Pepína15 Pepína15 komentáře u knih

☰ menu

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Zajímavý námět knihy a kdokoliv může být vrahem. Knížka se dobře čte a v okamžiku, kdy jsem si uvědomila, kdo je asi vrahem tak jsem dočítala téměř jedním dechem. Následně jsem viděla film a ten mě bohužel po knížce zkalamal. Kniha krásně popisuje detaily nicméně je těžší na soustředění, protože využívá prolínání časových linií a někdy jsem bojovala s tím, jaký den právě je. A navíc nekdy jeden den popisuje z pohledu dvou lidí. O to je to zajímavější. Doporučuji a určitě ještě před filmem!

02.02.2017 5 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Vůbec jsem netušila o čem kniha je, četla jsem ji proto, že jsme ji dávali někomu k vánocům. Včera jsem ji dočetla a už mi Ove chybí :) Knížka mě pobavila a zároveň jsem na konci plakala. Je to velmi reálný příběh, situace jsou často veselé, oblíbila jsem si i kocoura a k tomu všemu mi Ove často připomínal mého vlastního tátu. Jedna z nejlepších knih, kterou jsem v poslední době četla, velmi doporučuji!

02.02.2017 5 z 5


Dítě číslo 44 Dítě číslo 44 Tom Rob Smith

Děsivý příběh o tom, jak jednoduše může režim utlumit selský rozum a přesvědčit člověka, že to co dává smysl vlastně vůbec smysl nedává. Knížka mě zaujala a byla jsem opravdu zvědavá jak se bude příběh vyvíjet. Pocity jsem však měla jak na houpačce - chvíli mi Lva bylo líto, chvíli jsem ho nenáviděla za to jak se choval. Nicméně tak či tak zanechal ve mě dojem.

15.08.2016 5 z 5


Najděte si svého marťana Najděte si svého marťana Marek Herman

Mnoho myšlenek, nad kterými jsem se pozastavovala a zamýšlela, ať už se týkaly chování, běžného života či výchovy dětí. Ostatně mám v plánu se ke knize vrátit, až bude u mě výchova dětí aktuální. Je až děsivě pravdivé, jak moc nás výchova formuje, a jak dlouho potom ovlivňuje náš život, chování k ostatním i vnímání se samých. Občas jsem až měla pocit, jak jednoduše můžeme špatným chováním svým dětem zničit nevědomky život. Velmi zajímavé.

15.08.2016 5 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Knížka mě osobně neuchvátila, i když jsem milovnice romantických příběhů. Usoudila jsem, že je vhodná spíše pro dospívající dívky, pro mě byla už bohužel moc naivní a dětská. Nicméně příběh celkem zajímavý i když konec předvídatelný.

15.08.2016 3 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Musím se přiznat, že jsem nikdy v dětství Malého prince nečetla. Teprve nedávné filmové zpracování ve mně probudilo zvědavost a ke knížce mě přitáhlo. A nelituji. Je to nádherný příběh, který je velmi aktuální i přesto, že byl napsán před mnoha mnoha lety a je až neuvěřitelně pravdivý. Čistota dětské duše a zkaženost světa dospělých, kterou si už ani neuvědomujeme.

15.08.2016 5 z 5


Gejša Gejša Arthur Golden

Nádherná knížka! Jsem strašně ráda, že jsem se k ní dostala, protože to je přesně knížka, která mi přirostla k srdci. O gejšách jsem před ní nevěděla nic, teď však už vím nejen, jak tradiční záležitost to je, ale i jak těžké to mladé dívky v životě v té době měly. Po přečtení mi knížka i postavy několik dní chyběly a tak se těším, že se brzy podívám na filmové zpracování. Doporučuji.

15.08.2016 5 z 5


Mým marodům – Jak vyrobit pacienta Mým marodům – Jak vyrobit pacienta Jan Hnízdil

Knížka je vpodstatě sbírka samostatných článků, které od Hnízdila vyšly. Bohužel mi tak kvůli tomu občas chyběla plynulost a především mi vadilo, že některé myšlenky se tam doslovně opakovaly ve více článcích. Mnohým myšlenkám stojí za to věnovat pozornost, některé mi přišly až příliš extrémní. Nicméně i vzhledem k tomu, že jsem se již s psychosomatickou léčbou osobně setkala vím, že to o čem Hnízdil píše je skutečné a počet dotčených lidí se rok od roku zvyšuje. Raději bych však v knize četla více reálných případů.

15.08.2016 4 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Trochu jsem se tématu druhé světové války bála, ale bylo to zbytečné - úhel pohledu, jakým je příběh vyprávěn je zcela ojedinělý a zajímavý. Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla na styl, kterým je psaná - vypravěčem je smrt - ale jakmile jsem strávila začátek, už jsem to ani nevnímala, ba naopak mi styl vyhovoval. Mohu jedině doporučit!

30.05.2016 5 z 5


Esej o tragédii Esej o tragédii Elizabeth LaBan

Knížka je napsaná takovým stylem, že jsem chtěla pořád číst, abych se konečně dozvěděla, co se tam vloni stalo, ale nakonec ta pointa pro mě nebyla až tak úžasná. Možná kdybych byla mladší, prožívala bych to celé líp. Nicméně krom rozuzlení, je knížka opravdu krásná a poutavá.

30.05.2016 4 z 5


Nemesis Nemesis Jo Nesbø

Určitě patří tahle knížka k těm nejlepším o Harrym. I když mi připadá, že kdyby byl hlavním hrdinou někdo jiný než Harry, tak už by byl několikrát mrtvý :) Místy trošku zbytečně překombinované aneb každý chce Harryho zabít, ale Harry stále přežívá, aby vypátral vraha Ellen. Ale i tak jsem si knížku užila a už se těším na další od Nesba.

30.05.2016 4 z 5


Krotitelka snů Krotitelka snů Simona Monyová (p)

Knížka celkem čtivá, nicméně zas tolik jsem se u ní nezasmála. O to spíš, že se mi nelíbil konec a s chováním hlavní hrdinky jsem se ani trochu neztotožnila. Na druhou stranu smekám, že autorka dokázala i takové tragické téma zpracovat s nadhledem jako komedii.

30.05.2016 3 z 5


Dánská dívka Dánská dívka David Ebershoff

Velmi zajímavý a poutavě popsaný příběh. Některé situace jsou až moc zdlouhavě popisovány a přitom nemají na příběh zásadní vliv, ale ve výsledku to dojem nekazí. Bravurně jsou zachyceny pocity obou hlavních postav, kdy mi ale bohužel chování Grety přišlo místy až moc nereálné - nevěřím, že by žena dokázala být v některých situacích tak neemotivní. Těším se na film.

23.04.2016 5 z 5


Kafe @ cigárko Kafe @ cigárko Marie Doležalová

Knížka je psaná velmi čtivě, často jsem obdivovala, jak barvitě a hlavně syrově jsou zážitky líčeny. Určitě knížka, která stojí za přečtení, změní jistě vnímání filmů a seriálů a umožní nahlédnout do reálného světa vysněné profese každé druhé holky. Bohužel mi občas vadilo, že příběhy na sebe až tak moc nenavazují a to, co jsem se dozvěděla o knížce a jejím smyslu v poslední kapitole, bych ocenila spíše na začátku.

10.04.2016 4 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Velmi krásná knížka. Dost jsem si pobrečela, ale po přečtení jsem nějakou dobu cítila takové prázdno, protože mi hlavní postavy chyběly, jak jsem k nim během čtení přirostla :) Je to těžké téma, ale určitě doporučuji k přečtení.

28.12.2015 5 z 5