Snowflake2000 Snowflake2000 komentáře u knih

☰ menu

Sdílejte, než to zakážou! Sdílejte, než to zakážou! Andrej Babiš

Již název hovoří za vše. Sice slabší na průměrného konspiračního teoretika, ale nějak funguje, když jde o tu vládnoucí elitu, proti které většinou konspirační teorie vznikají.
A obsah odpovídá názvu.
Plná ‚Zaručené pravdy‘, kterou vám ‚nikdo‘ jiný neřekne – potvrzeno.
Nepřesné nebo zavádějící informace, které si nikdo ze čtenářů nebude ověřovat – potvrzeno.
Využití řádné dávky fantazie na doplnění vlastní reality namísto využívání faktu – potvrzeno.
Takže za mě plné množství hvězdiček a pokud tam nejsou tak za to může …

30.09.2021 odpad!


Bez naděje Bez naděje Julie Nováková

Příběh doznává trochu jiného rozměru, když ho člověk čte v první polovině roku 2021. Jinak v zásadě v rámci série se jedná o průměr.

31.05.2021 3 z 5


Můj Bataclan Můj Bataclan Fred Dewilde

Vyprávění člověka, který přežil teroristický útok a následně jeho vyrovnání se. Ale i přes to nezačal cítit nenávist vůči náboženství a lidem jež ho vyznávají. Rozhodně doporučuji.

11.05.2020 5 z 5


Agentura 1: První tým Agentura 1: První tým Martin Štefko

Lehká oddychová knížka s rychlým dějem. Každá s hlavních postav má své (do jisté míry až psychické) problémy a vytvářejí dosti nesourodý tým, který ale nakonec přesto funguje. Autor zároveň dosti geniálně vytváří děj s otevřeným koncem a hlavní hrdiny s neprozkoumanou minulostí, kterou může dále rozvíjet.

10.05.2020 3 z 5


Artemis Artemis Andy Weir

Zajímavý rychlí příběh, plný nečekaných zvratů odehrávající se v blízké budoucnosti na základně Artemis na Měsíci.
I přes snahu autora o technickou přesnost je této kniha dost výrazně nepřesná, co se týká technické stránky věci což trochu kazí zážitek.

28.12.2019 4 z 5


Tři vyvolení Tři vyvolení Stephen King

Jedná se o pokračování knihy Temná Věž – Pistolník. Ovšem v porovnání s prvním dílem série je druhý díl daleko lepší. Odkazy na první díl jsou poměrně jasné a nepotřebují hlubší znalost první knihy série, ale i přesto bych doporučil si první díl přečíst nejdříve. Příběh samotný je trochu nevyrovnaný, ale i přesto celkově vzato děj je svižný a kniha snadno a rychle čitelná.

Kniha je rozdělena do tří částí a mezi každou je umístěná krátká mezihra. Přičemž každá část je věnovaná jednomu z vyvolených, které si má pistolník vybrat na svou cestu k Věži a jejímu úspěšnému dosažení. První část je dosti svižná a hodně akční, zatím co druhá část je pomalejší, a hlavně zaměřená na osobnost druhého vyvoleného. Děj je zakončen třetí částí, která je opět svižná a akční.

Závěrem mohu knihu doporučit, jedná se o lehkou svižnou knihu se zajímavým dějem.

11.11.2019 4 z 5


Odplata 2 - Vzpoura vyvolených Odplata 2 - Vzpoura vyvolených Jan Hlávka

Zajímavé pokračování předchozí knihy (Odplata 1 - Země prokletých). Příběh má rychlí spád a kniha samotná je stejně jako u předchozí lehce čitelná. To vytváří zábavnou knihu ideální na odreagování o víkendu. Vřele mohu doporučit.

22.10.2019 5 z 5


Ztracený svět Ztracený svět Arthur Conan Doyle

Příběh pojednávající o prehistorických monstrech. Vlastně se jedná o knihu, na které bylo založeno mnoho dalších povídek, filmů a seriálů. Dá se říci že tato kniha vytvořila celý žánr na téma prehistorických stvoření. Už jenom proto si zaslouží váš zájem.

Kniha je také velice čtivá, se zajímavým příběhem. Ovšem to se dá čekat od knihy sira Arthura Conan Dolyla.

Pokud máte rádi toto téma rozhodně doporučuji přečíst a pokud nejste fanoušci tématu myslím že i tak vás příběh neurazí.

21.10.2019 5 z 5


Bílá velryba Bílá velryba Herman Melville

"Říkejte mi Izmael."
"a zejména jestliže se mě zmocní tak strašná trudnomyslnost, že jen silné mravní zásady mi brání, abych nevyrazil do ulic a nezačal soustavně srážet lidem pokrývku z hlavy, docházím k poznání, že je nejvyšší čas zmizet na moře."

Takto začíná příběh Izmaela. Vypravěče svého životního příběhu, hlavní děj je prolnut jeho zážitky z předchozích plaveb.

Rozhodně se jedná o složitou knihu. V některých částech kniha až poučně vypráví o velrybách, životě na velrybářských lodí a samotném lovu na ně. A můžete si být jistí že se o této tématice z teto knihy dozvíte hodně.

Nejčastěji se hovoří o této knize ve spojení s Achabem a Velkou Bílou velrybou. Ovšem to je jen část příběhu. V knize nalezneme například zmínku o lidech, kteří se ptali zda nemůže dojít k přílišnému lovu na velryby na následnému vyhubení.

Rozhodně není pro začínající čtenáře. Já osobně jsem v polovině přestal a přečetl si něco lehčího než sem se k ní vrátil, abych ji dočetl.

19.10.2019 4 z 5


Sídlo červa Sídlo červa George R. R. Martin

Zajímavý mix mezi Sci-fi a fantazy příběhem ve světě, který není zcela vysvětlený a na konci nám pořád neznámý. Myslím že kniha není pro každého, na druhou stranu není moc dlouhá a je lehce čitelná.

19.10.2019 4 z 5


Čas žít, čas umírat Čas žít, čas umírat Erich Maria Remarque (p)

Příběh začíná na východní frontě během druhé světové války z pohledu německého vojáka. Mladíka, který dostává dovolenou a jede se podívat do svého domovského města. Kde zjišťuje že město je v troskách. A zde začíná zajímavý smutný příběh onoho mladíka s tragickým koncem. Kniha je psaná velice příjemnou a čtivou formou. Patří mezi mé oblíbené a rozhodně mohu doporučit.

18.10.2019 5 z 5


Odplata 1 - Země prokletých Odplata 1 - Země prokletých Jan Hlávka

Velice lehce čitelná, děj je rychlí a zajímavý. Já osobně ji přečet za dva dny. Takže pokud hledáte lehkou knihu na víkend rozhodně mohu doporučit.

16.10.2019 5 z 5


Konec hlídky Konec hlídky Stephen King

Zajímavá detektivka s prvky nadpřirozena. Poměrně jednoduše čitelná ne přiliž složitý příběh.

16.10.2019 4 z 5


Dělníci moře Dělníci moře Victor Hugo

Rozhodně se nejedná o lehké čtení a tato kniha není pro každého. Děj je pomalý a prostředí je květnatě popisováno. Hlavním hrdinou je mladík, který je hrochu naivní a myslí si že dokáže vyhrát neopětovanou lásku pomocí hrdinského činu. Samotný příběh poté popisuje jeho strastiplnou cestu jejíž velkou část stráví o samotě mnohdy bojem o svůj holý život. Rozhodně se nejedná o pozitivní příběh. Já osobně vlastním vydání z r. 1931, které má svá jazyková specifika a osobně mohu říci že příběhu to neškodí možná naopak. Upřímně jedná se o jednu s mých oblíbených knih.

16.10.2019 5 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Co o této knize říct co by ještě nebylo řečeno? Nejedná se rozhodně o lehké čtení, děj je pozvolný, ale rozhodně ne nezajímavý a snaží se nám co nejvíce ukázat antiutopickou společnost, kterou si autor představoval. Rozhodně bych doporučil přečíst, a hlavně lidem kteří na ni neustále, někdy až nevhodně, odkazují.

16.10.2019 5 z 5


Jeruzalémský masakr motorovou pilou Jeruzalémský masakr motorovou pilou Ondřej Neff

Tato kniha je dosti nevyrovnaná. Někdy zábavná, jindy až trapně přehnané situace. A konec využívá klasické Deus ex machina premisy, a to až doslovně a vymaže kompletně děj.

16.10.2019 2 z 5


Čtyři roční doby Čtyři roční doby Stephen King

Tato sbírka povídek obsahuje například povídku Vykoupení z věznice Shawshank, která je předlohou pro stejnojmenný dnes již legendární film. A po přečtení této povídky chápu, proč a v zásadě si nedokáži představit, že by tomu mohlo být jinak. Tato kniha není typickém Kingovým dílem, ale neurazí jeho příznivce a zároveň pokud nejste příliš velkými příznivci hororové četby tato kniha by se vám mohla líbit. Závěrem bych řekl že se jedná o lehké čtení, každá povídka má poměrně svižný děj a jedná se spíše o dramata.

16.10.2019 5 z 5


Tři muži ve člunu Tři muži ve člunu Jerome Klapka Jerome

Humoristický román, u kterého jsem se dost nasmál. Mohu doporučit, pokud hledáte snadnou čitelnou zábavnou knihu s lehkým humorem. Pokud po ni sáhnete na přiklad na dovolenou určitě neuděláte chybu.

16.10.2019 5 z 5


Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda / Markheim / Kumpáni Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda / Markheim / Kumpáni Robert Louis Stevenson

Čistě náhodou se do mé knihovničky zatoulalo vydání z roku 1930 a i přes dobový překlad je kniha velice snadno čitelná. Rozhodně pokud očekáváte obrovské zuřící monstrum typu Hulk (jak je vykreslen Mr. Hyda v moderní kultuře), budu vás muset zklamat opak je pravdou a to i přesto že postava Hukla je založena právě na tomto románu. Autor se snaží ukázat dualitu člověka a to až extrémním způsobem, kdy vytvořil dvě naprosto povahově odlišné postavy uzavřené v jednom těle a zároveň se snaží poukázat na problém pokud se věda vyvíjí rychleji než lidská "morálka". Pro mě samotného (částečně díky tomu že jsem ji četl nedávno) je kniha zajímavou sodnou do toho jak naše dnešní kultura je ovlivněna literaturou předchozích generací a zároveň "zdeformuje" původní příběh aby byl více "sexy" a to i přes to že původní dílo je docela zajímavý. Ovšem já jsem zastánce toho že každý si z knihy odnese poučení, které ho nejvíce zaujme. Co tedy o této knize řekl závěrem? Je snadno čitelná a se zajímavým příběhem. Rozhodně ji mohu doporučit pokud hledáte zábavné, ne příliš vážné čtení.

15.10.2019 5 z 5