Luna a ryba

Luna a ryba https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417868/bmid_luna-a-ryba-NNg-417868.jpg 4 77 27

Bohatě ilustrovaná dětská kniha Luna a ryba vás zavede do snového světa malé holčičky. Její dětská duše a dobré srdce vám budou průvodcem v laskavém příběhu o ztracené rybě, která potřebuje pomoct s návratem domů. Netradičně pojatý děj vyprávějí bohaté celostránkové ilustrace. Kniha ve vás zanechá neobyčejně laskavý dotek dětského světa. Luna a ryba je příběhem o porozumění, respektu a vnímání odlišností v dnešním hektickém světě.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Drobek
Originální název:

En fisk til Luna , 2014


více info...

Přidat komentář

Safrika
06.06.2023

Pekna knizka, holkam se moc libila, pribeh mily, jen vyobrazeni ne uplne vhodne pro male deti, ktere by se ryby mohly bat.

JointlieKat94
10.04.2023 2 z 5

Vůbec nevím, proč má kniha hodnocení, jaké má. Obrázky jsou dobré, příběh je nijaký..


Ni.kk.i
12.08.2022 3 z 5

Knížku jsem předčítala dceři. Krásné, trošičku děsivé, ilustrace s pěkným příběhem, jen škoda že tak krátkým. Ale líbilo se.

_Michelle_
25.07.2022 2 z 5

V knize jsem bohužel nenašla kouzlo, pro které zde má tak kladná hodnocení. Ilustrace jsou krásné, ale poměrně depresivní. Děj je podivuhodný. Nejsem si jistá, jestli je to vhodná kniha pro děti. Mám z ní divný pocit.

janinca
03.01.2022 5 z 5

Óóó… víc takových sladkých knižních pralinek!

marie8567
04.07.2021 5 z 5

Nádherné ilustrace, opravdu doporučuji

girdi
13.03.2021 4 z 5

Neobvyklý příběh, který se dost vymyká dětskému mainstreamu. Ilustrace jsou nádherné, ale přiznávám, že jsem byla dost zvědává, jestli se budou líbit i malé. A klaplo to, sice se kniha nedostala do TOP, ale už jsme se k ní několikrát vrátily a mně ten magický příběh a trochu ponuré ilustrace přijdou stále velmi osvěžující.

Rozarka69
12.03.2021 5 z 5

Jeden z mála příběhů, který mě chytl za srdce. Ilustrace je překrásná. Pro 3 letou dceru je příběh zajímavý ale úplně mu nerozumí - po každém přečtení pokládá nové a nové otázky. Ilustrace se jí líbí. Velmi nádherná dětská knížka, která by neměla chybět v žádné knihovničce.

asodomkova
28.01.2021 4 z 5

Sice už nejsem dítě, ale kniha se mi neskutečně líbila. Ty ilustrace jsou absolutně bombastické. Četla jsem to se svou malou sestřenicí, a i když jsem si myslela, že se těch ilustrací bude trochu bát, tak z knihy byla taky nadšená.

rubyna
30.12.2020

Něčím mi připomíná příběh Shauna Tana - létající ryby, okořeněno fantazií, špetka tajemna..

Radka_p
10.12.2020 4 z 5

Knihu som si kúpila kvôli ilustrátorke Lise Aisato, ktorej kresby zbožňujem. V príbehu Luna a ryba je viac ilustrácií ako príbehu a mám pocit, že je viac pre dospelých ako pre deti. V každom prípade za mňa lepšie funguje spojenie Lisy len ako ilustrátorky než aj spisovateľky, v knihe Snežná sestra to fungovalo nádherne a dúfam, že sa na náš knižný trh dostanú aj jej ďalšie knižné ilustrácie.

JessieEx
30.11.2020 4 z 5

Tajemná a kouzelná knížečka, jako z hlavy Haruki Murakamiho. Samotný příběh přečtete za minutu, ale mě dostala poslední strana s "vysvětlením", kdy jsem si řekla: AHA!
Rozhodně to má něco do sebe a pro dospělé, kteří mají rádi dětské pohádky a nebo magický realismus je tohle určitě pěkný dárek. Pro dítě...? Nevím...

jengibre
17.11.2020 3 z 5

Zvláštní příběh s originální ilustrací, která se automaticky nemusí všem malým čtenářům zalíbit. Čekala jsem trochu více textu, ale příběhu to na kouzle neubralo.

Ďumbierka
19.10.2020 5 z 5

Pohladí po duši. Ilustrácie aj milý príbeh. ❤️

broskev28
30.09.2020

Text - krátký, ale i tak náročnější. Ryba říká samá neobvyklá slova a shluky nicneříkajících písmenek se většinou právě malým dětem špatně čtou. Ale právě ten textový nápad má svoje kouzlo, byla jsem příjemně překvapená!
Ilustrace - na jednu stranu krásné, ty barevné plochy různých odstínů, ale občas dost divné (když šla Luna za rodiči), někdy opravdu až strašidelné. Ale mně se líbí.
Takže jako celek beru a jsem ráda, že ji máme (za 99 Kč v Dobroblešáku to určitě stálo). Teď si počkám, co na to naši čtenáři . . .

marti7729
09.08.2020 5 z 5

Pěkná kniha s pěkným příběhem. Vybrala jsem ji kvuli bohatým ilustrací a málo textu, který bude zvládat i tatínek nečtenář ???? obrázky jsou naprosto úchvatné, ale taky dost tmavé a zrovna ma 3letá dcerka se jich trochu boji, tak odkladam na pozdější dobu ????

Bustedka
28.07.2020 5 z 5

Dcera je z ní nadšená a to je asi to nejlepší měřítko :-)

AlyBookworm
04.06.2020 4 z 5

Tuhle nádherně ilustrovanou knížečku sice spíše ocení ti nejmladší, ale i ten starší si z ní něco odnese. Navíc je opravdu napsaná pro děti. Což je fakt, který rozhodně přičítám knize k dobru, protože u spousty dětských knih, leč mají úchvatné ilustrace, vyjadřování v nich rozhodně není přizpůsobeno menším, a proto stejně dětem musíte příběh převyprávět (a že s tím mám spoustu zkušeností…). Ilustrace, které v knize jsou, patří mezi ty nejhezčí, jež jsem kdy viděla. Nejsem si ale jistá, jestli mladší plně zaujmou, protože spousta nich není nějak extra křiklavě barevných./ . Po příběhové stránce vidím knihu velmi kladně, tahle laskavá malá holčička Luna uprostřed nevšímavého světa, vás totiž vezme za srdce./
. Za mě tedy rozhodně ano! Doma ji ale mít nepotřebuju, takže půjčení z knihovny je skvělá varianta. A jestli ji chcete dát svým (nebo jakýchkoliv jiným :D) dětem (nemusí to být samozřejmě ani děti a dávat to nemusíte též - chápem se ne?), to bych zvážila podle toho, co od takových knih čekáte.

Varjohukka
27.05.2020 5 z 5

Tohle byl hodně zvláštní příběh, takový až magický. Ilustrace opět nádherné. Dcerka (3) se ze začátku trošku bála té zubaté ryby, ale konec to zachránil.

blackoutzuzi
19.05.2020 4 z 5

Kniha pro děti s naprosto dechberoucími ilustracemi! Lisa Aisato mě zaujala svými ilustracemi už ve Sněhové sestřičce a jsem ráda, že mi knihovnu zdobí její další skvost. Ač je tato kniha především o ilustracích, než o textu, věřím, že vás její příběh s magickou atmosférou zaujme.