Zabije tě

Zabije tě https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460873/bmid_zabije-te-Ots-460873.jpg 4 155 60

Maddie Ivesová série

< 2. díl

Grace Hughesová leží zkopaná na podlaze koupelny a snaží se popadnout dech. Už nemůže ignorovat prostou pravdu: musí odejít, jinak ji její násilnický partner zabije. Grace je vězněm ve vlastním domě, má však plán, jak se osvobodit. Pomůže jí seržantka Maddie Ivesová. Ta momentálně pracuje v týmu, který se specializuje na pomoc obětem domácího násilí. Jenže netuší, že žena k ní nebyla zcela upřímná a vše je mnohem horší, než se na první pohled zdá. Grace běží čas. Musí utéct, jinak zemře. Zabije tě je druhá kniha z nové detektivní série s mladou ambiciózní vyšetřovatelkou Maddie Ivesovou a věčně nabručeným inspektorem Harrym Blakerem.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

He will kill you , 2019


více info...

Přidat komentář

beruska
03.04.2024 4 z 5

Smutný příběh domácího násilí....

SilvieSisinka
30.03.2024 5 z 5

Drsné, čtivé.....jen pro drsné povahy.
Grace je vězněm ve vlastním domě,má však plán,jak se osvobodit.Pomuze ji seržantka Maddie.Ta pracuje v týmu,který se specializuje na pomoc obětem domácího násilí.


Kami33
21.03.2024 4 z 5

Pomalejší rozjezd než se vše pospojuje. Neumím se vžít do mentality týraných žen, proto mi chování Grace přijde dost zvláštní.

Han-nah
30.01.2024 4 z 5

Kniha je velice čtivá, z dějových linek zde graduje hlavně téma domácího násilí. Je pořád neuvěřitelné, co dokáže násilník vymyslet, jak týrat svou oběť, tady je to Grace. Nesoudím, ale při čtení mi při týrání samotné naskakovala imaginární bolest týrané. Ale sama nevím, co bych v takové situaci udělala a hlavně , komu bych věřila. Byl by to ten správný a zajistil by mi ochranu? Přeji všem týraným svobodu, ale také ať je hodně těch, kteří pomáhají. I nám již známá vyšetřovatelka Maddie se mimo jiné tomuto tématu věnuje. A její ,dosud nabručený kolega Harry, začíná být lidštější. Dobrá dvojka.

Renca.ch
06.01.2024 5 z 5

Napínavý thiller, téma domácího násilí bylo drsně vylíčené, až jsem si říkala, jak to mohla týraná žena nechat tak daleko zajít. Detektivní dvojice vyšetřovatelů byla sympatická, Maddie se mi zdála lepší než v 1. díle. Konec thilleru se mi zdál zbytečně překombinovaný, když pospojoval všechny vedlejší linky. Těším se na další díl.

axspevak
11.09.2023 5 z 5

Musim rict,ze jsem po precteni knihy docela chapala,ze autor na zacatku upozornuje na to,ze kniha obsahuje brutalne licene domaci nasili.Opravdu se to necetlo lehce.Hlavni hrdinka se vytrpela opravdu mnohe a jsem rada,ze autor napsal knihu prave s takovym vyvojem a koncem.Nevim nevim,jak bych zvladla cist horsi scenar..

TaLu
04.09.2023 4 z 5

Myslím že zdravý člověk, který prožívá zdravé a pravdivé vztahy není schopen pochopit situaci obětí domácího násilí. Můžeme se jen snažit přát všem, kteří prožívají něco podobného, aby našli sílu k řešení a pomoc dobrých lidí. Obdivuji všechny, kteří vytvářejí bezpečná místa a těmto obětem se věnují. Kriminální případ zajímavý, hlavní vyšetřovací dvojice sympatická. Jediné, s čím se stále nemohu popasovat, jsou velké rozdíly v přístupu společnosti k policii a sociálním a zdravotním problematikám. Vždy si říkám, jak jsme na tom tady dobře!

Danago
28.08.2023 3 z 5

Druhý díl pro mě asi stejný jako předchozí, takže komu se líbil nebude zklamaný. Děj není úplně jednoduchý a zápletka se postupně stále více zaplétá, aby se ke konci překvapivě rozpletla. Maddie je velmi sympatická vyšetřovatelka.
Domácí násilí je zde opravdu velmi kruté až šílené.

soukroma
31.05.2023 5 z 5

Velmi čtivé, s několika věrohodnými různorodými zločiny: jakkoli anotace uvádí "jen" domácí násilí, k tomu se ve skutečnosti dostáváme až o hodně později, po teroristickém útoku v silničním tunelu a loupežných přepadeních. Samotná linka s Grace byla opravdu ohavná, co všechno domácí násilí může zahrnovat, nicméně její role mi pak byla čím dál méně jasnější. Postupně se totiž jednotlivé zločinné linky propojují až do závratného rozuzlení. Dočítala jsem nad ránem a z posledních 50 stran mi šla hlava kolem, vlastně mi zůstalo i pár otazníků...
Úvodní zločiny a vůbec nastínění vyšetřování v pohodovém výkonném britském policejním týmu se mi velmi líbily, autor je zkušený policista a ví, o čem píše. Proto asi také pozitivní důraz na profesionalitu a vstřícnost v týmu vyšetřovatelů, protože současné krimi z Británie obvykle obnáší řevnivost, korupci a nesnášenlivost až zásadní nespolupráci a dysfunkčnost v policejních týmech, což spíš nahrává zločincům než úspěšnému vyřešení úkolů v rámci "pomáhat a chránit". Zde tedy velmi příjemné překvapení.
K pozitivům patří i to, že se děj (celé série) neodehrává typicky v metropoli, ale v Canterbury (byť samotné starobylé město nehraje. alespoň v tomto díle, žádnou zvláštní roli). 90%

lucie1744
04.05.2023 4 z 5

Ze začátku mi přišlo, že má knížka pomalý spád, ale pak se to rozjelo. Neskutečně napínavé.

klarinka9974
04.04.2023 4 z 5

První případ se mi líbil více, ale i tento nebyl špatný. Jen mě občas přišlo, že se to táhne a nic se neděje. Ale konec určitě překvapil, napětí a konečně nějaká pořádná akce. Domácí násilí není moje oblíbené téma a zde bylo dost podrobně vše popsané. Snad jen dodat, štěstí, že všechno dopadlo tak jak mělo.

monte
02.04.2023 5 z 5

Super, strhující a napínavé. Doufám, že se můžeme brzy těšit na další díl

koubinda
28.03.2023 5 z 5

Skvělá série. Mohu jen vřele doporučit.

Janík511
16.03.2023 5 z 5

Rozhodně lepší než první díl.

čef
05.03.2023 5 z 5

Tak jsem se po dlouhé době dočkal opravdu dobré detektivky. Primárně se zabývá domácím násilím, ale jsou zde i další, i když slabší, motivy, jako vydírání na netu, loupeže a terorismus. Vše je docela nenásilně propojeno a hlavní vyšetřovatelka sympatická. Napětí je také dost a dost, tak co si přát více.

janastok
28.02.2023 4 z 5

Dobrá, čtivá detektivka. Policisté se zpočátku zabývají několika zdánlivě nesouvisejícími událostmi, které se v závěru dokonale propojí.

Majulle
27.12.2022 4 z 5

Kniha se mi moc líbila, domácí násilí není moc pro slabé povahy ale četla jsem i horší knihy :) Baví mě ten příběh zda se z toho žena dostane, uteče či neuteče, kdo ji zachrání a jak skončí trýznitel. :) Obě knihy od autorky mě moc bavily :)

lilkys
06.11.2022 5 z 5

Zabije tě jsem zhltla s hrůzou jedním dechem. Tento thriller "nádherně" vykresluje problém domácího násilí do takových detailů, že mi běhal mráz po zádech. Strašné, ale důmyslné techniky mučení, manipulátorství a i Graceina složitá cesta ven z této situace, to vše bylo vykreslené tak reálně, až jsem knihu nemohla odložit, no zároveň se mi dělalo špatně.
Celou knihu jsem se modlila, aby Grace utekla a byla zachráněna, aby už někdo něco udělal! Měla jsem o ni strach. Ale pozor, celá zápletka je mnohem složitější, právem se řadí do kategorie thrillerů. Ráda si od autora ještě něco přečtu! :)

PetraDD
02.11.2022 2 z 5

Oproti prvnimu dilu zklamani, ale tesim se na dalsi

Kekik
29.10.2022 5 z 5

Tak jsem si myslela, že jsem již otrlá, a násilí na lidech v knihách zvládám. Omyl. Možná je to ale i tím, že s Grace jsem strávila více času než s jinými obětmi, které se mihnou jen v jedné kapitole. Chudák Grace. Vytrpěla si toho opravdu hodně.
Chvíli jsem měla pocit, že autor příběh zbytečně propojil, ale nakonec to do sebe vše hezky zapadlo.
Maddie a Harry jsou oba sympaťáci, a já se již těším na další setkání s nimi. Také jsem zvědavá, jak to dopadne s Adamem. Vyhlídky nejsou moc příznivé.

Štítky knihy

domácí násilí thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

2020  84%Sleduje tě
2021  85%Zabije tě