Chladný král

Chladný král https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515233/bmid_chladny-kral-6me-515233.jpg 4 142 52

Mladá dívka Mesilie žije v Chladném království plném zvrhlostí, násilí a vražd. Doposud unikala pozornosti jejich krutého krále, kterého není radno zaujmout, pokud nechcete, aby si na vás ukojil své zvrácené představy. Bohužel její vzpurná povaha k sobě nakonec přiláká jeho syna, prince Kardese, jenž jí dá pocítit na vlastní kůži, že nenávist nemá daleko k lásce. Odolá Mesilie princově temné vůli a zachrání si život? „Všechny se dobrovolně odevzdaly do mé smrtelné náruče, až na ni. Její vzdor upoutal mou pozornost, a teď si ji vezmu KOUSEK po KOUSKU!"... celý text

Přidat komentář

ladyel
19.04.2024 4 z 5

Nemám moc rada erotické romány. Resp. nevyhľadávam ich. S pojmom darkromance som sa prvýkrát stretla minulý rok a poviem vám, žáner ma očaril.
Ale darkromance erotika? Tak to je už o inom. Je pravda, že si človek musí najprv zvyknúť na to množstvo ero pasáží, ale tá celková atmosféra, tak tá ozaj stojí za to.
Tiež som na začiatku čítania gúľala očami, že kedy už bude akcia, veď oni sa len cmulkajú, ale postupne ma príbeh tak pohltil, že mi to prestalo vadiť. Dostala ma tá chémia, ktorou bol Chladný král nabitý.

Kniha bola celkovo veľmi 'čtivá', našlo sa síce pár hluchých, resp. opakujúcich sa miest, ale dalo sa to zvládnuť.
Páčil sa mi aj svet, ktorý autorka vytvorila.
Svet, v ktorom sa z ľudí stávajú monštrá a z monštier ľudia. Ale či by som v ňom zvládla žiť, to asi nie..

Pevne verím, že toto bola len ochutnávka a že celý potenciál príbehu sa naplno rozbehne v druhej časti, mám ešte veľa otázok nezodpovedaných.

Ďakujem za spoločné čítanie baby.

Ála1968
11.04.2024 4 z 5

Bylo to super, přestože já vůbec fantasy nečtu,tohle se mi líbilo.Už se těším na další díl,tak snad nebudeme čekat dlouho


Proveju
30.03.2024 5 z 5

Joooo, tak to bylo něco... Uf, uf, podobnou knihu jsem nikdy nečetla a musím uznat, že autorka je velice šikovná, jestli tohle spojení není tedy nějak divný. Jen ten konec mě trochu vyvedl z míry.

Salvatoreanne
24.03.2024 5 z 5

Velice povedená dark romance.... Na slovenskou autorku opravdu skvěle ... Začátek je dost unáhleným ale stručný . Autorka dává velký prostor dvoum hlavním postavám ... Někdy ale hodně zaostávají ale to je na názoru ... Těším se na další díl a doufám že vyjde brzy

Matri
20.03.2024 4 z 5

"Nenávist je jen malý krůček od lásky, protože oba city spaluje stejně silná vášeň."

Opäť celkom príjemné prekvapenie, ktoré mi ponúkla táto temná dark démonská fantasy.
Kardes ma bavil. Autorke sa podarilo za mňa pomerne krásne vystihnúť jeho prerod a prebúdzajúce sa city voči Mesilie. Pokým ju nestretol, snažil sa zavďačiť svojmu otcovi, bol krutý a bezohľadný. Avšak milá, nevinná, trošku vzpurná Mesilie ho pomaly začala nevedomky meniť.
Výhrady mám však určite k Mesilie. Tak naivné dievča, ktoré si absolútne nestojí za svojím, abnormálne poddajná, prišla mi aj dosť nevďačná (najmä jej chovanie k jej kamarátke Kirry).
Námet sa mi určite páčil a kniha sa čítala úplne sama. Záver bol opäť jeden z tých, ktorý vyžaduje pokračovanie, takže verím sa ho čoskoro dočkáme!
Hodnotím 4,5*

"V té chvíli jsem věděl, že je se mnou něco špatně.
Moje změna byla nejspíš větší, než jsem si byl ochotný přiznat a dívka, která se mi právě odevzdala do posledního kousku sebe samé, se mohla hravě stát mou největší slabinou."

lucie.svobodova
11.03.2024 5 z 5

Jelikož postupně přicházím na chuť fantasy a erotice, po všech těch thrillerech a detektivkách, které čtu dlouhé roky, sáhla jsem po Chladném králi. Protože Fantasy Darkromance? Na to se musím mrknout! Kdo by si nechtěl rozšířit rozhled napříč knižním světem, že jo?

Míša má poutavý styl psaní, určitě je knížka čtivá a i přesto, že s tímto žánrem teprve začínám a celkově mu přicházím postupně na chuť, moc mě zaujala a sáhnu jistě i po pokračování, to si totiž nemohu nechat ujít!

Autorka nás v úvodu seznamuje s “jejím světem. Nacházíme se v budoucnosti, ale vládce život vrátí o míle do minulosti. Vládne mu krutý král Krenus, který si podmanil řadu zemí. A životu ve své zemi nastavil jasně daná pravidla Představte si, že například nesmíte u sebe mít elektroniku, nosit spodní prádlo a nebo používat jako žena hygienické pomůcky zpět do minulosti, kdy žena byla jen objektem touhy a měla jasně dané své postavení, které nebylo jistě lichotivé.

Příběh je vyprávěn z pohledu hlavní hrdinky Mesilie a některé části i z pohledu Kardese, místního prince, který si jde za tím, co chce.
Mesilie je klasická “puberťačka - paličatá a se svým názorem. Jak se jí asi žije v takovém světě, kde jsou jasně daná pravidla? Dodržuje je? Nebo se pravidlům brání nebo dokonce staví proti nim?
Kardes - krutý a chladný princ, anebo je to tak trochu jinak? Budete ho nenávidět nebo milovat? Dominantní, krásný a zahalený tajemstvím. Ale jakým?
A co má v plánu krutý král Krenus?

Znáte takový ten pocit, který balancuje na hranici lásky a nenávisti? Tak i ten tady nalezneme. A o neuvěřitelné touze ani nemluvím !

Fantasy část mi vyrazila dech, ale nic z ní nebudu prozrazovat, ať si ten wow efekt užijete v plné parádě.

Ale jinak Chcete příběh v neobyčejném světě, protkaný nějakou tou vraždou, zvrhlostí a plnou dávkou elektrizující erotiky? Chcete se červenat?
Mesilie a Kardes na vás čekají
A upozorněte partnery, že budete dost možná náruživější než normálně

„Smyslnost je zbraň, kterou jen stěží přebijete slušností. A vášeň válka, která se nedá vyhrát prosbami.“

„Omluvy a prosby patří do postele.

TerkinKnižnySve
10.03.2024 3 z 5

M.V. Jírová - Chladný král


Počet strán: 282
Vydavateľstvo: #nakladatelstvinovaforma
Žáner : #fantasy #erotika

Pri tejto knihe musim trosku pouvažovať nad recenziou.

Priznám sa, že dark romance som čítala len Rinu Kent a tá sa mi páčila asi, že bola z nášho storočia.

Samozrejme s Chladným kráľom sa to nedá porovnať, nie len, že sme v budúcnosti, ktorá sa kôli nejakej vojne prepadla do roku 0.

Kráľ, ktoré je totálne chlípne prasa, nastavil novú dobu - dobu kráľov, služobných a poddaných, kde žena je len produktom sexu a zhyralosti, kde nemôžu mat ani len vložky

Máme tu Mesilie, dievča, ktoré je šikovne vo všetkých ohľadoch, trošku rebel a trošku snílek a neskôr strašne urevanu osobu, ktorá mi liezla na nervy

Kardes- temný princ, ktorého som zo začiatku nenávidela, bral si čo sa mu chcelo a ako sa mu chcelo ale postupne sa z neho stal veľmi obetavý a silný jedinec, ktorý si pôjde za svojím!

Prvá polka má príliš nebavila skákali sme od jednej udalosti k druhej ale druhá polka knihy, to už bola riadna dávka Fantasy!

Veľa veci sa vysvetlilo, no i napriek tomu veľa vecí ostalo skrytých a ten koniec?

No to som si myslela, že dostanem mŕtvicu! Konečne dychtivo čítam, čakám a bum - pokračovanie v druhej knihe

Za štafetu ďakujem @moniska_rada_cte a za #spolocnecitaniesniky Nika Vachová a dievčatam Lucia Tomková Zuzana Žužu Dobiasova Nika Strumienská a za knihu autorke

Štafeta č. 149
Kniha č. 55/2024

#recenzieTerka #kniznizavislaci #kniznarecenzia #kniznastafeta #skbookstagram #podporujemeceskeautory #spolocnecitanie #chladnykral #mvjirovaautor

Obsah:

Mladá dívka Mesilie žije v Chladném království plném zvrhlostí, násilí a vražd. Doposud unikala pozornosti jejich krutého krále, kterého není radno zaujmout, pokud nechcete, aby si na vás ukojil své zvrácené představy. Bohužel její vzpurná povaha k sobě nakonec přiláká jeho syna, prince Kardese, jenž jí dá pocítit na vlastní kůži, že nenávist nemá daleko k lásce. Odolá Mesilie princově temné vůli a zachrání si život?

„Všechny se dobrovolně odevzdaly do mé smrtelné náruče, až na ni. Její vzdor upoutal mou pozornost, a teď si ji vezmu KOUSEK po KOUSKU!"

recenzienika657
09.03.2024 4 z 5

#chladnykral m.j. jírová Nakladatelství Solis

Myslíte si, že láska prekoná všetko? Je schopná zmeniť "človeka"?

Mesilie je dievčaťom z nižších vrstiev a predsa niečím zaujme Kardesa, ktorý je princom a doslova sa hrá a berie si všetko. Kardes je tvrdý, chladný k čomu ho viedol jeho otec - kráľ. Kráľové nové a hriešne zákony mi pili krv a čudujem sa, že mu to prechádza.
Začiatok mi prišiel povrchný. Nehovorím, že nebolo zaujímavé sledovať Kardesa a Mesilie, ale chýbalo mi tam to niečo, čím by som si obľúbila ich postavy. Na druhej strane som ich ani nenávidela, preto píšem, že začiatok bol neutrál. Autorka v strede knihy zaradila jednotku a my sme sa pohli neuveriteľnou rýchlosťou vpred. Prehĺbili sa konečne vťahy, dostala som Kardesove kapitoly, ktoré ma bavili oveľa viac než Mesiline.
Čo sa mi nepáčilo bolo priveľa intímnych stretnutí, ktoré brzdili dej a to zajímavé, napínavé.
Autorkin štýl je veľmi čtivý a keď sa zahryznete, číta sa jedna radosť. Chladný kráľ je prvá časť a to zaujímavé ešte len začína.

Ďakujem babám, ktoré somnou čitali. Terkin Knižný Svet
Zuzana Žužu Dobiasova
Lucia Tomková Lucie Svobodová

#darkromance #darkromancebooks #vydavatelstvosolis #erotickeknihy #demon #bookstagramsk #recenzianika #spolupracasnikou

oresvo
22.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Moje první fantasy a jako bomba.
Je to erotický fantasy román. Rozhodně to není pro jemné duše typu červená knihovna.
Ale jako bavilo mě to od začátku až do konce. Az na konci jsem zjistila, že to má i pokračování. Tak šup sem s ním .
Přiběh je sice v daleké budoucnosti ale jako by se člověk vrátil do středověku, Mes je dajn , sice u všeho hned vzdychá, ale libila se mi. Kardas je démon. Ale vlastně je mi taky sympatický tím , že dokáže mít rád i někoho jiného než jen sám sebe .
Moc se mi líbilo, že se střídají pohledy Mes, Kardase a krále.
Už hodně dlouho mě knižka tak nebavila.

Katellinka
13.02.2024 5 z 5

Narazila jsem na autorku náhodou a zatím jsem četla pouze tuhle knihu, ale můžu ji všemi deseti doporučit.

Tahle kniha ovšem není pro každého, ale kdo má rád zvrácenosti tak se v tom najde. Věta ,,Omluvy a prosby patří do postele." hovoří za vše. <3

Podle mě se sice příběh mohl trochu více rozvést. Kniha za mě mohla mít více stránek, ale i tak jsem nadšená a přečetla jsem to za jeden den.

Taky doufám, že bude více rozebraný Kardes v dalším díle. Je tam ještě dost prostoru pro vysvětlení určitých věcí, ale miluji ho. Zbožňuji jeho zvrácenou stránku.

marie0412
11.02.2024 5 z 5

Tak jsem tento skvost konečně dočetla. Ze začátku mi nebyl příliš po chuti ale později jsem se do něj zamilovala a naprosto ho zbožňuji. Velká poklona autorce za úžasné dílo. Celý děj je skvěle promyšlený a postavy bravurně napsané. Už se moc těším na pokračování

Babu150
28.01.2024 5 z 5

Moje první dark romance.
Mesilie zažije spousta zvláštních situací. Princ zjistí, že neposlechla příkazy krále. Dává jí to patřičně sežrat. Dostane se do těžkých situací. Spousty erotických scén. Jsem zvědavá na pokračování.

Linea
16.01.2024 5 z 5

Dokonalé! Zamilovala jsem se do celého příběhu a užila si s očekáváním každičkou stránku. Toto je něco, co by měla číst každá žena. Příběh se čte takřka sám. Velké uznání pro autorku. Erotika zde byla velmi temná. Místy na mě příliš temná, ale to nemění nic na tom, jak bravurně autorka pracuje s dějem. Od nenávisti k lásce je mé oblíbené téma. Autorka psala erotické scény do detailu. Bylo skvělé prožívat s Mes a Kardesem jejich cestu. Příběh jsem si užila a mohu doporučit!

KajinaH722
15.01.2024 5 z 5

Miluju tento typ knížky,kde je to temné, zvrácené a napínavé. Dark romance od české spisovatelky čtu poprvé a ne naposledy. Čtení jsem si opravdu užila a do knihy se zamilovala. Nedalo se od knížky odtrhnout, takže když jsem měla chvilku čas, tak jsem musela dál číst. Ta temná touha a chemie co z nich vyčnívala se nedala přehlédnout až jsem se s nimi spojila. Měla jsem snad po celou dobu motýlky v břiše. Z nenávisti k lásce. Konec jsem trochu předvídala, že se to nějak zvrtne. No nebudu lhát, už teď bych potřebovala další díl :D
Děkuju za autorce za skvělou knížku, protože už teď se nemohu dočkat dalšího dílu. Autorka se tak stala mou oblíbenou. :)

VeraKlemsova
14.01.2024 5 z 5

Milé překvapení, že takovou knihu napsala česká autorka

MoraTriss
01.01.2024 5 z 5

Kniha je určitě pro starší a hlavně pro ty, kteří si užijí hezky žhavé čtení a nejsou příliš nároční. Příběh je spíše pro ženy a vsadím se, že princ Kardes dokáže okouzlit každou! Hrdinové mi byli sympatičtí, příběh hezky plynul a autorky styl se hezky četl. Takže pokud máte rádi přímo pekelné fantasy a divokou erotiku, nemohu více než doporučit.

KristýnaVR
23.12.2023 5 z 5

WOW Né teď jako vážně moje první přečtená kniha dark romance od české autorky. Ze začátku, jsem nevěděla co čekat, svět v nimž Mesilie žije mi přišel dost zvrácený a nešlo mi se popravdě začíst, ale jakmile se na scéně objevil Kardes? Nóó holky rychle se to zvrtlo.Je zvrhlý, tajemný, krutý ale i jeho černé srdce díky Mes roztálo. Nebudu tu spoilerovat přeci jen je kniha stále mezi novinkami. Ale jedno vám řeknu pokud MILUJETE dark romanci ve které je opravdu velmi sexu dosti popsaného, ale i zvráceného zvěrstva přičemž si říkáte to je hnus, jako vážně, je mi z toho zle apod.. + fantasy svět, tak tato kniha je pro vás. Jednoduše řečeno pro ty co se nebojí odhalit v sobě tu tajemnou stranu.

LudmilkaPoláčk.
22.12.2023 5 z 5

Nejlepší Dark Romance na české scéně.
Dostala jsem na doporučení od kamarádky že tohle musím číst.
Moje nejlepší česká erotická kniha.
Už se nemůžu dočkat pokračování. !!!
Zdravím autorku.

Kekab
20.12.2023 5 z 5

Chladný král není kniha pro každého čtenáře. S tímto varováním jsem do knihy šla a vůbec nelituji.
Dark romance o krásném a krutém princi, který si dělá, co se mu zachce a s kým se mu zlíbí. Je zvrhlý jako jeho otec, král Krenus. Jeho osud se proplete s mladou pannou. Měla být jen další potěšení ve zvrhlém království, ale princ v ní našel mnohem více, než očekával. Libila se mi milostná linka mezi princem a Mesilií. Chápala jsem, že si ve svém postavení jako jedna z Nižších nemohla vyskakovat. V sedmnácti letech se snažila především přežít každý nový den. Četla jsem v recenzích výtky vůči tomu, jak Mesilie snadno podlehla princi. Já si nemyslím, že podlehla snadno, ale bohužel neměla na výběr, když jí za neuposlechnutí hrozila smrt.
Erotické pasáže byly skvěle a detailně napsané. Kamarádka Mes mi ale nebyla vůbec sympatická. Kirry podle mě využívala výhod, které měla coby dcera královského rádce. Často se chovala i dost povýšeně. Král Krenus byla nejšílenější postava v celém příběhu. Občas byly na mě scény s ním příliš drsné a šílené. Autorka si prohrála s dramatickými momenty. Druhý díl si rozhodně nenechám ujít a vám doporučuji knihu vyzkoušet.

Zdenk@
19.12.2023 1 z 5

Tak jsem s Mesilie provzdychala celou knihu, ona vzrušením a já utrpením.

Štítky knihy

erotické romány české romány fantasy romány

Autorovy další knížky

M. V. Jírová (p)
česká, 1988
2023  77%Chladný král
2013  88%Mizení
2014  93%Temné osudy

Kniha Chladný král je v

Přečtených161x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených12x
Knihotéce104x
Chystám se číst115x
Chci si koupit28x
dalších seznamech4x