Neuvěřitelné příhody z hor

kniha od:

Neuvěřitelné příhody z hor https://www.databazeknih.cz/https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359467/bmid_neuveritelne-prihody-z-hor-23P-359467.jpg 4.2 161
Koupit Koupit eknihu
Bazar

Co se stane, když expedici vede gumové kuře? Jaké jsou typické sny na treku? Jak to dopadá, když chlapec vezme svoji přítelkyni na 14 dní mimo civilizaci? Ač se může na první pohled zdát, že se úsměvné a někdy až k smíchu přivádějící příběhy z této knihy odehrávají v čistě horském prostředí, není tomu tak. Během čtení čtenář zjistí, že jsou to příběhy napsané životem a o životě každého z nás. A jako i v životě, tak i na horách zdoláváte vrcholy i pády, ale s partou kamarádů jde všechno líp.... celý text

Komentáře (60)

Komentáře 60 Recenze 3

Martule44
Martule44
25.09.2023 5 z 5

Vyprávění všech těch zážitků v člověku vyvolává úsměv a vede k zamyšlení nad sebou samým...opět skvělé čtení, které mě donutilo sbalit batožinu a vyšlápnout aspoň podél řeky Doubravy...
Díky!

Katka2382
Katka2382
27.05.2023 3 z 5

Takové odlehčené čtení, jen by myslím knížce vice prospělo kdyby se autor nesnažil byt tak moc vtipný.Někdy to bylo až přes.
Jinak v Rodně v Rumunsku jsme byli kdysi dávno taky,takže s některými zážitky jsem se ztotožnila,například absence hygieny(14 dní jsme se nemyli,páč prostě nebylo kde),jednotvárnost stravy a její nedostatek, hledání pitné vody atd.... .Ale bylo tam krásně.

Lucissia
Lucissia
30.03.2023 5 z 5

Kraťoučké, milé, zábavné, prostě odpočinkové čtení. :-)

pupak13
pupak13
27.06.2022 4 z 5

Zprvu jsem knize příliš nevěřil, ale postupem si mě dostala. Lehký humor s nadsázkou mi připomněl mé cestování, kdy na cestách zažívám podobné historky - že bych vydal knihu?
Škoda, že je tak krátká, alespoň se dobře čte.

Chytuš
Chytuš
27.06.2022 5 z 5

Lehké a vtipné. Úplný opak toho, když se poprvé vydáte do hor a fakt zmoknete, nebo se skutečně brodíte blátem do svahů téměř kolmých s "normálním" sklonem (rozuměj rovinou), případně se ploužíte pod nemilosrdným sluncem, před kterým není kde se skrýt - to vám takové putování rozhodně nepřipadá lehké a vtipné už vůbec ne. Děkuji Martinu Úblovi, že jsem si mohla zavzpomínat na svoje vlastní dávné toulky a přesvědčit se, že časy se zas až tak moc nemění. Alespoň ne pro milovníky hor - trable musí překonávat pořád stejné... Aneb trekařské desatero platilo, platí a platit bude - pro všechny minulé, současné i budoucí nadšence vysokohorské turistiky :-)
Trekařské desatero (str. 111):
1. Co nemáš, nepotřebuješ.
2. Cokoliv potřebuješ, je vždycky na dně krosny.
3. Nikdy nečůrej proti větru. Hřeje to jen zpočátku.
4. První den chutná jakékoli jídlo všem.
5. Co nesmrdí, to je čistý.
6. Rovina je, co je rovně, na sklonu nezáleží. Je zakončena serpentinou.
7. Nikdy nevěř místním. O počtu obyvatel, zbývajících kilometrech, výšce, zbývající době pochodu zásadně jen žertují!
8. Chceš-li se v noci vyspat, je třeba večer předtím sníst psy v okolí.
9. Není volné chvíle na treku. Jsou jen chvíle vyplněné filtrováním vody nebo vařením.
10. Padají-li ti kalhoty, jsi za půlkou treku.

Sandalkar
Sandalkar
10.05.2022 4 z 5

Prijemne pocteni, pri kterem me svrbely pohorky, vedouci kure je sympatak na entou. Taky kvituju popis dynamiky skupiny v prubehu vyprav i let, bez prikras ale s vtipem. Doporucuji.

kusma
kusma
11.03.2022 4 z 5

Vtipná, pohodová knížka. Na odreagování super, i nahlas jsem se zasmála.
Určitě si přečtu i další.

Bedřich63
Bedřich63
30.01.2022 5 z 5

Jsem rád, že jsem se nechal inspirovat zde na Databázi knih svými oblíbenými čtenáři. Tato kniha nepostrádá vtip a popis cestovatelských příhod je autentický. Rád si přečtu pokračování.
K tomuto způsobu cestování jsem nikdy nenašel odvahu, vždy se vydávám na cesty, kde je naplánován nocleh a mnohdy i detailně denní program. Plánuju to obvykle sám, služeb cestovek využíváme jen výjimečně.
Tady jsme mohli společně s partou mladých cestovatelů nahlédnout pod pokličku toho, co obnášejí vícedenní treky Na Slovensku, Ukrajině, v Rumunsku, Černé Hoře, Bosně a Hercegovině, Nepálu a také na Madeiře a Krétě.
Všude je krásně, když to člověk chce vidět a má ten dar.

DuncanIdaho
DuncanIdaho
18.09.2021 5 z 5

Martin Úbl napsal dobré dílko. Některé příhody jsou opravdu neuvěřitelné. Celá kniha je mírně úsměvná, je tam ale několik velmi ftipných okamžiků. Již dlouho jsem se žádné knize tolik nenasmál jako této.

LunaL.
LunaL.
20.07.2021 4 z 5

Trochu jiná cestovatelská knížka. Krátké kapitoly plné vtipných historek z hor. Doplněno úryvky z deníků a fotografiemi z cest. Na odpočinek ideální :)

Zuzvil
Zuzvil
17.06.2021 4 z 5

Ke knížce bych se nedostala, ale doporučila mi ji skvělá žena s podobným vkusem na knihy, tak jsme si řekla proč ne. Bála jsem se hlavně té humorné stránky, protože mě většina humoristických knih (co jsem dosud četla) buď nebavila vůbec nebo se četly dobře, ale ani jednou jsem se nezasmála (a už vůbec ne nahlas), tady musím říct, že mě to opravdu bavilo, usmívala jsem, pochichtávala, bylo to příjemné čtení, kde se velmi lehkou formou dozvídáme o putování partičky lidí v různých horách. K přečtení a odlehčení dne určitě doporučuji.

happy-smile
happy-smile
19.05.2021 3 z 5

Tak nějak jsem od toho čekala trochu víc. Za mě tam moc vtipných situací nebylo, ale možná je to proto, že prostředí několikadenních horských výšlapů je pro mě docela neznámé... Ale kniha je krátká a nakonec jsem se do toho přece jenom dostala. Díky její délce ještě možná dám šanci i dalším dílům.

Macek1978
Macek1978
18.05.2021 5 z 5

U mě dobrý! Vřele doporučuji přibalit od batohu a vyrazit do kopců !

Arsi
Arsi
03.02.2021 5 z 5

Velmi vtipná kniha, která musí každému zvednout náladu. Dost jsem se u ní bavila. Jak je vidět i neuvěřitelné se stává uvěřitelným. Moc se mi líbila a určitě sáhnu i po další knize Martina Úbla.

Dagmar76
Dagmar76
22.10.2020 5 z 5

Veselé historky z cest po horách, humor a nadhled. Geniální přirovnání. Škoda, že byla tak krátká....

Marketplace
Marketplace
03.08.2020 5 z 5

Parádní historky, člověk knihu přečte skoro jedním dechem. Sám jsem párkrát s partou v horách byl, tak není problém vžít se do určitých situací, které autor popsal. Za mě jednoznačně 5*.

adam5955
adam5955
15.06.2020 4 z 5

zadne veledilo, ale vyborne se to cte, je to vtipne, krasne zpracovane a jde videt, ze je to psano, prozito a vydano s laskou. Idealni do batuzku na chatu do hor

sandokan46
sandokan46
31.03.2020 5 z 5

Skvěle vtipně napsané příběhy, smál jsem se skoro pořád. A taky jsem byl v duchu někde na túře. Jako oddechovou četbu rozhodně doporučuji.

Horal123
Horal123
17.03.2020 4 z 5

Velmi hezká knížka, zejména pro milovníky hor. Mezi knihami s podobnou tématikou to není úplný top, ale v žádném případě nelituji, že jsem si jí přečetl. A už teď se těším na četbu další autorovy knihy Neuvěřitelně uvěřitelné příhody z hor.

Pheobe20
Pheobe20
22.02.2020 5 z 5

Kniha je velmi čtivě napsaná s velkou dávkou humoru. Je evidentní, že se sešla suprová parta s podobnou zálibou v cestování a turistice. Po přečtení této knihy jsem měla chuť také někam vyrazit a zažít nějaké dobrodružství. Člověk po přečtení této knihy má chuť někam vyrazit za podobnými zážitky.

veselaa
veselaa
04.02.2020 3 z 5

Také přečteno kvůli čtenářské výzvě,je to vtipně napsaná kniha,pobavila mě a určitě to byla dobrá volba

Liduka
Liduka
26.10.2019 5 z 5

Přečteno kvůli čtenářské výzvě a byla to fakt bomba. Zasmála jsem se a dozvěděla se něco nového o horách a také o lidech, kteří po nich chodí :-) rozhodně doporučuji k přečtení.

Drahuš
Drahuš
29.08.2019 5 z 5

Perfektní kniha, smála jsem se jak trhlá. Neuvěřitelné příhody, které opravdu pobaví. Vřele doporučuji.

makacek
makacek
12.08.2019 4 z 5

Vtipne psane, oddychove.

work
work
08.08.2019 5 z 5

Kéž by vycházelo víc takových knížek, protkaných optimismem a hřejivým teplem lidské sounáležitosti. Příběhy jsou natolik dobře napsané a natolik civilní, že člověk nemá problém se okamžitě s některým z protagonistů ztotožnit, a trampoty a radosti, které jsou tu popsány, můžete v malých obměnách zažít třeba i uprostřed města. Sice si neobjednávám v restauraci hned celou stránku z jídelního lístku, ale když se ocitnu v zemi, kde názvy pokrmů skutečně nerozluštím a s obsluhou se nedomluvím, neomylně si pokaždé vyberu taky ledvinky.
Chcete-li si dát "knížku do ucha", pohledejte skvěle načtenou audioverzi!

popeluška
popeluška
02.08.2019 5 z 5

Tak tato kniha je tak suprově napsaná, že jsme se s manželem nasmáli a užili si ji co to jen šlo :-) určitě si pořídíme i další knihu od autora.

Richisa
Richisa
30.07.2019 5 z 5

Povedená kniha. Pěkně provedená, krásné fotky, dlouho jsem se u knihy takhle nenasmála. Hory mám moc ráda a tohle mi opravdu sedlo...

crazyslunicko
crazyslunicko
17.07.2019 5 z 5

Opravdu neuvěřitelné příhody z hor, kdy má člověk pocit, že je s touhle partičkou v horách a zažívá s nimi dobrodružství. Již na začátku mě zmátlo představení hlavních postav a o kuřeti jsem si nemyslela, že je to kuře, ale opravdu živý člověk. Trochu mě zmátla příhoda s kuřetem, kdy se šprajcnul v autobuse a porouchal se a došlo mi to :D Člověk má hned chuť jít do hor a načerpat čerstvý vzduch do plic. Ikdyž jejich trampoty bych nechtěla zažít. Třeba nedostatek vody, málo jídla, špatná hygiena, zima, déšť, bouřky... no nic moc. Myslím si, že tyto výpravy do přírody jsou opravdu jen pro odvážné a překvapuje mě, že to absolvovali i holky. Nějaký trek na víkend možná i na týden je zvládnutelný, ale 2 - 3 týdny? Nedokážu si představit tu obří krosnu narvanou jídlem a pitím a ještě k tomu stan a spacák.

Gibis
Gibis
07.07.2019 5 z 5

Na knize je upozornění: Tuto knihu nečtěte, pokud si nepamatujete, kdy jste se naposledy zasmáli. No já se u knihy přímo chechtala :) Velmi zábavné čtení :) Často mě přepadla touha být na těchto veselých výpravách taky přítomna, ale dobře si uvědomuji, že některé historky jsou úsměvné a vtipné až při vyprávění a vzpomínání a realita je poněkud dramatičtější.
Pobavilo, potěšilo a těším se na další příběhy této partičky :)

L.Helena
L.Helena
09.06.2019 5 z 5

Protože jsem před nedávnem četla druhý díl, tak jsem teď věděla, do čeho jdu. A opět jsem se skvěle pobavila.

Raszkulce
Raszkulce
18.05.2019 5 z 5

Super knížka, které mě poměrně dosti pobavila :-) Přečteno během jednoho dne! Rozhodně doporučuji a mám díky ní hned několik tipů na to, jakou zemi navštívit :-)

noizcore
noizcore
01.05.2019 4 z 5

Svěží, vtipné a velmi čtivé. Hned bych někam vyrazil.

Ishir
Ishir
27.04.2019 5 z 5

humorně popsané výpravy na hory, vřele doporučuji

jaroiva
jaroiva
30.03.2019 3 z 5

Pobavilo. I když po jazykové stránce jsem trpěla. Např. nechápu, proč má autor chtít používat přechodníky, když to neumí.

cérka
cérka
20.03.2019 5 z 5

K této knize jsem se dostala díky výbornému druhému dílu a i nyní musím jen chválit! Při čtení jsem se nejen já, ale i můj muž, skvěle bavila a kochala se nádhernými výhledy do vzdálených krajin a snů. Pane Martine máte úžasný dar! Dokážete si nejen plnit sny, ale i o nich poutavě a s humorem napsat. Přeji hodně zdaru při dalších cestách!

katka.oo
katka.oo
18.02.2019 4 z 5

Příjemné a milé povídání party kamarádů o putování po horách, čekala jsem to o trošičku vtipnější, ale dobré. Hned mám chuť se taky sbalit a vyrazit někam na kopec :-).

hapac
hapac
12.02.2019 4 z 5

Knížku jsem si vybrala pro splnění čtenářské výzvy a byla jsem mile překvapena. Vtipné, svižné, prima kresby. No a ještě musím doplnit, že Vedoucí Kuře byl nejlepší....jeho si vždy vybavím v obchodě u hraček pro psí miláčky.

rozvera
rozvera
18.01.2019 5 z 5

Knížku nemohu hodnotit jinak, než jako výborné vyprávění s patřičnou dávkou laskavého humoru. V některých situacích jsem se našla a mohla i zavzpomínat. Nadchla mne řada pěkných snímků i vtipných kresbiček. Prostě nádhera.

teeyinka
teeyinka
17.01.2019 5 z 5

Super! Skvělá, vtipně napsaná kniha, která skvěle vystihuje putování horami - a už se těším, až sleze zase sníh! Bavila jsem se pořádně, s takovou partou musí být radost cestovat!

harena
harena
14.12.2018 5 z 5

To je dar, když někdo umí psát tak vtipně a zábavně, jako pan Martin Úbl. Příhody z cest po horách popisované s vlídným humorem jsou doplněny fotografiemi, ale jestli má kniha nějakou chybu, tak jenom to, že je příliš krátká. Čtete-li příběhy před spaním, usínáte s úsměvem a máte krásné sny. Autorovi tleskám a doporučuji jako lék při jakýchkoliv chmurách a stresech.

deníky humor hory a pohoří

2017  84%Neuvěřitelné příhody z hor
2018  88%Neuvěřitelně uvěřitelné příhody z hor
2022  95%Stezka Českem
2020  87%Lehce neuvěřitelné příhody z hor

Kniha Neuvěřitelné příhody z hor je v

Právě čtených2x
Přečtených204x