Neuvěřitelné příhody z hor

Neuvěřitelné příhody z hor https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359467/bmid_neuveritelne-prihody-z-hor-23P-359467.jpg 4 173 64

Co se stane, když expedici vede gumové kuře? Jaké jsou typické sny na treku? Jak to dopadá, když chlapec vezme svoji přítelkyni na 14 dní mimo civilizaci? Ač se může na první pohled zdát, že se úsměvné a někdy až k smíchu přivádějící příběhy z této knihy odehrávají v čistě horském prostředí, není tomu tak. Během čtení čtenář zjistí, že jsou to příběhy napsané životem a o životě každého z nás. A jako i v životě, tak i na horách zdoláváte vrcholy i pády, ale s partou kamarádů jde všechno líp.... celý text

Přidat komentář

ivoiro
09.04.2024 5 z 5

Tohle byla skvělá knížka. Ty příběhy jsou psané s láskou a humorem.

SilviiM
26.03.2024 3 z 5

Krátké, pohodové příběhy z hor. Super parta o které je radost číst. :)


zdenka0350
04.12.2023 4 z 5

Přečteno za jeden večer. Parádní oddechovka. Patřím bohudík k takovýmto bláznům co rádi někde pochodují s batohem. Bohužel o svých zážitcích neumím tak skvěle napsat jak autor této knihy. Už jdu hledat další díl.

kajka.w
30.11.2023 4 z 5

Vadilo mi, že příběhy nešly po řadě, tak jak se staly. Jeden byl z Černé Hory, další z Kréty, pak z Nepálu a pak se zase objevily příběhy z Černé Hory a tak dále.. Prostě na přeskáčku... Jinak vcelku vtipná knížka, z židle jsem smíchy teda nespadla, ale pobavila jsem se. Myslím, že po přečtení dostane každý chuť popadnout pohorky a vyrazit.

Martule44
25.09.2023 5 z 5

Vyprávění všech těch zážitků v člověku vyvolává úsměv a vede k zamyšlení nad sebou samým...opět skvělé čtení, které mě donutilo sbalit batožinu a vyšlápnout aspoň podél řeky Doubravy...
Díky!

Katka2382
27.05.2023 3 z 5

Takové odlehčené čtení, jen by myslím knížce vice prospělo kdyby se autor nesnažil byt tak moc vtipný.Někdy to bylo až přes.
Jinak v Rodně v Rumunsku jsme byli kdysi dávno taky,takže s některými zážitky jsem se ztotožnila,například absence hygieny(14 dní jsme se nemyli,páč prostě nebylo kde),jednotvárnost stravy a její nedostatek, hledání pitné vody atd.... .Ale bylo tam krásně.

Lucissia
30.03.2023 5 z 5

Kraťoučké, milé, zábavné, prostě odpočinkové čtení. :-)

pupak13
27.06.2022 4 z 5

Zprvu jsem knize příliš nevěřil, ale postupem si mě dostala. Lehký humor s nadsázkou mi připomněl mé cestování, kdy na cestách zažívám podobné historky - že bych vydal knihu?
Škoda, že je tak krátká, alespoň se dobře čte.

Chytuš
27.06.2022 5 z 5

Lehké a vtipné. Úplný opak toho, když se poprvé vydáte do hor a fakt zmoknete, nebo se skutečně brodíte blátem do svahů téměř kolmých s "normálním" sklonem (rozuměj rovinou), případně se ploužíte pod nemilosrdným sluncem, před kterým není kde se skrýt - to vám takové putování rozhodně nepřipadá lehké a vtipné už vůbec ne. Děkuji Martinu Úblovi, že jsem si mohla zavzpomínat na svoje vlastní dávné toulky a přesvědčit se, že časy se zas až tak moc nemění. Alespoň ne pro milovníky hor - trable musí překonávat pořád stejné... Aneb trekařské desatero platilo, platí a platit bude - pro všechny minulé, současné i budoucí nadšence vysokohorské turistiky :-)
Trekařské desatero (str. 111):
1. Co nemáš, nepotřebuješ.
2. Cokoliv potřebuješ, je vždycky na dně krosny.
3. Nikdy nečůrej proti větru. Hřeje to jen zpočátku.
4. První den chutná jakékoli jídlo všem.
5. Co nesmrdí, to je čistý.
6. Rovina je, co je rovně, na sklonu nezáleží. Je zakončena serpentinou.
7. Nikdy nevěř místním. O počtu obyvatel, zbývajících kilometrech, výšce, zbývající době pochodu zásadně jen žertují!
8. Chceš-li se v noci vyspat, je třeba večer předtím sníst psy v okolí.
9. Není volné chvíle na treku. Jsou jen chvíle vyplněné filtrováním vody nebo vařením.
10. Padají-li ti kalhoty, jsi za půlkou treku.

Sandalkar
10.05.2022 4 z 5

Prijemne pocteni, pri kterem me svrbely pohorky, vedouci kure je sympatak na entou. Taky kvituju popis dynamiky skupiny v prubehu vyprav i let, bez prikras ale s vtipem. Doporucuji.

kusma
11.03.2022 4 z 5

Vtipná, pohodová knížka. Na odreagování super, i nahlas jsem se zasmála.
Určitě si přečtu i další.

Bedřich63
30.01.2022 5 z 5

Jsem rád, že jsem se nechal inspirovat zde na Databázi knih svými oblíbenými čtenáři. Tato kniha nepostrádá vtip a popis cestovatelských příhod je autentický. Rád si přečtu pokračování.
K tomuto způsobu cestování jsem nikdy nenašel odvahu, vždy se vydávám na cesty, kde je naplánován nocleh a mnohdy i detailně denní program. Plánuju to obvykle sám, služeb cestovek využíváme jen výjimečně.
Tady jsme mohli společně s partou mladých cestovatelů nahlédnout pod pokličku toho, co obnášejí vícedenní treky Na Slovensku, Ukrajině, v Rumunsku, Černé Hoře, Bosně a Hercegovině, Nepálu a také na Madeiře a Krétě.
Všude je krásně, když to člověk chce vidět a má ten dar.

DuncanIdaho
18.09.2021 5 z 5

Martin Úbl napsal dobré dílko. Některé příhody jsou opravdu neuvěřitelné. Celá kniha je mírně úsměvná, je tam ale několik velmi ftipných okamžiků. Již dlouho jsem se žádné knize tolik nenasmál jako této.

LunaL.
20.07.2021 4 z 5

Trochu jiná cestovatelská knížka. Krátké kapitoly plné vtipných historek z hor. Doplněno úryvky z deníků a fotografiemi z cest. Na odpočinek ideální :)

Zuzvil
17.06.2021 4 z 5

Ke knížce bych se nedostala, ale doporučila mi ji skvělá žena s podobným vkusem na knihy, tak jsme si řekla proč ne. Bála jsem se hlavně té humorné stránky, protože mě většina humoristických knih (co jsem dosud četla) buď nebavila vůbec nebo se četly dobře, ale ani jednou jsem se nezasmála (a už vůbec ne nahlas), tady musím říct, že mě to opravdu bavilo, usmívala jsem, pochichtávala, bylo to příjemné čtení, kde se velmi lehkou formou dozvídáme o putování partičky lidí v různých horách. K přečtení a odlehčení dne určitě doporučuji.

happy-smile
19.05.2021 3 z 5

Tak nějak jsem od toho čekala trochu víc. Za mě tam moc vtipných situací nebylo, ale možná je to proto, že prostředí několikadenních horských výšlapů je pro mě docela neznámé... Ale kniha je krátká a nakonec jsem se do toho přece jenom dostala. Díky její délce ještě možná dám šanci i dalším dílům.

Macek1978
18.05.2021 5 z 5

U mě dobrý! Vřele doporučuji přibalit od batohu a vyrazit do kopců !

Arsi
03.02.2021 5 z 5

Velmi vtipná kniha, která musí každému zvednout náladu. Dost jsem se u ní bavila. Jak je vidět i neuvěřitelné se stává uvěřitelným. Moc se mi líbila a určitě sáhnu i po další knize Martina Úbla.

Dagmar76
22.10.2020 5 z 5

Veselé historky z cest po horách, humor a nadhled. Geniální přirovnání. Škoda, že byla tak krátká....

Marketplace
03.08.2020 5 z 5

Parádní historky, člověk knihu přečte skoro jedním dechem. Sám jsem párkrát s partou v horách byl, tak není problém vžít se do určitých situací, které autor popsal. Za mě jednoznačně 5*.