Umění smrti

Umění smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496984/bmid_umeni-smrti-GRN-496984.jpg 4 54 19

Nejnovější londýnská umělecká výstava je skutečně zabijácká… Undergroundový umělec zanechá přímo na Trafalgarském náměstí tři skleněné vitríny obsahující morbidní umělecká díla: mrtvoly tří bezdomovců. Umělec přislíbil, že další díla budou následovat a tak nově povýšená detektiv inspektorka Grace Archerová a její uštěpačný detektiv seržant Harry Quinn musejí závodit s časem a objevit stopy, které po sobě vychytralý vrah zanechal. Když se u dalších londýnských památek objeví další vystavená těla, která vrah navíc živě vysílá přímo na sociálních sítích, honba za zabijákem nabírá na obrátkách. Když však Archerová zjistí, že by vraha mohla mít blíž, než kdy tušila, uvědomí si, že se zaměřil přímo na ni… Vytváří mistrovské dílo a ona se má stát hlavní hvězdou jeho sbírky.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Art of Death , 2021


více info...

Přidat komentář

beruska
06.04.2024 4 z 5

Tak tato kniha je jen pro otrlé !! Tolik mrtvol, násilí....
Kdo je vrahem jsem uhodla...
Myslím, že kdo má rád napětí, může se mu kniha líbit...
Za mne 4 * :) ...

Magdalenkačte
16.02.2024 3 z 5

V Londýně se pohybuje šílený vrah a zastavit ho musí inspektorka Grace Archerová.

Když Grace nastupuje do nové funkce u policie je jí nahlášen nález tři skleněných vitrín s mrtvými těly bezdomovců. To “dílo je tak šílené a bohužel rychle zafunguje on-line svět a na internetu se fotky a videa nálezu šíři, jak lavina. Pachatel se staví do role umělce, zvraceného umělce.

Grace společně se svým týmem postupně odhaluje motiv, ale brzy se objeví další děsivý výtvor vraha. Je potřeba jednat rychle, aby mrtvých nepřibývalo.

Můj názor: motiv vraha byl neobvyklý, ale já, která většinou pachatele netipuji, jsem ho v této knize cca v půlce odhalila. Moc jsem nepochopila minulost Grace, protože je v knize opatrně naznačována a já si pořad říkala, jestli toto není druhy díl ze série. Není.
Příběh je vystaven na tom, kolik informaci o sobě lidé zveřejňují na internetu a jak je snadné tyto informace zneužít.

Byl to za mě spíš průměr a tak dávám 3/5.


MisakCZE
29.12.2023 3 z 5

Povedená poctivá detektivka.
Pachatele jsem odhalil asi v polovině knížky, což mě ochudilo o závěrečný wow efekt, nicméně na zážitku z četby to nijak neubralo.

lucie2371
15.11.2023 5 z 5

Pěkný thriller ačkoli jsem se občas ztrácela v množství jmen.

Rosse
22.08.2023 4 z 5

Od knihy jsem měla velká očekávání. Bohužel zhruba v polovině knihy začala má pozornost upadat a já si přála, aby příběh nabral stejné tempo jako měl ze začátku.

Naopak blíže ke konci byla kniha skvělá a tak trochu si závěrem vylepšila celkové "skóre". Hltala jsem stránku za stránkou a užívala si autorův styl psaní.

Postavy byly dobře propracované. Každý měl svůj vlastní charakter a životní příběh.

Co mě hodě zklamalo byl fakt, že se autor nevěnoval rozboru záporné postavy. Chybělo mi zde více kapitol z pohledu onoho "umělce".
Věřím, že by se pak čtenář do příběhu více ponořil a hlavně by společně s hlavními hrdiny prožíval celé to "honění za podezřelými".

Suma sumárum - kniha rozhodně svým dějem zaujme, ale neřekla bych, že se jedná o dílo, které by předčilo jiné zajímavější thrillery/detektivky. Otázkou také je jestli se v záplavě těch lepších thrillerů neztratí. Původně jsem knihu hodnotila 4 hvězdičkami, ale nechala jsem si to uležet v hlavě a dávám nakonec 3,5 hvězdičky.

Knihu hodnotím jako slušný průměr, který neurazí. Věřím, že čtenáře si určitě najde, ať už dnes nebo jak bude plynout čas. :-)

Violeta50
07.08.2023 3 z 5

Kniha byla ve finále poměrně čtivá, jediné co bych jí vytkla byla jména. Ačkoli jsem jim četla pár dní byla jsem občas ztracená a musela listovat zpět. Další co jsem asi úplně nepochopila byla spojitost prvních vražd s vrahovým stylem vyhledávání obětí. Možná jen můj mozek nechápe.

martina2540
28.07.2023 4 z 5

Kniha se mi líbila, byla hodně čtivá. Na druhou stranu jsem se úplně ztratila ve jménech a tím, jak jsem knihu četla 2 týdny , jsem se v nich ani nezorientovala. Konec jsem moc nepochopila, i když vraha jsem odhalila správně.

čef
11.07.2023 5 z 5

Tak jsem se zase jednou toulal ulicemi trochu mně známého centra Londýna. Zvrhlý vrah zde pořádá své potrhlé výstavy mrtvol a někde jsou připraveni další do těchto nechutných expozic. Hlavní hrdinka již dříve zažila únos, v týmu a rodině má stále co řešit a teď má z toho všeho hlavu v pejru. Jak se s tím vším asi popere? Policie tedy má co dělat a my čtenáři, co s napětím číst.

Didi15
10.07.2023 3 z 5

Vraha jsem uhodla v prvním momentě ,co se tam objevil. Námět dobrý ,ale přišlo mi to všechno takové uspěchané ,vůbec nic nebylo rozepsané ,takže se toho člověk moc nedozvěděl. A bez Klary bych se fakt obešla.

Olous1
09.07.2023 5 z 5

Trochu jsem se bála, že to bude nuda,ale jsem mile překvapena. Vůbec to nebylo špatné. Četla utíkala a najednou jsem byla na konci. Zajímavý námět a konec opravdu překvapil. Pachatel mě překvapil,toho jsem vůbec neuhodla. Za mě doporučuji,95%.

šipek
08.06.2023 4 z 5

Na plný počet hvězdiček to za mě nebylo, ale téma nebylo vůbec špatné. Nějak poslední dobou je to samý sériový vrah. Myslím, že hodnocení této knihy bude mít stoupající tendenci.

alzbeta4340
04.06.2023 3 z 5

Jedna z detektivek, ve kterých nás pachatel ohromuje svými spektakulárními zločiny, aniž by bylo nějakým způsobem vysvětleno, jak je vlastně dotyčný provedl. Přestože se děj čte docela dobře, mám proto pocit, že je docela odbytý.

Ivulka432
02.05.2023 5 z 5

Mně se knížka líbila, i když musím přiznat, že jsem se ze začátku ztrácela ve jménech! Jinak příběh neotřelý a vyšetřování svižné. Doporučuji - 4,5*

Duchoslp
03.04.2023 4 z 5

Grace je chytrá a ambiciózní vyšetřovatelka, která se jen tak nenechá odradit. Díky svému týmu rozpletá případ tajemného umělce. Vrah je blíž než se může zdát. Doufám, že můžeme čekat další díl

ELENtheKNIHOMOL
13.02.2023 5 z 5

Umění smrti je skvělým začátkem nové krimi série. Pokud vás zajímá téma sériových vrahů, tak na tohoto spisovatele je třeba si dát pozor.
Umění může mít mnoho podob.A tento "umělec" se ho rozhodl uchopit z té nejděsivější perspektivy.
Máme tu zabijáka,jehož už první počin z něj dělá sériového vraha a jako každý sériový vrah chce, aby ho lidé ocenili za to, co dělá. Touží po slávě a uznání, proto své oběti živě natáčí a jejich utrpení sdílí na soc.sítích, kde si již získal své příznivce a chce ukázat více ze své práce.
Sledujeme tu vyšetřovací dvojici Grace Archerovou a Harryho Quinna, kteří čelí sadistickému vrahovi a z jeho dopadení se stává závod s časem.
Příběh je napínavý, kapitoly krátké a velké množství dialogů udržuje tempo vyprávění. Hlavní dvojici jsem si hned oblíbila, oba jsou velmi sympatičtí.Každý z nich si ve své minulosti prošel něčím strašným- ano,toto bývá v krimi thrillerech už hodně klišoidní- ale Fennell o tom nepíše nějak podrobně, takže tady mně to nevadilo. Vedlejší postavy vyšetřovacího týmu jsou také dobře představeny.Je to zajímavá směsice postav a dobrý základ pro sérii.
Na stránkách této knihy najdete několik dobrých zvratů, nepolevující napětí a hodně obětí, takže oceníte, tak jako já, mapu lokací na začátku knihy.

Petronela16
06.02.2023 4 z 5

Samozrejme, že som brala do úvahy anotacie na knihu, ale niekedy je to vlastne nepodstatné.Začitavalo sa mi málinko horšie, ale potom to už išlo.Jasné, že som sa niekedy pristihla, že niektoré kapitoly ma nebavia a sú zbytočne, ale čím viac so blížil koniec, tym viac ma to už bavilo.Prispeli k tomu aj kratke kapitoly, takže postupom deja ma to už veľmi bavilo. Určite ešte od autora nieco skusim.

agnes25
02.02.2023 5 z 5

Nechápu, tak nízké hodnocení. Mě se kniha líbila, neotřelé téma, svižný děj, sympatická hlavní hrdinka a překvapivý konec. Vše, co má mít dobrá detektivka. Já knihu určitě doporučuji.

renulka16
31.01.2023 2 z 5

Bohužel, je tato kniha pro mě obrovské zklamání. Dle anotace se jeví, že kniha bude brutální, svižná, zkrátka naprosto thrillerovská.
Mě však kniha zklamala hned od začátku. Není v ní nic, co by mě bavilo. Jedině tak to, že má krátké kapitoly. Ale to, že kniha nesedí mně, neznamená, že je špatná! Na GR má hodnocení velice vysoké.

Na můj vkus zkrátka v knize bylo málo zaměřeno na samotné vraždy a vraha. Během krátké chvíle vždy na všechno přišli a bylo to prostě takové strohé. Bez jakýchkoliv emocí, takže jsem se nedokázala vcítit ani do role vraha, ani do role vyšetřovatelky, která s tím měla mnoho společného ale dokonce ani do role oběti, což je dost smutný, když jednou byl dokonce malý chlapec.

Podle mě to byl všechno hr, hr ať už to mám za sebou. To je můj názor. I samotné dialogy jsou hrozně strohé.

Ale abych tedy jen všechno nehanila, tak chválím obálku, díky které jsem si hlavně knihu vybrala..

@pribehyodjany
23.12.2022 3 z 5

Při čtení jsem si několikrát vzpomněla na detektivní seriály v televizi, kdy za hodinu stihnete zjistit, kdo umřel, projít několik výslechů a forenzních stop a na konci se sám vrah dozná.

Tady je to přesně takové, nejde se v ničemu moc do hloubky, ale příběh je svižný, napsaný krátkými větami s hodně dialogy. Nikde děj nestojí, i když druhá třetina byla trochu slabší, než konec a začátek. Nečekejte žádné složité důkazy, tisíc odboček a slepých cest ani sofistikovaného vraha. Je to poměrně přímočaré a já se bohužel žádného velkého překvapení nedočkala a vraha jsem odhadla velice brzy. Anotace slibuje využití sociálních sítí a ano, asi jednou jsem se zarazila a říkala si, jak je vlastně používám já, ale jinak si myslím, že mohli být využity ještě mnohem více.

Hlavní detektiv Archerová je poměrně sympatická, bohužel stejně jako její kolega, mají oba temnou minulost, což mi připadá v detektivkách už velmi ohrané klišé. Co bych z knihy klidně celé vynechala je linka/vztah Archerové s jejím dědečkem, která mě nebavila, jejich rozhovory byly jak přes kopírák a často akorát brzdily běh vyšetřování.

Autorovy knížky

2022  77%Umění smrti

Kniha Umění smrti je v

Právě čtených1x
Přečtených60x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených2x
Knihotéce92x
Chystám se číst61x
Chci si koupit10x
dalších seznamech2x