Dvůr trnů a růží

Dvůr trnů a růží
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/307426/bmid_dvur-trnu-a-ruzi-xBw-307426.jpg 4 4458 4458

Úžasný a mrazivý příběh na motivy Krásky a Zvířete od autorky série Skleněný trůn. Když devatenáctiletá lovkyně Feyre zabije v lese vlka, zaútočí na ni podivný tvor. Odvleče ji do svého doupěte, které se ukáže být jiným světem. Tam zjišťuje, že tajemným únoscem je jedna z nesmrtelných bytostí, které kdysi vládly světu. Nenávist se postupně mění v lásku. Feyre čeká těžký úkol - musí přijít na způsob, jak zachránit tajuplný svět i svého únosce. „Oslňující svět, dokonale propracované charaktery postav a samozřejmě vrchovatě romantiky“. - RT Book Reviews „Jednoduše úchvatné … Série Skleněný trůn byla hitem, (a) tato nová řada je připravena pokračovat ve stopách Skleněného trůnu“. - Booklist „Sarah J. Maasová přichází s něčím, co může být její dosavadní nejlepší práce… okouzlující, strhující a nápadité… Budování nového světa je dokonalé, tak jak to dokáže jen Maasová!“. - USA Today... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

A Court of Thorns and Roses , 2015


více info...

Přidat komentář

jajinka013
předevčírem 5 z 5

Skvělá kniha, přečetla jsem ji za pár dní.. hlavní postavy jsem si zamilovala a prožívala to vše s nimi :) teď jdu na další díl...

eliskahladikova
předevčírem 5 z 5

Dlouho jsem se této knize vyhýbala, jelikož na mě vyskakovala úplně všude a já si říkala že tak dobré to být nemůže. No bylo. Feyre mi byla celkem nesympatická ale zato jsem si zamilovala vedlejší postavy Luciena a Rhysanda. A teď mě omluvte, musím jít číst druhý díl.


natalkadI3B
22.07.2024 5 z 5

Jsem snad jedna z posledních na planetě, která tuhle sérii nečetla a tak jsem se do ní pustila a příběh mě úplně pohltil. Je to čtivý retteling, kdy máte potřebu číst dál. Tak prvních 300 stran se nic moc nedělo, ale autorka všechno umí tak podrobně popsat, že mě to bavilo a uměla jsem si to představit. Na konci se to rozjelo a byl to opravdu ten temný svět Víl, který mě tak moc bavil. Feyre jsem si oblíbila a přišla jsem na chuť i jiným postavám. Úplně jsem si zde zamilovala Tamlina a Luciena, který mě svými poznámkami bavil. Knížka by takhle dle mého pocitu šla ukončit i bez dalších dílů, ale jsem ráda, že to je trilogie a rozhodně můžu říct, že i když některým se takhle knížka tolik nelíbila, tak mě moc.

D.V.Spudil
22.07.2024 3 z 5

Ach Feyre, blbá dutohlavka Feyre, tři hvězdy jsou ode mne ještě moc.

Viwi
21.07.2024 4 z 5

(SPOILER) Přesně si pamatuji, že se mi do čtení příliš nechtělo, protože příběh na motiv Krásky a zvířete (který je navíc o lovkyni) vůbec nebylo něco, co bych běžně vyhledávala a četla, a ještě k tomu tady šlo o víly? No, tak to jsem se musela smát sama sobě, když jsem si knihu nesla domů...
Recenzi píšu se zpožděním a ve chvíli, kdy už jsem zhruba v polovině posledního dílu (což je více, než výmluvné, hihi...). Kniha, když jsem ji četla, se mi jako taková líbila - děj hezky plynul, a já se seznamovala s Feyre a s překrásným prostředím Jarního dvora i s jeho obyvateli - Tamlin mi v té chvíli nijak nevadil, ale zároveň mě ničím nezaujal (dlouhovlasý blond muž zkrátka není nic, nad čím bych šla do kolen), snad jen, že bylo vidět, že má Feyre více než rád a choval se k ní hezky. Když na scénu přišel (spoiler: náš oblíbený!!) černovlasý vladař Nočního dvora, tak jsem zpozorněla, začalo to být zajímavé. Řekla bych, že do zhruba 3/4 knihy se nicmoc nedělo, ale pak to tedy začalo. Pamatuji si, že mi ten konec přišel dost divný a překombinovaný a zbytečně natažený.. A vlastně jsem byla na vážkách, jestli chci ve čtení Dvorů pokračovat, ale hodnocení dalších dílů mě popostrčilo, navíc s druhým dílem do sebe všechny dílky zapadly a já pochopila, proč ke konci prvního dílu jednotlivé věci byly zmíněné a jak byly důležité pro následující vyprávění. Super serie!

Peťulka3
17.07.2024 5 z 5

Paráda. Miluju tyhle knihy, kde se člověk absolutně ztratí v příběhu.

Adee.K
16.07.2024 3 z 5

Kniha je originální a čtivý retelling na Krásku a zvíře. Podlě mě by ani nepotřebovala pokračování a fungovala by i jako standalone.
Taky se mi líbil svět, ve kterém se příběh odehrává.

Vanocni_skritek
11.07.2024 5 z 5

První díl dvorů mě vážně dostal Hodně dlouho jsem se mu bránila, odolávala jsem všemu tomu hypu okolo. Až jsem najednou neměla co číst a Albatros měl slevy. Tak jsem zkusila. No a tři dny na mě nesměl nikdo ani promluvit, protože já byla ve světě víl a nechtěla se z něj hnout Těším se na další díly

elle.horacova
28.06.2024 5 z 5

Nemůžu uvěřit tomu, že jsem Dvory objevila až tenhle rok. Strašně dlouho jsem se vyhýbala fantasy žánru a měla jsem doma reálně asi dvě knihy, ale teď jsem fantasy naprosto propadla a vím, že Dvory budou moje velká srdcovka.

Já si příběh zamilovala od první stránky. Strašně se mi líbilo, že je první díl napsaný jako retteling na Krásku a zvíře a hltala jsem každou stránku, protože autorka dokázala vytvořit tak úžasný a propracovaný svět, do kterého bych se chtěla hned přenést a já vlastně naštěstí můžu - pomocí jejích knih.

Dvůr trnů a růží je prostě MUST READ pro všechny milovníky fantasy! Pokud hledáte napínavý příběh plný romantiky, víl a magie, tahle kniha vás zaručeně chytne.

posterka
25.06.2024 5 z 5

Rozhodně mě to vtáhlo a těším se na druhý díl! Kniha je moc hezky napsaná, příběh je napínavý, dobrý, pohádkový... Intimní scény jsou ve vhodné chvíli a nejsou vulgární, neruší mé čtení... Napsala bych víc, ale musim jít pokračovat dalším dílem :D Rozhodně doporučuji :-) Pro romantické povahy je tato kniha výbornou volbou.

Kiikuus
23.06.2024 5 z 5

Já, zarytý odpůrce a nečtenář fantasy jsem se pustila do Dvora trnů a růží a ten mi mou podanou ruku doslova schramstnul. Nebudu Vám sem psát spoiler, zkuste to a uvidíte. Je to čtivé, napínavé a lechtivé. Postavy jsou tak krásně napsané a povahově odlišné, jak je to jen možné.
Co mě trochu zarazilo je, že jsem první polovinu knížky měla pocit, že čtu Krásku a zvíře. Ale rozhodně mě to neodradilo, protože jsem věděla, že Dvorů potřebuji víc a víc.

Roux
18.06.2024 3 z 5

Mám takový dojem, že jsem si sérií Skleněný trůn nasadila trošku laťku. Knihovnice mi při vypůjčení tohoto dílu nacpala rovnou tři, že bych se stejně do druhého dne vrátila.

Po pravdě, celý tento díl mi přišel lehce stupidní. Ale to i první u Skleněného trůnu, začínám mít pocit, že Sarah moc nejdou rozjezdy sérii. Ale to si samozřejmě potvrdím až přečtu další díl, případně sérii.

K příběhu, vzhledem k tomu všemu nemám asi co říct. Nijak zvlášť mě neoslovila ani ústřední dvojce. Mnohem zajímavější mi přišli vedlejší postavy, Lucien a Rhysand. A asi to i dopadlo tak jak jsem čekala.

Malina441
17.06.2024 5 z 5

Nejdřív jsem si říkala že u té knihy nevydržím. Pak si říkám sakra, to je dobré. A pak přišla poslední dopr... To jsem nečekala. Musím uznat že jsem se do této série zamilovala.

Elapheg
13.06.2024 5 z 5

Mám rozečtenou sérii: Půlměsíční město, od Sarah J. Maasové, ale naštěstí jsem dostal od své knižní kamarádky zprávu, že než budu číst druhý díl Půlměsíčního města, tak si mám od Sarah J. Maasové přečíst sérii Dvory trnů a růží, protože to nějak navazuje. Poslechl jsem a odhodlal jsem se k načnutí této jiné série a začal jsem knihou: Dvůr trnů a růží. Četl jsem spoustu komentářů k této knize a i já se nakonec řadím k pětihvězdičkovému hodnocení, i když je pravda, že kniha se sice rozjíždí od prvních stránek, ale v první polovině se toho moc neděje. Místy jsem byl i trochu zklamaný, že to nemělo ten drive, jaký měl první díl série Půlměsíčního města. Nakonec se to ale rozběhlo a konec ten byl pro mě velmi povedený a hlavně za ten dávám pět hvězd. O knize: Feyre lovkyně zabije v lese vlka. Za to je odvlečena neznámým stvořením do jeho světa, kde Feyre musí žít. Z počáteční nenávisti se u Feyre k cizímu tvoru a jeho světu rodí láska a když se Feyre dozví, kým původně kdysi byl a kým je teď, dochází i k přerodu vztahu únosce k unesené, taky k lásce. Feyre se dozvídá, že jejímu lidskému světu i světu, v němž nyní Feyre žije i její začínající lásce, hrozí obrovské nebezpečí. Feyre se bude chtít pokusit své milované i svět zachránit před velkým zlem, které všem hrozí. Podaří se jí to? Může obyčejná smrtelnice porazit nadpřirozené bytosti zla a jejich magii? A jaké zkoušky, či oběti bude muset položit na oltář lásky, to už si přečtěte sami. Radím jen, nenechte se odradit slabší první polovinou knihy, má to svůj účel, který člověk pochopí po přečtení celé knihy. Jo, mělo to svoje kouzlo, i když jsem doufal, že se mi v této knize něčeho dostane více, ale to nebudu prozrazovat. Za ten konec dávám pět hvězd a knihu doporučuji. V této knize najdete lásku, cit, porozumění, nenávist, beznaděj, erotično, naději, magii, kouzla, touhu a také obrovské odhodlání zrozené z lásky, chtít zachránit své milované. Chtěl bych poděkovat mé knižní kamarádce Ydnac, která mě k fantasy přivedla. Děkuji Ti, Martinko. :-) Tak bych řekl, že možná budu mít další oblíbenou fantasy sérii.

Anonymní
13.06.2024 4 z 5

Toto hodnocení píšu, až poté, co jsem knihu i celou sérii přečetla podruhé a s odstupem šesti let. Musím říct, že konkrétně tenhle díl mě nelákal tehdy ani teď, protože mě nijak nezaujal námět krásky a zvířete, ale po rozhovoru s kamarádkou, jsem se do toho pustila znovu. Uznávám, že ve chvíli kdy jsem se začetla, tak mě to vážně bavilo a přečteno jsem měla velmi rychle. Feyre jakožto hlavní postava, mě občas rozčilovala, ať svými činy nebo myšlenkami a stejně tak i Tamlin, ale knížka se mi vážně líbila, přestože je za mě rozhodně tou nejslabší z celé série. Takže pokud někdo po této knize pochybuje zda pokračovat ve čtení dalšího dílu, říkám rozhodně jdi do toho!

Na závěr bych teda jen dodala, že občas (nejen v této knize, ale celé sérii) se na můj vkus objevují poměrně dost lechtivé scény. A slovo “úd se úplně běžně nevyskytuje v YA.

axisno
09.06.2024 5 z 5

Moje nejoblíbenější série spolu s TOG. Autorka má neskutečný talent. M.I.L.U.J.U.

Ticiana
08.06.2024 5 z 5

YA a fantasy mam rada. I kdyz ty pribehy jsou v podtate o tom samym. Jen nektere jsou napsane lip, jine min. Autorka to mela promyslene do detailu. Jeji hadanku jsem vylustila hned. I tak me pribeh zaujaal a plynul. Tesim se na dalsi dily.

luthien
07.06.2024 2 z 5

(SPOILER) Dobře... Tak jsem se opravdu přesvědčila, že žánr Young Adult není pro mě. A už se o tom nechci znovu přesvědčovat, nebo mi změkne mozek. :D

Začínalo to slibně. Líbil se mi popis lovu na jelena, krásné líčení přírody, je vidět, že si autorka umí hrát s jazykem, jen škoda, že svůj talent využila na takový plytký a nesmyslný příběh...

Vlastně mi to přišlo jako kopie Stmívání - premisa je téměř stejná. Máme tu obyčejnou chudou holku, kterou do své říše unese nadpozemsky krásný ale nebezpečný tvor. Najednou si může žít v blahobytu a už nikdy nepracovat a na konci příběhu se stane nesmrtelnou a krásnou. Jo a taky se do sebe zamilují za chvíli bez nějakého hlubšího důvodu. Tedy, chápu, že ona ho milovala proto, že byl tak neskutečně sexy a pořád vrčel (doporučuju audio knihu, je to zážitek), ale proč ji miloval on? Protože tisíce let stará mocná bytost miluje nesnesitelné umanuté puberťáky? Asi... No prostě Stmívání, které je napsané o něco víc zábavně, ale v jádru je možná ještě horší...

Je tu jasná inspirace keltskou mytologií, ale moje srdce pláče nad tím, jak byla tvrdě a nemilosrdně znásilněná. Musím tedy říct, že při té jejich variaci na Beltain jsem málem umřela smíchy, když vysvětlili, že rituál spočívá v ulovení bílého jelena a pak se lovec má milovat s pannou. Takže Mlhy Avalonu pro dnešní moderní mládež?

Jestli mě na tom ovšem něco fakt znechutilo, je to poselství mladým dívkám - pokud se k vám nějaký chlap chová tak, že vám rozkazuje, dělá si z vás sexuální otrokyni, nutí vás se opíjet a pak mu polonahá tančit na klíně, je to všechno v pořádku, pokud to dělá s tajným úmyslem všechny zachránit, má temnou minulost a hlavně pokud je dokonale krásný. Tak mu buďte vděčné. Ble, fuj, a jsem ráda, že nemám žádnou dceru, která by tenhle hnus četla!

Díky za nic a jdu si najít nějakou knihu, která je napsaná pro dospělé.

Drahuska12
05.06.2024 3 z 5

Kniha se dobře četla , je to dobře napsané, ale upřímně mi celý příběh tolik nezaujal . Druhý díl má lepší ohlasy a hodnocení , tak uvidíme jaké to bude.

Hannibal92
02.06.2024 3 z 5

(SPOILER) Knihu jsem četl v rámci naší domácí knižní výzvy. Manželka čte kvůli mně Kingovu Temnou věž a já Dvory.

Asi jsem si předem nepředstavoval, že knížka je o jednoleté přeměně silné, nezávislé holky snažící se uživit rodinu, v submisivní čubku vílího vladaře. Že to na ní celé ušil a šlo mu o záchranu vlastního zadku? To nevadí, ani ji to nezamrzí a jdeme za něj položit život. Nicméně četlo se to dobře, utíkalo to a závěr byl zábavný. Za 2-3 týdny se vrhneme na druhý díl, tak jsem zvědavej, co bude dál.