu vyzadovat a je to zcela bezne a normalni.

Olava
22.05.2020 4 z 5

Hezky popsaná kniha. Nestihla jsem ji však před porodem dočíst :-) užitečné rady popsané normální cestou. Jediné, co mi přišlo líto, protože to byl i můj případ, bylo, jak odmítavě se vyjadřovala k císařskému řezu. Popis mohl být trochu obsáhlejší.

Autorovy knížky

2020  86%Vulvou porodní asistentky

Kniha Vulvou porodní asistentky je v

Právě čtených3x
Přečtených91x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených3x
Knihotéce17x
Chystám se číst25x
Chci si koupit8x