stelka_knihomol stelka_knihomol komentáře u knih

☰ menu

Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

Upřímně, docela se divím vysokým hodnocením, která knížka dostává. Mně osobně příběh nijak nebavil, nepopírám, že konec byl vážně dobrý, ale knihy nehodnotím jen podle konce. Všechny postavy byli otravné, nerealistické a stejně tak jejich přátelství. Celou knížku se tam nic nedělo, ten hlavní děj přišel až v posledních 50 stránkách.

16.04.2024 2 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

(SPOILER) První díl mě docela zklamal, tohle bylo ale mnohem mnohem lepší. Jediné, co mi docela vadilo, bylo, jak Feyre najednou přeskočila z miluju Tamlina na nenávidím ho. Přišlo mi to trochu přehnané. A Lucien... Vždyť ten jí nic neudělal a ještě se jí snažil pomoct! Jinak ale skvělý příběh, napětí až do samého konce.

06.04.2024 4 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Kniha byla dobrá, to nepopírám, ovšem vzhledem k tomu, jak moc je tato série známá, jsem asi čekala něco víc. Vlastně se příběh celou dobu tak nějak nudně a zbytečně dlouze odvíjel, a doopravdy mě to začalo bavit až ke konci. Vlastně mi ale kniha přišla jako tuctová fantasy, navíc se zbytečným důrazem na lásku.
Na druhou stranu to je ovšem zajímavý nápad a chápu, že v době, kdy série vycházela, šlo o téměř průlomovou knihu, co si YA týče.
Držím se tedy zlatého středu a doporučuju vám si knížku přečíst, nejspíš v ní najdete něco víc než já.

17.03.2024 3 z 5


Vztek Vztek Tracy Wolff

(SPOILER) Příběh už se pořádně rozjel, začíná to být víc fantasy, což ale, musím přiznat, mě asi úplně netěší. Nechci nijak odsuzovat tuhle sérii, ale nějak mi prostě nesedí ten svět, do kterého je příběh zasazen. Navíc se tam pořád něco děje (což teda na knížkách oceňuju), takže jsme zatím ani neměli úplně příležitost se se systémem seznámit. To, co jsme zatím zjistili, mi ale nepřijde moc originální a autorka si to všechno vymýšlí prostě tak, aby to všechno nějak sedělo, aniž by se nad tím trošku víc zamyslela a pokusila se tomu dát hloubku.
Potom je tady věc, která mi v prvním díle tolik nevadila, protože z něj jsem byla opravdu paf. Přijde mi, že z Grace, která byla původně obyčejná holka, která chce jenom nějak přežít, začali dělat skoro až bohyni. Najednou jako by se svět točil kolem ní, každý se z ní může zbláznit, nevím, nějak mě prostě nenadchla.
Co ale oceňuji, je vztah mezi Hudsonem a Jaxonem. Na jeho vývoj se dost těším a možná hlavně kvůli tomu mám v plánu přečíst si i další díly.

04.03.2024 4 z 5


Zkáza a naděje Zkáza a naděje Leigh Bardugo

Zatím tenhle rok dočítám série a opět si nemůžu vynachválit polední díl. Všechny postavy mi svým způsobem přirostli k srdci, každý jednotlivý charakter byl skvěle vystavený. Konec byl rozhodně překvapivý.

11.02.2024 5 z 5


Věk Vodnářky Věk Vodnářky Renata Štulcová

(SPOILER) Já pořád nemůžu uvěřit, že už je konec. První díl jsem četla asi ve 4 třídě, teď jsem v deváté a dál už nic. Je mi líto, že knížky nejsou známější, protože jestli nějaká série s devíti díly stojí za to, tak rozhodně tahle.
A k posledními dílu. Je skvělé, jak se s postavami postupně vyvíjel i svět, kdybych porovnala jak to bylo v prvním díle a v tomhle poslední, je jasné, jak se rozvinul. Za tu dobu jsem se se všemi postavami opravdu sblížila a jsem moc ráda, jak nakonec všechno skončilo. Sice jsem neodhadla, kdo na malou Marinu poslal orli (myslela jsem, že ve skutečnosti Marina není Mani, takže na ni Mani někde že Zasvětí posílá orli, protože žárlí), ale stejně mě to vzalo. Jen je mi líto, že Marina neskončila s Arthosem.

26.01.2024 5 z 5


Průvodce ztracených Průvodce ztracených Ilka Pacovská

Na to, že jsou Sam a Tom o dost mladší než hlavní hrdinové, knížka mě bavila víc než předešlé díly, byla už taková temnější. Také mi přišla zajímavá ta škola, na kterou chodily. Těším se na další díly.

02.01.2024 4 z 5


Kdy? Kdy? Victoria Laurie

Nic jsme od toho neočekávala, ale vážně dost mě to překvapilo. Prvních sto stránek jsem nad knížkou spíš kroutila očima, ale pak najednou BUM! A mě to začala hrozně bavit.
Nevím, čím to je, ale tenhle žánr YA knížek mi přijde docela kvalitní, alespoň podle toho, co jsem četla. Většinou nic moc neočekávám, a pak jsme překvapená.
Každopádně to bylo dobře napsané, vraha už jsem teda odhalila trošku dřív než byl odhalen v příběhu, to ale nijak nesnižuje moje hodnocení. Jediné, co mi do příběhu trochu nesedělo, byla ta dívčina schopnost. Trošku mi přišlo, že si ji autorka upravovala podle toho, jak bylo v dané situaci potřeba.
Jinak ale fajn čtení.

29.12.2023 4 z 5


Frankenstein Frankenstein Mary Wollstonecraft Shelley

Skvělá kniha, akorát mi dělalo trochu problém se do ní začíst. Pořádně mě začala bavit až od druhé půlky. Taky, jsem od toho asi čekala trošku něco jiného, ale to vůbec nevadí, protože i tak si tento příběh svou slávu zaslouží.

26.12.2023 4 z 5


Jak se vám líbí Jak se vám líbí William Shakespeare

Nevím, jak je to možné, ale i když mě komedie nebaví, tohle bylo dokonalé. Shakespeare to prostě umí podat.

16.12.2023 5 z 5


Jak se vám líbí Jak se vám líbí William Shakespeare

I když mě romantika ani komedie nebaví, stačí, aby to napsal Shakespeare, a je to prostě skvost. Upřímně, nepřijde mi, že by jeho příběhy byli nějak originální, ale nějakým způsobem je to stejně to nejkrásnější, co jsem kdy četla.

16.12.2023 5 z 5


Kosti v srdci Kosti v srdci Colleen Hoover

Nějak to nesedělo. Prostě jsem od CoHo čekala víc. Ne jen nějakou letní romantarnu.
Nebavilo mě to. Prostě ne. Jsem velice zklamaná. Navíc mě hrozně štvala Hlavní hrdinka. Jak si pořád stěžovala na bohaté lidi. Navíc její chování vůbec nedávalo smysl. Ani vývoj její postavy.
Zklamání.

08.12.2023 2 z 5


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Skvěle napsaná kniha. Nemohla jsem se od ní odtrhnout, zároveň mě to bavilo, zároveň jsem byla i dost naštvaná, že bylo lidstvo součástí takového režimu. Myslím, že by si tuhle knížku měl přečíst každý, ať už se o politiku hodně zajímá, nebo mu je vlastně většinou úplně jedno, tak jako mně.

17.11.2023 5 z 5


Carrie Carrie Stephen King

Skvělá kniha, překvapilo mě tedy, že se četla docela pomalu, ale vážně úžasná! Já jsme teda první viděla film, obojí jsou podle mě nezapomenutelné. Pan King píše dokonale, skvělý děj, skvělé postavy, nádherný slova.

12.11.2023 5 z 5


Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Robert Fulghum

Moc krásná knížka plná krásných i vtipných myšlenek. Jen mi trošku nešlo se do ní začíst. Určitě ale doporučuju - najdete zde všechnu moudrost světa, a ještě něco navíc.

07.11.2023 4 z 5


Touha Touha Tracy Wolff

Přátelé, tak tohle bylo dokonalé! Nemůžu uvěřit, že v tolika stránkách uběhlo tak málo času. Já jsem tuhle knížku přímo hltala, opravdu moc se mi to líbilo. Jo, bylo to dost klišé, ale snad poprvé v životě mi to vůbec nevadilo.
Já osobně jsem tam teda neviděla žádný milostný trojúhelník a navíc mi přijde divné, že na sobě mohou být dva lidi za tak málo dní tak moc závislí, ale tak upíři, že jo.
Vážně doporučuju, hrozně hezky napsané a čtivé.

28.10.2023 5 z 5


Navždycky Navždycky Nofreeusernames (p)

Taková pěkná pohodová knížka, nic extra. Za mě i průměrný, ačkoli určitě čtivý, styl psaní. Krásná obálka a grafika textu.

12.10.2023 3 z 5


Bouře a vzdor Bouře a vzdor Leigh Bardugo

Miluju tuhle sérii, ale tahle kniha byla taková ta klasická prostřední kniha. Bavilo mě to, ale vlastně se tam skoro nic nestalo. Už se těším na třetí díl.

01.10.2023 5 z 5


Všechny stránky Amelie Všechny stránky Amelie Ashley Schumacher

Na knížku jsem se strašně těšila, zvlášť když je to humbooktip, takže mě dost zklamala. Za mě obyčejná slaďárna, i když se špetkou vážných témat, která jsou na mě brána až moc nalehko, nebo tak mi to alespoň připadalo.
Amelie mi připadala prostě divná, ale ne v dobrém. Na to, že má jít na vysokou, působila příliš dětinsky. Nolan byl typickým příkladem stereotypního bad guye, kterého změní ta pravá.
Nebylo to úplně špatné, jen prostě nic pro mě.

15.09.2023 3 z 5


Srdcerváči. Kniha 1 Srdcerváči. Kniha 1 Alice Oseman

Hele takhle: vlastně vůbec nevím, jaký mám na knížku názor. Přečetla jsem ji celou naráz a i když nejsem na slaďárny (jakože vůbec), v tuhle chvíli jsem si u toho krásně oddychla. Doporučuju, když si potřebujete odpočinout a na chvíli vypnout.

18.08.2023 3 z 5