VendelinkaC VendelinkaC komentáře u knih

☰ menu

Slzotvůrce Slzotvůrce Erin Doom

Nevím, co říct... Tohle mě úplně dostalo. Celý příběh mi přijde temný, smutný, ale zároveň plný naděje a lásky. Hlavní postavy jsou komplikované, plné traumat, osamělé, bažící po lásce, z které zároveň mají strach. Nejednou jsem byla naměkko, uvědomila si, jak věci, které jsou pro nás samozřejmé, jsou pro někoho nepředstavitelné, dostala mě vděčnost, jakou Nika projevovala za všechno, její krásně vykreslená jemnost. Ona skutečně byla světlem, které prosvětlilo Rigelovu temnotu. Dozvědět se, co se vlastně děje v hlavě jemu trvalo déle, ale pak do sebe všechno zapadlo. A chemie mezi hlavními hrdiny byla naprosto skvělá. Je to příběh hlavně o naději, o uzdravování se, o hojení jizev, které nejsou vidět a o lásce dvou polámaných duší, jejichž střepy díky tomu do sebe krásně zapadly.

28.05.2024 5 z 5


Aurora plane Aurora plane Amie Kaufman

Skvělá jízda prostě. Ani chvilku na oddech :) byla jsem ráda i za "rekapitulaci" na začátku, mnohem líp jsem se chytla, když jsem první díl četla už před nějakou dobou. Líbilo se mi to moc, četlo se samo, no a ten konec?? Co, co? Potřebuju třetí díl, sakra!! :D

02.01.2022 5 z 5


Arabella z Marsu Arabella z Marsu David D. Levine

Mě se to docela líbilo. Bylo to hrozně naivní, ale milé, ale je to třeba brát jako pohádku, jinak, jak tu už někdo psal, kroutíte hlavou nad tím, jak může mezi planetami foukat vítr a jak můžou být asteroidy zalesněné. Ale když to berete fakt jako pohádku, tak se to čte dobře. Teda ten konec mě taky překvapil, to bylo zkrátka uspěchaný a kniha by se asi obešla i bez toho. Ale jinak celkem dobrý. :)

15.05.2021 3 z 5


Krev a med Krev a med Shelby Mahurin

Jednička byla skvělá!! Na dvojku jsem se tak těšila. A nakonec, velký zklamání. Ne a ne ji dočíst, ale nerada nechávám knihy rozečtené. Celá chemie mezi Lou a Reidem se úplně vytratila. Oba se chovají divně, nelogicky, Lou není už roztomile drzá, ale spíš chvílemi pěkně zlá. Ani děj to nezachránil... Zkrátka zklamání, mělo to skončit jedničkou. Škoda...

15.05.2021 1 z 5


Královna ničeho Královna ničeho Holly Black

Přečteno za jeden den. Líbilo se, ale... Bylo to celý nějaký rychlý, odfláknutý, scén s Cardanem málo, epická závěrečná bitva se v podstatě nekonala, závěr hodně stručnej. Tolik jsem se na ní těšila a nakonec jsem lehce zklamaná, tamní svět jsem si zamilovala a podle mě se autorka mohla mnohem víc rozepsat.

19.07.2020 4 z 5


Černá čarodějka Černá čarodějka Laurie Forest

Kniha mě překvapila, četla se opravdu jedním dechem. Bavil mě jednak fantasy svět s množstvím magických bytostí, jednak to, jak se hl.hrdinka postupně vypořádávala s předsudky vůči jiným rasám, diskriminací, šikanou vůči ní samé. Děj pozvolný, neuspěchaný. Přesto velmi čtivý. No ale ten konec?? Kdy že bude další díl? :D ...doufám, že bude!

04.06.2020 5 z 5


Krutý princ Krutý princ Holly Black

Tak mě svět víl naprosto okoulil, rozmanitost kouzelných bytostí, popisy světa, přírody... Krutost víl a síla vůle člověka... To jak se Jude odmítá nechat zastrašovat a neustoupí mě prostě bavilo moc. Příběh byl promyšlený a alespoň pro mě ohromně čtivý, těším se na další díl! :)

18.11.2019 5 z 5


Lev, čarodějnice a skříň Lev, čarodějnice a skříň C. S. Lewis (p)

Narnii jsem brala jako čtenářský rest, který musím dohnat. A dojem... Je to... milé. Je to prostě pohádka. Jsou to tenoučké knížky, které člověk přečte raz dva, popisy jsou jednoduché, strohé. Jednou si ji ráda přečtu s dcerou, ale mě už to neoslnilo.

13.04.2019 4 z 5


Nyxia Nyxia Scott Reintgen

Líbí se mi námět, kniha se čte sama, jen mi štve, že to, na co člověk celou dobu čeká (tj.až přistanou na planetě) se vlastně nestane, ale jasně...nutně potřebuju další díl :)

12.04.2019 5 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Libilo se mi to, druhy díl si rozhodně přečtu, ale čekala jsem trochu víc... Něco mi tam prostě chybělo.

12.04.2019 4 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Už po přečtení prvního dílu řadím mezi oblíbené :) byť se první díl rozjíždí pomaleji, ke konci už je to pořádně napínavé. A to, jak pokračují další díly jsem nečekala, každopádně skvělé jsou všechny :) jediné, co mě trošku nebavilo, byla spletitá a dlouhá historie všech víl, ale holt když jsou nesmrtelné, tak je toho hodně co vysvětlit no :))

12.04.2019 5 z 5


Cinder Cinder Marissa Meyer

Jedna z mých nejoblíbenějších sérií vůbec. Je to čtivé, má to nápad, je to vtipné... Baví mě tam snad úplně všechno. První díl se teprve rozjíždí a s každým dalším je to větší nářez. :) rozhodně stojí za přečtení!

12.04.2019 5 z 5


Vampýrská akademie Vampýrská akademie Richelle Mead

Knihu jsem onehdy viděla v knihkupectví a z obálky a popisku mě absolutně nenadchla...pak jsem se do ní jednou pustila z nudy... a už jsem ji nepustila. :-) Je to oddechové čtení, samozřejmě, klasická teenage romance, ale to mě baví. Rose - skvělá a sympatická postava, stejně tak Dimitrij a v napětí vás udržuje hlavně to, jak to s nimi dopadne. R. Mead je skvělá autorka, která umí vtáhnout do děje. V ději se dá vyznat, není přeplácaný, líbí se mi vtipné dialogy. Celou sérii jsem schopná zhltnout za týden, už jsem ji četla nejméně třikrát a určitě se k ní zase ráda vrátím. Prostě mě baví. Za mě doporučuju. Máte-li rádi fantasy se spoustou akce ale i romance, je to přesně to pravé. :-)

20.07.2017 5 z 5