StefFišerová StefFišerová komentáře u knih

☰ menu

Severská mytologie Severská mytologie Neil Gaiman

Knížku jsem četla jen ze zvědavosti, protože jsem fanouškem Marvelovek a chtěla jsem vědět jak moc se příběhy o Thorovi liší od předlohy. Přiznám se, že jsem knížku přečetla hrozně rychle, vůbec by mi něvadilo kdyby měla o pár stránek navíc. Myslím že postavy jsou dobře vykreslené. Nakonec snad jen to, že mě tohle dílko utvrdilo v tom že Loki je nejlepší postava z celého Asgardu...

05.01.2019 4 z 5


Pokání Pokání Ian McEwan

Po dlouhé době knížka, která mě dokázala naprosto pohltit. Vzhledem k tomu, že jsem dřív znala film a tudíž jsem věděla jak se děj bude ubírat dál, myslela jsem při četbě na jediné, a to aby to tentokrát dopadlo odlišně. Představa pár slov které dokážou zničit život tolika lidem je děsivá...

08.09.2018 5 z 5


Sonety Sonety William Shakespeare

K Sonetům jsem se dostala přes Shakespearovy hry, které patří mezi mé oblíbené. Přiznám se, že hlavním motivem k četbě pro mě byla zvědavost, protože básničky většinou nečtu. Možná proto, že je ne vždy úplně pochopím. Nicméně, Sonety se mi moc líbili. Opět jsem se utvrdila v tom co si o Shakespearově tvorbě myslím už delší dobu, a tím je jeho nadčasovost. Svět se zkrátka v některých ohledech nikdy nezmění...

01.07.2018


Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

Asi se ani nedivím že tato knížka má tak kladné hodnocení. Myslím si, že spousta lidí se s Charliem ztotožní - koneckonců jsem jedním z nich. Je svým způsobem uklidňující zjišťovat, že i když si připadám někdy sami, zvláštní a jakoby nás nikdo nechápal, vždy je na světě někdo, kdo má úplně stejné pocity. Pocity, které k dospívání a období hledání sebe sama prostě patří. Za mě pět hvězd

27.06.2018 5 z 5


Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Nádherné a dokonalé, jenom by pohádek, nebo bajek, mohlo být alespoň o pár víc. Knížku jsem koupila k doplnění k Harrymu. Nejvíc mě zaujal Příběh tří bratří, možná proto, že se mi velmi líbí jeho zpracování ve filmové verzi. Rozhodně si dokážu představit jak ji jednou čtu svým dětem před spaním.

17.06.2018 5 z 5


Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda Dan Brown

Musím přiznat, že ke knížce jsem se dostala až skrze film, který mě naprosto uchvátil...Jako vždy mi ale knížka přišla o kousíček lepší, už jen proto že vše dávalo větší smysl a bylo lépe vysvětlené než ve filmu. Nicméně to tak může připadat pouze a jenom mně, protože ve filmech se většinou lehce ztrácím. :)

17.06.2018 4 z 5


Rozmarné léto Rozmarné léto Vladislav Vančura

Jakmile jsem se ponořila do příběhu, jazyk, kterým je knížka psaná, mi připadal vlastně úplně dokonalý a vůbec mi jeho neobvyklost nevadila, ba naopak.

17.06.2018 5 z 5


Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Knížky s válečnou tématikou většinou nečtu, ale tentokrát jsem udělala výjimku. Možná právě proto, že válka je zde sice přítomná (to by jinak nešlo), ale příběh je vyprávěn z pohledu dětí a "obyčejných lidí" což mu, podle mého názoru, dodává na pochopitelnosti i pro ty z nás, kteří mají o dějinách 20. století základní přehled, ale nějak zvlášť se v nich a především v bojových tématech neorientují. Přečíst "Světla" bylo jedno z těch lepších rozhodnutí při volbě knížky. To jak autor dokázal zachytit život v období kdy světem hýbala válka a veškerá činnost a myšlenky se točily kolem ní je dokonalé. Ovšem, já nedokážu říct, jestli to takhle opravdu fungovalo, válku jsem (naštěstí!) nezažila. Myslím, že takových knížek by mělo být víc, aby lidé nezapomněli na to, co se stalo a aby se nerozhodli pro stejné činy, které už tu jednou byli a poznamenali svět už navždy...

13.06.2018


Eleanor & Park Eleanor & Park Rainbow Rowell

Krásný příběh, takový chvílemi naivní, chvílemi až příliš reálný. Každopádně se dá přečíst i za den - vlastní zkušenost.

02.04.2018 5 z 5


Víry a vyznání Víry a vyznání Myrtle Langley

No tak tohle bylo náročné...Četla jsem dva roky zpátky jen kvůli výzvě a jenom to, že nerada odkládám nedočtené knížky mě donutilo tuhle publikaci dočíst.

02.04.2018 3 z 5


Pygmalión Pygmalión George Bernard Shaw

Je to už delší dobu co jsem Pygmalion četla, a když o tom teď tak přemýšlím, asi se ke knížce brzo vrátím. Sice mě k přečtení donutila maturita, ale je to jeden z těch případů kdy jsem za to moc ráda. Určitě doporučuji i muzikálové zpracování.

02.04.2018 4 z 5


Sen noci svatojánské Sen noci svatojánské William Shakespeare

Mám Shakerspearea hodně ráda, proto nemůžu napsat nic než pochvalný komentář. Sen jsem četla už víckrát a pokaždé si všimnu nějaké maličkosti kterou jsem předtím propásla. I přes množství postav, které mě při prvním čtení mátlo, je to úžasná divadelní hra, a doufám že ji někdy uvidím i na živo.

02.04.2018


Ovšem Ovšem Karel Kovy Kovář (p)

Jsem někdo, kdo celkově youtube scénu moc nesleduje. Každopádně, Kovy je asi jediný český youtuber, který mě zaujal a jeho videa mě vážně baví. Knížka je přečtená za chvilku, skoro jsem až litovala že není trochu delší. Určitě doporučuji všem co mají Kovyho rádi, stojí za přečtení.

02.04.2018 4 z 5


Pohled z mostu Pohled z mostu Arthur Miller

A zase jedna povinná četba, která se dá číst. Knížka je vážně kraťoučká, takže jsem ji přečetla za jeden večer. Navíc příběh je tak chytlavý a postavy opravdové, že jsem se zkrátka nemohla odtrhnout.

07.03.2018 5 z 5


Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Teda na to že je knížka tak dlouhá se čte vážně úplně sama. Je to první díl, který jsem četla a kdybych začala hezky od začátku, možná bych byla uchvácená ještě víc. Rowling je moje nejoblíbenější autorka a po Harrym jsem musela zkusit i její další tvorbu. A ano, nemám ráda jenom Harryho, ale mám ráda ji.

05.03.2018 4 z 5


Noc na Karlštejně Noc na Karlštejně Jaroslav Vrchlický (p)

Film zbožňuji už od malička, tudíž Noc na Karlštejně byla jasnou volbou maturitní četby. Je pěkné, že film hodně kopíruje repliky z knížky, takže pokud kouknete jen na něj, nemusíte mít výčitky svědomí.

05.03.2018 4 z 5


Katyně Katyně Pavel Kohout

Musím se přiznat, do čtení jsem se musela nutit. Pokud bych knížku nemusela číst tak ji odložím po pár prvních stránkách, ale vzhledem k tomu že jsem ji měla jako referát mi nic jiného nezbývalo. Hlavní postava mi byla absolutně nesympatická a děj mi přišel taky hodně specifický, už jen tou spoustou oběšenců (a i zvířat!). Možná to bude tím že jsem měla naprosto odlišné očekávání, možná tím že jsem dobu příběhu nezažila, ale mě se Katyně prostě nelíbila.

05.03.2018 1 z 5


Mléko a med Mléko a med Rupi Kaur

Četla jsem Milk and Honey v originále, protože spousta čtenářů nepřijala překlad zrovna vřele. Musím říct že od knížky, kolem které je takový povyk jsem čekala mnohem víc. Tím nechci říct že se mi nelíbila. Nicméně, žádný "wow" efekt taky nepříšel...

05.03.2018 3 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Nevím, no...asi jsem čekala něco víc, obzvlášť začátek mi přišel poněkud roztahaný.

10.07.2017 4 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

No, není to Harry, ale to jsem asi ani nečekala. Po tom, co jsem slyšela tolik kritiky, jsem se rozhodla po naléhání kamarádky taky si knížku přečíst. A víte co? Mě se to líbilo. Bylo to zase něco úplně jiného, ale já ten magický svět prostě miluju.

05.02.2017 4 z 5