V pravý čas

V pravý čas https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416944/bmid_v-pravy-cas-Oc0-416944.png 4 55 21

Alexandru Winslowovú opustila matka, keď mala sedem rokov. Útechu našla v knihách a neskôr aj pri písaní vlastných príbehov. Už ako dieťa zvládla mrazivú kriminálnu novelu s prepracovanou zápletkou, čo len dokazovalo jej výnimočný talent, ale nie vždy sa stretlo s pochopením okolia. V štrnástich rokoch jej zomrie aj otec a Alex sa dostáva do kláštora. Ten sa stane na dlhé roky jej domovom. Alex ďalej píše a cibrí si výnimočný talent. Ako sa šplhá po rebríku vydavateľských úspechov, stále má na pamäti otcovu radu: muži čítajú iba knihy od mužských autorov. Alexandra Winslowová preto publikuje pod pseudonymom Alexander Green. Jej skutočnú identitu pozná iba pár najbližších osôb, čo Alex izoluje od verných čitateľov a bráni jej nadväzovať vzťahy. Výnimočný úspech Alexandra Greena sa stane tŕňom v oku hollywoodskych filmárov, ktorí netušia, o koho v skutočnosti ide. Alex má pravdu na jazyku, no zakaždým cúvne. V hre je príliš veľa, a tak naďalej vedie dvojitý život.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Right Time , 2017


více info...

Přidat komentář

SumýšIrena
12.03.2024 odpad!

Tak tohle je zdaleka to nejhorší, co autorka napsala. Nezáživné postavy, děj vyprávěný jen tak mimochodem, minimum dialogů a často se opakující nářky typu "jsem sama nikomu se nemůžu svěřit se svým úspěchem". Dělalo to na mě dojem, že se touto knihou paní Steelová snaží vypořádat s nějakou křivdou, která se jí stala jako spisovatelce.

Havrnka
07.03.2024 5 z 5

Kniha se četla moc dobře. Líbila se mi.


zdenaR
18.02.2024 4 z 5

Čtivá kniha ve stylu červené knihovny. Ale dobrá oddechovka na dlouhé zimní večery.

Tebby
16.02.2024 3 z 5

(SPOILER) Knihu jsem si vybrala do výzvy, ale ach jo... Už na začátku knihy jsem získala dojem, že je příběh vyprávěn jen tak nějak povrchově. Říkala jsem si, nevadí... Autorka má asi nějakou hlavní myšlenku, ale chtěla k tomu dodat kontext a historii... Takže jsem čekala... A čekala... Po nějaké době se kniha trochu rozjela, začala mě i bavit... Jenže zhruba v půlce knihy se to zlomilo a už to šlo jen z kopce. V knize se hodně věcí opakuje... Stále dokola. Někdy dokonce pár řádků od sebe... Když však autorka do jedné kapitoly nacpala skok snad o 10 let... Tak si říkám, že ať už je té knize konec. Nemohla jsem se taky ubránit dojmu, že se snažila zabít všechny její nejbližší, aby měla Alex opravdu ten nejsmutnější osud... Škoda. Myslela jsem si, že by mě knihy od Steelové mohly bavit... Ale když většinu knihy čekáte na polibek od toho pravého... A nakonec je to stylem: "... prudce ji objal a pak poprvé políbil. Nebránila se." ... Asi není vše úplně ok. Ještě jednou škoda. 3*

Žužlík
14.01.2024 5 z 5

Velmi hezká kniha,dobře se čte avšak chvílemi vleklá.Nicméně stejně jsem dočetla s myšlenkou jak ta holka vlastně dopadne.Nemrzí mě že jsem si ji vybrala

archivářka115
16.10.2023 3 z 5

Byla dost rozvleklá. Přečetla jsem si jí a pokud nebudu mít co číst, tak si od ní
přečtu nějakou další knihu.

simca9342
25.07.2023 5 z 5

Přečtená loni.

Já tu autorku prostě žeru!!
Další přečtený román mluví za vše a za mě také, protože se jako Alex odmala uzavírám do knih- představovaly pro ní únik ze špatných věci z minulosti. Táta ji navedl ke čtení tak si ho později zamilovala. Později po náhlé ztrátě rodičů zůstane sama. Otázka je, kde bude Alex bydlet do své plnoletosti. Žila v klášteře, ale ani tam ji nadšeni do čtení neopustilo. Naopak. Začala psát, postupně se zlepšovala, netrvalo dlouho a napsala knihu. Jak ji kdysi poradil otec zvolí si pseudonym. Rázem je z křehké holky Alexander Green , který je později nejen proslulý autor brutálních detektivek, ale také terčem útoku ze strany bulváru. Kdy je ten pravý čas na odhalení pravdy ?

Speedy076
03.04.2023 5 z 5

Pro mě již druhá kniha od autorka a opět neuvěřitelně povedená. Autorka opravdu ví, jak čtenáře zaujmout a držet ho po celou dobu příběhu.
Kniha je čtivá, hlavní postava Alex je skvělá a celý příběh se nese v proměnlivě smutném i šťastném duchu.

ErčaV.
10.07.2022 5 z 5

Tohle je moje první kniha od autorky a musím uznat že je opravdu skvělá. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout a děj byl skvělý. Jsem ráda že to není jako některé romány, že je vše perfektní a jakoby se nikomu nic nestane. Celý děj mě opravdu pohltil každou stránkou. Knihu doporučuji všem co mají rádi romány.

Knihomolka506
03.03.2022 5 z 5

Hodně dobrá autorka, jak lze vidět nejen v mých hodnocení.
Tentokrát zavítáme do světa knih, života ovdovělého spisovatele s dcerou. Osu udělá opět své a mladá Alex končí na svatém místě- klášer, odkud čerpá inspiraci. K čemu a kdo je vůbec Alexander Green?
Jak daleko lze zajít, abychom se museli svléct ze své ochranné výbavy?

pip11
07.02.2022 5 z 5

Tato kniha si mě okamžitě získala. Je to skvělý a krásný, i když celkem smutný příběh dívky, která jde za svým snem stát se spisovatelkou, jak po tom od dětství toužila. Prostředí literárního světa a všeho kolem bylo zajímavé. Užila jsem si každou stránku tohoto neobvyklého příběhu.

Bmisarova
05.11.2021 5 z 5

Kniha byla pro mě velkým a milým překvapením. Očekávala jsem něco ve stylu červené knihovny, milostný příběh, který bude jako každý jiný, ale tohle jsem nečekala. Krásně napsaný příběh, postavy jsou skvělé vykreslené. Doporučuji

TheEvelyn
28.09.2021 4 z 5

Velmi zajímavý příběh. Tato knížka patří snad mezi mé první čtené tohoto typu. Zpočátku jsem byla velmi nadšená příběhem, autorka umí čtivě psát, načež i překlad byl na solidní úrovni. Navzdory čtivosti a celkového dojmu z příběhu, však dávám o jednu hvězdičku méně. Možná je to tím, že takový typ knížek sama moc nevyhledávám a nenacházím v nich zájem, nicméně jsem chtěla okusit a poznat jiný žánr. Jako námět knížky mně přišel lákavý a zajímavý, avšak v celkovém provedení na mě moc nezapůsobila. Možná je to i tím, že jsem měla vysoká očekávání u děje, že to bude mít větší spád a hlavní postava bude zažívat trochu jiné starosti, načež v závěru knihy jsem měla pocit, že příběh byl velmi rychle utnutý.

rampapa
15.09.2021 5 z 5

Příběh se mi moc líbil a knížku doporučuji všem co mají rádi romantiku.

smejkalova.m
10.08.2021 5 z 5

Moc se mi líbila, měla jsem přečtené za odpoledne! :)

klarkys
31.01.2021 4 z 5

(SPOILER) Téměř celou dobu mi byla Alex dost nesympatická. Ke konci příběh začal mít grády a z Alex se stala fajn ženská, řekla bych, že až v době, kdy se v jejím životě objevil Miles.
Škoda, že to nejlepší z knihy se vlastně vešlo na posledních padesát stran....

vladka1695
31.05.2020 3 z 5

Četla se dobře, některé věci ohledně hlavní hrdinky však působily nevěrohodně.

LilianaFalcon
26.05.2020 5 z 5

Naprosto předčila má očekávání, takže i když bych dávala jen 4 hvězdičky, ta 5. tam prostě musela být.
Autorka těm svým postavám vždycky tak všechno ztrpčuje, provleče vás jejich životem od útlého dětství po dospělácké tragédie,... Ale v tomhle konkrétním případě mi to vůbec nevadilo. Na tom, jak byla Alex celý život schovaná za pseudonymem bylo něco krásného.

sabca
09.04.2020 5 z 5

Velmi čtivá kniha. Alexandra má nadání k psaní drsných detektivek a thrileru. Již jako mladá začne psát detektivku a na radu otce, že nemá psát pod svým jménem, protože čtenáři nepřipouští, že žena může napsat kvalitní kriminálku, píše pod pseudonymem jako muž. Knížka se čte moc hezky a konec je dost smutný. Doporučuji

alnahu
19.01.2020 5 z 5

Další velmi čtivá kniha ze života od mé oblíbené autorky -opět nezklamala .Příběh Alexandry s kterou se život nemazlí již od dětství.Žila pouze s otcem,který ji zasvěcoval od raného dětství do čtení detektivek.A to ji připravilo na další životní dráhu, ve svém mladistvém věku již napsala knihu a byla velmi talentovaná. Otec ji v psaní podporoval ,ale bohužel náhle zemřel ,ale ona se psaní nevzdala a píše další knihy pod pseudonymem Alexandr Green.Ve svém životě potkává svoji velkou lásku Milese,ale i ten ji opustí a ona zůstává s dcerou sama,ale její život ještě nekončí.Za mě pěkné čtení.

Autorovy další knížky

Danielle Steel
americká, 1947
1998  86%Prsten
1994  76%Nevýslovná láska
1997  75%Cizí žena
2007  77%Duch
1998  82%Palomino

Kniha V pravý čas je v

Právě čtených2x
Přečtených90x
Čtenářské výzvě24x
Doporučených7x
Knihotéce98x
Chystám se číst46x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x