Pheobe20 Pheobe20 komentáře u knih

☰ menu

Vánoční prasátko Vánoční prasátko J. K. Rowling (p)

Když jsem zjistila, že autorka napsala novou knihu (pro děti), tak jsem byla zvědavá...Vzpomněla jsem si na své dětství, jak jsem hltala stránky Harryho Pottera. Kniha má nádherný příběh, v kterém si i dospělý čtenář najde plno myšlenek k zamyšlení. Autorka má nádherně promyšlený a krásně vykreslený příběh pro čtenáře. Příběh nádherně pohladí po duši čtenáře. J. K. Rowling je paní autorka na správném místě.

27.12.2021 5 z 5


Skvrna Skvrna Gillian Flynn

Tato povídka se autorce opravdu nepovedla, velké zklamání. Polovina knížky je o ničem a až pak se tam trochu něco děje. Ukončení povídky je divné. Nepochopila jsem, co tím autorka chtěla předat čtenáři. Určitě bych toto nezařadila mezi horory.

28.11.2020 odpad!


Ať žijí padesátnice Ať žijí padesátnice Hana Hřebejková

Tuto knihu bych zařadila pro oddechové čtení. Jednotlivé historky v knize rychle ubíhaly. Překvapilo mě, že jednotlivé historky na sebe nenavazovaly, což mi trochu zkazilo požitek z knihy. Naopak mě překvapilo, že v jednotlivých historkách se objevovaly podobné rysy...

26.11.2020 3 z 5


Neuvěřitelně uvěřitelné příhody z hor Neuvěřitelně uvěřitelné příhody z hor Martin Úbl

Kniha se četla velmi dobře. Příběhy z cest jsou psány velmi čtivou formou. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout, což bylo vždy večer velmi těžké, abych nezaspala do práce. Při čtení jsem měla chuť zažít nějaké podobné zážitky z turistických cest. Nejvíce se mi v knížce líbila ta část, kde se soutěžilo o dementa dne a odměna pro vítěze. Určitě si další knížku od tohoto autora přečtu.

26.11.2020 5 z 5


Matčina hra Matčina hra Sandie Jones

Od knihy jsem podle obálky očekávala něco jiného. Do čtení jsem se musela nutit. V průběhu čtení mě štvala skoro každá postava. Myslím, že děj je zbytečně zdlouhavý. V průběhu děje se nic moc neděje. Pořádný zvrat začne až ke konci. A bohužel konec je velmi rychle ukončený. Ocenila jsem, že autorka příběhu dokázala zmást čtenáře, jak tento příběh skončí. Myslím si, že konec by zasloužil větší pozornost.

12.09.2020 3 z 5


Dáma v modrém Dáma v modrém Naďa Horáková

První moje přečtená kniha od dané autorky. Kniha se četla velmi dobře. Tuto knihu bych zařadila pro odpočinkové čtení. Příjemný příběh, ale vyloženě bych to jako detektivkou nenazvala.

05.09.2020 5 z 5


Nesvá Nesvá E. Lockhart (p)

Tato kniha byla jedno velké zklamání, i když jsem neměla žádná očekávání od knížky. Bylo mi velmi nepříjemné střídání časových linií. Od začátku mi postavy byly velmi nesympatické, rozmazlené a přišlo mi, že ani samy neví, co od života chtějí. Celkem mě zajímalo, jak celá kniha skončí. I tam přišlo velké zklamání, protože kniha vlastně nijak neskončila... Nepochopila jsem, co tímto příběhem chtěla autorka čtenáři předat.
Od autorky jsem žádnou jinou knihu nečetla a nevím jestli autorce dám šanci s dalším dílem.

29.08.2020 odpad!


Kniholap Kniholap Helen Docherty

Z knihy jsem byla velmi nadšená. V celé knize jsou nádherné ilustrace, které dítě zaujmou. Příběh je psán ve verších s poučením pro děti. Kniha pohladila po duši. Koupila jsem neteři a doufám, že z knihy bude nadšená.

30.07.2020 5 z 5


O hrochovi, který měl škytavku O hrochovi, který měl škytavku Christine Beigel

Kniha je pěkně ilustrovaná. Ale příběh mi přišel jako slátanina. Nevím co si z takového příběhu odnese dítě...

30.07.2020 2 z 5


Líbánky Líbánky Tina Seskis

Knihu jsem si vybrala pro žánr a celkem pěknou obálku. Od knihy jsem měla velké očekávání, ale nakonec jsem byla velmi zklamaná. Hlavní hrdinka mě od začátku knihy nebyla sympatická. Nepochopila jsem, proč se vdávala, když celou dobu si následně manžela držela od těla a nechtěla s ním vůbec trávit čas. Moc mi nevyhovovalo, jak se v knize pořád přeskakovalo ze současnosti do minulosti. Konec knihy byl hodně rychle ukončen. Je ale pravda, že do poslední chvíle jsem netušila, jak to dopadne.

24.07.2020 1 z 5


Psychohry Psychohry Leona Deakin

Kniha měla velmi slibný začátek. Děj byl velmi akční a kniha vás vtáhla do děje. Ale to se asi v jedné třetině knihy zlomilo a děj začal být zdlouhavý a nudný. Do čtení jsem se musela začít nudit. Ke konci knížky se zase děj rozběhl. Námět knihy se mi ale líbil. Ale znovu bych po knížce nesáhla.

19.07.2020 1 z 5


Neuvěřitelné příhody z hor Neuvěřitelné příhody z hor Martin Úbl

Kniha je velmi čtivě napsaná s velkou dávkou humoru. Je evidentní, že se sešla suprová parta s podobnou zálibou v cestování a turistice. Po přečtení této knihy jsem měla chuť také někam vyrazit a zažít nějaké dobrodružství. Člověk po přečtení této knihy má chuť někam vyrazit za podobnými zážitky.

22.02.2020 5 z 5


Elixír života Elixír života Zdenka Psůtková

Kniha je velmi dobře napsaná podle skutečné události. Děj mě vtáhnul tak moc, že jsem musela číst stále dál a dál a nemohla jsem knihu odložit. Kniha informuje jak byl objeven inzulín a následné léčbě pacientů s onemocněním Diabetes mellitus. Což mělo zásadní význam v lékařství. Současně je v knize popsáno, že ne vždy objevy a pokusy ve vědě jsou jednoduché a podporované ostatními lidmi. Myslím si, že tuto knihu by se měl přečíst pro informaci každý (zvláště v dnešní době, kdy je stále více lidí s touto diagnózou). Tuto knihu bych zařadila i do povinné literatury na školách.

22.02.2020 5 z 5


Díky za fíky Díky za fíky Halina Pawlowská

Tato kniha mě vůbec neoslovila. Musela jsem se hodně nutit do čtení. Knížku jsem vždy po pár stránkách odložila. Autorka má i lepší knihy.

22.02.2020 1 z 5


Ulovila jsem ho v buši Ulovila jsem ho v buši Halina Pawlowská

Prolog knížky mě moc nenadchnul, do jeho čtení jsem se musela nutit. Ostatní krátké příběhy se četly dobře. Ale od autorky jsem četla lepší knihu s lepším humorem.

22.02.2020 3 z 5


Recept na lásku Recept na lásku Jane Porter

Kniha byla velmi čtivá. Patří mezi knihy pro příjemně oddechové čtení. Kniha byla podle mě napsaná až zdlouhavě. Zklamal mě konec knihy, který byl naopak velmi rychle ukončen.

22.02.2020 3 z 5


Bezpečný přístav Bezpečný přístav Nicholas Sparks

Knížka je dobrá oddechovka. Dal se celkem pěkně odtušit děj knihy. Jediné překvapení knihy došlo až úplně na konci.

24.03.2019 3 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Kniha mě moc nenadchla. Dost se dal předpovídat děj a myslela jsem, že bude lepší rozuzlení na konci knihy. Možná jsem měla větší očekávání od knihy, která byla tak dobře hodnocená.

17.03.2019 2 z 5


Vyznamenání Vyznamenání Danielle Steel

Jedná se o velmi povedenou knížku od dané autorky. Jedná se o velmi silný příběh z období války ve Francii a následný život hlavní hrdinky po válce. Příběh je velmi čtivý. Od knihy jsem se nemohla vůbec odtrhnout. Velice knihu doporučuji.

17.03.2019 5 z 5