Renca.ch Renca.ch komentáře u knih

☰ menu

Mrtvé vzpomínky Mrtvé vzpomínky Angela Marsons

Skvělý díl od Angely Marson, kniha mě bavila, dobře se četla, vyšetřující tým je sympatický, je pravda,že postav bylo moc a čtenář se lehce ztratí, ale děj se připomíná, těším se na další díly.

15.04.2024 5 z 5


Návrat domů Návrat domů Kate Morton

Zajímavý spletitý román, kniha se dobře četla, mohla být kratší. I když čtenář od začátku tuší, jak by to mohlo dopadnout, tak konec je nečekaný a všechny události se propojí. Nora ani Polly mi nebyly moc sympatické, někdy se chovaly nepochopitelně. Doporučuji k přečtení.

03.04.2024 5 z 5


Má cesta. Život legendárního horolezce. Má cesta. Život legendárního horolezce. Reinhold Messner

Souhlasím s předchozími komentáři, taktéž jsem nečetla knihu, kde by bylo tolik gramatických chyb. První půlka knihy je zajímavý životopis, druhá půlka je formou svérazných rozhovorů.I tak kniha stála za přečtení a zamyšlení.

10.03.2024 5 z 5


Nepřítel Nepřítel Lee Child

Ač mám knihy od tohoto autora ráda, tato mě nebavila, málem jsem ji nedočetla... Sice se něco dozvídáme z Reacherovy minulosti, ale poměry v politické vojenské armádě mě moc nebavily, místy zbytečně rozvleklé a opakující se, znovu už bych tuto knihu nečetla, ale radši si přečtu jiný díl ze serie.

05.02.2024 3 z 5


Bouře na Manaslu - Drama na střeše světa Bouře na Manaslu - Drama na střeše světa Reinhold Messner

Tato tragická událost byla již několikrát vylíčena v Messnerových knihách, tady je to podobně vylíčené s velkým množstvím zajímavých fotografií.

28.01.2024 5 z 5


Peče celá země Peče celá země Martin Poláček

Inspirativní kniha s pěknými fotografiemi.

21.01.2024 5 z 5


Prodloužený víkend Prodloužený víkend Gilly Macmillan

Kniha měla velký potenciál se zajímavou mrazivou psychologickou zápletkou. Ale vzhledem k tomu,že nebyla rozdělena žádnými kapitolami, špatně se mi četla a ztrácela jsem se občas v postavách. Byla jsem zvědavá na hlavního psychopata, děj byl napínavý, ale moc překombinovaný a vlastně žádná postava nebyla sympatická. I tak stála kniha za přečtení.

21.01.2024 5 z 5


Bílá samota. Má dlouhá cesta k vrcholům Himaláje. Bílá samota. Má dlouhá cesta k vrcholům Himaláje. Reinhold Messner

Velmi čtivá kniha o osudové hoře R.Messnera.

07.01.2024 5 z 5


Zabije tě Zabije tě Charlie Gallagher

Napínavý thiller, téma domácího násilí bylo drsně vylíčené, až jsem si říkala, jak to mohla týraná žena nechat tak daleko zajít. Detektivní dvojice vyšetřovatelů byla sympatická, Maddie se mi zdála lepší než v 1. díle. Konec thilleru se mi zdál zbytečně překombinovaný, když pospojoval všechny vedlejší linky. Těším se na další díl.

06.01.2024 5 z 5


Sexy dorty Sexy dorty Josef Maršálek

Překrásné fotky, dorty vypadají krásně, všechny musí fantasticky chutnat, ale málokdo je asi bude umět dělat ;)

28.12.2023 5 z 5


Vražedná mysl Vražedná mysl Angela Marsons

Knihy A.Marson jsou velmi čtivé, napínavé, vyhovují mi krátké kapitoly. Téma sekt mi není moc blízké a občas jsem se ztrácela ve jménech, navíc zapojení Fifi mi přišlo naivní a nedomyšlené, i tak mě kniha bavila a přečtu si další případy Kim.

28.12.2023 5 z 5


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Napínavý psychothiller, krátké kapitoly, kniha se rychle četla a bavila mě. První půlka slabší, ale druhá půlka se rozjela zase až moc rychle,mohla být delší a propracovanější. I když jsem čekala,že to nebude černé a bílé, tak konec mě fakt překvapil. Jsem zvědavá na další knihy autorky.

12.12.2023 5 z 5


Duše nezná mezí Duše nezná mezí Reinhold Messner

Myslela jsem, že se jedná o biografii známého horolezce, ale spíš jde o jeho filozofický pohled na svět formou rozhovoru, novinářovy otázky mi moc nesedly, kniha mě moc nebavila, měla jsem ji půjčenou, jinak bych ji určitě nekupovala.

27.11.2023 3 z 5


Smrt paní Westawayové Smrt paní Westawayové Ruth Ware (p)

Kniha s ponurou atmosférou, příběh mě bavil, dobře se četla, souhlasím s předchozími komentáři, že hodně věcí se opakovalo a některé postavy, třeba hlavní hospodyně mohly být víc vykresleny, závěr byl takový nijaký, knihu doporučuji k přečtení.

26.11.2023 5 z 5


Žena z kajuty č. 10 Žena z kajuty č. 10 Ruth Ware (p)

Kniha se dobře četla, nenáročná oddychovka. Hlavní hrdinka jak již bylo zmiňováno, nesympatická, chovala se nelogicky jak slon v porcelánu...Začátek příběhu postrádal logiku,když neměl s dějem žádnou souvislost a konec taky přitažený za vlasy.Ale i tak mě kniha bavila a byla jsem zvědavá jak to dopadne.

29.10.2023 5 z 5


Antarktida. Nebe i peklo. Antarktida. Nebe i peklo. Reinhold Messner

Knihy Messnera čtu ráda, zcela souhlasím s komentářem Haki34. Messner je extrémní dobrodruh, s kterým je asi těžko vyjít, fascinovalo mě, že si naplánoval a užíval takovou několikaměsíční ledovou cestu. Vadilo mi,že v každé kapitole se opakoval, zato některé věci nepopsal nebo odbyl. Škoda,že namísto pěkných fotografií byly jen nějaké mazanice,zřejmě české nakladatelství šetřilo na kvalitě tisku;)

29.10.2023 5 z 5


Jáma Jáma C. J. Tudor

Moje druhá kniha od autorky, její příběhy mě baví, dobře se čtou, mají spád. Je pravda,že je poznat opět inspirace Kingem - (H)Řbitovem zvířatek, opakuje se dětská šikana jako v minulé knize a hlavní hrdina nevzbuzuje moc sympatií. Škoda že konec je taková slátanina, něco není vysvětleno a něco zas až překombinováno, i tak doporučuji k přečtení.

22.10.2023 5 z 5


Navždy první - příběhy legendárních československých horolezců Navždy první - příběhy legendárních československých horolezců Martin Krejsa

Velmi rozsáhlá kniha,má skoro 700 stran, myslela jsem,že budu přeskakovat, ale kniha byla velmi čtivá se spoustou fotografií, silné životní příběhy horolezců a různé pohledy na jednotlivé události z minulé doby.

11.10.2023 5 z 5


Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Kniha je velmi čtivá, ze začátku hodně připomínala Kingův horror "To", je poznat,že se jím autorka inspirovala. Postupem času mi ale příběh nepřipadal nijak mysteriózní, většina věcí byla vysvětlena,proto mi křídoví panáčci přišli zbyteční a zmateční a nemuseli v knize ani být ;) Závěr mě nijak nešokoval, od začátku se dal očekávat, možná jsem čekala jiný víc propracovaný konec, knihu doporučuji k přečtení.

09.10.2023 4 z 5


Sleduje tě Sleduje tě Charlie Gallagher

Napínavá detektivka, dobře se četla, nenudila, hlavní detektiv Harry byl sympaťák, nevím proč,ale ženské vyšetřovatelky jsou vždy nějaké zvláštní, buď velké drsňačky nebo ufňukané. Škoda, že postavy nebyly víc psychologicky vykreslené, možná se dočkáme v další sérii, jsem zvědavá na další díl.

24.09.2023 5 z 5