Temné osudy

Temné osudy https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235083/bmid_temne-osudy-655f34102b29c.jpg 5 21 8

Mizení série

< 2. díl

Příběh "Mizení" pokračuje a Michelle, jež se stala Andělem, začíná společně s přáteli cítit zlo, které obepíná každý jejich krok. Ve zdánlivé chvíli klidu se vydává se svým přítelem Čarodějem Samuelem na Aljašku, kde toho dříve všichni již tolik prožili. Cestu jim ale zkříží tajemný mladík, kvůli kterému se v Samovi probudí jeho temná magie. Od tohoto okamžiku se osudy všech přátel začínají rozbíhat různými směry a sejít z cesty je tak snadné... Je možné jejich temné osudy zvrátit?... celý text

Přidat komentář

Linea
16.01.2024 5 z 5

U některých knih bývá pokračovaní horší. Tu je znát, že erotika a fantasy je autorčina parketa. Klobouk dolů za úžasný příběh plný napětí, bojů, různých bytostí a lásky. Tady pochopíte, proč a jak. Moc jsem si knihu užila a jdu na další autorčin titul.

adela.hol
19.10.2023 4 z 5

Michelle se popasovává se svou novou rolí anděla a životem po boku Samuela. Ben její rozhodování svým odchodem částečně ulehčil, ale přesto Michelle cítí, že takto to nemá být. Navíc když se v Samuelovi pomalu probouzí jeho temná magie a začíná být nebezpečný i pro ni samotnou. Ve chvíli, kdy Michelle zjistí pravý důvod jejího zmatku a neschopnosti si vybrat mezi dvěma muži, začíná příběh nabírat na obrátkách.

Musím říct, že důvod, proč si Michelle nedokázala vybrat, se mi opravdu líbil. Bylo pak snadné ji pochopit, protože za tu svou nerozhodnost nemohla. A jakmile to zjistila, přišlo mi, že v tu chvíli přesně věděla, který z nich dvou je ten pravý.

Zatímco v prvním díle se spíš řešil milostný trojúhelník, tady už více prostoru dostala i ta fantasy stránka a různé nadpřirozené postavy. S těmito typy postav jsem se v knize setkala prvně, ale bavily mě. Ať už to byly ty kladné nebo záporné, všechny tam měly své místo.

Milovala jsem scény mezi Michelle a tím pravým. Nechci úplně spoilerovat, tak schválně jméno vynechám. Kdo četl, ví koho myslím. Chemie mezi nimi byla nepřehlédnutelná. Ať už byli ve fázi, kdy byli propojeni, ale nemohli spolu být nebo po té proměně, kdy jakákoliv jejich blízkost mohla skončit utrpením a zoufalstvím jich obou. První by nesnesl být bez toho druhého, druhý by zase nesnesl žít s pocitem, že tomu prvnímu ublížil.

Oproti předchozímu dílu byla psaná forma mnohem lepší a dějově propracovanější. Jen u Michelle bych byla radši, kdyby byla celkově taková průbojnější. Přišlo mi, že ve všech situacích byla tak nějak stranou a příliš nepomáhala. Chápu, že vzhledem k tomu, čím byla, to ne vždy šlo, ale více akce z její strany mi trochu chybělo.

Závěr dílu jsem odhadla ohledně té jedné postavy, ale pokračování, na které se moc těším, si netroufám tipovat.

4,5*


Vknihách
17.09.2023 4 z 5

pokračovanie erotickej fantasy série

Je také? Áno aj nie. Takto

Viac ako erotických scén je v príbehu erotický náboj, vibrácie, ktoré sú naozaj uveriteľné medzi hlavnými postavami Benom, Michelle a Samom. Už v predchádzajúcej časti tento vzťahový trojuholník jestvoval a hlavná hrdinka z toho vyšla ako prelietavá ťapša. Omyl! Jej nerozhodnosť vo vzťahu bola objasnená a v podstate vás núti súcitiť nielen s Michelle, ale aj Benom a Samom. Všetci traja milujú, a predsa má každý z nich boľavé srdce.

Čo sa týka fantasy, tak tu autorka uletela poriadne. Nemyslím to samozrejme vôbec v zlom. To, čo dokázala skĺbiť a aké situácie a zápletky z toho vytrieskala proste padla mi sánka.

Postáv bolo v príbehu neúrekom a keďže moja hlava nemá kapacitu na mená, často som sa strácala, najmä v prípade, kedy postava zmizla z deja a po polke príbehu, či na konci,sa vrátila.

Síce som e-knihu čítala dlho a s prestávkami, naozaj som si ju užila. MIZENÍ-TEMNÉ OSUDY bola spracovaná lepšie, než autorkina prvotina, to bolo poznať už po pár stranách a M.V. JÍROVÁ sa poriadne odviazala v napínavých, akčných i bojových scénkach. Tie s erotickým nádychom jej idú vážne skvele a úprimne tvrdím, že samotný sex v knihe ani nechýbal. Autorka to vykompenzovala časťami kedy boli postavy neustále v pohybe, v boji, na úteku, s tými miernejšími, kedy si dopriali oddych a trochu zábavy.

Viete čo je vážne masaker? Keď si čítate a ste našponovaní ako gumka v gatiach ako sa to celé skončí. No a potom to príde. Záver. A vy pozeráte ako mucha puk a premýšľate, prečo vám nikto nepovedal, že Mizení nie je duológia o_o. otvorený koniec a môj malý infarkt ako bonus XD.

Tesaknihy
09.08.2023 5 z 5

Temné osudy byly velkým překvapením. Dočkala jsem se vysvětlení otázek, které mi zůstaly z předchozího dílu. Je tady znát autorčin velký posun v psaní. Celkově je příběh více propracovaný a přehledný. Hororový nádech mi nedovolil odložit knihu! Velmi doporučuji všem milovníkům fantasy! Erotika tam byla méně než v předchozí knize, ale nevadilo mi to. Těším se na poslední knihu!

renulka16
04.11.2022 4 z 5

Kniha Temné osudy je druhý díl z trilogie Mizení.

Tento díl je úplně jiný než ten první. Narozdíl od toho prvního, je zde všechno hezky vysvětlené a já konečně dostala odpovědi na všechny otázky, které jsem si pokládala během čtení toho prvního dílu.
Takže pokud se chystáte na tuto sérii a budete si říkat, že knihu Mizení moc nechápete, pusťte se rovnou do této knihy a budete mít jasno a nebudete tolik zmatení.

V této knize je vidět, že se Míša hezky vypsala. Kniha je opravdu krásně propracovaná a Míša nám vytvořila krásný fantasy svět plný krvavých, vlkodlaků, Času, Destiny aj. Taky je zde spousta akce, takže se během čtení nebudete nudit a budete si říkat, co všechno se ještě přihodí.

Díky tomu, že je zde všechno vysvětleno, pochopíme tedy jednání Mischell, proč přelétávala od Sama k Benovi. Najednou už nám nepřijde jako nerozhodná nadržená holka, ale najdeme i pochopení.

Na scéně se ovšem objeví i třetí muž a to Gerys. Sympaťák, kterého jsem si hned zamilovala a kdybych si měla vybrat, bude to určitě on. A jak se nakonec rozhodla Mischell mezi těmi třemi muži?

Už teď jsem zvědavá, co nám přinese závěrečný díl.

"Ponořená do snu jsem se vzdalovala realitě a zapomínala, jak moc nás může naše mysl ošálit. Jak moc nám může dát svobody, stejně jako nás může uvěznit ve své vlastní hlavě."

EvikU.
14.10.2022 4 z 5

Druhý díl se mi líbil ještě víc. Dozvídáme se, jak je to s její rozpolceností s láskou ke dvěma mužům. Jednou miluje víc Sama, podruhé Bena. Konečně to do sebe zapadá, Michelle je nešťastná, odchází od obou, aby si utřídila myšlenky.

Svět krvavých, stínů, Drákuly, vlkodlaků, čarodějek, andělů a jiných stvůr je krásně vykreslený. Probíhá tam několik bojů, které nejsou jednoduché. Děj je napínavý, vtáhne do příběhu. V knize je několik zvratů, z Bena se stává někdo jiný... Láska ustupuje do pozadí...

Postavy, které známe drží při sobě a bojují proti Drákulovi, který má svá silná zvířata a poskoky, kteří mu pomáhají. K našim známým přibývají další postavy.

Četlo se to dobře. Malinko bych vytkla jednu věc, já jsem se málo bála. Z každé situace se zázračně vylízali. Všichni. A i když se po nějaké bitvě někdo změnil nebo umřel, později byl zase v cajku.

Konec se mi líbil a svět fantasy hezky vymyšlený a popsaný. Knihu jsem si moc užila.

Knihomolka97
12.10.2022 5 z 5

Tento díl je za mě mnohem lepší než předchozí. Je více rozepsaný, více propracovaný. Autorka nešetří akcí, napětím, zajímavými zvraty a skoro až hororovými prvky. Je to opravdu skvěle vymyšlené fantasy s bytostmi jako krvaví, vlkodlaci, andělé, čarodějové, Destiny, Čas a různá monstra.
Co se týče romantické části, tak konečně se dozvíme důvod nerozhodnosti Michelle ohledně Samuela a Bena. Můžu říct, že v tomto ohledu už ji chápu a je mi jí líto, snažila se s tím nějak popasovat a bojovat s tím.. Nicméně mezi mé oblíbené hrdinky nepatří. Její chování mě chvilkama vytáčelo a obecně tenhle typ "křehkých květinek" zkrátka nemusím.
Samuel nebo Ben? Stále mé srdce táhne víc k Samovi. Tak trpělivý, hodný, charismatický chlap. Nemůžu si pomoct, ale Ben na něj prostě nemá. Který z nich si nakonec získá srdce Michelle pro sebe? To vám samozřejmě neprozradím.
Menší prostor dostala i Mary, která si v tomto díle získala mé sympatie a také Mai, dcera Michelle, což je moc šikovná "mizečka". :)
Ještě musím zmínit i Geryse, který mě bavil.
Po mírném šoku na konci doufám, že se brzo dočkáme závěrečného dílu.
4,5⭐️/5⭐️

Ewe291
26.09.2022 5 z 5

"Pokaždé přijde chvíle, kdy začneme vnímat svět jinak. Chvíle, kdy nám odhalí svou skutečnou tvář. Krutost, ve které je láska a přatelství vzácnou odměnou. Víjimkou ve tvrdém světe, kde si musí každý z nás vybojovat své místo ...."

Budem sa asi opakovať, ale .... Teda to bolo niečo! Dej plynul rýchlo, ale myslím, že to tak bolo dobre, pretože ak by sa malo všetko vysvetľovať, bolo by to dlhé. Takže mne osobne to tak aj vyhovovalo. V predchádzajúcej knihe, ktorú som čítala, som mala chuť Michelle prepľasnúť a Sam bol môj miláčik ( a stále aj je) a Ben si ma pomaličky získal, ale nie tak ako Sam .....
V tejto knihe som sa dozvedela veľa vecí, ktoré v predchádzajúcej nedávali zmysel, alebo neboli zodpovedané otázky, ktoré som predtým mala.
V knihe je cítiť ako sa všetci zmenili ako "dozreli" a ukazuje sa aj sila "PRAVEJ LÁSKY", ale aj tu by som Michelle sem-tam prepľasla, ale aj som ju chápala už lepšie, takisto ako aj Bena a Sama.
Čítanie šlo rýchlo a úplne som všetko prežívala aj zúrila a niekedy sa pýtala "ČOŽE?!" Vcítila som sa do postáv a prežívala dej s nimi, čo na knihách milujem. A ten koniec, to ako vazne?!
Ak ste nečítali knihu Mizení a pokračovanie Mizení - Temné osudy, tak za mňa odporúčam.

Štítky knihy

erotické romány české romány fantasy romány

Autorovy další knížky

M. V. Jírová (p)
česká, 1988
2023  76%Chladný král
2013  92%Mizení
2014  93%Temné osudy