renulka16 renulka16 komentáře u knih

☰ menu

Vodonoh Vodonoh Dávid Manga

Vodonoh aneb Zaži Dunaj!
Určitě většina z vás sjížděla vodu a pokud ne, máte určitě v podvědomí, jak to asi probíhá. Pohoda avšak makačka při pádlování, ožíračka, táborák...
A co když hlavní hrdinové knihy očekávají vlastně to samé, ale ve finále je spíše čeká hororová plavba po Dunaji? Vodonoh je takový dobrodružný thriller s prvky mysteriózna? Těžko říct, co byla pravda a co ne.

Hlavní hrdinové mě vlastně vůbec neoslnili, spíš mi ta jejich náhodná partička pila krev a zde bych trochu uvítala více popsané charaktery osob a možná i více prostoru ze sezení s psychoterapeutem než samotné plavby, ale to je čistě můj názor.

První polovina kniha má celkem pomalý rozjezd a naopak druhá polovina (spíš poslední čtvrtina) je nadupaná až blázen, ale zase vás to nutí dočíst a dozvědět se, co za tím vším vlastně je. Byť mi to ve finále přišlo nezodpovězené, ale aspoň nad tím člověk pak více přemýšlí a to musí autor velice ocenit, žejo?

06.03.2024 3 z 5


Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

Z nějakého neznámého důvodu jsem se autorce vyhýbala. Ale pak jsem začala více a více narážet na autorčiny knihy, až jsem se rozhodla si poslechnout celou sérii.

Hlas paní Kajnarové je úžasný a různé osoby jsou skvěle namluvené, že už je mám teď s takovým hlasem sžité. Přechody mezi jednotlivými kapitoly jsou rovněž skvělé.

Co se týká příběhu, za mě skvěle promyšlená detektivka. Někde jsem četla, že to někomu přijde, že jsou detektivové hloupí, že na to nepřišli dříve atd., ale na druhou stranu - nám v knize to může být jasný hned přeci, ale reálně, oni si prostě nemůžu zavřít člověka jen na nějaké domněnce, takže dle mě jsou postupy v tomto případu dobré. A ač mám detektivek a thrillerů načteno fakt hodně, tak ani mě vrah nenapadl. Takže za mě skvělé.

Konec hezky otevřený, který mě nabudil k dalšímu pokračování.

Velmi ráda doporučuji!

25.02.2024


Ano, pane Božský Ano, pane Božský Lucie Srňánková

Ano, pane řediteli je kniha, která mě dostala. Perfektní příběh, který neměl chybičku a tak, když mě Lucka oslovila, zda bych neměla zájem si přečíst i její druhý erotický román, ani na vteřinu jsem neváhala.

Ano, pane božský je skvělá kniha, ale má pro mě pár much. První co mi vadilo, bylo, když hlavní hrdina Sam říkal, že se v Evě utopí, z toho sem fakt rostla.
Druhý co mi na příběhu vadilo, ale ve finále to vlastně vada na knize nebyla, byla Eva a její nejlepší přítel Robert. Ze začátku se jevili jako skvělá dvojka, ale časem mi začalo jejich dětinský chování lézt fakt na nervy a vřelo to. Na druhou stranu, jak jsem psala, že to vada nebyla, tak je to z toho důvodu, že si myslím, že je dobře, když kniha ve vás dokáže vyvolat emoce.
Ve mě to bylo naštvaní, pak také vzrušení a nakonec i smutek, který se mi dostal pod kůži. Nebudu vám prozrazovat proč, ale ty části, které byli plné smutku, jsou na celé té knize nejlepší.

V tomto příběhu je spousta postav, ke kterým jsem si našla vztah, ale taky pár, který mi opravdu nesedly a ze všech nejvíc asi Evina matka. A co se týká našich hlavních postav, tak i jejich vztah se mi líbil, byť mi přišel malinko hrr, ale chemie mezi nimi fungovala skvěle.

Celkově se mi kniha líbila opravdu hodně i přes výše uvedené výtky. A s radostí vám ji můžu doporučit.

23.02.2024 4 z 5


Jejich příběh Jejich příběh Jitka Prokšová

Od autorky jsem přečetla již knihu Hranice návratů, kde šlo o sbírku povídek. Některé povídky byly skvělé a některé mi přišly, že jsem je příliš nepochopila... Ale celkově jsem hodnotila nadprůměrně.
Tentokrát se ke mně dostala kniha Jejich příběh, díky knižní štafetě.

Jejich příběh by se dal zařadit do psychologického románu. Téma příběhu mě naprosto sedlo i styl vyprávění, kdy se toho ujmula sousedka a přednesla nám jejich příběh. Příběh rodiny, kde hlídala.

Prolíná se tu minulost s přítomností, kde jsou vsuvky právě zmíněné sousedky. Upřesňuje informace.

Tomuto příběhu však nedávám plný počet hvězd, protože si myslím, že si zasloužil zpracovat více do hloubky a abychom mohli lépe poznat osudy lidí, jichž se to týkalo.

18.02.2024 4 z 5


Hellbound Hellbound Theresa Black

Já knihy od této autorky miluji a prostě jsou to srdcovka a byť je tato kniha zařazena do thrilleru či psychologického románu a z mého pohledu se o thriller nejedná, já tu knihu miluji. Je to spíš takové psychologické drama.

Na téměř šest set stranách sledujeme hlavně dějovou linku mezi Mayou, hlavní hrdinkou a psychologem Jamesem. A byť je od začátku téměř jasné, jakým směrem se bude hlavní zápletka vyvíjet je kniha skvělá, čtivá a vůbec nenudí. Autorka jednoznačně totiž umí všechno hezky rozpitvat a napsat tak, aby to vše do sebe zapadlo.

Bohužel mám jednu výtku ke knize, která mi kazila dojem ze čtení a to je to, že si psycholog a Maya jednu chvíli vykají, potom týkají a takto se to pořád střídá, to bych možná ještě i vzala, ale když si v jedné větě zároveň týkají i vykají, tak to mi už opravdu lezlo na nervy. Ale to je čistě můj osobní problém a přemýšlela jsem celou dobu nad tím proč tomu tak je a vlastně do teď to nechápu...

Každopádně závěr knihy mě příliš vlastně nepřekvapil, ale na to, že by měl být stěžejní, tak mi přišel utnutý v tom nejlepším. Nevím jestli to byl záměr, abychom se sami domysleli jak to mohlo pokračovat a nebo si pro nás Terka chystá časem nějaké pokračování? Kdo ví! Každopádně doporučuji a věřím, že nebudete litovat.

18.02.2024 4 z 5


Vetřelci v našich hlavách Vetřelci v našich hlavách Daniel Pelikán

K této knize, respektive povídce jsem se dostala díky autorovi, který mi e-knihu nabídl k recenzi poté, co mě zaujala jiná recenze a za tuto možnost moc děkuji!

Tento příběh mě zaujal díky svému tématu, člověk si občas řekne, že trpí OCD, respektive já bych řekla, že možná nějakou počáteční formou trpím, ale asi hodně slabou oproti tomu, co jsem si přečetla v této knize. Nevím, jestli to takto opravdu probíhá u nemocného člověka, ale pokud ano, tak to je fakt síla a nechtěla bych to ani za nic. Mně stačí to, že několik hodin mi mozek nedá spát, dokud se nevrátím domu a nezkontroluji, že u nás nehoří...

Každopádně, námět na knihu je skvělý, ale za sebe musím říct, že zpracování ve formě rozhovoru hlavního hrdiny a OCD nebylo něco, co by mě až tolik zaujalo a vlastně i ta délka byla zbytečně až moc krátká... Spíše mě oslovil až závěr, kde je možné nahlédnout na to, jak takto nemocného člověka vnímají ostatní.

Přesto si ale myslím, že by nebylo špatné, kdyby se o této e-knize dozvědělo více lidí, aby si alespoň trochu uvědomili, jak se může cítit člověk s OCD.

18.02.2024 3 z 5


Balada pro Emily Balada pro Emily Jarmila Stráníková

Kniha Balada pro Emily je označena jako psychologický horor, ale jednoznačně zde sedí označení mysteriózní horor s psychologickými prvky.
Balada je přirovnávana k Darcy Coates a jejím strašidelným domům. Musím souhlasit, že v něčem je to svým způsobem podobné, jen s tím rozdílem, že Jarmila zvýšila laťku tím, že sem zakomponovala tři dějové linky. Třetí dějová linka je z období války a je zajímavá, protože je kniha inspirovaná skutečným příběhem a doplňuje tedy nějaké informace, ale mně sem přišla až taková přespříliš.
Nejvíce mě okouzlila linka, která se odehrává, když byla Kamila malá, byla strašidelná, bláznivá, byla svá.
Linka ze současnosti mně asi až tolik nebavila, respektive bavil mě začátek, kde se vše odhaluje, ale jakmile víme o co přesně jde, už je to takové stereotypní a zbytečně zdlouhavé a dle mě to poté ubírá na atmosféře a spádu.
Co mi ale nejvíc asi přišlo nevěrohodné je ta uspěchaná část mezi hlavními hrdiny. Bylo to rychlé, bez chemie.

Celkově ale musím zhodnotit, že je kniha čtivá, díky třem dějovým linkám originální. V knize je také několik úžasných ilustrací od Jirky Dvorského, které skvěle doplňují příběh a jsem velice ráda, že tam jsou, protože knihy s ilustracemi jsou prostě boží. A nesmím zapomenout na výbornou obálku.

18.02.2024 3 z 5


Následuj oheň Následuj oheň Hope Marks

Od autorky jsem četla již knihu Spoutej mě, kde byl hlavní hrdina policajt a hrdinka kleptomanka. Kniha nebyla špatná, ale erotické scény na mě byly až příliš, ale bylo slíbeno, že v další knize to tak již nebude. Tak když mě autorka oslovila, zda bych si přečetla i její novou knihu, neváhala jsem.

Příběh z prostředí hasičů? Sexy hasič s tetováním? No jéje, tomu přece nejde odolat. A tak jsem se s chutí pustila do čtení. Kniha vás okamžitě vtáhne a hlavní hrdinka Hayley a její talent na vytváření trapasů si mě získal, protože jsem se v ní okamžitě viděla. No ano, jsem taky takový nešikovný praštěný trdlo jako ona...
Nebudu kecat, takže po jedné scéně výtahem se mi o tom dokonce zdál sen. Až takhle na mě kniha zapůsobila.

Tenhle příběh je opravdu čtivý, vzrušující - erotické scény mi přišly skvělé, přirozené, ale taky je příběh dost emotivní a konec jsem probrečela. Celý závěr je totiž plný napětí a do poslední chvíle vůbec vlastně nevíte jestli to skončí dobře nebo špatně. A tak to má být.

Pokud tedy hledáte knihu, která je plná hasičů, romantiky i erotiky. Kdy si nebudete jisti jestli hlavní hrdiny obejmout nebo je kopnout, aby se konečně probraly a možná si trochu i pobrečíte, tak doporučuji tuto knihu!

18.02.2024 4 z 5


Žít s tebou Žít s tebou Antonie Nováková

Žít s tebou je volné pokračování knihy Být s tebou, ale kdo jste nečetl Být s tebou, ničemu to nevadí, protože je to příběh o jiné dvojici. Tuto knihu jsem četla ve štafetě a abych byla upřímná, hodně mě zklamala a vlastně si už téměř nedokážu představit o čem byla. A tak když mě nedávno oslovila autorka, zda bych si nechtěla přečíst volné pokračování, nebyla jsem si jistá, ale zajímalo mě, jak se s knihou tentokrát poprala. A tak jsem to zkusila a jsem ráda. Je znát, že to byla prvotina a nyní je viditelný pokrok.

Tato kniha je opět naprostá jednohubka. Čítá něco kolem 120 stran, takže zde není moc prostoru na rozepsání, ale narozdíl od první knihy jsou zde trochu popisy, dle kterých se můžeme alespoň částečně vcítit do hlavních postav.

Moc vám toho prozradit nemůžu, neboť bych vás ochudila o zážitek z příběhu, ale co vám prozradit můžu je to, že hlavní postava Aidena je pěkně napsaná a co se týče hlavní hrdinky Miy, tak nejdříve mě naštvalo, jak se v knize zachovala, ale když jsem se nad tím zamyslela, došlo mi, že se rozhodla správně.

Celkově hodnotím knihu o hvězdičku více, tudíž třemi hvězdami, protože mi sedla daleko více a budu se těšit, že se třeba dočkáme dalšího příběhu!

03.02.2024 3 z 5


Chladný král Chladný král M. V. Jírová (p)

Už jen anotace mě lákala a věřila jsem, že kniha bude perfektní. Ale to, co jsem si přečetla, na to nemám slov. Snad jen WOW.
Míša svoje psaní vyzdvihla na takovou úroveň, že je to pro mě momentálně nejlepší kniha, kterou jsem přečetla.
Je zvrhlá, je vzrušující, je temná. Je skvělá, dokonalá a je to přesně podle mého gusta.

Žít v Chladném království bych nechtěla ani kdyby mi za to měli platit. Dostat se do spáru krále nebo prince nechce opravdu žádná dívka. Na druhou stranu, pokud bych se měla stát vyvolenou prince Kardese, jo to je už věc druhá...

Hrozně oceňuji, že je kniha psaná v ich-formě z pohledu obou hlavních hrdinů. Konec zůstal pěkně otevřený. A já už se nemůžu dočkat dalšího dílu!!

Nebudu tady prozrazovat víc, než je v anotaci, abych vás nepřipravila o nevšední zážitek. Ale pokud chcete opravdu zvrhlou knihu plnou nebezpečí a vzrušení, tak sáhněte po této knize.

22.11.2023 5 z 5


Jak chutná naděje Jak chutná naděje Šárka Hieková

Jak chutná naděje je kniha z pera české autorky. Kniha je primárně pro mladé čtenářky a číst ji v době dospívání, bylo by to perfektní čtení pro mě. Teď když můj věk přesáhl trojku na začátku věku, tak musím říct, že mě příběh zasáhl daleko více. V tak krátkém příběhu se totiž skrývá tolik vážných témat, že mi z toho bylo často dost úzko. Na druhou stranu velmi oceňuji, jak se se situacemi popraly tak mladé dívky.

Adéla - takové dětství, jako si prožila ona by nemělo mít žádné dítě. Natož, aby jí dětství skončilo v nějakých dvanácti letech.

Romantické linky, ano je jich tam více jsou takové předvídatelné svým způsobem, na druhou stranu jsou pěkné a daly se očekávat, že to takto dopadne. Za mě to ale není zklamání, protože bych si to jinak ani nedovedla představit.

Nejvíc sympatická ze všech dívek mi byla asi Adéla, protože jsem s ní v hodně věcech měla mnoho společného tak vím, jak se musela cítit, co si musela vytrpět, byť u mě to nebylo až takové, ale člověk tu dívku lépe pochopí, dokáže se do ní vžít.

Myslím si, že by se tato kniha měla dostat do podvědomí více lidí. A proto vám ji rozhodně doporučuji!

25.07.2023 4 z 5


Tři malá prasátka Tři malá prasátka Alex Smith (p)

Třetí díl ze série s Robertem Kettem a musím konstatovat, že doposud nejslabší díl. Předchozí díly mě doslova učarovaly. Byly plné humoru, ale i skvělého vyšetřování a napětí.
Bylo skvělé pozorovat zda Robert najde svou manželku či nikoliv a také jeho rodinný život byl skvělý.
Jenže v tomto díle se autor zaměřil hlavně na tu linku, kde Robert hledá Billie. A přesto, že to je okamžik na který z nás většina čeká - jestli se Billie najde či nikoliv. Tak to prostě není ono. Robert je zase nezodpovědný jako vždy a nebere ohled na své děti. Tentokrát na můj vkus šel doslova přes mrtvoly a to mi k otci od dětí, které už přišly o matku bohužel nepřišlo vhod. A čekám na okamžik, až jednou bude pozdě.

Knize nejde upřít čtivost a tím, že má pouhých 270 stran, tak ji máte přelouskanou coby dup!

Ač se jedná teprve o třetí díl a před sebou jich máme ještě stále spoustu, tak jsem zvědavá, co si pro nás i nadále autor chystá.

28.05.2023 3 z 5


Umění smrti Umění smrti David Fennell

Bohužel, je tato kniha pro mě obrovské zklamání. Dle anotace se jeví, že kniha bude brutální, svižná, zkrátka naprosto thrillerovská.
Mě však kniha zklamala hned od začátku. Není v ní nic, co by mě bavilo. Jedině tak to, že má krátké kapitoly. Ale to, že kniha nesedí mně, neznamená, že je špatná! Na GR má hodnocení velice vysoké.

Na můj vkus zkrátka v knize bylo málo zaměřeno na samotné vraždy a vraha. Během krátké chvíle vždy na všechno přišli a bylo to prostě takové strohé. Bez jakýchkoliv emocí, takže jsem se nedokázala vcítit ani do role vraha, ani do role vyšetřovatelky, která s tím měla mnoho společného ale dokonce ani do role oběti, což je dost smutný, když jednou byl dokonce malý chlapec.

Podle mě to byl všechno hr, hr ať už to mám za sebou. To je můj názor. I samotné dialogy jsou hrozně strohé.

Ale abych tedy jen všechno nehanila, tak chválím obálku, díky které jsem si hlavně knihu vybrala..

31.01.2023 2 z 5


Drahá Avo Drahá Avo Ilsa Madden-Mills

Ava, mladá studentka byla na večírku Žraloků - fotbalového týmu, znásilněna. Nic si nepamatuje, vše bylo ututláno a vrací se po deseti měsících opět na stejnou školu, mezi lidi, co jí ublížili.
Musí se zde setkat nejen s nimi, ale také s jejím bývalým přítelem Chancem či Knoxem.

Na férovku říkám, že jsem čekala predvídatelný, jednoduchý děj, který se tak ale naštěstí nestal. Autorka hned od začátku začíná drsně. A celá kniha je dost o těžkých tématech jako je znásilnění, závislost na drogách, nenávisti a smrti nejbližších. Je to místy dost smutné čtení. A podezírala jsem všechny chlapy, kteří mohli Avě ublížit.

Na druhou stranu je tu opravdu krásná, zároveň ne příliš snadná romantická linka, která mě bavila.

Kniha je psaná v ich-formě z pohledu hlavních hrdinů. Avy a Knoxe. Knox se řadí mezi knižní postavy, který miluji. On je úžasný, skvělý. Ale přece jen se mi na něm celou dobu něco nezdálo, tak sem si ho raději, větší čas, držela dál od sebe.

Příběh je čtivý, někoho může dost dojmout, ale na můj vkus byl závěr takový až moc pohádkový, na to v jakém duchu byla psaná celá kniha. Mám ráda šťastné konce, o tom žádná. Ale sem se mi to až tolik nehodilo.

17.01.2023 4 z 5


Královna mrtvol Královna mrtvol Heather Herrman

Ano, ano, ano. Tuhle knihu si rozhodně musíte přečíst. Já ji miluji. Připomněla mi částečně můj nejoblíbenější seriál The Knick, kdy se operovalo při publiku a medicína byla v totálních začátkách.

Kniha plná zvratů, morbidností odehrávající se v devatenáctém století, to je přesně něco pro mě. Opravdu oceňuji prostředí patologie a taky to, že spolek vykradačů hrobů opravdu existoval.

Pro milovníky romantiky zde ovšem bude zklamání, protože romantická linka je zde totálně pohřbena. Mně to tedy nevadilo, protože jsem si užívala prvky dané doby a samostatný příběh, který měl velmi nečekaný konec, takže za to přidávám další plus.

Hlavní hrdinku Molly jsem si velice oblíbila, líbila se mi její povaha, jak si šla za svým a prosadila si to, co chtěla. To na ni opravdu oceňuji a taky to, jak se chopila práce pro svoji tetu Avu, kterou jsem si svým způsobem oblíbila. Přišla mi hrozně zajímavá její práce a tak celkově.

Kniha je opravdu velice čtivá, nejsou tam, podle mě, žádná hluchá místa a díky tomu se od knihy nedá příliš odtrhnout. A v neposlední řadě musím vychválit božskou obálku.

13.12.2022 5 z 5


Provazochodci Provazochodci Josef König

Kniha z pera českého autora mě hned od začátku zaujala a těšila jsem se, jak se bude celý příběh vyvíjet.

Po skvělém začátku bohužel však přišlo celkem brzy zklamání, kdy se na scéně objevili Francouzi a s tím i francouzské věty v české knize. Na férovku říkám, že mě to otrávilo. Omlouvám se autorovi, ale kdo má chuť číst francouzský, když tomu vůbec nerozumí? Od té doby jsem se modlila, ať je tam co nejméně těchto rozhovorů.

Jinak se mi příběh líbil, hlavně části, kdy pan Bobík opravoval byt. V tu chvíli jsem si vzpomněla na komedii Už jsme doma? s Ice Cubem.

Hlavní hrdina Karle, bych řekla, že je celkem smolař, protože není možné, aby během takové doby se mu mohlo stát tolik věcí. Na druhou stranu je ale klikař, že ze všeho dokáže snadno vybruslit.

Celkově vzato, kniha je dobrá oddechovka v které se ale místy objevují sprostá slova, takže pokud toto někomu vadí, asi to nebude to pravé pro něj. Navíc, příběh je fakt svižný, takže budete přeskakovat z jednoho děje do druhého a budete na konci. Já osobně jsem se díky tomu do příběhu nedokázala tolik vcítit.

Knížka je útlá, takže vám bude dělat společnost maximálně na jeden večer.

Doporučení: Ke čtení si nalijte sklenku vína a nechte se unést tímto příběhem.

09.12.2022 3 z 5


Dvůr temnoty Dvůr temnoty Victor Dixen

Dvůr temnoty, plný upírů, kteří neurozeným každý měsíc odebírají desátky. Fantastický svět, který si mě okamžitě získal a držel po celou dobu.
Kniha má nejen krásnou obálku, ale taky obsahuje mapu a ukázku menu pro lidi a pro upíry, krásný zpestření.

Autor to vymyslel parádně, hned vás vtrhne do akce a po celou dobu se něco děje. Je fakt, že ke konci už toho byla hodně, ale mně osobně to vůbec nevadilo, říkala jsem si, že by to byl pak až moc sladký konec, který by mi k tomu úplně nesedl.

Hlavní hrdinka Johana je neurozená a po vyvraždění její rodiny se rozhodne, že se pomstí. Díky shodě okolností se jí podaří dostat se do školy pro šlechtice, protože se začne vydávat jako Diana - mladá šlechtična a bude tak královou schovankou. A získá tak možnost se k němu dostat. Zde byl tedy moment, kdy jsem si říkala, jak je možné, že nikdo nepřišel na to, že to není ona a stále mi to vrtá hlavou.

Johana mi byla sympatická po celou dobu, byť se její charakter změnil s vývojem děje a stala se z ní chladná dívka, která jde přes mrtvoly.

Její kamarádka Naoko se mi taky moc líbila a její tajemství, které skrývá mi přišlo zajímavé a připomněla mi to jeden horor, ale už nevím jaký. Říkám si, jestli toto tajemství bude pak více vysvětleno v dalším díle, protože by mě to i celkem zajímalo :).

Romantická linka tam sice trochu byla, ale pro milovníka romantiky to asi nebude úplně to pravé.

Každopádně knihu rozhodně doporučuji těm, kteří milují upíry a jejich svět a už se těším na další díl!

25.11.2022 5 z 5


Nesnáze českých sexbytostí Nesnáze českých sexbytostí Michal Ježek

Přiznám se, že by mě kniha podle obálky normálně nezaujala, tak jsem moc ráda, že se ke mně kniha dostala.

Jenže to by byla opravdu chyba, kdyby mě minula. Musím podotknout, že tuto humornou knihu jsem přečetla za krásný dvě hodiny!! A zhruba první polovinu knihy jsem se fakt řezala smíchy. Ta druhá polovina se pak uklidnila, nebyla až tolik vtipná, přesto tam byly fakt situace, který byly k zasmání.

O čem tedy kniha je? Hanako, třicátnice - tedy vrstevnice jako já, tím pádem mi byla její osoba blízká, se po přemluvení kamarádky rozhodne zúčastnit akce - rychlorande.
10 účastníků, na každého 5 minut, protože za 5 minut poznáte, jestli chcete s tím člověkem strávit celý život.

Každá kapitola se věnuje každému 5ti minutovému seznámení zvlášť. Máme tedy možnost poznat každého účastníka této akce a soucítit s Hanako.
Hanako se totiž rozhodla pro svoji strategii, každého muže se zeptá na největší tajemství, které nikdy nikomu neřekli.
Přiznávám, že být v její situaci, neudržela bych se jako ona. Nevím jestli bych měla se smát nebo brečet nebo utéct, protože některé historky, co se dozvěděla, fakt staly za to.

Potom, co skončí tato akce, se kniha změní a nakoukneme do běžného života Hanako. Zjistíme, že ona je fakt magnet na trapasy. Třeba když jde na první rande s Adamem, očekává, že půjde tancovat, obleče se do úhledných šatů a nakonec přijde.... To vám rozhodně neprozradím, protože byste přišli fakt o skvělou scénu. A takových tam je rozhodně více. Tak šup si to přečíst.

Dočkáme se zde samozřejmě i romantické linky. Konec je ale na můj vkus až moc urychlený, možná by pár kapitol ještě neuškodilo. Přesto ji hrozně ráda budu doporučovat dále!

06.11.2022 4 z 5


Temné osudy Temné osudy M. V. Jírová (p)

Kniha Temné osudy je druhý díl z trilogie Mizení.

Tento díl je úplně jiný než ten první. Narozdíl od toho prvního, je zde všechno hezky vysvětlené a já konečně dostala odpovědi na všechny otázky, které jsem si pokládala během čtení toho prvního dílu.
Takže pokud se chystáte na tuto sérii a budete si říkat, že knihu Mizení moc nechápete, pusťte se rovnou do této knihy a budete mít jasno a nebudete tolik zmatení.

V této knize je vidět, že se Míša hezky vypsala. Kniha je opravdu krásně propracovaná a Míša nám vytvořila krásný fantasy svět plný krvavých, vlkodlaků, Času, Destiny aj. Taky je zde spousta akce, takže se během čtení nebudete nudit a budete si říkat, co všechno se ještě přihodí.

Díky tomu, že je zde všechno vysvětleno, pochopíme tedy jednání Mischell, proč přelétávala od Sama k Benovi. Najednou už nám nepřijde jako nerozhodná nadržená holka, ale najdeme i pochopení.

Na scéně se ovšem objeví i třetí muž a to Gerys. Sympaťák, kterého jsem si hned zamilovala a kdybych si měla vybrat, bude to určitě on. A jak se nakonec rozhodla Mischell mezi těmi třemi muži?

Už teď jsem zvědavá, co nám přinese závěrečný díl.

"Ponořená do snu jsem se vzdalovala realitě a zapomínala, jak moc nás může naše mysl ošálit. Jak moc nám může dát svobody, stejně jako nás může uvěznit ve své vlastní hlavě."

04.11.2022 4 z 5


Zlý pes Zlý pes Alex Smith (p)

Kniha Zlý pes je druhý díl ze série Šéfinspektor Robert Kett. Kdo četl Doručovatelky, tak ví nějak co už čekat. Kdo ne, tak myslím, že úplně nevadí, když začnete tímto dílem, ale za sebe doporučuji začít prvním dílem a užít si to celý pořádně.

Když je na norfolkském venkově brutálně zavražděna mladá žena, místní z vraždy viní
Černého Ďasa – mytického divokého psa. Má to však háček: podle ran na jejím těle ženu nezabilo zvíře.

Velmi originální námět, který jsem nečekala a překvapil mě. Na jednu stranu super, ale na druhou stranu když si představím, co to bylo za zvrácenost, tak je mi špatně.
Napětí postupně graduje, což je fakt skvělý. Opět se ale musím pozastavit nad tím, jak je Robert nezodpovědný. Jedná na vlastní pěst, ještě není zotavený z posledního vyšetřování a už si hraje na Chucka Norrise . A přitom má ještě ke všemu doma dcery, které na něho čekají. Taky si myslím, že by nebylo na škodu, kdyby zahodil svou ješitnost a strávil nějaký čas u psychologa a nebojkotoval ho.

I v tomto díle budete koukat na plno zvratů, brutální, nechutné vraždy a užívat si humor Roberta a hlavně jeho dcerek, s kterýma není občas lehké vyjít, obzvlášť když je na ně Robert sám. Zmizení jeho manželky Billie stále není vyřešeno a mě už to úplně drásá nervy pomalu víc než Robertovy. Teď jen čekat než vyjde zbytek série...

Milovníkům thrillerů ze srdce tuto knihu doporučuji, určitě nesáhnete vedle a hned si Roberta s jeho rodinou oblíbíte.

27.10.2022 5 z 5