Následuj oheň

Následuj oheň https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525322/bmid_nasleduj-ohen-653e9e3954c5c.jpg 3 50 17

Nad hlavou se mi pomalým tempem plíží horoucí plameny. Pálí, ale nevnímám peklo, ve kterém se nacházím. Přes hustý dým nevidím ani na krok. Maska dodávající kyslík mě až příliš dusí. Hořím pevně svírám hadici a snažím se dostat oheň pod kontrolu. Adrenalin mi proudí tělem jako notná dávka odvahy. Nemám čas mít strach. Nemám čas přemýšlet, jestli zemřu. Následuji oheň, který ve mně zažehla... Jeho zrada mě uvnitř dusí. Ničí mě kousek po kousku. Pomalu upadám do depresí, ze kterých se následně ztěžka dostávám. A pak se objeví… roznítí ve mně jiskru, která se poskrovnu rozněcuje. Spaluje mi srdce a skrz kůži proniká napovrch kouř. Strach mi ale nedovoluje, aby vypukl požár. Celou mě pohltil svými ohnivými plameny.... celý text

Přidat komentář

Aracely
22.04.2024 4 z 5

Kniha se mi líbila, byla velmi čtivá, o hasiči jsem knihu ještě nečetla a těšila jsem se, jaké to bude a nejsem zklamaná.

Více v mé recenzi.

Lofda
29.03.2024 3 z 5

Občas si ráda přečtu něco od českých autorů, i když tady bych asi ocenila, kdyby se autorka držela spíš českého prostředí..
Co mi opravdu vadilo, byla chybějící korektura textu, nejen chyby, ale i ono nářečí, prostě v tomto případě příběhu scházela spisovná čeština, škoda. Do příběhu z NY to opravdu nezapadalo. Mmch. on dnes ještě někdo hasičům říká požárníci??
Ale nechci jen kritizovat, příběhu nechybí čtivost a i když byly některé scény spíš úsměvně naivní, příběh nebyl úplně průhledný a podle zajeté šablony, pár vtipných a překvapivých momentů se našlo.. Hodnotím 3,5* (půl hvězdičky přihazuji za toho fešáka na obálce) a autorce fandím, časem se třeba poohlédnu po další z jejích knih ;-)


AlenaInfy
07.03.2024 1 z 5

Tak tohle bylo docela peklo. Jako stazene z wattpadu. Pribeh by usel, ale nekvalitni korektury, tu tak biji do oci, ze to snad pozna i laik. Spatne budovani emoci, opakovani slov, na silu nasroubovane sceny. Ajaj. Skoda, snad se autorka casem vypise sama, protoze zrnko talentu tam videt je. Ale narocnejsim ctenarkam, toto rozhodne stacit nemuze.

renulka16
18.02.2024 4 z 5

Od autorky jsem četla již knihu Spoutej mě, kde byl hlavní hrdina policajt a hrdinka kleptomanka. Kniha nebyla špatná, ale erotické scény na mě byly až příliš, ale bylo slíbeno, že v další knize to tak již nebude. Tak když mě autorka oslovila, zda bych si přečetla i její novou knihu, neváhala jsem.

Příběh z prostředí hasičů? Sexy hasič s tetováním? No jéje, tomu přece nejde odolat. A tak jsem se s chutí pustila do čtení. Kniha vás okamžitě vtáhne a hlavní hrdinka Hayley a její talent na vytváření trapasů si mě získal, protože jsem se v ní okamžitě viděla. No ano, jsem taky takový nešikovný praštěný trdlo jako ona...
Nebudu kecat, takže po jedné scéně výtahem se mi o tom dokonce zdál sen. Až takhle na mě kniha zapůsobila.

Tenhle příběh je opravdu čtivý, vzrušující - erotické scény mi přišly skvělé, přirozené, ale taky je příběh dost emotivní a konec jsem probrečela. Celý závěr je totiž plný napětí a do poslední chvíle vůbec vlastně nevíte jestli to skončí dobře nebo špatně. A tak to má být.

Pokud tedy hledáte knihu, která je plná hasičů, romantiky i erotiky. Kdy si nebudete jisti jestli hlavní hrdiny obejmout nebo je kopnout, aby se konečně probraly a možná si trochu i pobrečíte, tak doporučuji tuto knihu!

JaAnička
11.02.2024 3 z 5

Je libo krátká erotická kniha o sexy hasiči a průměrně obyčejné dívce, kterou se může stát každá z nás?

Tohle je moje první kniha, v níž se potkávám s hasičem a ...je to pekelně sexy...

Postavy jsou vcelku příjemné, Dylan je vlastně dokonalý a chápavý partner, kterého by si každá přála, Hayley je někdy až moc afektovaná a nerozhodná, ale člověk ji dokáže pochopit, a pak jsou tam ty dvě otravné megery, které jsou skvěle napsané, protože ve vás dokážou vzbudit touhu vraždit...a to se mockrát nevidí (ta matka je taková česká Umbridgeová).

Děj je dobrý, není moc složitý a vcelku přímočarý, a o to víc a lépe se v konecném důsledku čte. Nechybí tu ani hasičské akce, kterých je sice vcelku málo, ale když už, tak opravdu stojí za to...některé scény by klidně mohly být více emoční, ale od podobných knih čtenář očekavá klidnou odpočinkovou (lechtivou) četbu a ne Shakespearovské drama.
S tím souvisí i ta erotika (když už je to erotický román), která je vcelku vkusná a není přespříliš vulgární. Sem tam je i vcelku pěkná vtipná scénka, která dodává knize šmrnc.

Taky musím ocenit, že v knize se hooodně klade důraz na komunikaci (např. Hayley má nějakou doměnku, určitou dobu se tím užírá, a pak se prostě zeptá, situace se vysvětlí a hotovo vyřešeno), prostě jako v životě (a co bychom se v partnerném vztahu měli naučit všichni) ...žadná umělá dramata typu "lhal si mi", "jsi mafián", "zabil si mi otce"...

Prostě je to v konečném důsledku příjemná česká knížka, kterou smlsnete jedním dechem.

tynaaa770
10.01.2024 5 z 5

I druhá kniha autorky byla super
Dylan byl miláček po celou dobu a Hayley to občas přeháněla s unáhlenými závěry a sama sobě dávala spoustu zbytečných otázek, které její chování dost negativně ovlivňovaly. Jenže... během čtení ale její pohled a smýšlení pochopíte. Nebyla taková schválně, to jen její duše byla zraněná. Rodinou, expřítelem...
Matka Dylana byla fakt hnusná mrcha a ještě furt narušovala soukromí. Jak může být někdo tak otravný?
Příběh sám o sobě skvělý a znovu nás autorka neušetřila humoru, ale ani dramatu a napětí
Za mě skvělé čtení!

Moniska2410
31.12.2023 4 z 5

První přečtená kniha od autorky a já se už moc těším, až se mi ze světa vrátí prvotina Spoutej mě, kterou sem vyslala ve štafetě.

Příběh mě hodně bavil, ano mám nějaké výtky a to hlavně na občasnou nelogičnost hlavního hrdiny k matce. Pokavaď někoho milujete, tak za ním stojíte a chráníte i proti vlastní rodině. Jeho máma byla vysloveně ,, kráva nebeská "

A teď už k samotnému příběhu, který nás zavede mezi hasiče. Jako chlapy v uniformě jsou žhavý a tady je toho žhavého opravdu dost. Hayley a Dylan byly skvělý pár. Moje představivost jela na plné obrátky.......a když přišel domů v hasičském kompletu asi si dokážete představit co se dělo. A scéna z hasičákem, bože jak já se nasmála.

Hayley tak trochu nemotorná, dost důvěřivá, ale přesto milá a chápající. Občas mi lezla na nervy svou nerozhodností, ale tak člověk se jí nemusel úplně divit, po tom jak se k ní zachoval bývalý partner.

Dylan byl zlatíčko od prvních stránek, byl obětavý a k Hayley se choval jako dokonalý gentleman. Jen teda matka a bývalá přítelkyně, jedna větší blbka než druhá. Ale zase aspoň příběh okořenili.

Chemie mezi nima byla neskutečná, jiskry létali až se mi málem mobil uškvařil. Erotické scény jsou vkusně napsané.

Dostáváme pohledy obou hlavních hrdinů a to já prostě miluju, vědět co si myslí a proč tak jednají.

Jestli aspoň půlka hasičů jsou takový sexy chlapáci, asi začnu chodit na procházky kolem jejich stanic

Krásný milostný román s nějakou tou kapkou erotiky, určitě doporučuju všem romantickým duším. A hlavně se podpoří česká autorka.

helg_abooks
20.12.2023 3 z 5

Když se mi naskytla možnost podívat se na zoubek žhavým hasičům, neodolala jsem. Kdo mě zná, tak ví, že uniformy mám prostě ráda. Ale přiznejte, kdo ne ?

Nápad na příběh byl moc pěkný. Nemotorná Hayley při jedné ze svých eskapád poznala hasiče Dylana a oni se spolu sblížili. To sblížení bylo rychlostí blesku. Ani nevím jak a už se milovali.
Teda, on ji miloval a ona ho chvíli milovala, potom zase nemilovala, pak ho potřebovala a v druhé chvíli zase ne. Hayley mi tak strašně lezla na nervy svou nerozhodností. Ano, prošla si nelehkou životní situací a chápu, že se občas chovala jak čurina , právě kvůli tomu co zažila. Bylo to ale trošku přepísknutý. Zatím co Dylan byl nejen super hasič, ale taky neskutečný milouš. To by jistě potěšilo romantické dušičky.

Postelových scén bylo tak akorát na erotický román a byly skvěle popsány.
Nicméně dialogy mi občas přišly nudné, ale díky Dylanovi jsem chtěla vědět jak to všechno skončí.
Posledních cca sto stránek bylo nejlepších. Myslím, že tato kniha potěší milovnice románů. Nečekejte žádný drsný sex ani Christiana Greye.

Alpasstyle
25.11.2023 5 z 5

Další příjemné čtení od Hope Marks. Zase píše tak libově, že mě svým příběhem takřka pohltila a já se od knihy nedokázala odtrhnout.

Zde je nám nabízen sexy hasič a trošku neohrabaná hlavní hrdinka Hayley. A právě díky své "nehodě" potká charismatického Dylana se srdcem na pravém místě. Hasiče, který umí fakt skvěle hasit...

Jenomže ona to nemá vůbec jednoduché ve svém vlastním životě, který si musí co nejdřív vyřešit (já už bych dávno balila kufry). A pustit do něj Dylana? To zkrátka není vůbec jednoduché. Navíc Dylanova matka je opravdu příšerná semetrika, takovou tchýni nechce nikdo. Ještěže není taková jeho sestra, otec, ani bábi. Bábi má teda naopak parádní.

I na Dylana jsou kladeny nároky, kvůli kterým ani jeho životní cesta není jasná. Budou se tedy jejich světy moct spojit v jeden??

Druhotina Následuj oheň je oproti první knize s kleptomankou trošku jiná, oddychovější. Avšak i přesto pro ženy pořádně peprná se špetkou humoru! A ani tady není úplně jasné, jak může příběh skončit. Kniha Následuj oheň se mi líbila, děkuji autorce za počtení!!!

Sarkak94
23.11.2023 4 z 5

Tentokrát tu máme sexy hasiče. Které ženě by se chlap v uniformě nelíbil? Po přečtení této knihy se rozhodně budu na hasiče koukat úplně jinak.
.
Hlavní hrdinka Hayley si prošla hodně špatným obdobím. A i když mi svým chováním občas lezla na nervy, tak asi i chápu proč se tak na začátku chovala.... Postupně mi začala být sympatičtější, jen to její vyjadřování a to, že často opakovala "můj chlap" mi trošičku vadilo, ale to je tak jediné. Jinak byla taková správně praštěná, prostě taková "katastrofa"
.
Dylana jsem si oblíbila už hned od první chvíle. Od chvíle kdy si o něm Hayley myslela, že je "sériový znásilňovač". Je sexy. Je to hasič. Je milý, pozorný a vtipný. A v posteli je dominantní. Co víc si přát? Já jsem s ním moc spokojená.
.
Dokonce se mi libila i Dylanova matka, alias Mozkomorka. Takovou fúrii jsem snad ještě v žádné knize nezažila. Melisa byla šílená psychopatka. A Luk? Divim se, že ho Hayley nezabila. Zato ale babča byla úžasná
.
Kniha je psaná z obou pohledů. I když brala bych kdyby tu bylo více i toho Dylanova. Hezky se to čte. Kejich seznámení bylo maličko rychlé, ale za to potom bližší poznávání už bylo pomalejší.... Nejednou jsem se u knihy smála jak praštěná. Hlavně ve scéně kdy Dylan volá "Hoří".... Erotické scény jsou velmi vkusně zpracované.... A né jednou jsem si poplakala. Konec mě odrovnal, a i epilog je úžasný, s odpověďmi na spoustu otázek.

Dela90
15.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Čtivý příběh od 1. strany. Oheň cítíte doslova z každé stránky. Máme tu sexy hasiče Dylana, který náhodou pomůže ženě, tou ženou je Hayley, která nemá zrovna ideální den a rozhodně ani ideálního partnera.

Osud ty dva svede znovu dohromady a bude záležet jen na nich samotných zda utečenou nebo budou následovat oheň.

“Cítím se bez ní jako oheň bez vzduchu.

Co se týče hlavních postav s Hayley jsem si úplně nesedla. Ale nejspíš je to tím, že já díky bohu nemám zkušenost s nevěrou. Tak jsem se asi nedokázala úplně vcítit do její situace a pochopit pro mě její nesmyslné chování.

Nicméně scéna s hasičákem, to si prostě musít přečíst! To je prostě top strop, u kterého jsem se smála nahlas. A myslím, že na tuhle scénu jen tak nezapomenu :D

Krátké kapitoly Vás nutí číst dál a dál.
Na scéně jsou dva záporáci, kteří se autorce fakt podařily. Melissa mi pila krev a Luka bych nejradši nakopala mezi nohy. Ale mělo to šťávu a nebylo to jen o tom jednom, což je za mě velké plus. Ale o žhavé scény tu taky nouze není.

Pak tu máme Dylana, hasiče, který musí neustále zachrańovat Hayley. Hayley je totiž nemehlo se vším všudy. A víte co? Mně to vůbec nevadilo, tyhle typy v knížkách mám dost ráda.
Dylan byl miláček se vším všudy, v jedné scéně mi ho bylo dost líto.
Jediné co mi vadilo bylo to šílené oslovení “kotě - proboha proč? Fakt to nemám ráda.

Líbilo se mi nahlédnutí i do požární akce. Sice jsem měla místama husí kůži, ale stálo to za to.

Mozkomorka alias matka Dylana - ta přezdívka ji sedla, jak prdel na hrnec .
Naopak babča byla naprosto dokonalá.

Konec mě dojal k slzám, bylo to krásný.

“Z jiskry se stal popel. Z plamene oheň, který neměl šanci propadnou se v saze a popel. Následovali jsme oheň, který nás k sobě volal.

Doporučuju přečíst, protože za prvné skvělé prostředí, za druhé výborně napsaný příběh včetně záporáků, a za třetí dokonalá romantika a erotika v jednom. Co víc si přát.

Hodnocení: 4,5*
IG: adule.books

Nadda64
13.11.2023 1 z 5

Klepka jse mě líbila víc

Niki.N
12.11.2023 3 z 5

Nad knihou jsem dlouho přemýšlela jestli vůbec začít číst, ale zvědavost byla větší. Nad Hanley jsem se nespočetkrát pozastavila , někdy i tendence ji propleknout nad jejím chováním. Chápu, že v nevěře žít 7 let a postupně se vše dozvědět člověka zlomí a dlouho nikomu nevěří, ale tady přestupuje meze v některých pasážích až moc. Kniha mě bavila,sex není přehnaný jako v první knize. Dylan jako sexy hasič má svou roli a jako chlap se chová úžasně, že to není ani možné. Čekat jestli mi muž vrátí dobu živý nebo ne
není pro každého a takové scény plné napětí tam jsou. Za přečtení určitě kniha stojí. Doufám, že se autorka bude vypracovávat a dále svůj výkon vylepšovat.

Jidu
09.11.2023 5 z 5

Tak jsem zjistila, že nemůžu pořád v knihách někoho mordovat a sáhla jsem po této oddechovce od Hope. A jestli mi Spoutej mě přišlo dobré, tak tohle je absolutně top strop.

Autorka má neskutečný talent, že to není jen o tom. Neskáčou tam po sobě jak králíci, ale příběh obsahuje i temnější části, osudy hlavních postav. Kupříkladu nevěra, úmrtí v rodině atd. Což mě baví, není to povrchní.

Ale co si budeme povídat, po erotickém románu nesáhneme z toho důvodu, abychom zkoumali filozofii a jadernou fyziku, takže tu jsou samozřejmě pěkně peprné scény! Jaké bylo moje nadšení, když jsem zde objevila normální pár, který má sex jako každý z nás, a ne nějaké sexuální poloroboty! Fakt, příjemná erotika, nepřehnaná, normální. A žádné mořské potvůrky ani jiná havěť tu taky nebyla. Hope, děkujeme!

Několikrát jsem u knihy měla záchvat smíchu. Hlavní hrdinka je tak trošku tele, ale opět nenásilně a ve správnou chvíli.

Opravdu, tohle bylo to, co jsem po náročné knize potřebovala. Autorka vše vybarvila dokonale, a navíc hlavní postava je sexy hasič! Dámy, neberte to.

Celkově knihu moc doporučuji. Milovníci tohoto žánru, pozor pozor!

Mishaacka
06.11.2023 4 z 5

Více recenzí na INST misha_cte_eroticke.romany

Moje první kniha od Hope, Spoutej mě jsem ještě nečetla, takže se s autorkou potkávám poprvé
*Obálka
*Tento příběh je skvělým romantickým počinem české autorky. Zavede nás do prostředí hasičů z New Yorku
*Hodnocení dávám celkem vysoké. Sníženo, protože jsem si nesedla s Hayley. A virtuálně (kvůli sobě) dávám 3,5 = takový tip, ubrala bych na hovorových výrazem a lidových přirovnávání, na mě toho bylo moc a někdy mi tam hovorová reč tahala uši. Ale protože jsem na to citlivější já, rozhodla jsem se snížit jen "virtuálně"
*Kniha je čtivá, příběh pěkně utíká
*Miluju to prostředí - já jsem tým hasič a pro mě je to stále to nejvíce sexy povolání na světě
*Jedná se o romantický příběh, který je lehce proložen erotikou. Čekalo mě pár překvapení- vypadalo to předvídatelně a pak se to najednou všechno zvrtlo a já koukala s otevřenou pusou. O dramatické situace nebylo nouze. Líbily se mi vedlejší postavy Rebeky, Delili a hlavně babča Gianna. A záporáci taky skvěle napsaní
*Hayley - já jsem si s ní nesedla. Prostě jsem nevěru nezažila a tak jsem se nemohla vžít do pocitů Hayley. Za mě mi u ní chyběl citový a mentální vývoj - ještě pár stránek před koncem o Dylanovi pochybovala (nevěřila ani sama sobě)
*Dylan je prostě můj miláček! Do něj jsem se zakoukala hned a kvůli němu držím i vysoké hodnocení. Byl to férový chlap, od začátku upřímný k Hayley, na nic si nehrál. Nelíbilo se mi, jak mu Hayley ublížila = hned bych ho obejmula
*Moc se mi líbilo prostředí, kde se příběh odehrával
*Hlavní záporáci super - jak z nějaké telenovely. Škodili pořádně a k tomu matka Mozkomorka
* Milostný román s nádechem erotiky. Nemusíte se bát, žhavé scény jsou krátké a pěkně do děje sedí. Já si teda neuvěřitelně užila scénu v uniformě = mé sny ožili v knize

Rozhodně doporučuji, navíc podpoříme českou tvorbu

KlosKa
04.11.2023 1 z 5

Ufff. Tak jsem dočetla, ale stálo mě to dost. Omlouvám se autorce, ale za mě ne. Asi už jsem náročná. Byl to strašný mix všeho. Jakoby tam chtěla dát vše, hodně problémů, hodně všeho, ale vždy jen nakousnuto. Někdy je méně více. Ani jeden hlavní hrdina mi nepřirostl k srdci, naopak Hayley byla strašná. Mnohdy trapné dialogy o ničem a to nemluvím o erotických scénách. Toto nee. Bohužel :(

Jita160
01.11.2023 5 z 5

Tato česká spisovatelka má asi v oblibě uniformy.Její první knížka byla o hříšném policistovi a tady ta je o žhavém hasiči.Vůbec jsem neváhala a vrhla se do ní.
Hayley utiká z nešťastného vztahu plného lži a podvádění úplně zlomená a prázdná. Padá do naručí Dyalonovi sexy hasiči.Jejich vztah je komplikovaný i když velmi intenzivní. Ona nevěří,brání se lásce a on přesto ,že po ní touží má černo v duši ....no a k tomu má šílenou ex a matku morkomorku,která Hayley naprosto nesnáší.
Začíná boj o lásku ona je pro něho jako plamen ,který ho k sobě volá a říká uhas mě. A on následuje oheň a jde do výzvy.
Příběh určitě stojí za přečtení ...no která z nás by nechtěla hasiče ,který si nosí práci domů,aby uhasil žár ve vašich očích :,-)

Štítky knihy

láska deprese romantika hasiči

Autorovy další knížky

Hope Marks
česká, 1992
2023  69%Spoutej mě
2023  68%Následuj oheň
2024  %Mezi tebou a nebem

Kniha Následuj oheň je v

Přečtených47x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce69x
Chystám se číst38x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x