Petra00 Petra00 komentáře u knih

☰ menu

Ex na koštěti Ex na koštěti Erin Sterling (p)

Do poloviny nic moc, nějak mě to nechytlo, ale poté už se to četlo fajn. Romantický příběh z čarodějnického prostředí. Kouzla mě bavily, ale další díl si nejspíš už nepřečtu...

21.04.2024 3 z 5


Neděle odpoledne Neděle odpoledne Viktorie Hanišová

Na začátku jsem knihu moc nechápala, ale postupně mě absolutně pohltila a bylo to skvělý! Ale strašně smutný a silný.

09.04.2024 5 z 5


Závod s časem Závod s časem Lisa Regan

Opět skvělá Lisa Regan, která nezklame. Jen mi už některé věci přijdou hodně nereálné. I tak se ale moc těším na další díly, bylo to super!

24.03.2024 4 z 5


Srpny Srpny Jakub Stanjura

Silný příběh plný emocí. Přečteno jedním dechem.

24.03.2024 5 z 5


Žiju bez dětí Žiju bez dětí Martina Hynková Vrbová

Zajímavé příběhy ze života několika žen spojené s jejich pohledy na mateřství. Osobně jsem asi čekala v rozhovorech větší důraz na postoj k mateřství, než na zbytek života, ale chápu, že pro určitý kontext to je nutné...myslela jsem však, že se dozvím více. I tak to ale bylo docela fajn, zajímavé životní příběhy. Některé mě bavily více, jiné méně.

09.03.2024 3 z 5


Poslední, kdo zůstal Poslední, kdo zůstal Riley Sager (p)

Toto je už myslím má třetí kniha od autora a musím říct, že jeho styl mi asi úplně nesedl. Nevím proč, ale jeho knížky pro mě nejsou nic extra, spíše průměr. Toto jsem si velkou část čtení myslela i u této knihy, navíc nemám moc ráda duchařiny, konec to ale zlepšil. Celkově to byla fajn promyšlená záležitost, u které jsem se často i bála.

09.03.2024 4 z 5


Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Bohužel se asi neubráním srovnání s Pomocnicí, která byla o trochu lepší, ale i tak mě tahle knížka hrozně bavila a konec mě překvapil.

09.03.2024 5 z 5


Doufat znovu Doufat znovu Mona Kasten

Knihy od Mony Kasten jsou jednou z mála romantik, kterou si jednou za čas ráda přečtu. Tenhle díl byl zatím asi nejslabší ze série, ale i tak to bylo fajn a užila jsem si to. Velmi mě bavila linka o rodičích Everly. Knížka by mohla být klidně o 100 stran kratší. Další díl si určitě ráda přečtu, ale zase až po delší době, jelikož příběhy jsou si dost podobné.

15.02.2024 4 z 5


Musím tě zradit Musím tě zradit Ruta Sepetys

Jednoduše SKVĚLÝ.Doporučuji všem bez váhání.

05.02.2024 5 z 5


Návod na vraždu pro hodné holky Návod na vraždu pro hodné holky Holly Jackson

Young adult úplně nevyhledávám, ale občas po nějaké takové knize sáhnu. Tady jsem neodolala z důvodu skvělých recenzí a taky kvůli přirovnání k PLL, což jsem dříve milovala. A vůbec toho nelituji. Knížka byla v rámci žánru skvělá! Bylo to zase něco jiného, než na co jsem u thrillerů zvyklá, jelikož se to odehrávalo ve školním prostředí. Po celou dobu mě knížka bavila ale top byl ten konec, nemohla jsem asi 150 stran knihu odložit. Takže určitě velké doporučení.

03.02.2024 5 z 5


Anatomie: Příběh lásky Anatomie: Příběh lásky Dana Schwartz

Bylo to moc fajn, bavila mě jak doba, prostředí, tak lékařská tématika i romantická linka, která nebyla nijak výrazná. Bylo to napsané jednoduše, četlo se to rychle...Bohužel mě ale zklamal konec. Vůbec se mi to nehodilo do příběhu a dle mého názoru to mohlo být zakončeno milionkrát lépe. Pokud u nás vyjde další díl, tak si ho ale nejspíš přečtu:-)

16.01.2024 3 z 5


To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

Neskutečně silná kniha. Doporučuji.

03.01.2024 5 z 5


Říše Říše Izabela Michlian Straková

Tohle bylo super. Nechápu, že má kniha tak málo hodnocení, na Goodreads dokonce žádné. Přitom je to originální námět, který jsem ještě nikde neviděla. Postavy super, kratší kapitoly, velmi čtivé, napínavé. Konec překvapivý a šokující.

05.12.2023 5 z 5


Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Čekala jsem detektivku, ale tu jsem tedy opravdu nedostala. Pořád jsem čekala kdy to přijde, kdy se něco stane...a nic. Postavy ale byly dobře popsané, vztahy mezi nimi zajímavé, prostředí taktéž. Takže to jediné knížku trochu zachránilo, abych nehodnotila pouze dvě hvězdy. Nakonec to nebylo špatné ale kdybych to nečetla, tak by to nevadilo a ani bych to dál asi bohužel nedoporučovala. Uvidím, zda od autorky zkusím něco dalšího.

04.12.2023 3 z 5


Vražedná temnota Vražedná temnota Lisa Regan

Řekla bych že trochu slabší než ostatní díly série, ale i tak skvělá povedená kniha a pro mě jistota, která nezklame. Vždy mi je líto, že už jsem u konce knihy a doufám, že další díl vyjde co nejdříve! Neskutečně čtivé, miluju postavy, děj je vždy zamotaný, zahrnuje zajímavé téma a překvapí mě.

17.11.2023 4 z 5


Deník farářky Deník farářky Martina Viktorie Kopecká

Knížka mě nesmírně zaujala tématem, ač se o něj běžně nezajímám, možná i právě proto. Měla jsem hodně velká očekávání, ale ta bohužel nebyla naplněna. Knížka byla krásně graficky zpracovaná, bavily mě fotky, místy jsem se i zasmála. Paní farářka Martina je velmi zajímavá a inspirativní osobnost. Jinak jsem ale měla problém vyznat se ve střídajícím písmu a v časech. Text a kapitoly na sebe nijak logicky nenavazovaly, některé části mi přišly trochu beze smyslu a vytržené z kontextu. Z mého pohledu bych vynechala nebo alespoň zkrátila některé "duchovní texty". Tyto pasáže mi bohužel vůbec nic nedaly, bylo jich tam mnoho a později jsem je přestala vnímat. Raději bych se dozvěděla nějaké další příběhy farářky na cestách nebo její názory na určitá témata a podobně. Mám už doma i Zpověď farářky, která je prý o něco lepší, tak doufám, že mi sedne.

06.11.2023 2 z 5


Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Výborná kniha! Už delší dobu jsem si některý rozhovor pana Moravce chtěla přečíst, a jelikož miluji thrillery a detektivky, vybrala jsem si pro začátek pana Mareše. Už teď vím, že nutně potřebuji všechny další, ať jsou s kýmkoli. V prvé řadě musím pochválit skvělé otázky a vedení rozhovoru. Celkově se forma rozhovoru četla super, nemohla jsem přestat. A co se týká odpovědí, tak jsem byla nadšená. Byly tam momenty vtipné, smutné, zajímavé. Opravdu doporučuji a myslím, že mi kniha delší dobu zůstane v paměti.

01.11.2023 5 z 5


Stehy Stehy Sára Zeithammerová

Knížka mě bavila moc, četla se fajn, krátké kapitoly a střídání pohledů dělalo příběh zajímavý. Postavy mi sedly, ikdyž měly své stinné stránky. Jen Hynek mě štval svým chováním. Ten konec bych si představovala možná trochu jinak, asi víc uzavřený, chtěla bych víc věcí vysvětlit a dozvědět se, jak to všechno dopadlo. Ale určitě povedená kniha.

25.10.2023 4 z 5


S každou padající hvězdou S každou padající hvězdou Susan Elizabeth McClelland

Původně jsem chtěla hodnotit nižším počtem, jelikož z literárního hlediska mě knížka úplně nedostala. Byla hodně jednoduše napsaná a nebylo to z tohoto pohledu nic extra. Ten konec mě ale dostal a když jsem se zamyslela nad celým tím příběhem, změnila jsem názor. O KLDR už jsem četla knihu od Niny Špitálníkové, tudíž jsem nebyla tak v šoku jako poprvé. I tak to ale bylo velmi smutné a drsné. Ta přeměna spokojeného dítěte v bezdomovce, který přežívá jen díky krádežím a rvačkám. Strašné, člověku to rve srdce. Autora obdivuji, jak svou situaci zvládl. Určitě doporučuji.

10.10.2023 4 z 5


Jsem ráda, že moje matka zemřela Jsem ráda, že moje matka zemřela Jennette McCurdy

Ani nevím, co na to říct. Knížka byla čtivá, ale jinak velmi náročná a smutná. Vztah mezi matkou a dcerou opravdu šílený, nepochopitelný. Jenette matka kromě dětství zkazila vlastně celý život. Velká část příběhu se zaměřuje na poruchy příjmu potravy, což je zde velmi dobře popsané, pro mně opravdu šílené a nepředstavitelné. Setkávame se zde ale s celou řadou dalších těžkých temat, jako je alkoholismus, drogy, partnerství a podobně. Jsem ráda, že jsem si knížku přečetla. Určitě bych ji doporučila, ale nic veselého to není. Zároveň jsem si při čtení uvědomila spoustu věcí, jako že člověk by měl opravdu dělat jen a pouze to, co chce on sám a v čem vidí smysl. Jedině tak může být šťastný. A taky že jídlo je prostě jen jídlo a je třeba k němu přistupovat se zdravým rozumem.

28.09.2023 5 z 5