Nesnáze českých sexbytostí

Nesnáze českých sexbytostí https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500265/bmid_nesnaze-ceskych-sexbytosti-4m3-500265.jpg 4 42 19

Hanako, protagonistka s bláznivou aurou a ironickým jazýčkem, nemá do svých třicátin štěstí na vztahy. Vše mění účast na rychlorande, které absolvuje na popud své nejlepší kamarádky. Hanako poznává ty nejroztodivnější pražské muže i s jejich absurdními životními historkami. Po třetím muži chce celý večer vzdát a utéct. Na chodbě je přemluvena dalším uprchlíkem z rychlorande, Adamem. Přeskakuje jiskra. Adam vrací Hanako ztracenou víru, políbí ji a utvrzuje ji, že má smysl rychlorande dokončit. Po tomto večeru nabere vztahový život Hanako nečekaný nový směr, vedle Adama se objevují i další muži. Zoufalá snaha vše ustát vede ke komickým až tragickým událostem, které Hanako naprosto změní… Kniha je sondou do života „správně ztřeštěné“ třicátnice, jejímž bodem zlomu pro následující partnerský život jsou události jediného večera.... celý text

Přidat komentář

adevis
01.02.2024 3 z 5

V knize se seznámíme s hlavní postavou Hanako, které je třicet, je nezadaná a hledá lásku svého života, proto se zúčastní akce s názvem „rychlorande“. Prvních deset kapitol v knize jsou rozhovory s mužskými účastníky.
Najde Hanako svou životní lásku na rychlorande nebo někde úplně jinde?

Ze začátku knihy mi autorův humor přišel trapný a tlačený dost na sílu, ale nakonec se to dalo. Kniha byla skvěle čtivá. Normálně bych po ní nesáhla, takže děkuji za štafetu.
Sonda do života byla docela detailní a jak už každá z čtenářek přede mnou, tak i já bych ráda poukázala na to, že je skvělý, jak dokázal autor popsat a sepsat některé čistě ženské záležitosti
P. S.: Občas bych si přála být nad věcí jako hlavní postava Hanako, haha.

Knihu hodnotím průměrem 3/5* znovu bych po ní nesáhla.

essene
31.01.2024 3 z 5

legrační oddychovka)


katallinka
20.01.2024 4 z 5

Podle obálky jsem vůbec nečekala, že se mi to bude kniha tolik líbit. Neskutečně jsem se nasmála. Doufám, že se nikdy podobného rychlorande nebudu muset účastnit. Knížka se díky jednotlivým schůzkám skvěle četla a byla v podstatě na jedno odpoledne.

tuommo
27.12.2023 4 z 5

Vztahovka na dovolenou... kniha má dvě odlišné části: rychlo rande, kde se Hanako dozvídá o bizarních situacích svých protějšků - tady hlavní dějová linka stojí. Ve druhé polovině knihy se děj rozjede na plné obrátky a to až do konce.

Celkově za tři + hvězda navíc za krásnou obálku.

LucyEcstasy
02.02.2023 4 z 5

Nesnáze českých sexbytostí - Michal Ježek

Jste sami? Chtěli byste partnera či partnerku? Zkuste rychlorande! Alespoň to vyzkouší naše hlavní hrdinka Hanako. A že tedy hrdinkou je. Pozná za večer devět prapodivných mužů, kdy již po třetím seznámení, chce odejít. Přemluví ji ale poslední účastník Adam. Zůstane a vyčkává si na to nejlepší nakonec. Nebo ne?

Tohle byla bláznivá šílená kniha, kde snad neexistoval normální člověk. Když už se zdál, že bude průměrným občanem České republiky, vždy se našlo něco, kdy byste i vy uznali, že další schůzku s dotyčným nechcete. Minimálně kvůli našim mužům ze seznamky chcete tuhle knihu číst.

Dalším plusem je jednoduchý přímý děj, kdy víte, že to nebude nějaká akční kniha, ale příjemná oddechovka u které vypnete a občas se i zasmějete. Celý děj se vlastně točí okolo vztahů, hledání lásky, její ztráty a přátelství. Ubíhá rychle a kniha je jednohubkou na dva dny.

U postav si občas říkáte, že jsou nelogické a že byste se chovali jinak, ale k této knize to ve výsledku sedí. Nečekejte ale žádné propracované postavy. Postavy jsou stejně jednoduché jako celá kniha, ale v jednoduchosti je občas krása.

Ve finále jsem ráda, že jsem si tuto knihu přečetla. Splnila má očekávání.

Hodnotím 4/5⭐️

Pajčula
27.01.2023 5 z 5

Oddechový knižní bizár, který si udržel pozornost až do poslední stránky.

Jirikk
17.01.2023 2 z 5

Hrozně zdlouhavy a zase ne tolik vtipný, čekal jsem to lepší..
Kdyby se kniha proskrtala tak by jí to prospělo..
Nedivím se že ekniha byla zlevněna za 99 Kč přes vánoce...

katerina6705
10.01.2023 3 z 5

Humorný příběh ze života Hanako mi bohužel humorný moc nepřišel.

Hanako se hned na začátku knihy účastní rychlorande, kde se setkává s deseti muži a ty jí vypráví své příběhy ze života. Naprosto absurdní příběhy, které se mi tak nelíbili, že jsem v půlce knihy musela přerušit čtení na pár týdnů. Poté, co jsem se ke knize vrátila mi už druhá část knihy nepřišla tak špatná. Občas jsem se tedy i zasmála, protože na Hanako se lepí jedna zvláštní příhoda za druhou. To příběhu moc pomohlo.
Ale ani se mi bohužel nelíbil styl, jakým je kniha napsána a jak spolu postavy hovořili.

100 lidí, 100 chutí. Mě tedy kniha bohužel opravdu nesedla.

ctenar2846
02.01.2023 5 z 5

Když jsem viděl název čekal jsem, že se při čtení budu trochu nudit, ale nemohl jsem se víc mýlit. Celá kniha je protkaná humorem, který mi strašně sedl. Bavil jsem se od prvních stránek až úplně do konce. Bylo to super odpočinkové čtení a já ho mohu jedině doporučit, dlouho jsem se u knihy tak nezasmál.

marina4088
16.12.2022 4 z 5

Ještě, než jsem začala číst tuhle knihu, čekala jsem nějakou humorný, možná trochu erotický román, ale dostala jsem toho ještě více. Kniha je sice psaná více s humorem, ale člověk zde našel i docela vážná témata a v zásadě nám ukázal hlavní rysy určitých povah lidí, které byly fakt dobře vykresleny.

Hned za začátku tu máme Hanako, což je hodně nevídané stvoření. Ztřeštěná, hodně nešikovná, vždy nad věcí. Taky je lehce naivní bláznivá romantička toužící po lásce (a její rodiče po vnoučatech), která se sebou ale nenechá zametat. Číst její příběh bylo fakt rodeo, protože člověk by nevěřil, co se někomu během ne příliš dlouhé doby všechno stát.

Koncept rychlorande a hlavně výzvědy tajemství byl super. Člověka to prostě nutilo číst dále už jen proto, aby zjistil, co všechno se ještě může odehrávat v lidské hlavě a lidé to budou brát za něco normálního. Bohužel třeba přesně mamánek, závislačka na sociálních sítích nebo přehnaný žárlivec jsou toho skvělým příkladem i v realitě.

Jsem ráda, že se další polovina knihy věnovala vývoji Hanako jako osoby a že nakonec dospěla k tomu správnému konci, i přes tolik překážek, které si ve většině případů sama nastražila. :D

wiedzminka
07.12.2022 5 z 5

Jako nečtenář romantických příběhů pro ženy jsem zpočátku měla lehké obavy, že šlápnu vedle. Jak se ale ukázalo, zbytečně. Žánr funguje spíš jako rámec pro příběh a pozor, leckterá romantická duše křehké květinky by tady mohla přijít k újmě.
Povídková první polovina knihy má geniální momenty, je vypointovaná a přes předvídatelnost formátu nepůsobí monotónně. Přesto mi víc seděla druhá část s plynulým dějem, kdy konečně dostane prostor postava hlavní hrdinky, která do té doby stojí (resp. sedí) v pozadí.
Suma sumárum jde o svěží absurditku napěchovanou gagy, která se nebere moc vážně, a na které oceňuju hlavně svéráznou formu - lehkost a osobitost stylu, některé obraty by nebylo od věci tesat do kamene. Z textu je cítit, že se u jeho vzniku autor bavil, a to je dost nakažlivé.
Výtku mám snad jen k tomu, že jelikož autora nejebl proud ve vaně jako Mela Gibsona, zůstávají mu skryta některá zákoutí ženské duše, což je někdy z chování Hanako patrné. Navzdory této drobné vadě na kráse za tohle feel good dílko uděluju plnou nádrž.

KatChiss
23.11.2022 4 z 5

Nesnáze českých sexbytostí aneb humorná sonda do života ztřeštěné třicátnice a jejích vztahů. Název je dosti výstižný. I když bych teda neřekla, že byla hlavní protagonistka - Hanako - ztřeštěná. To byli spíš návštěvníci rychlorande, které během pouhých pár minut poznala. Neptala se jich na klišoidní otázky typu: “Jaké jsou vaše koníčky?” nebo “Čím se živíte?” Hanako se jich ptala na interesantní tajemství, která ještě nikdy nikomu neprozradili. Divili byste se, co za bizarnosti se dozvěděla. Mně v paměti utkvěl sex s mořskou pannou.
.
Hanako se na rychlorande seznámí s deseti muži, s jedním z nich jde později na rande, které neprobíhá zrovna tak, jak si mladá žena představovala. Do života se jí zapletou další nápadníci a vy s úsměvem na rtech sledujete, jak to všechno dopadne. Knihu jsem přečetla za jeden víkend, za který jsem si díky smíchu prodloužila život. Pokud hledáte oddechový příběh, u kterého se zasmějete, právě jste ho našli.

renulka16
06.11.2022 4 z 5

Přiznám se, že by mě kniha podle obálky normálně nezaujala, tak jsem moc ráda, že se ke mně kniha dostala.

Jenže to by byla opravdu chyba, kdyby mě minula. Musím podotknout, že tuto humornou knihu jsem přečetla za krásný dvě hodiny!! A zhruba první polovinu knihy jsem se fakt řezala smíchy. Ta druhá polovina se pak uklidnila, nebyla až tolik vtipná, přesto tam byly fakt situace, který byly k zasmání.

O čem tedy kniha je? Hanako, třicátnice - tedy vrstevnice jako já, tím pádem mi byla její osoba blízká, se po přemluvení kamarádky rozhodne zúčastnit akce - rychlorande.
10 účastníků, na každého 5 minut, protože za 5 minut poznáte, jestli chcete s tím člověkem strávit celý život.

Každá kapitola se věnuje každému 5ti minutovému seznámení zvlášť. Máme tedy možnost poznat každého účastníka této akce a soucítit s Hanako.
Hanako se totiž rozhodla pro svoji strategii, každého muže se zeptá na největší tajemství, které nikdy nikomu neřekli.
Přiznávám, že být v její situaci, neudržela bych se jako ona. Nevím jestli bych měla se smát nebo brečet nebo utéct, protože některé historky, co se dozvěděla, fakt staly za to.

Potom, co skončí tato akce, se kniha změní a nakoukneme do běžného života Hanako. Zjistíme, že ona je fakt magnet na trapasy. Třeba když jde na první rande s Adamem, očekává, že půjde tancovat, obleče se do úhledných šatů a nakonec přijde.... To vám rozhodně neprozradím, protože byste přišli fakt o skvělou scénu. A takových tam je rozhodně více. Tak šup si to přečíst.

Dočkáme se zde samozřejmě i romantické linky. Konec je ale na můj vkus až moc urychlený, možná by pár kapitol ještě neuškodilo. Přesto ji hrozně ráda budu doporučovat dále!

libuse6749
06.11.2022

Seznamte se s Hanako, je to třicátnice, která dosud neměla moc štěstí ve vztazích. Na doporučení své nejlepší kamarádky se zúčastní rychlorande. Seznamovací večer, kde se u žen postupně vystřídá 1️⃣0️⃣mužů, kteří mají společný čas na seznámení v limitu 5️⃣ minut. Aby nejlépe poznala, co se v daném kandidátovi ukrývá, připravila si plán, kde minimalizuje svůj čas mluvení a po základním zdvořilostním představení se vytasí s otázkou, jaké je jeho největší životní tajemství, které nikomu nikdy neřekl.

Příběhy, které z mužů lítají, odstartují tak originální historky, že mi zajistily úsměv na tváři a dobrou náladu po několik dnů, co jsem knížku četla. Živě si dovedu představit vše zfilmované do ztřeštěné romantické komedie s výbuchy smíchu u diváků, při promítání v kinech nebo u televizní obrazovky.

Druhá půlka knihy mi osvětlila, zda s některým kandidátem šla Hanako vůbec na rande. Ale hlavně se ukázalo, jak v životě vznikají bizardní historky a trapasy, které se pak dávají k lepšímu.

Celkově kniha přesně splnila, co slíbila. Humor nechyběl. Sáhněte po ní určitě v momentě, kdy se budete chtít oprostit od starostí všedních dnů, vypnout u knížky a trochu se pobavit.

lihate
29.10.2022 2 z 5

Tyjo, já nevím.... Kniha má moc hezkou obálku a anotace mě nalákala, jenže....

Děj by byl asi i super a když jsem četla anotaci, líbilo se mi, že je to konečně nápaditý příběh, který jsem ještě v žádné jiné knize nečetla. Ale jak jsem postupně zabředávala do knihy, vůbec jsem se netěšila na další stránky a spíš přemýšlela, jaký život asi má autor...

Proč proboha každá druhá věta začíná oslovením se jménem? Vždyť takhle snad v reálném životě nikdo nemůže mluvit. Celé rozhovory jsou tak zvláštní, strojený a kostrbatý, až to působí šíleně nereálně... To mě na celé knize mrzí nejvíc, jinak by to mohla být i sranda.

Hanako se vydá na rychlorande, kdy každý ze zúčastněných mužů má pět minut na představení, samozřejmě všichni hned popisují nějaký svůj sexuální zážitek, což je přesně to první, o čem čekáte, že budete mluvit s úplně cizí osobou na rychlorande. Možná kniha pak sklouzává k něčemu, co asi ani číst nechci, například sexuální zážitek s mořskou pannou...

No, je zajímavé, že se našlo na pár metrech čtverečních tolik lidí s různými úchylkami.... To musím uznat.

Nevím, jestli mi kniha jen nesedla nebo je prostě zvláštně napsaná a o divném tématu, ale mě zkrátka lehce zklamala.

lucisa.n
23.10.2022 4 z 5

Třicetiletá Hanako si dá novoroční předsevzetí - najde si chlapa! Na doporučení nejlepší kamarádky se zúčastní speed datingu, akce, kdy se najednou seznámí s 10 muži. Jelikož má na každého účastníka pouze 5min a poté se rozhodnout, jestli daný adept stojí za další poznávání, připravila si Hanako pro všechny stejnou otázku - “Máš nějaké tajemství, které nikomu neříkáš?”, a to odstartuje jeden bizár za druhým, protože každý nějakou libůstku v sobě skrývá :)))

Od této knihy jsem měla docela očekávání a musím říct, že mě rozhodně nezklamala! :) Každý, kdo tuto akci absolvoval, případně se seznamoval na seznamce zavzpomíná, protože to dost často takový bizárek je :D Autor mě naprosto odzbrojil svým vtipem, sice píše muž z pohledu ženy, občas se tam vkrade trochu chlapský humor, ale já to mám ráda :) Každému účastníkovi speed datingu je věnována jedna kapitola a já se u každé řezala smíchy :DD Velmi oceňuji kapitolu s 9.účastníkem, kdy se autor vrhnul do docela detailního popisu porodu. A světě div se, to nebylo vůně blbý, naopak, správné informace a velice trefně napsáno! Malou výtku bych k tomu měla, ale to je nic oproti ostatním knihám. Tady autor musel určitě konzultovat :)))
Druhá půlka knihy už je maličko klidnější, trochu mi přišlo, jako kdyby autorovi došel dech s humorem.. Nevadí, dostávají se do popředí spíše romantické zápletky a občasný humor nechybí i tak :)
Musím říct, že tahle kniha mi fakt sedla! Líbí se mi autorův humor i styl psaní. Konec mi ale přišel uspěchaný. Třeba jednu, dvě kapitoly bych ocenila na rozvinutí příběhu. Jinak ale pecka!

EllieArroway
20.10.2022 4 z 5

Od knížky jsem se nemohla odtrhnout a řehtala se u toho od začátku až do konce. Příběhy pánů ze schůzek - jeden lepší než druhý :D Druhá polovina knihy je překvapivě víc romantičtější a potěšila.
Líbí se mi typ humoru autora, popkulturní narážky, bláznivá povaha protagonistky a šílené příběhy z rychlorande. Prostě šíleně srandovní knížka, která se opravdu dobře čte.

Moniska2410
18.10.2022 5 z 5

(SPOILER) Jak už napovídá první slovo v názvu "Nesnáze,,
tak v tom duchu se nese celá knížka.
Třicetiletá Hanako je sama a tak na popud kamarádky jde na rychlorande a tím začínají malé i velké nesnáze.
Deset mužů, deset příběhů, které snad nevymyslí ani sám život. Přes sex s mořskou pannou, nevěrou manželky s Ohařem, věštbou v písmenkové polévce, taxikářem který třikrát zatroubil a měl nejhezčí sex, zakončené exorcistou panem Vagínem. U každé povídky sem se upřímně smála. Tady si člověk řekl.... existují vůbec takový exoti...... bohužel ano
Až poslední stál za další schůzku. A následně se seznámí s dalšími dvěma muži. Ale tím její nesnáze nekončí,naopak oni gradují dál.
První pozvání na schůzku, která je vlastně pietní tryzna , na kterou dorazí v bílých šatech.
Člověk si říká, že horší to snad už být ani nemůže. Ale ono je.
Líbili se mi slovní spojení, přirovnávání k filmům či knížkám.
Zazněla i hláška z mého nejoblíbenějšího filmu "Vražda,smrt, zabití,,
Moje shrnutí..... knížka se mi četla dobře,po dlouhé době humorný příběh, který jen tak nevymyslíš a vůbec bych nebyla proti zfilmování.

Mikik
17.10.2022 1 z 5

Bohužel jsem z knihy docela zklamaná. Příběh mi nepřišel originální, což by mi vůbec nevadilo, ale bohužel ani vtipný, což už mi vadilo více. Hlavní hrdinka mi byla značně nesympatická, protože používala vtipy , kterým se možná zasmějí děti ve škole, ale třicetiletá žena opravdu ne. Ano, na rychlém randeti se dá potkat mnoho bizarních situací a mužů, ale toto bylo už opravdu moc. Bohužel mi některé příběhy i celý děj vyzníval v souhrnu nakonec spíš trapně než humorně. Ironický jazýček Hanako si taky představuji trošku jinak. Snad se bude kniha líbit víc jiným čtenářům, ale pro mě to opravdu nebylo vtipné setkání.

Štítky knihy

česká literatura milostné vztahy

Autorovy další knížky

Michal Ježek
česká, 1985
2015  72%Záhada Harcovských kolejí
2022  70%Nesnáze českých sexbytostí