Rozarka69 Rozarka69 komentáře u knih

☰ menu

Velký psychologický slovník Velký psychologický slovník Helena Hartlová

Velmi dobře zpracovaný slovník. Vždy zde najdu, co potřebuji.

29.12.2023 5 z 5


Komisař Komisař Paulina Świst

Rozhodla jsem se knihu přečíst, kvůli dobrému hodnocení. Již od prvních stran bylo jasné, že to bude velmi jednoduché čtení pro nenáročné čtenáře. Chyběla tomu jiskra, naopak přebývalo mnoho vugárních slov a trapných vtípků. Věřím, že autorka mohla knihu napsat s lepším promyšlením - když pominu milostnou stránku, tak samotná zápletka, která nebyla úplně špatná by si zasloužila víc pozdvyhnout.

07.10.2023 2 z 5


Duchové rodiny Folcroftů Duchové rodiny Folcroftů Darcy Coates

Slabší ale stále skvělá. Příběh méně strašidelný ale za to se krásně vyvíjí. Díky kratším kapitolám jsem mohla vždy dočíst a jít se věnovat denním činnostem. Tahle autorka to prostě umí.

27.01.2022 3 z 5


Fitness diář 2022 Fitness diář 2022 Lucia Švaral

Perfektní diář plný motivace, receptů, prostoru pro vlastní poznámky a kalendář. Oceňuji jeho kvalitní propracování - na konci nálepky, stránka na dárky, zápisník jídel a mnoho dalšího. Konečně jsem objevila diář, který potřebuji a budu se k němu ráda vracet.

30.12.2021 5 z 5


Poslední příliv Poslední příliv Sandrine Collette

Námět knihy hodnotím velmi pozitivně. Od začátku až do konce autorka udržuje čtenáře v napětí. Konec mě mile překvapil, až jsem si i mírně oddechla a mohla jít v klidu spát. Je to zvláštní příběh o vztazích a rodinném poutu. Hvězdičku strhávám za nelogické vysvětlení některých událostí.

20.12.2021 4 z 5


Společníci Společníci Katie M. Flynn

Příběh mě absolutně nebavil. Ztrácela jsem se v postavách a konec konců jsem se musela ke čtení nutit. Námět není špatný ale celkové pojmutí nebylo ani trošku dobré. S každou stránkou jsem doufala, že se to změní, nedošlo k tomu.

11.12.2021 1 z 5


Lexikon světla a tmy Lexikon světla a tmy Simon Stranger

Delší dobu jsem zvažovala, jestli knihu číst. Jak už to bývá, s válkou je spojené velké násilí a to mě poté nutí nad tím černým obdobím dlouhé noci přemýšlet..Když jsem narazila na tuto knihu, překvapilo mě, že vlastně o válce v Norsku téměř nic nevím. Šla jsem do toho a možná očekávala víc. Ale víc čeho? První polovina knihy se neskutečně táhla. Místo příběhu jsem jako studentka psychologie hledala spíše psychologické problémy hlavního hrdiny. Dá se říct, že vyrůstání Rinnana mě neuchvátilo. Také jsem cítila zmatek v postavách, kterých bylo moc. Druhá polovina knihy celý děj zachránila. Pro mé štěstí, autor při násilných činech nezacházel do hlubokých detailů a já tak byla ušetřena své představivosti. Co jsem ale ani na konci příběhu nedokázalala bylo zachycení dispozice vnitřku domu. Stále jsem koukala na obálku a představovala si, co kde asi je za místnosti podle příběhu, ale ne a ne se do toho vžít. Jsem naopak ráda, že autor v ději zmínil i útěk židů do jiné země a jak probíhal. Po přečtení knihy mě zajímalo jak asi doopravdy Rinnan vypadal, když měl tolik dívek. Z příběhu jsem věděla, že byl menšího vzrůstu ale jak vypadal? Po vygooglení jeho tváře jsem byla šokovaná. Opravdu měl tolik milenek jak autor uvádí? To už asi nechám na posouzení druhých.

05.08.2021 3 z 5


Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Daniel mě uchvátil svojí povahou. Mílý kluk, který je zodpovědný a nebojí si připustit strach. I po prvním duchařském díle jsem překvapena. Kočky už k tomu tajemnu tak nějak patří..

05.08.2021 5 z 5


Nesnáším tě Nesnáším tě Vi Keeland

Knihu jsem si vybrala podle obálky. Řekla jsem si: ''Krásný muž''. Jednoduché ale mírně vzrušující čtení do té doby, než nastal zlomový okamžik, který mě nutil číst dál, přemýšlet a zase číst. Hlavní hrdinka je natolik sympatickou ženou a její popis je tak krásně vytvořený, že jsem se s ní musela ztotožnit, i když jsem zprvu nechtěla. A hlavní hrdina? Arogantní, přesto romantický a hodný muž. Děj mě tak vtáhl, až jsem se začala bát konce a říkala jsem si, tak co budu číst potom? Protože tohle už asi nikdo netrumfne. Uvidíme, jestli se mi podaří najít další knihu s takovou příjemně erotickou tématikou a smysluplným dějem. Vřele doporučuji.

05.08.2021 5 z 5


Můj rok s inženýrem Můj rok s inženýrem Barbora Černohlávková Večeřová

Takové zklamání jsem nečekala. Několik měsíců jsem si knihu kupovala. Až jsem se k tomu konečně odhodlala a ihned se pustila do čtení, hned po pár stránkách jsem věděla, že tohle nebude vtipné ani trošičku. Kniha by se neměla jmenovat Rok s inženýrem ale Rok mé arogantní rodiny. Z příběhů čišila arogance, která se nevěnovala jen inženýrovi ale především švagrové. Až moc často se objevuje důraz na pyšnost povolání sourozenců a kupování si drahých hlouposti, kterým vám spisovatelka předhazuje, že si je dovolit mohou. Bohužel, ani jeden příběh nebyl vtipný. Naopak jsem uvažovala, jestli je pan inženýr opravdu takové povahy, nebo tu hloupost pouze hraje - nepraktický člověk pro obyčejný život. Sama mám doma strojního inženýra, kdyby byl takové povahy asi bych utekla... Hodnotím jako velmi nepodařené.

01.08.2021 1 z 5


Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Kniha mě vtáhla do děje a tak by to mělo být. Nemohla jsem se odtrhnout. Místy mi lehce vadilo, že si hlavní hrdinka stále opakovala otázky. Překvapením pro mě bylo, že jsou některá slova psána archaickým stylem. Celkově měla kniha krásný duchařský nádech.

29.06.2021 5 z 5


Pohádky z pražských uliček Pohádky z pražských uliček Lucie Křesťanová

Krásné příběhy. Dcerku nejvíc baví meluzínka Mína.

19.03.2021 5 z 5


Dílna zázraků Dílna zázraků Valérie Tong Cuong

Čtení, které není nijak náročné. Příběhy postav jsou k zamyšlení ale pouze do první poloviny knihy. Za mě celkem nic moc. První půlka přečtená a pak už jen konec. Ke knize se určitě vracet nebudu.

19.03.2021 1 z 5


Interna Interna Richard Češka

Perfektně zpracovaná a obsáhlá kniha. Takhle si představuji knihu, ze které se dá čerpat pokaždé, když ji otevřu.

12.03.2021 5 z 5


Luna a ryba Luna a ryba Lisa Aisato

Jeden z mála příběhů, který mě chytl za srdce. Ilustrace je překrásná. Pro 3 letou dceru je příběh zajímavý ale úplně mu nerozumí - po každém přečtení pokládá nové a nové otázky. Ilustrace se jí líbí. Velmi nádherná dětská knížka, která by neměla chybět v žádné knihovničce.

12.03.2021 5 z 5


Probouzení tygra Probouzení tygra Peter A. Levine

Srozumitelná kniha, ze které se dá krásně čerpat pro vlastní život a třeba i semestrální práci. Doporučuji každému, kdo se chce dozvědět víc a nebo sám hledá pomoc v této oblasti, kterou se spisovatel zabývá.

24.01.2021 5 z 5


Trauma a paměť Trauma a paměť Peter A. Levine

Opravdu výborná kniha, ze které jsem také mohla čerpat pro svoji seminární práci.

09.11.2020 5 z 5


Psychologie ve školní praxi Psychologie ve školní praxi David Fontana

Celkem obsáhlé kapitoly. Nenáročná ale dá se velmi dobře využít jako četba k doplnění informací ke zkoušce a psaní seminárních prací.

09.11.2020 4 z 5


Dětské zoubky Dětské zoubky Zoje Stage

Na příběh jsem se velmi těšila. Zklamání ale přišlo brzy. Neustále se opakující věty, slova, myšlenky. Konec tak useklý, že mě to dost překvapilo. Když to shrnu, tak pro mě byl hlavní děj pouze na pár stránkách a zbytek jakési obkecávání. Autorka se snažila zmiňovat i sexuální život manželů. Myslím, že se to do knihy nehodilo a popis intimního života byl jeden z nejhorších, jaký jsem kdy četla.

16.08.2020 1 z 5


Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Kniha plná emocí, která vás pohltí svým příběhem. Některé pasáže ve mně zanechaly silný pocit smutku, který se mi při vzpomínce vždy vybaví. Ani se mi místy nechtělo věřít, že se tohle opravdu událo. Byla to moje první knížka o holokaustu, která mi otevřela oči a sundala růžové brýle.

03.07.2020 5 z 5