renca106 renca106 komentáře u knih

☰ menu

Italské léto Italské léto Jennifer Probst

Pohodový, oddechový příběh, který v sobě nakonec má určité prvky poznání o komplikovaných vztazích matek a dcer. Příběh protkaný Itálii a cestováním touto úžasnou zemi, která je mou srdcovou záležitostí. V zimním období se člověk aspoň touto formou dostane do prosluněné Itálie.

31.03.2024 4 z 5


Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda Dan Brown

Jedna z mých nejoblíbenějších knih. Mám ráda provázanost historie se současností s bavíme, když mě příběh nutí nad tím přemýšlet a uvažovat jestli je to opravdu jen fikce a nebo může být příběh na reálných základech.

28.12.2023


Chatrč Chatrč Wm. Paul Young (p)

Knihu jsem četla na základě doporučení kamaráda, který je věřícím. Já asi v něco věřím, ale sama nevím v co vlastně. Nicméně kniha je velmi zajímavá, za mě náročná na čtení a musela jsem se k některým pasážím vracet, abych pochopila správný význam toho všeho. Ale myslím si, že je v ní spousta velmi zajímavých věcí, které v člověka vyvolávají nutné zamyšlení se nad tím vším co se děje a jak bychom některé věci měli umět vyřešit hlavně sami v sobě. Za mě rozhodně doporučuji a jsem ráda, že mě k tomuto titulu kamarád přivedl. Z vlastní výběru bych k ní nikdy nedošla.

28.12.2023 5 z 5


Zpověď farářky Zpověď farářky Martina Viktorie Kopecká

Kniha mě oslovila a našla jsem v ní spoustu pasáží, které člověka nutí nad nimi přemýšlet. Za mě rozhodně doporučuji k přečtení.

28.12.2023 4 z 5


Hejno havranů Hejno havranů Kate Stewart

Kniha mě ze začátku moc nebavila, měla jsem problém se začíst. Ale pak začínal být příběh zajímavý a čtivý. Už se těším na další díly a jsem zvědavá jak to celé dopadne.

28.12.2023 4 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Za mě povedený román, předvídatelný, ale jako relax čtení můžu jen doporučit. Prostředí vědátorů bylo zajímavé a velmi věrohodně psané.

28.12.2023 4 z 5


Co když se utopíme Co když se utopíme Sarah Sprinz

Kniha mne chytla od první stránky a přečetla jsem ji jedním dechem. Dlouho mě kniha tak nebavila jako tahle. Krásný čtivý román, který mě na konci rozbrečel a to se mi zatraceně dlouho nestalo.

16.02.2023 5 z 5


Deník farářky Deník farářky Martina Viktorie Kopecká

Knihu jsem přečetla ani ne za jeden den, když jsem začala nechtěla jsem ji odložit. Pro mne jako ateistu kupodivu velmi zajímavé čtení. Na knihu jsem se moc těšila a naplnila mé očekávání. Za mě rozhodně stojí za přečtení a ještě víc za zamyšlení.

02.01.2022 5 z 5


Zkouška ohněm Zkouška ohněm James Rollins (p)

Na to, že knihy s umělou inteligencí a s moderními výpočetními technologiemi nemusím, musím říct, že byla kniha skvělá. Jedna z nejlepších jakou jsem od Rollinse četla. Doporučuji. :)

13.07.2021 5 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Super knížka, báječná zápletka až do konce tápete jak to opravdu bylo.

15.05.2020 5 z 5


Zamilovaná hypnotizérka Zamilovaná hypnotizérka Liane Moriarty

Zajímavý příběh, začátek byl akční zajímavý, později zkouzává do nataženého příběhu, kdy víte jak to nakonec skončí. Nicméně si myslím, že je na druhou stranu k zamyšlení, čeho je schopný zamilovaný a zrazený člověk. Za mě to až takový propadák nebyl.

15.05.2020 3 z 5


Muž v černém Muž v černém Sylvain Reynard

Nemohla jsem se od ní odtrhnout. Takže jsem ji přečetla za 24hodin... Nemohla jsem jít spát než jsem zjistila jak to dopadlo. Pěkné, nenucené. Kniha se skvěle napsaná a autor vás vtahuje do děje. Za mě super.

10.05.2020 5 z 5


Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Tak jsem právě dočetla. Upřímně musím říct, že mě ze začátku úplně nebavila. Přečetla jsem pár kapitol a pak mi víc jak týden kniha ležela na nočním stolku. Nějak mi ze začátku přišla zmatená, nic neříkající. Nicméně dneska jsem ji ráno vzala do ruky a čím dál jsem v knize byla tím víc mě pohlcovala. Nakonec se z toho vyklubal moc pěkný příběh, kde mě strašně zajímalo jak to skončí a celou dobu doufala, že se k Nickovi vrátí. Elisabeth, že otěhotní a miminko donosí. Můžu říct, že mě kniha i přes počínající nechuť nakonec chytla a moc ráda jsem ji dočetla.

08.05.2020 4 z 5


Tři přání Tři přání Liane Moriarty

Za mě pěkný příběh jen ten závěr nebyl úplně wou.

28.03.2020 4 z 5


Poslední výročí Poslední výročí Liane Moriarty

Z toho co jsem zatím přečetla od této autorky (je toto 3. kniha) líbila se mi nejméně. Sice po celou zajímavá zápletka, hrozně mě zajímalo jak ten s dítětem vlastně bylo, kam se rodiče ztratili, ale vyuzlení mě zklamalo. V postavách všech děvčat jsem se chvílemi ztrácela, kdo s kým má vlastně jaký příbuzenský vztah. Ani konec jako takový nebyl úplně šikovný, v podstatě jsme se nedověděly jak do dopadlo se Sophii. Tak snad další kniha, kterou začínám bude zase to pravé ořechové od Moriarty. ;)

28.03.2020 3 z 5


Počátek Počátek Dan Brown

Četla jsem všechny knihy ze série Langdon a musím říct, že tato mě zklamala nejvíce. Děj byl natažený, dlouho mě kniha nebavila. A konec to upřímně moc nezachránil. Knihu jsem dočetla po více jak roce. Spousta popisu a děj žádný, pro mě to nemělo spád ani pořádnou zápletku, chyběly mi symboly nějaký vstup do minulosti...

26.05.2019 3 z 5


Temný Říman Temný Říman Sylvain Reynard

Za mě tomu něco chybělo... Už to nemělo to kouzlo jako předchozí díly, ale dočetla jsem. Taková příjemná oddechovka.

17.08.2017 4 z 5


Šestý zánik Šestý zánik James Rollins (p)

Nevím, měla jsem možnost přečíst si už pár knih od Jamese Rollinse ze série Sigmy, ale upřímně řečeno, tahle se mi zatím přišla nejméně záživná. Knihu jsem začínala číst několikrát, protože jsem se nikdy nedostala ke konci a odložila ji na tak dlouho, že jsem si nepamatovala o co šlo. To se mi u předcházejících dílů nestalo, škoda. Nicméně i přesto hodnotím 3*, vždy totiž může být hůř a příběh byl nakonec zajímavý, právě díky popisu nových světů s XNA. :)

06.07.2016 3 z 5


Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Zajímavé a řekla bych, že i napínavé do poslední chvíle. Udá se sám? Udá ho Rachel? Když jsem začínala číst nějak mě to nenadchlo, úvodní odstavec o Pandoře pak do toho hned Berlínská zeď. Měla jsem z toho docela strach, ale pak dostal příběh obrátky. Dokonce mi pak i slza ukápla což se mi už dlouho u žádné knihy nestalo. Takže vřele doporučuji k přečtení.

31.05.2016 4 z 5


Láska na druhý pokus Láska na druhý pokus M. J. Summers (p)

Klasický romantický příběh, ale hezky se to čte. Není tomu asi moc co vytýkat. Na odreagováni to není vůbec špatné.

17.05.2016 3 z 5