vampyrcik vampyrcik komentáře u knih

☰ menu

Láska jako životní styl Láska jako životní styl Gary Chapman

No nic moc. Po utrpení s první půlkou, jsem zbytek dočetla na preskacku a o nic jsem nepřišla.

11.02.2024 2 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Výborně napsané, víc bych si to užila mladší a bezdětná.

29.09.2023 4 z 5


Co řeknete až pozdravíte Co řeknete až pozdravíte Eric Berne

Zase kniha kterou člověk musí číst s vědomím toho kde a kdy byla napsaná. Taky překlad trochu pokulhává. Pár zajímavých myšlenek pro použití v praxi se tam našlo. Ovšem kapitola Námitky proti teorii a vyvracení námitek mě opravdu velmi pobavila.

09.02.2022 2 z 5


15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Zase jsem ji dostala k Vánocům, jako ostatní knihy od Patrika Hartla. Nepřekvapil a jsem ráda, že už to mám za sebou. Trochu českého maloměšťáctví, soft porno, příliš mnoho emocí a řevu. Na zadní obálce je napsáno že to je příběh o velkém štěstí, co dlouho vypadá jako velký průser. Tak jsem se chtěla pročíst k tomu velkému štěstí, ale kniha z mého pohledu končí dalším velkým průserem. Tak nevim, musím si s Ježíškem promluvit :D

09.02.2022 3 z 5


Dobrodruhům Dobrodruhům Tereza Ramba

Tahle kniha mě pohladila na duši a připomněla mi, proč je tak prima cestovat.

13.07.2021 5 z 5


Inferno Inferno Dan Brown

Ach ta moje potřeba dočíst každou ptákovinu, abych zjistila, jestli se to náhodou nezlepší :-D Je to přesně tak tupé, jak jsem očekávala a proto jsem se Brownovi doteď vyhýbala. Třičtvrtě knihy se nic neděje a pak se stane velmi očekávaný vývoj při kterém se ale taky nic neděje. V podstatě tam chybí motiv, děj i zápletka, hlavní hrdina je tam jen proto aby se kochal a hlavní záporák nesmyslně navádí své protivníky do centra dění. Nápad na elegantní omezení populačního růstu se mi líbil.

15.03.2021 2 z 5


Pražský hřbitov Pražský hřbitov Umberto Eco

Skvělá kniha. Šíření konspiračních teorií, terorismus, ruští agenti. Nějak se stírá rozdíl mezi tehdy a dnes.

25.01.2021 5 z 5


Nihilista na balkonu Nihilista na balkonu Petr Holý

No, hustý! Smála jsem se tak, až jsem si budila dítě. Jsem ráda že někdo jinej dovedl popsat pocity co mám, když jsem na balkoně :-D A Kašpara by měly číst děti ve škole.

26.11.2020 5 z 5


Čarovná zima Čarovná zima Tove Jansson

Muminky miluju od dětství. Úplně mě to připravilo na zimu a hodilo do zimní pohody. Krásný příběh se seversky depresivními prvky. Navíc se u toho našemu muminkovi skvěle usínalo. :-D

24.11.2020 5 z 5


Ať žijou mikrouti Ať žijou mikrouti Radkin Honzák

Skvělá popularizační kniha o významu mikrobů.

15.11.2020 5 z 5


Vím, co mi chutná Vím, co mi chutná Tracey Murkett

Zapadá mi to do konceptu výchovy samostatné osoby. Zamyslela jsem se díky tomu nad několika věcmi, které mi do té doby nedocvakly.

15.11.2020 4 z 5


Medové příběhy Medové příběhy Ľubica Šebeková

Čekala jsem asi něco jiného. A štve mě pár biologických nepřesností: včelí matka má žihadlo, nemá na něm ovšem háčky a když bodne, nevytrhne se jí zadeček, používá ho hlavně k souboji s ostatními matkami. Cizí zvířata se nekrmí - chlapeček trhal trávu a listy ovcím - nebezpečný precedens. Malým králíkům říká zajíčci, boha! A závěr s Biblí mě tak naštval, že mám chuť se knihy zbavit.

15.11.2020 3 z 5


Zvěrolékař na blatech Zvěrolékař na blatech James Herriot (p)

Jednou za pár let čtu celého Herriota už od dětství, a tenhle je nejlepší. :D Ten gumový oblek mám vždy před očima, když si na tuhle knížku vzpomenu a v duchu se směju, až se za břicho popadám :D

07.11.2020 5 z 5


Atlas mraků Atlas mraků David Mitchell

Kamarádka jí četla v roce 2012 a byla nadšená, od té doby si jí chci přečíst. Tak teď jsem se k tomu dostala, když jsem si jí půjčila u tchýně. A u Dopisů jsem zjistila že už jsem jí četla :D Tak jsem si jí teda přečetla znovu a radši si to už poznamenám. Nevadí mi knihy číst opakovaně, ale tohle se mi ještě nestalo, že bych zapomněla, že už jsem ji četla. Vysoce odpočinková nenáročná literatura. Příběhy jsou pěkně napsané, ale nijak zásadně se neprolínají, chybělo mi jisté tajemno, které by nebylo na první pohled zřejmé a v každé kapitole opakované. Mé budoucí já: Příště si proto přečti už jen dopisy :D

07.11.2020 3 z 5


Naše děti, naše světy Naše děti, naše světy Meredith F. Small

Skvělá kniha se spoustou informací z biologie lidských mláďat, které jsou ovšem podané v kontextu dané kultury. Ukazuje, že vlastně každá rodičovská cesta ma v určitém prostředí smysl a že je možné vyhovět lépe mláděcím potřebám i v naší kultuře, pokud víme čeho chceme dosáhnout. Budu doporučovat všem nastávajícím rodičům.

25.09.2020 5 z 5


Cvičení pro fyzickou a duševní rovnováhu, metoda Ludmily Mojžíšové Cvičení pro fyzickou a duševní rovnováhu, metoda Ludmily Mojžíšové Jarmila Novotná

Cviky paní Mojžíšové. Většina knihy je povídání o paní Mojžíšové.

16.08.2020 3 z 5


Tělo není automat! Tělo není automat! Matěj Šulc

Prima rychlé čtení o kontextovém cvičení.

16.08.2020 4 z 5


Dívka, která musí zemřít Dívka, která musí zemřít David Lagercrantz

Netuším čím to, ale najednou to tam zase bylo. Ačkoli některé charakterové rysy postav mi úplně neseděly k tomu jak je mám nastaveny ve své hlavě. Celkem nenáročný a příjemný závěr série.

24.06.2020 4 z 5


Jak pečovat o zdraví dítěte... navzdory vašemu lékaři Jak pečovat o zdraví dítěte... navzdory vašemu lékaři Robert S. Mendelsohn

V zásadě poměrně nebezpečná kniha. Je potřeba jí vnímat v kontextu amerického zdravotnictví a praxe od 50. do 80. let v Americe. Z historického hlediska tedy zajímavá kniha. Ovšem přeložit jí do češtiny v roce 2010 a upravující poznámky dát pouze pod čáru, což evidentně spoustu lidí mate, je podle mě vyslovená nedbalost. Kniha tak uvádí spoustu nepřesností a dokonce omylů, které nejsou upraveny v poznámkách. Spoustu daných informací a praxe v dnešní době v ČR je prostě úplně jinde. Většinu kapitol jsem pouze zběžně prolétla, protože nepopisuje nic zásadního, pouze nesnesitelný způsob fungování v amerických nemocnicích. Některé ale stojí za přečtení. Celkově se však obávám, že pokud si knihu přečte člověk s nedostatkem kritického myšlení, odnese si z toho jen informaci, že nemá věřit lékařům a nemá očkovat, což je nesmysl.

07.05.2020 3 z 5


Miminka v bezpečí. Průvodce pro odvážné rodiče Miminka v bezpečí. Průvodce pro odvážné rodiče Julia Dibbern

Příjemná kniha s praktickými zkušenostmi. Pro lidi co se nevycházejí do norem to (jako já), to je jen potvrzení toho, co všechno pro miminko nepotřebuju =)

06.05.2020 5 z 5