Psychohry

Psychohry https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422107/bmid_psychohry-vJT-422107.jpg 4 106 39

Co když jsou nezvěstní lidé ti, kterých byste se měli bát? Čtyři cizí lidé jsou nezvěstní. Na místě jejich posledního výskytu pokaždé zůstane přání k narozeninám, kde stojí: DÁREK PRO TEBE JE TAHLE HRA. MÁŠ ODVAHU HRÁT? Policie se nijak neznepokojuje – vždyť je to jen hra. Rodiny zmizelých však šílí strachem a psycholožka a soukromá detektivka dr. Augusta Bloomová se nechá svým kolegou Marcusem Jamesonem, bývalým špionem z MI6, přesvědčit, aby se pustili do pátrání na vlastní pěst. Jak Bloomová proniká stále hlouběji do životů pohřešovaných, přichází na to, že všechny něco spojuje. A to něco je vskutku velmi nebezpečné. Případ nabývá kolosálních rozměrů s dalšími nahlášenými pohřešovanými a stále novými přáníčky, která po sobě zanechali. Doktorka Bloomová nemá času nazbyt – musí záhadu urychleně rozplést a najít manipulátora, který tahá za nitky. Nehraje však nepříteli vším, co podniká, nevědomky do karet?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Jota
Originální název:

Gone , 2019


více info...

Přidat komentář

niki-chan
26.01.2024 3 z 5

Námět a vše, co se dotýká psychopatů bylo naprosto zajímavě podáno. Zbytek už moc netáhl, překlepy a chyby mě začínaly pomalu štvát a celkově celý příběh působil zemdleným dojmem. Záhadu se Sarah jsem navíc zřejmě rozluštila dříve, než samotná autorka...

Kačkalka
20.01.2024 4 z 5

Tak to byla úžasná kniha, hodně mě v knize bavila psychologie a rozbor psychopatů. Sem tam jsem našla gramatickou chybu, ale nevadilo mi to. Námět knihy je z mého hlediska hodně zajímavý a stojí za přečtení.


Bustedka
11.01.2024 2 z 5

Prazvláštní kniha. Kniha plná sociopatů, kteří v den svých narozenin zmizí a zůstane po nich jen kartička zvoucí ke hře. Zprvu strašná slabota, postupně se to rozjíždí, ale celkový dojem nespraven.

karaliene
13.10.2022 3 z 5

Z hlediska prezentace a deskripce psychopatologie bezchybná (a že se to u psychothrillerů nestává často), po stránce literární slabší.
Celkový - poněkud mdlý - dojem mírně pozvedá rozuzlení příběhu.

čef
16.09.2022 4 z 5

Napínavé vyprávění o životě psychoušů, kteří se považují za budoucí vítěznou odrůdu lidstva. Psycholožka pátrá po tajemství zmizelých a po tom, co je spojuje. Rozebírá co psychopatie vlastně je a jak se tito lidé cítí a jednají. Zápletka trochu nepravděpodobná, ale došel jsem až do konce.

patricia8137
30.08.2022 4 z 5

Musím sa priznať, že na začiatku knihy som bola z príbehu nadšená a prvá tretina knihy sa čítala sama. Bohužiaľ, po dalších a dalších kapitolách moje nadšenie opadávalo, kniha ma až toľko nepohltila, dej začal byť zdĺhavý a do čítania som sa musela nútiť. Niečo mi tam chýbalo a ani mi úplne nesadol štýl autorkinho písania. Ku koncu knihy sa ale dej rozbehol a nevedela som sa dočkať, ako to všetko dopadne. Páčil sa mi hlavne nápad knihy o psychopatoch, vďaka ktorému som sa dozvedela niečo nové o tejto skupine ľudí zo psychologického hľadiska, keďže autorka je certifikovaná psychologička. Toto bolo moje prvé stretnutie s autorkou a aj napriek tomu, že ma kniha úplne nedostala, ak by bolo pokračovanie, určite by som mu dala šancu a ďalšiu knihu zo série by som si prečítala. Aj napriek nejakým nedostatkom knihu hodnotím pozitívne a dávam ⭐⭐⭐⭐.

Imis
26.05.2022 5 z 5

Přijde mi, že nejlepší thrillery píšou psycholožky, je to už moje druhá zkušenost. Mě se kniha líbila, přečetla jsem jí téměř jedním dechem. Žádné hluché místo, bylo to zajímavé i napínavé. Ke konci se dalo tušit jak to dopadne, ale mě to vůbec nevadilo. Ze začátku jsem měla problém s tím, že mi postavy nebyly sympatické a myslela jsem, že se na ně nedokážu naladit, ale jak kniha postupovala, tak jsem pochopila, proč jsou takové a začalo to dávat smysl. K této knize se klidně znovu po čase vrátím.

Sammy.Boy
04.04.2022 4 z 5

Úvod do příběhu velmi povedený. První třetina knihy krásně odsýpá. Pak se začínají nabalovat další a další informace a člověk přemýšlí, jak spolu všechny ty PSYCHOHRY souvisí. Musím přiznat, že mě autorka balamutila docela dlouho. Celkově zajímavý námět, lehce znepokojivý.

Jana_Hlus
07.02.2022 4 z 5

Zajímavá sonda do myšlení psychopatů, příběh je dobře napsaný, čtenář je udržován stále v napětí, postavy se vyvíjejí, také v ději dochází k překvapivému vývoji. Souhlasím ale s komentářem níže, že dějová linie týkající se Seraphine byla z časového hlediska matoucí. Jinak řadím tento román k tomu lepšímu, co jsem v poslední době z tohoto žánru četla.

Leena
29.01.2022 3 z 5

Nebylo to vůbec špatné, byla jsem zvědavá, jak to dopadne.
Jen mi tam vadily nevysvětlené časové roviny, že sezení se Seraphine byly minulostí..
Ten konec zůstal otevřený, takže budou další díly?

ThrillerLove
05.01.2022 4 z 5

Kniha se mi dobře četla. Velmi zajímavé, i když vám tak nějak dojde hnedka kdo za tím vším stojí. Občas mi to prešlo trochu chaotické. Nicméně, jsem zvědavá na další díly. Doufám tedy, že budou lepší, protože tohle je všechno určitě teprve jen začátek. Určitě kniha k zamyšlení.

RMarkéta
03.01.2022 4 z 5

Velmi zajímavý námět. Čtení mě bavilo, protože se mi ten děj před očima odvíjel jako film. Dokonce bych to brala i jako minisérii v TV, pokud by se nějakým způsobem odprostilo od chaotičnosti, která mnoho lidí odradí. Ve finále jsem knihou projela jako nůž máslem. U paní autorky je poznat, že jejím oborem je psychologie. Různých manipulátorů a psychopatů je v naší společnosti mnoho. Stačí se kolem sebe podívat, když jdete po ulici nebo jedete autem. Na druhou stranu jsou tu i profese, které od svých vykonavatelů potřebují určité psychopatické rysy osobnosti.

kabrnak
03.01.2022 4 z 5

Přiznám se, že to chvílemi bylo hodně zajímavé a chvílemi méně... Podobně jako ostatní v komentářích jsem očekával vysvětlení některých situací... to se tedy nedostavilo. A bylo tam několik pro mě nelogických věcí, které by bylo lépe rozebrat...

Zajímavý byl začátek a pak i svižnější konec...
Celkově mě to bavilo, takže 4*, ale připouštím, že to je dáno zajímavým nápadem a také mou náladou :-)

LucieAlexandra
12.11.2021

Námět knihy je zajímavý, ale zpracování dost pokulhává. Působí to chaoticky, některé věty jsou dost kostrbaté a celkově je to docela odfláklé (jednou bylo holce deset, o pár stránek dál už dvanáct, jednou se řekne, že jsou kámoši, o několik odstavců dál je to popřené...). Od autorky bych už nečetla nic, byť by to mělo sebezajímavější anotaci

micha-ella
07.05.2021

To se nedalo...

kedlubajz
25.01.2021 3 z 5

Zábavná záležitost, která se rychle čte, má zajímavý rozjezd, ale nedokáže na něj navázat stejný zajímavým rozuzlením. Mimo jiné vás tam zřejmě bude iritovat zaručeně nejtupější agent tajných služeb v historii (Johny English bledne závistí)

Janunet
03.09.2020 4 z 5

Mně se knížka líbila. Zrovna mi padla do nálady. Zajímavý námět a nečekané zvraty. K zamyšlení. Člověk ani netuší, kolik kolem nás žije manipulátorů a psychopatů. Ale souhlasím, že občas tam byla historka přitažená za vlasy.

buldozer5
24.08.2020 3 z 5

Začátek vypadal slibně, ale potom si už příběh nedokázal udržet mou pozornost natolik, abych knížku dočetl. Což je škoda, jelikož námět byl dobrý, jen mi asi nevyhovoval styl psaní.

Teri27
04.08.2020 odpad!

Jedna velká nuda. Nesympatické postavy, nereálný, dlouho se táhnoucí, nudný příběh.

spencer
26.07.2020 2 z 5

Začalo to velmi napínavě i anotace vypadala slibně. Bohužel jsem uvnitř knížky našla jedno velké předvídatelné zklamání. Ani k jedné z hlavních postav jsem si nenašla nějaký vztah a bohužel čím více se knížka blížila ke konci, tím méně mě bavila.

Štítky knihy

psychopati

Autorovy knížky

2019  71%Psychohry