SumýšIrena SumýšIrena komentáře u knih

☰ menu

Medvědín Medvědín Fredrik Backman

Za pomalý, rozvleklý začátek jsem chtěla ubrat jednu hvězdu. Ale za rozhovor Kance s Bobem na konci knihy ji přidávám zpět. Fantastické vykreslení charakterů všech postav to umí autor dokonale. Není to Ove ani Britt Marie, ale i tak se nechce přestat číst.

26.04.2024 5 z 5


Byt nad Seinou Byt nad Seinou Kelly Bowen

Pěkně napsaný příběh, jen mi trochu chybělo dokončení příběhu Estelle.

24.04.2024 4 z 5


Doktoři Doktoři Erich Segal

V průběhu čtení jsem si myslela, že dám plný počet *, ale za ten konec jednu ubírám. Přišel mi moc přitažený za vlasy. Taky mě trochu vadily překlepy v textu, četla jsem verzi z roku 2001.

22.04.2024 4 z 5


Zákon prérie Zákon prérie Louis L'Amour

Kniha dá čtenáři přesně to, co od ní očekává. Starý dobrý Louis...

16.04.2024 5 z 5


Pravda o případu Harryho Queberta Pravda o případu Harryho Queberta Joël Dicker

Ačkoliv dávám jen 2*, na knihu dlouho nezapomenu. Jestli mě někdy u čtení nějaká knížka rozčilovala, byla to tahle. Po celkem slibném začátku následuje snaha autora připravit čtenáře o rozum příliš mnoho postavami, vztahovými propletenci, opakováním částí textu. Došlo to tak daleko, že jsem začala nenávidět Harryho i Marcuse. Konec trochu můj dojem vylepšil, ale opravdu jen trochu...

16.04.2024 2 z 5


Hondo Hondo Louis L'Amour

Kovbojka jak má být. Féroví muži, zbabělí muži, zásadoví indiáni, zákeřní indiáni, silná žena,...

09.04.2024 5 z 5


Nepsaný zákon Nepsaný zákon Louis L'Amour

Je to takový průměr. Trochu mě při čtení rušilo, jak se Conn vrací ve vzpomínkách do své minulosti.

08.04.2024 3 z 5


Chalupa Chalupa Pavlína Křivánková

Kniha se mi moc nelíbila, ale konec to hodně vylepšil. Všechny postavy až na babičku mě svým chováním rozčilovaly a při čtení na mě padal splín.

05.04.2024 3 z 5


Balada o snech Balada o snech Markéta Prášková

Knihy s příběhem z minulosti a současnosti mám moc ráda. Většinou je ale ten současný příběh trochu slabší. V této knize není jen slabší, je absolutně nejslabší. Podle mě se na něj autorka měla vykašlat a napsat jen historickou linku, která se jí moc povedla. Za tu bych dala i 6*.

04.04.2024 3 z 5


Srdcem mojí babičky Srdcem mojí babičky Barbora Linke

Půjdu proti proudu. Tato kniha mi připadala ještě slabší než předchozí díl. Ester mi k srdci nepřirostla a, na rozdíl od ostatních, jsem nepozorovala nějaký velký posun v jejím chování. Od začátku až do konce byla sebestředná a sobecká.

03.04.2024 2 z 5


Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

Další fantastická kniha od tohoto autora. Je o stupeň horší než muž Ove, ale ten je na 6*. Britt-Marie je tak úžasné nepříjemná hašteřivá postava, až ji člověk musí mít rád. Moc se mi líbil její vývoj a ten konec prostě neměl chybu.

31.03.2024 5 z 5


Země snů Země snů Nicholas Sparks

Posledních 80 stran zachránilo knize alespoň jednu hvězdu. Podle mě pan Sparks už nemá kde brát. Jeho poslední knihy zdaleka nedosahují laťky, kterou nastavil tituly jako jsou Poslední píseň, Zápisník jedné lásky, Milý Johne, Noci v Rodanthe, Vzkaz v láhvi...

28.03.2024 1 z 5


Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Poprvé jsem odhalila vraha dřív, než na něj ukázal autor... Z celé série se mi tato kniha líbala nejvíc. Erika měla prostor pro práci a nadřízení ji nechali na pokoji.

27.03.2024 5 z 5


Přes zákruty řeky Přes zákruty řeky Aimie K. Runyan

Jako román pro ženy se dá kniha přečíst, ale jako válečný román je těžce pod průměrem. Obávám se, že za měsíc nebudu vědět, o čem příběh byl.

26.03.2024 2 z 5


S tebou mě baví svět S tebou mě baví svět Marie Poledňáková

Film mám moc ráda a kniha je taky fajn. Moc se mi líbí, že se čtenář dozví, jak se dali všichni dohromady. Taky jsem se dozvěděla, co jsou některá divná slova (apalucha, akvodah,...)

22.03.2024 5 z 5


Žádost o přátelství Žádost o přátelství Laura Marshall

Kniha se mi vůbec nelíbila, kdyby nesplňovala téma čtenářské výzvy, vůbec bych ji nedočetla. A navíc nesnáším šikanu...

20.03.2024 odpad!


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Tak tohle je pohlazení po duši. Naprosto fantastická knížka.

19.03.2024 5 z 5


Vinařova žena Vinařova žena Kristin Harmel

Štítek knihy je román pro ženy, takže to musí být trochu víc naivnější. Ale i tak musím říct, že dějová linie že současnosti je vážně hrůza. V té z minulosti mi chybělo mnohem víc o odboji. Zatím je to nejhorší kniha, kterou jsem od autorky četla.

15.03.2024 3 z 5


Jménem mojí sestry Jménem mojí sestry Barbora Linke

Téma knihy je určitě zajímavé, ale zpracování trochu kulhá. Místy je volen až moc moderní jazyk. Nicméně do druhého dílu se pustím, protože jsem zvědavá na pohled druhé sestry.

13.03.2024 3 z 5


V pravý čas V pravý čas Danielle Steel

Tak tohle je zdaleka to nejhorší, co autorka napsala. Nezáživné postavy, děj vyprávěný jen tak mimochodem, minimum dialogů a často se opakující nářky typu "jsem sama nikomu se nemůžu svěřit se svým úspěchem". Dělalo to na mě dojem, že se touto knihou paní Steelová snaží vypořádat s nějakou křivdou, která se jí stala jako spisovatelce.

12.03.2024 odpad!