Stezka Českem: Nové příběhy

Stezka Českem: Nové příběhy https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533102/bmid_stezka-ceskem-nove-pribehy-65de43d62293d.jpg 5 16 6

Jak se stalo, že z nápadu party kamarádů vznikl první oficiální přechod po hranicích České republiky, který nadchl tisíce lidí? Proč o něm Česká televize natočila seriál? A co chystá BBC? Proč je lepší na Stezku Českem vyrazit než plakat doma do polštáře a čekat, až zahřmí? Proč je rozumnější užívat si zážitky než jen sbírat rekordy v ušlých kilometrech? Co zažívají Trail Angels během svých setkání se Stezkaři? Opravdu už na Stezku chodí i trekingové kozy? A mohou se potkat s papouškem? A proč se Stezkaři scházejí na pracovním úřadě? A můžete jet na kole nebo ho musíte nést na zádech? Odpovědi na tyto a tisíce podobných filozofických otázek naleznete jen zde. Navíc hrozí, že se u toho skvěle pobavíte. Ztlumte tedy lampičku, dejte si nohy do sucha a nechte se unést k hranicím naší republiky, kde statečné ženy a zavilí mužové hrdinně zdolávají kilometry v horách s batohem i za nepřízně počasí a přitom zjišťují, že se výborně baví. A najednou zjistíte že můžete jít taky!... celý text

Přidat komentář

JanaDor
18.04.2024 5 z 5

V knize je popsáno dvacet etap Stezky. Zajímalo by mě, co je v prvním díle, určitě si ho pořídím. Protože tady podle toho popisu se zatím moc neorientuji. Jsou tam zajímavosti, ale stručné. Ale mezi kapitolami jsou různé rady. Takže dokážu si představit, že kniha inspiruje, ale s pomocí webu www.stezkaceskem.cz, je to ještě lepší. Nastudujete si klimatické podmínky pro dané období a region. Taky vám pomůže naplánovat spací systém a oblečení. Upozorní na rizikové momenty – což je dobré vědět. Radí jak zůstat v suchu, či se vyhnout podchlazení. Prostě vás připraví na trasu. Jak píšu, kniha je úžasná a mě nadchlo chození. Už se postupně vybavuji a třeba i já nějakou část trasy dám. Do té doby mi bude dělat radost tato kniha a chůze po okolí, ať sama či s přáteli.

Crozz
14.04.2024 4 z 5

První díl byl lepší, tenhle mi přišel krátký, ale i tak velmi pěkná věc ta stezka.


mythos91
11.04.2024 5 z 5

Druhá kniha Stezky Českem jede dle osvědčené šablony autora - popis etap s daty a mapkou, vypíchnuta místa, která jsou v etapě nejzajímavější, rozhovory a příběhy stezkařů, vyprávění od Trail Angeles. Doplněno krásnými fotkami z míst ze stezky a podcasty. Nechybí ani humor a vtipné popisy. Zmínka a provázanost je očividná i na pořad Stezka Českem s Mirkem Vladykou běžící na ČT.

Márinka
07.04.2024 5 z 5

Kniha - předmět: nádherná, hned na začátku mapa s vyznačením tras, spousta úžasných fotografií, které vás přímo tahají z ušáku ven, příjemné drobounké ilustrace, QR kódy na podcasty.

Kniha - příběh: geniální střídání popisů jednotlivých etap s užitečnými radami, upřímnými a někdy i vtipnými výpověďmi stezkařů a s pohledy pro mne dosud neznámých bytostí Trail Angels. Poučení, zábava, úžas, inspirace.

Více zde: https://www.treninkpameti.com/news/kdyz-televize-primeje-cist-a-snad-i-chodit/

Fzuzik
17.03.2024 5 z 5

Přečteno jedním dechem během klidné služby v práci. :)
Už se těším až opět vyrazím.

Clairka
15.03.2024 5 z 5

Přečetla jsem první knihu, přečetla jsem druhou knihu, poslouchám podcast, koukám na stezku na české televizi už fakt musím také vyrazit ! :)