vendul_ vendul_ komentáře u knih

☰ menu

Já už budu hodná Já už budu hodná Clara Weiss

Kniha se mi líbila. Co mi vadilo, bylo zbytečně zdlouhavé popisování horka a zbytečné detaily při popisování ulic a okolí. První třetina knihy se četla sama, druhá byla horší. Tu jsem kolikrát musela louskat. Ale třetí jsem zhltla opravdu rychle a vše do sebe krásně zapadlo a dávalo to smysl.

26.04.2024 5 z 5


Procitnutí slečny Primové Procitnutí slečny Primové Natalia Sanmartin Fenollera

Tak mne osobně se tato kniha moc líbila. Tak moc, ze si ji planuji koupit a zařadit do mé knihovny, abych se k ni v budoucnu mohla vracet. Asi mi ani tak nejde o dějovou linku jako spis o to, kolik mouder v knize je. Celkově jsem spíš stará škola, a tak je mi kniha velmi blízká. Rozhodně bych rada, aby ji četly i mé děti.

26.12.2023 5 z 5


V dobrém i zlém V dobrém i zlém Kimberly McCreight

Moc se mi líbila zápletka. Téměř do konce jsme nevěděla, kdo je vrah. Stále jsem tipovala někoho jiného. Jednu hvězdu ubírám za začátek knihy, který mě nedokázal vtáhnout do děje, což se ale postupně změnilo

11.09.2023 4 z 5


Modlitba za matku Modlitba za matku Kjung-suk Šin

No knihu jsem nejprve rozečetla a po pár stránkách odložila, protože mi nebyla sympatická forma vyprávění. Po měsíci (kdy mi hořela lhůta na vrácení knih v knihovně) jsem se k ni vrátila, že tomu dám ještě šanci. A jsem za to moc ráda. Příběh je vyprávění z několika úhlů a líbilo se mi, ze ač se točí kolem jednoho člověka, je každý úhel úplně jiný. Člověk si pak uvědomí, jak žije ve svém životě jen tu svou verzi příběhu a nedochází mu kolikrát, ze stejný příběh prožívá někdo jemu blízký úplně jinak. Hodně jsem se u knihy zamyslela nad svým vlastním životem. Jak svůj život žiju a vidím já, a jak by ho mohli vidět mí nejbližší, kteří mají své problémy. Že neexistuje jedna univerzální pravda
No nebudu to protahovat. Po pomalém rozjezdu a prokousáváním se textem jsem ráda, ze jsem se nenechala a knihu jsem dočetla. Hodně mi toho dala

27.08.2023 5 z 5


Svolení Svolení Vanessa Springora

No nevím. V knize se rozebírá ožehavé téma. Samozřejmě je to strašné a odsouzeníhodné, ale styl, jakým jen kniha napsaná, mi přijde chladný. Neosobní. Nevím, jak to lépe vyjádřit. Přečetla jsem za jeden den, ale divím se, že přesto, že jsem extrémně citlivý a empatický člověk, tak se mě autorka vnitřně nedotkla.

07.08.2023 3 z 5


Pouhý stín Pouhý stín Karine Giébel

Upřímně nechápu tak malé hodnocení. Kniha je skvělá. Od začátku do konce. Dobře promyšlená, dobře se čteza mě stoprocentně 5*

21.07.2023 5 z 5


Rodina odvedle Rodina odvedle Sally Hepworth

Zajímavá zápletka. Kniha se dobře čte, ale musím říct, ze v první polovině se to táhlo. U každé rodiny jsem si musela chvilku připomínat, co se tam vlastně děje, abych se vrátila zpět do děje. Ale jinak oddechovka. Nenáročná, odpočinková

16.07.2023 3 z 5


První chyba První chyba Sandie Jones

Výborná kniha. Do poslední chvíle není jasné kdo je dobrý a kdo špatný. Někde v půlce jsem si říkala, ze přesně vím, jak to skončí, ale dočtu to, protože se kniha dobře čte. No díky Bohu za to, protože nic neskončilo tak, jak jsem si myslela a jsem opravdu rada, že jsem knihu zhltla do konce. Rozhodně doporučuji. Zápletka je skvěle promyšlená.

11.06.2023 5 z 5


Pouta Pouta Delphine de Vigan

Čtyři propojené osudy. Část problémů dnešní doby zanesena na pár stránek knihy. Líbila se mi. Možná mi tam něco málo chybělo, ale rozhodne doporučuji přečíst. Kniha je na par hodin, což je ve výsledku docela škoda.

08.06.2023 4 z 5


Introvertka v hlučném světě Introvertka v hlučném světě Deborah Tung

Geniální. Každý introvert má při čtení této knihy pocit, ze není sám a není divný. Miluju ji.

27.12.2020 5 z 5


Dům v nebi Dům v nebi Amanda Lindhout

Asi je nesmysl říct, že mám opravdu ráda tyhle typy knížek. Podle skutečné události a se “šťastným” koncem. Zas a znova si u takového příběhu připomenu, co mám a v jakem světě žiju a jsem opravdu vděčná. Všecky moje dosavadní starosti se “zmenší”. U téhle knihy jsem si kolikrát tak vážila jídla, které jsem zrovna jedla, jelikož mi její vyprávění navazovalo pocity, kterými zrovna trpěla. Rozhodne doporučuji!

27.12.2020 5 z 5


Tři královny - Boj o tudorovský trůn Tři královny - Boj o tudorovský trůn Philippa Gregory

Přesně jak se tu už píše. Markéta byla vykreslena spíše jen se špatnými vlastnostmi a taková “na přes držku”. Nevím, jestli taková byla výchovou nebo nějakým komplexem, každopádně někdy jsem ji měla plné zuby. Když ale člověk vezme v potaz, v jaké situaci žila (byla vlastně na vše sama od jisté doby), není se čemu divit.
Kniha jako taková se čte sama. Dobře napsané.

16.12.2020 5 z 5


Panenka Panenka Hollie Overton

Kniha sama o sobě špatná nebyla, ale... Nevím, těžko říct. Nedokázala udržet mou pozornost a ke konci jsem už dost přeskakovala..

31.08.2020 3 z 5


Pakistanská princezná Pakistanská princezná Monika Wurm

Ve zkratce..hlavní hrdinka mi byla nesympatická. Bohužel až místy hloupá. Celá kniha mi přišla jako horská dráha. Jednou mě to chytlo, pak zas ne, pak ano... Nevím. Četla jsem od spisovatelky lepší.

12.06.2020 2 z 5


Hvězda nad arabským peklem Hvězda nad arabským peklem Monika Wurm

Krásná kniha, pokud se to tak dá říct. DOPORUČUJI !!! Stát se toto všechno jedné ženě, nevzpamatovala by se z toho. Já sama bych nezvládla ani jeden z "trestů", které měla. Četla jsem knihu pomalu bez dechu. Nenechala mě jo odložit. Lituji ženy v arabských zemích. Je to hnus...

10.06.2020 5 z 5


Sucho Sucho Neal Shusterman

Kniha se dobře četla. Téma má aktuální a musím se přiznat, že jsem u čtení měla dost často potřebu se napít. Jednu hvězdu ubírám za konec. Byl takový nedotažený..zrychlený.

17.01.2020 4 z 5


Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Dominik Landsman

JEdnoduché oddechové čtění

03.10.2019 4 z 5


Mé syny zničil heroin Mé syny zničil heroin Elizabeth Burton-Phillips

Je to ošklivé téma. Jen čistě z mého pohledu, kniha mě někdy v třetí třetině začala "nudit". Vše se opakovalo (jasně, vím, že je to podle skutečnosti a drogy tohle si lidmi dělají) a komentáře sester atd mě spíš rušily. Nevím, četla jsem lepší knihy na toto téma. Každopádně někomu třeba zrovna tahle sedne.

29.07.2019 3 z 5


Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Nádherná kniha. Připomněla mi mé vesnické dětství. Doby, kdy si lidé vystačili s málem a byli za to šťastní. Doby, kdy se na svět dívalo jinak. Kdy nebyly vymoženosti dnešních let a vše bylo tak nějak hezčí. Ano, pak nastal komunismus a Annina rodina to neměla lehké (ne jen ona), ale i přes to všecko nikdy nesklonila hlavu, ale naopak dokázala vidět radosti v maličkostech a radovat se z nich. Tuto knihu si určitě pořídím a zase někdy přečtu. Nesmí mi v knihovně chybět.

30.05.2019 5 z 5


Isis, kněžka noci – ve spárech satanské sekty Isis, kněžka noci – ve spárech satanské sekty Karin Jäckel

Tak tohle je vážně silná, surová kniha. Až se mi místy zvedal žaludek. Myslím, že tohle není pro každého. Já přečtu cokoliv si myslím, ale tohle je jedna z "nejnechutnějších" knih, co jsem kdy četla. Raději ani nechci vědět, jestli se tohle v dnešním světě stále děje...

30.05.2019 5 z 5