Víťa89 Víťa89 komentáře u knih

☰ menu

Pánský klub Pánský klub Erica Katz

Ponoříme se do prostředí prestižních právních firem v NY. Z mladé právničky se postupem času stává naprosto povrchní a odporná osoba, soudící lidi podle ceny oblečení. Kniha je asi dosti přehnaná i tak mě ale prostředí velkých korporací odpuzovalo i přitahovalo zároveň.

18.05.2022 2 z 5


Magellanova cesta kolem světa Magellanova cesta kolem světa Herbert Wotte

V dnešní době GPS si lze jen těžko představit počínání prvních velkých mořeplavců. Kniha o velkém dobrodružství a odvaze, vydat se "naslepo" až na konec světa kam se nikdy předtím žádný Evropan nedostal. Existuje vůbec cesta do Jižního (Pacifického) oceánu, je země skutečně kulatá ? To všechno námořníci jen odhadovali na museli doufat. Odvrácenou stranou mince je počínání objevitelů vůči domorodému obyvatelstvu.

16.03.2022 4 z 5


Boží pěst Boží pěst Frederick Forsyth

Tak trochu jiný James Bond. Kniha vás vtáhne do velice zajímavého světa tajných služeb. Popis je skutečně precizní a veškeré techniky tajných služeb jsou popsány do nejmenších podrobností. Ačkoliv se jedná o fikci, kniha působí dojmem že čtete knihu o skutečných událostech z války v zálivu.

04.12.2021 4 z 5


Myslet srdcem: Psychedelická cesta Latinskou Amerikou Myslet srdcem: Psychedelická cesta Latinskou Amerikou Jitka Juliet Navrátilová

Ač na "esoteriku" moc nejsem, tak mě kniha moc bavila. Je to pěkně napsaný cestopis s určitým přesahem do krajiny duševního rozvoje.

13.05.2021 4 z 5


Sněžím! Deník bílé mafie Sněžím! Deník bílé mafie Radek Kedroň

Výborná kniha, která by se klidně, stát předlohou pro hollywoodský trhák ve stylu sjíždění hor koksu a praní špinavých peněz. Bohužel se, ale jedná o reálný příběh z českého rybníčku. Člověk krásně pochopí jak funguje propojení politiky, lobingu a tunelování veřejných financí. Člověk má hned mnohem větší chuť, platit daně, "uklidněním" budiž fakt, že je to jen špička ledovce a skutečný rozsah bude pravděpodobně mnohem větší.
Sněhu zdar!

13.05.2021 4 z 5


Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Sice se jedná o knihu založenou na historických událostech, takže víte jak to dopadne. To ale není to hlavní, kniha nabízí velice živý popis nesmírného utrpení a zničených lidských osudů ve 2. světové válce.

09.10.2020 4 z 5


Sibiřská výchova Sibiřská výchova Nicolai Lilin

Fascinující životní příběh. Téměř romantický popis brutálních zákonitostí ruského podsvětí a životního stylu, který je pro nás spořádané evropany naprosto šokující.

09.10.2020 4 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Příjemná četba na odreagování.

26.03.2020 3 z 5


Není úniku Není úniku Taylor Adams

Skvěle vystupňované drama, v komorním prostředí jediného dálničního odpočívadla. Kniha nabízí nečekané zvraty, a záporáky budete opravdu nenávidět.

26.03.2020 4 z 5


Hodiny z olova Hodiny z olova Radka Denemarková

Zajímavá, ale náročná četba...

26.03.2020 3 z 5


Sucho Sucho Neal Shusterman

Zajímavé téma, kniha mě ale nedokázala vtáhnout do děje ani jsem se nedokázal sladit s hlavními hrdiny.

26.03.2020 2 z 5


Konvoj do Murmanska Konvoj do Murmanska Alistair MacLean

Takhle nějak by mohlo vypadat ledové peklo. Příběh o neskutečné lidské vytrvalosti, vždy když si myslíte, že už to nemůže být horší. Přijde další pohroma.

02.03.2020 4 z 5


Na Sibiři Na Sibiři Colin Thubron

Pořádně hluboká sonda, kniha nabízí ucelený obraz Sibiře. Autor podrobně popisuje současný život v zapadlých končinách Sibiře i ve velkoměstech. Snaží se uchopit ducha Sibiře a nechybí samozřejmě ani popis krvavé Stalinistické éry, kdy Sibiř sloužila jako největší vězení na světě.

20.01.2020 3 z 5


Cesty na Sibiř - 1. díl Cesty na Sibiř - 1. díl Martin Ryšavý

Velice dobře napsaný cestopis. Jen těžko si lze představit neskutečnou rozlehlost Sibiře. Popis způsobu života na ruských vesnicích na konci světa je šokující a naprosto zničí jakékoliv představy o romantickém životě v divočině.

17.12.2019 3 z 5


Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Další případ Eriky Fosterové. Solidně napsaná detektivka si drží standart předchozích knih. Konec byl možná zbytečně natažený, ale nemůžu říct, že by mě rozuzlení nepřekvapilo.

17.12.2019 3 z 5


Druhá dívka Druhá dívka David Swinson

Tuctová americká kriminálka.

17.12.2019 2 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

Skvěle napsané sci-fi, místy působí skoro až jako vědecká práce. Precizní popis technických detailů fungování marsovské techniky ně bavil stejně jako zápletka.

23.10.2019 5 z 5


Pod krvavými nebesy Pod krvavými nebesy Mark Sullivan (p)

Kniha mě naprosto pohltila. To co se za začátku zdálo jako romantický až naivní popis války se nakonec zvrhlo tragické drama. Velice silný lidský příběh, těžko dnes uvěřit jaké věci se tehdy děly.

23.10.2019 5 z 5


Hračkář Hračkář Andrew Mayne

Dobře napsané krimi, některými prvky připomíná americké crimi serialy (CSI :))

23.10.2019 3 z 5


Černooké Zuzany Černooké Zuzany Julia Heaberlin

Kniha na mě z počátku působila dosti chaoticky a navíc je psána docela zvláštním stylem. Nakonec jsem se ale začetl a zážitek z knihy postupně gradoval. Nakonec výborná kniha...

23.10.2019 4 z 5