Vinařova žena

Vinařova žena https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462697/bmid_vinarova-zena-OSY-462697.jpg 4 90 26

Láska i zrada s chutí šampaňského. Vinařství Maison Chauveau bylo pro Ines idylickým domovem, než do kraje Champagne dorazila německá armáda. Zdejší sklepení ovšem ukrývají bohatství v podobě proslulého sektu, jehož výrobu nemůže ohrozit ani válka. Nacisté totiž šampaňské milují stejně jako vítězství. Na vinicích se odehrává příběh lásky a zrady odhalený Američankou, která se o osmdesát let později vydává společně se svou babičkou do Francie po stopách rodinného tajemství.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Motto
Originální název:

The Winemaker's Wife , 2019


více info...

Přidat komentář

SumýšIrena
15.03.2024 3 z 5

Štítek knihy je román pro ženy, takže to musí být trochu víc naivnější. Ale i tak musím říct, že dějová linie že současnosti je vážně hrůza. V té z minulosti mi chybělo mnohem víc o odboji. Zatím je to nejhorší kniha, kterou jsem od autorky četla.

zuzi9
13.03.2024 5 z 5

Mám ráda knihy, které se odehrávají ve dvou časových obdobích, které se vzájemně propojí nebo je něco spojuje. V této knize je to období války a současnosti, a také lásky a zrady.
Kniha se mi moc líbila a měla jsem takové tušení, jak by to mohlo být, a to se mi potvrdilo.
A na konci knihy někomu možná ukápnou i slzy, jako mně ...


zdenaR
18.02.2024 5 z 5

Velmi čtivě napsaný román na podkladě historických událostí o lásce, zradě i nenávisti.

Safrika
10.01.2024 4 z 5

Libilo se mi, ke konci jsem byla zvedava a babicka me uplne vytacela :))), ale jinak spokojenost, pribeh dobry.

AndreaP.
30.08.2023 5 z 5

Knihy této autorky jsou vždy emoční jízda a nejinak tomu bylo i zde. Nádherný román ve dvou časových rovinách, kdy při postupném rozplétání se tají dech. Nebudu nic prozrazovat, toto si musí přečíst každý sám. Stojí to za to. A zcela jistě dostane při čtení chuť na šampaňské.

Mentolka78
15.03.2023 4 z 5

U této knihy jsem čekala víc. Kniha byla hezká a začala mě hodně bavit asi od půlky. Určitě doporučuji.

Kerberos
31.12.2022 4 z 5

První kniha od této autorky a spokojenost. Smutný příběh z druhé světové , vinařské prostředí,odboj, láska a zrada. Rozpletení souvislostí v současnosti.Další kniha odehrávající se ve více časových rovinách.

Ulrika
31.07.2022 5 z 5

Opravdu dechberoucí vyprávění, které mě neskutečno vtáhlo do děje a na francouzskou vinici a rozhodně určitě nejsem sama, kdo při čtení dostal chuť na šampaňské:) Dojemný příběh a padla při čtení i nejedna slza.Nemohu než doporučit. Á Votre santé !

Maud164
19.06.2022 4 z 5

Příběh je napínavý, hodně vztahový, ději vydrží napětí přes generace až do samotného závěru. Kulisa vinohradů a péče o ně ve francouzském Champagne je moc příjemná a vypravěčsky vyvažuje tísnivou dějovou linku. Přečtení rozhodně stálo za to.

martinaandulka
04.05.2022 5 z 5

Moc krásně napsaný román.Hlavní hrdinka Ines byla na začátku hodně naivní a udělala mnoho chyb,ale nebyla sama kdo je dělal... .Příběh se odehrává ve Francii za 2 světové války kde se odkrývá dojemný,smutný a odvážný příběh,který odkrývá v sočasnosti Liv od své babičky.

Mlsnákočka
01.05.2022 4 z 5

Čtivá a napínavá kniha z období 2. sv. války. Velmi kvituji, že anotace neprozrazuje skoro nic a vše se dozvídáme postupně s Liv.

Szilvia1
27.03.2022 5 z 5

Příběh o Vinářově ženě byl krásný.Od téhle autorky si určitě přečtu i další knížky,protože umí čitatele vtáhnout do děje a nepustí až do konce příběhu.

Jirinamac
21.03.2022 4 z 5

Román se mi líbil a určitě budu číst autorčiny další knížky. Zajímavější je rozhodně minulost. Inès je mladá, dost naivní a lehkovážná dívka, která se sice snaží být nápomocná ve válce, ale je nespolehlivá a příliš důvěřivá, bohužel na to doplatí dost lidí kolem ní. Vždycky nemusí být hlavní postava kladný hrdina. Líbilo se mi, jak autorka popisuje přírodu, život na vinicích a vše kolem výroby šampaňského.

Raislin
17.03.2022 3 z 5

To nebyl vůbec hezký příběh. Hlavní hrdinové se mi zprotivili svým chováním. Zrady je tam na můj vkus až moc. Kniha vyvolala emoce spíš negativni díly zmiňované zradě hrdinů. Současný příběh je pohádka, které se nedá věřit. Takže za mě není dobrá volba a rozhodně se ke knize už nikdy nevrátím.

Mandlevest
12.02.2022 3 z 5

Docela zklamání :-(. Vzhledem k místu, době a jménu autorky, kterou mám ráda, jsem čekala přece jen více. Dva příběhy, současnost a minulost a tentokrát mě u srdce nechytil ani příběh z minulosti. Byl tak zvláštně vyprávěný, jenom z prostých konstatování událostí, bez bližšího popisu pocitů a emocí a to mi nestačilo. Nedokázala jsem ten příběh prožívat spolu s hrdiny, vcítit se do nich, uvěřit jejich rozhodnutím. Linka ze současnosti to nezachránila, ba naopak, byla šroubovitá, nepřirozená a nudná. A navíc hlavní ženské hrdinky, v obou linkách, ach jo, ty jsem těžko vydýchávala (takže vlastně nějaká emoce byla :-)). Minulá knížka autorky Počkej na mě v Paříži se mi líbila, Vinařova žena méně. Uvidím do třetice, novinka vychází v únoru.

Danago
31.01.2022 4 z 5

Příběh z období druhé světové války z prostředí Champagne , tak trochu nový pohled do života tamních lidí, do odbojového hnutí i do výroby šampaňského.
Postavy a jejich činy nejsou černobílé , postupně se vyvíjí a děj se postupně a zajímavě zamotává. Přesto mě osobně postavy byly spíše nesympatické a jejich konání dost nepochopitelné, i když byla to asi hodně jiná doba.
Linka ze současnosti byla jako vždycky spíše propojující . Postava Liv byla jako z červené knihovny.
Četlo se to dobře, rychle, ale celkově spíše to na mě působilo hodně smutně.

alexis818
07.10.2021 5 z 5

Krásná kniha, krásná a moc smutná. Paní Harmel opravdu umí, přečetla jsem od 3dostopne knihy a moc si preju další její dílo.

Katerina015
01.10.2021 5 z 5

Uprimne nechapu, proc jsem tak nadherny roman odkladala. Krasny zamilovany, ale zaroven velmi bolestny pribeh... Moc doporucuji!

marara
30.09.2021 4 z 5

Román jsem zhltla jako jednohubku, i přestože jsem trávila pár dní uprostřed nádhery Říma. Je to napsané čtivě a pár věcí mě na tom zaujalo. Válka vyhrotila vše - vztahy, závažnost chyb a bezvýznamnost správných rozhodnutí, kterých se člověk během života zákonitě dopouští. Člověk, který zažil válku, má smůlu, že jeho omyly měly mnohem závažnější dopad.
Jenže člověk si musí umět odpustit. Inés to neuměla. Její vina byla veliká, stála životy jejích blízkých, ale nic z toho nezpůsobila vědomě a záměrně. Její vinou byla naivita, lehkovážnost a sebestřednost. Ale který mladý člověk takový není?
Jediné, co nám může umožnit, abychom dělali chyb co nejméně, nebo aby alespoň neměly velký dosah, je stanovit si hodnoty, cíle a za nimi jít. Rozvíjet je, pečovat o ně. A musíme si dovolit dělat chyby. A musíme se přinutit umět se z nich poučit.

ještěrka38
08.08.2021 5 z 5

Krásně napsaná kniha z období války. Francie, víno, zrada, odvaha, vzpomínky... Jediné, co mi v knize opravdu vadilo a vadí i v jiných, je text ve francouzštině. Copak běžně mluvíme nebo čteme francouzsky? Nerozumím, proč alespoň v závorce není překlad nebo proč se text rovnou nepřeloží.